brekuli 2010 jún. 12. - 00:29:10
(4375/6375)
Az a bibi,hogy a Hamasz terrorista szervezet segélyszállítmányok ürügye alatt fegyverkezik.Amennyiben nem vizsgálják át a hajókat ,akkor ugye nem képzeled hogy kamu szállítmányok címén a kisded terrorizmusukhoz szállítgatnák a muníciót nyilván.Mint ez már be is igazolódott.
pirula 2010 jún. 11. - 22:35:58
(4374/6375)
Szerintem várjuk ki a végét, én sem így gondoltam, de közelsem vagyok olyan pesszimista, mint aki élbõl elutasít mindent... Nektek is elõbb gondolkodni kéne...:))
offtopic
fredi60 2010 jún. 11. - 15:19:52
(4373/6375)
"Csak a saját országod területét tarthatod blokád alatt"

Ez egy nagy marhaság. Saját magadat hogy tarthatnád (és miért?) blokád alatt?? :DDDD
twillight 2010 jún. 11. - 12:40:14 Előzmény Rahel
(4372/6375)
Látom még mindíg nem vágod a lényeget!

- "Blokád alatt tartott vizeken volt joguk a felszólításhoz, és terroristák voltak a hajón!!!"

Csak a saját országod területét tarthatod blokád alatt, kivéve háború esetén. Tehát két lehetõség van: Izrael nyílt háborút hírdetett Palesztíniával (tudtommal nem), vagy illegális tevékenységet (kalózkodást) folytaott.

- "Az elején elítélték Izraelt, most pedig kiállnak mellette!!"

Ez nem igaz. Palesztína mellett llnak ki, pusztán nem ítélkeznek jelenleg az összes körülmény ismerete nélkül Izrael felett.

- "A palesztínok tették tönkre a hülyeségükkel!!:PP"

Hülye az Te vagy. Iraelnek esélye nem lett volna megalapulni, ha Anglia - és késõbb az ENSZ, és az USA - nem biztosít nekik erõvel területet, illetve ha az USA nem támogatná dollárszázmilliókkal Izraelt minden évben.

-"Terroristáknak én csak az arabokat nézem!"

Szíved joga cionista-barátnak lenni. Mondjuk nem igazán értem, mi alapján formálod ezt a véleményed egy szabadságáért küzdõ néppel szemben...

- "Izrael mellett felvirágzott ez az övezet, de a terroristák gondoskodtak arról, hogy mindent tönkre tegyenek!"

Egy nagy túróst "Izrael mellett". Az USA évi 300 millió $-ja (és egyéb juttatásai) amitõl "felvirágzott" a terület.

- "Ez azért van, mert világ szerte, fõleg Afrikában, a bûnözés, a gerilla harcok, és a terrorizmus melegágya mindíg az az ország, ahol zûrzavar van! Gáza Izrael fennhatósága alatt rendezett volt, és ez nem kedvezett a terroristáknak, és tönkre is tették!"

Ez egyszerûen hazugság, jobb esetben tévedés. Mikor Izrael "felügyelte" a Gázai-övezetet a legsúlyosabb népírtásokat követték el izraeli részrõl. De a mai napig appartheid-törvények - és bánásmód - vannak életben a palesztín lakossággal szemben (sõt, izrael területén a feketék (sterilizációs kampány), és a nemzsidó lakossággal szemben is (a vallásszabadság gyakorlásáért akár 2éves börtönbüntetéssel is súlythatnak!)).

-""Végül pedig: Izrael történetének SEMMI KÖZE a jelen esethez, melyben Izrael kalózkodást és emberrablást követett el."
-Bocsi, de ezzel Te hozakodtál elõ, és mint egy vérbeli arab, kijelentetted, hogy Gáza nem Izraelé, mire bemásoltam neked egy szöveget, csak valszeg ezt nem olvastad végig, mivel tartalma nem nyúlt vissza az Ókorba, csupán pár olyan tényt említett, ami a Te verziódnak nem felel meg!!:PP"

