9/10
Marcipáncica_ 2015 máj. 24. - 18:24:05 9/10
(69/389)
Nekem nagyon bejött. Alepvetõen kedvelem a borús, posztapokaliptikus filmeket, könyveket. Itt ennek az ábrázolása hátborzongatóan élethûre és bizarra sikeredett. Az egész apró részletekre is figyeltek, a film képi világa egyszerûen tökéletes! Az akció brutálisan fel van pörgetve, és számomra a színészek is jól eltaláltak. A három fõszereplõ kimondottan jó választás volt. Talán a gebe csajok lógtak csak ki kicsit a sorból ("tenyész"-alanyokként (igen, direkt írtam ezzel a szóval)n nem biztos hogy reális hogy ennyire vékonykák voltak, találóbb lett volna pár nõiesebb alkatú nõ, de kb ez az észrevételem 10 percig zavart csak, aztán el is illant.) A történet elég egyszerû, de az eredeti sztorija sem egy bonyolult, no meg nem egy sok szálon futó krimire vagy valami elgondolkodtató alkotásra ültem be, nem is vártam tõle többet.
Nekem ez a film ebben a mûfajban egy 9 pontot ér: végig odaszegezi az embert a székhez, nem érzi hogy milyen hosszú és teljesen magával ragadja ez a bizarr világ.
offtopic
sommeros 2015 máj. 24. - 16:17:40
(68/389)
Olyan, hogy de viszont nincs.
Az, hogy tetszett a beteg világ, valószínûleg a saját beteg elmédhez hasonló, gyógykezelésre szorulsz.
9/10
Kolókapitány 2015 máj. 24. - 13:31:12 9/10
(67/389)
Kb. ezek az gondolatok kavarognak az én fejemben is. :) Akcióorgia az egész, zseniális rendezéssel, újszerû technikákkal. Kár , hogy a sztori elég lineáris és a szereplõk sem túl összetettek, de ez még így is a maga nemében mesteri. Charlize Theronnak is örültem, a Seth Macfarlanes szemét után nagyon mélyrõl jött vissza és hatalmasat alakított. Nem is lehetett volna erre a szerepre nála jobbat találni.
Droland Dara Roland 2015 máj. 24. - 13:00:54
(66/389)
18-as karika kellett volna? Hol dugtak, szoptak vagy nyaltak benne? Megnézem akkor még 1x, mert akkor én nem vettem észre : D
10/10
rider19 2015 máj. 24. - 11:49:27 10/10
(65/389)
Igazi Badass film! Aki ki szeretné próbálni a 4dx-et, az ezzel a filmmel tegye, nagy élmény! Nálam 10/10, pedig fõleg az elgondolgodtató, mûvész filmeket szeretem, de ez megvett. Méltó folytatása a régi klasszikusnak. :)
torkild 2015 máj. 24. - 10:46:04
(64/389)
A film elõtt láthattunk 5 elõzetest, amibõl 3 folytatás, egy remake volt...és hát ez sem különb.
Úgy látszik "az újszülöttnek minden vicc új" alapon bármit el lehet adni...
Mad Max mellékszereplõ a saját filmjében. Így már örülök, hogy nem Mel Gibson játszotta.
Céltalan adrenalinfröccskölés. Nálam 6/10.
7/10
kistejes23 2015 máj. 23. - 23:20:39 7/10
(63/389)
Én a film 3/4-én megcsömörlöttem a sok akciótól. Ez nekem már túl sok volt. De viszont Nagyon tetszett ez az elborúlt és beteg világ.
Kirby Matt 2015 máj. 23. - 23:06:17
(62/389)
Megnéztük 3D-ben. A 3D pl. a Hobbitnál sokkal jobb volt. De itt se rossz.
Maga a film:
- 16-os korhatár? Ki találta azt ki? 18 kellene.
- story nincs
- az egész egy eszeveszett vérgõzös beteg száguldás
- bizarr,szürreális,beteg,elferdült posztapokaliptikus világ
- egészen elképesztõ kellékek,smink, jelmez,autók, telitalálat az egész világ
- nincs megállás 100%-on pörög végig a film,akciójelenet cunami
- kicsit több háttérsztorit vártam volna,kicsit több karakterjellemmel,mert az nem volt
- színészek rendben voltak, a fõszereplõ csaj meg a hadfiú elvitte a show-t,Max kicsit semmilyen volt jellemileg
- jó volt már minden érzékszervemnek mikor vége lett,de mégis néztem volna még
- ez egy akciófilm a javából,nem kell bele többet látni,többet gondolni, mögüttes tartalmat,mondanivaló ne keressen senki,mert nincs. 120 perc féktelen tüzes füstös akció,ennyi és nem több
- imádtam,a hibái ellenére 10/10 :-)
offtopic
zottyo534 2015 máj. 23. - 23:00:14
(61/389)
Igaz, van amit jobb, ha sohasem tud meg az ember:
https://www.youtube.com/watch?v=Z4CtXcjib4o
Kovács kolléga 2015 máj. 23. - 22:45:09
(60/389)
Szerintem még éppen az a "többet bemutatni" ölte volna meg a filmet. Eltûnt volna belõle az a dolog, ami az egész story legfõbb erénye és ez a lehengerlõ tempó.
Amúgy nem értem ezt a "mindent mutasson meg a rendezõ" típusú mániát. Annak idején, harminc éve úgy ment le egy komplett Star Wars-trilógia, hogy se Chewbacca magánéletérõl, se a Birodalom mindennapjairól nem láttunk semmit. A lázadók vezérkara a három film hat órájából kb. öt percet kapott. A kérdésem az, hogy emiatt ezek rossz filmek voltak?
3/10
zolimaci 2015 máj. 23. - 21:54:43 3/10
(59/389)
3d élmény semmilyen, nincs story. Az egész nem ér meg egy kalap sz..rt sem! Aki teheti kerülje
sirdltd 2015 máj. 23. - 18:03:55
(58/389)
Én nem a 3D-t választottam, igazából már leszoktam róla, nem ad hozzá annyit, hogy megérje a pluszpénzt.
Engem végig lekötött,autós-üldözõs film,az operatõr old school-reality stílusa felüdülés volt a mostanában bemutatott kamerarángatós üldözõs jelenetekhez képest.Tény, hogy foglalkoztak a poszt-apokaliptikus világ sajátosságaival (víz,vér,tej...), de csak érdekességképpen,nem a story kidolgozottsága viszi a filmet,hanem a hot és rat rodok,hagyományos kaszkadõr jelenetek,amelyekbe rengeteget fektettek.Megyünk-harcolunk-megérkezünk.
Talán mélyebb-teljesebb lehetett volna a film, ha pár háttérben látható fura fazonnak adtak volna egy kis háttértörténetet pár percben.
Összességében egy old school film, amely visszahozott engem a régi módi moziba.Nekem megérte.
shoc 2015 máj. 23. - 16:49:04
(57/389)
Mindenképp moziban nézõs.A stilushoz kell a hangerõ, és a nagy vászon.
(Legszivesebben Imaxban nézném meg tûélesen.)
Miller méltán lehet büszke az életmûvel rebootjára.

