Téma: Magánórák

tortura 2021 okt. 05. - 15:33:57 Előzmény tóthlászló
(5/5)
Egyetértek.
tóthlászló 2021 szept. 13. - 08:34:44
(4/5)
Igen jó film.
Rókatündér 2015 jan. 30. - 00:36:41
(3/5)
"De jó", hogy a Paramount csatornán felcserélik a filmeket!.. Ennek kellett volna kezdõdnie 21:40-kor-akkor se lett volna korán' vége- de más film ment helyette. Most, hogy éjfél után megy, tippelhetek meddig tarthat.. :s
Jim Hacker 2014 okt. 03. - 21:55:04
(2/5)
Nagy csalódás. Albert Finney egy magába roskadt, kiégett középiskolai tanárt alakít, sokszor alvajáróként, nagyon kevés beszéddel. A diákjaival való kommunikációja olykor a cinizmus határát súrolja, népszerûtlensége nem meglepõ. A végén viszont többször is elérzékenyül, sõt elsírja magát, ami enyhén szólva is meghökkentett, nem pozitív módon. Persze lehet ezen meghatódni, a rendezõ nyilván glorifikálni próbálja a megtért hõst, számomra azonban teljesen hiteltelen. A pedagógia egy foglalkozás a sok közül. Aki nem tudja kivívni az általa tanított (idõnként lenézett!) diákok tiszteletét, annak érdemes mielõbb váltania. Engem csöppet sem hatott meg az a nagy önsajnálat. A tanár magánélete más tészta, ebbe a tanítványoknak nincs semmi beleszólásuk, sõt jobb is ha nem foglalkoznak vele. Végsõ soron Mr Crocker-Harris azt kapja az élettõl "amit megérdemelt, semmivel sem kevesebbet, és egész bizonyosan nem többet".
Tom Gilbert a színre lépõ új tanár egy olyan hebegõ-makogó figura akinél borítékolható, hogy nem lesz átütõ sikere a diákjainak körében. Õt is lehetne szánni, csak nem nagyon éri meg.
Leginkább az iskola egyik vezetõje (Michael Gambon) tetszett. Elsõ megszólalásától kezdve egy karikatúra, se nem több, se nem kevesebb. Az összes többi szereplõ oly keveset mond, ami számomra értékelhetetlenné teszi alakításukat. Ez egyértelmûen a számomra érdektelen és nagyon hiányosan megrajzolt jellemábrázolásokat nyújtó forgatókönyv hibája.
Deszpina 2014 szept. 14. - 12:17:20
(1/5)
Szuper értékelés. Nincs mit hozzátenni.
Egy valóban nagyszerû film.