Gáza nem izraelé, valamint minden az általam elmondottaknak felel meg. Továbbá nem hozakodtam én elõ Gázával, csak annyit mondtam, hgy a hajók nem léptek Izrael felségvizeire.
twillight 2010 jún. 11. - 12:29:12 Előzmény meszag
(4371/6375)
Most ugye csak viccelsz?
offtopic
csengõzolivagyok:) 2010 jún. 10. - 10:27:49
(4370/6375)
Nem így kell? :)
offtopic
meszag 2010 jún. 10. - 05:09:05
(4369/6375)
Nem játszok el a gondolattal, mert ez nem játék, és igen bonyolult történet, sem hogy belemásszak, ráadásul sose éltem ott, messzirõl jött embernek meg azt mondanak, amit akarnak.
Sokáig, mint afféle szabadságmozgalmat figyeltem Arafat palesztin mozgalmát, aztán késõbb olvastam csak utána részletesebben. Igen pozitív kép alakult ki bennem, aztán itt a porton egy korábbi topicban sok furcsaságot olvastam olyanoktól, akiknek mélyebb ismereteik, és saját tapasztalatuk volt errõl.

Amit írtam, meg tv híradás volt. Nem eszmefuttatás.
offtopic
meszag 2010 jún. 10. - 04:54:50
(4368/6375)
Az izraeli katonákból ejtettek túszt.
offtopic
meszag 2010 jún. 10. - 04:53:01
(4367/6375)
Megint elveszel (szeretnél) a részletekben. :)
A történet úgy indult évekkel ezelõtt, hogy a megszoryítás nem módszer, majd õk a belsõ fogyasztás ösztönzésével, a magyar gatdaságra építve megmutatják, hogy igaz az, amit Háry János tett... Aztán a választás elõtt arról volt szó, hogy mindenkinek jobb lesz, mert amit Bajnai beszél, tesz az egyszerûen gonoszságból fakad, nem kell, majd õk. Aztán nekiugranak - a görög válság után- , hogy lehazugozva mindenkit (nam csak Bajnait, de az IMF-t is) valótlan adatokról beszélnek, sõt államcsõdrõl. Nem számít semmi, csak igazolják magukat - na ettõl normális ember undorodik.
Tudod viki a legnagyobb hazug, és ha nem hívõk lennétek, most mehetnétek megint a Kossuth térre táborozni, tüntetni.
A részletekrõl, amibe belementél annyit, hogy igen, örülök, hogy végre valaki nekiment a közszférának, hogy igérgetésükkel ellentétben - mert én spec, ha odafigyeltél volna, az ellen voltam mindig is - megtakarításokról beszél.
A felügyelõbiztottságok, parlament pici falatkák. :) A pártfinanszírozás, az nagy. A folytatás meg még igen homályos, mit, mikor... nyugtával dicsérik a napot.
offtopic
meszag 2010 jún. 10. - 04:35:37
(4366/6375)
nem vált be a nekimegyünk az uniónak terv. :P régen is ilyenek voltak a fiúk...
offtopic
Nofri 2010 jún. 10. - 02:44:29
(4365/6375)
te vagy már egy lazacsávó:újjászületsz egy kis pihenéstõl...:)
csengõzolivagyok:) 2010 jún. 09. - 23:13:48 Előzmény meszag
(4364/6375)
Hát ez várható volt :)
Holnap az fog kiderülni,hogy atomrakétá volt a hajón! :P
Játszunk el a gondolattal és fordítsuk meg a dolgokat.
Kiváncsi lennék mekkora hisztéria lenne az egész világon és kb háborús készültség Izraelben,ha a hír a következõkép szólt volna:
Ártatlan Izraeli jótét lelkek segélyszállítmánnyal igyekeztek a gázai övezetbe,segíteni az ott éhezõ lakosoknak,mikoris egy palesztin hadihajó útjukat állta,helikopterrõl állig felfegyverzett, géppisztolyos kommandós egységeket vezényeltek a fedélzetre,akik a botokkal "felfegyverzett" izraeli civileket agyonlötték.
Micsoda hisztéria lenne most mindenhol...
Már rég halomra löttek volna pár palesztin telepet a "jó cél érdekében".
Egyáltalán miért kellett felmenni a fedélzetre?
Miért nem állták egyszerûen útjukat és kész?
Mit vártak,hogy mi vár ott rájuk?
Hostesslányok koser pálinkával? Ugyanmár,ennél nyiltabb provokáció nem is létezik...
Nekem semmi bajom a zsidókkal,de kezdenek túlmenni minden határon.
Rahel 2010 jún. 09. - 23:11:43
(4363/6375)
-Látom, még mindig nem vágod a lényeget!