- sok sztori nincs, tévében nem igazán élveznék ilyesmit, (maximum üvöltõ fejhallgatóval).
- 3D-ben láttuk, de szerintem ugyanaz az élmény lehet a 2D is.
- A film ritmusára az "adrenalin" szó jut eszembe (a Die Hard 3 elsõ new york fél órájában láttam ilyen feszes tempót).
- A színvilág koncepciója okos. (Sokat spóroltak olcsó forgatási helyszinekkel, amit színkalibrálással kompenzáltak, és a maradék pénz mind operatõrre, meg akcióra költöttek. Ez érzõdik minden másodpercben. Okos).
- Olyan mintha brutálfeszesre vágták volna a madmax 2-3-at, de a mai technikákkal (CGI, jobb operatõri technológiák/technikák).
- 95% autós üldözés 120 perc (erre lelkileg érdemes felkészülni).
8/10
corleone90 2015 máj. 23. - 15:55:33 8/10 Előzmény Kovács kolléga
(56/389)
Az akciók jók,a sztori gyenge(szinte nincs is).-SPOILER-Egy nagy hosszú üldözés az egész film,a posztap világot(túlélõket,kolóniákat) is jobban bemutathatták volna+Max csak mellékszereplõ és nagyon keveset is beszél,a fõgenyát is túlkönnyen megölik.Gibsonhoz szerintem sokkal jobban ment Max karaktere.10/8.
offtopic
zottyo534 2015 máj. 23. - 12:29:51
(55/389)
A fõszereplõváltás nem is sikerült rosszul, mert Charlize Theron hatszor medmekszebb volt, mint amit Mel Gibson kisnyugdíjából ki lehetett volna hozni. A két mellékszereplõ gyerek közül a kopasz volt a jobb, mert Tom Hardy egy kicsit túlzás volt egy ilyen jelentéktelen szerepre, viszont jó ötlet volt visszahozni az elsõ rész bandavezérét.
9/10
husep 2015 máj. 23. - 12:12:03 9/10
(54/389)
Ugyanaz az érzés fogott el a film nézése közben, mint kölyökként, amikor az idõsebb unokatesóimmal titokban megnéztük minden nap suli után a 2-ik rész üldözéseit VHS-en!

Köszönöm, George Miller!

SPOILER!

Tom Hardy egy nyápic kiscserkésznek tûnik Mel Gibson mellett - pedig Mel játszott a Mi kell a nõnek vímû magas színvonalú alkotásban -, Max soha nem mondana olyat, hogy "Nem elég hogy elveszitek az életemet, még a kocsim is kell nektek!". Max csak üres tekintettel venné tudomásul a tényt, és még egy indokot generálna haragos, ösztöni bosszújához.

Szóval nekem 10/10 a film, annak tükrében, hogy a dialógusok nem tetszettek.
Deadpool 2015 máj. 23. - 09:32:34
(53/389)
Konvertált 3d, semmit nem ad hozzá. Az operatõr zseniális munkája magasan veri az utóbbi 10 (vagy több) év akciófilmjeit, 2d-ben is teljesen élvezhetõ.
shoc 2015 máj. 23. - 08:29:44
(52/389)
Melyikre üljek be? 3D vagy 2D?
shoc 2015 máj. 23. - 00:18:59
(51/389)
Én úgy tudom, hogy nem játsszak itthon IMAX-ban.
Kovács kolléga 2015 máj. 22. - 20:08:09
(50/389)
Ezen a héten ez volt a második mozizásom a Bosszúállók után és egyelõre azt mondom, hogy Õrült Max magasan veri a szuperhõsöket.

10/10