"-A negyedik felszólítás után mentek fel a hajóra a katonák, és utána lemészárolták õket a terroristák!"

Sehányadik felszólításra nem volt joguk az izraeli katonáknak felmenni a hajókra. A hajókon nem voltak terroristák. Csakis segélymunkások haltak meg az összecsapásban."
-Blokád alatt tartott vizeken volt joguk a felszólításhoz, és terroristák voltak a hajón!!!
-Ezt mindenhol elmondták, de Te valahol nagyon lemaradtál még az elején!

"-Amíg nem kerültek elõ a képek, addig az amcsik is elítélték az akciót, és végül már Brüsszelben is Izrael mellett és nem ellene tüntettek!"

Mindenki elítéli az izraelieket most is. Tekintve, hogy kalózkodást követtek el, ártatlan és fegyvertelen polgárokra támadtak."
-Az elején elítélték Izraelt, most pedig kiállnak mellette!!

-"Amúgy tudod ki tette tönkre a "gázai övezetet"? A brittek, mikor egyáltalán beengedték a közelkeletre a zsidókat, majd átadták a békenfenntartás feladatait az ENSZ-nek, mert elegük volt a cionisták által folytatott terrortevékenységbõl.
Továbbá a mai helyzet köszönhetõ az idióta térképrajzolóknak, akik õrült módon behúzkodták az országhatárokat. Majd az amcsiknak, akik minden módon támogatták és támogatják Izraelt, többek között engedtek nekik egy hódító háborút folytatni a palesztínok rovására. És hát nem sokat tesznek az izraeliek által kifejtett apartheid helyzet ellen sem."
-A palesztínok tették tönkre a hülyeségükkel!!:PP

-"Csak hogy tudd: a cionizmust csak azóta nem tekintik hivatalosan terrorista-mozgalomnak, mióta kikiálthatták a saját önálló országukat. Ez mindent elárul a kérdésben."
-Terroristáknak én csak az arabokat nézem!
-Izrael mellett felvirágzott ez az övezet, de a terroristák gondoskodtak arról, hogy mindent tönkre tegyenek!

-És most én is mondok valamit Neked!
-Ez azért van, mert világ szerte, fõleg Afrikában, a bûnözés, a gerilla harcok, és a terrorizmus melegágya mindíg az az ország, ahol zûrzavar van!
-Gáza Izrael fennhatósága alatt rendezett volt, és ez nem kedvezett a terroristáknak, és tönkre is tették!

-"Végül pedig: Izrael történetének SEMMI KÖZE a jelen esethez, melyben Izrael kalózkodást és emberrablást követett el."
-Bocsi, de ezzel Te hozakodtál elõ, és mint egy vérbeli arab, kijelentetted, hogy Gáza nem Izraelé, mire bemásoltam neked egy szöveget, csak valszeg ezt nem olvastad végig, mivel tartalma nem nyúlt vissza az Ókorba, csupán pár olyan tényt említett, ami a Te verziódnak nem felel meg!!:PP
RoKKfish 2010 jún. 09. - 22:56:26
(4362/6375)
Tudom, hogy az sndpa-betûkre gondolsz, de az majd csak késõbb jön. Ez még csak a hosszú elõjáték...
RoKKfish 2010 jún. 09. - 22:54:03
(4361/6375)
Jól játszanak?
-Hurrá! -mondta a labda.
twillight 2010 jún. 09. - 22:42:52 Előzmény Rahel
(4360/6375)
"-A negyedik felszólítás után mentek fel a hajóra a katonák, és utána lemészárolták õket a terroristák!"

Sehányadik felszólításra nem volt joguk az izraeli katonáknak felmenni a hajókra. A hajókon nem voltak terroristák. Csakis segélymunkások haltak meg az összecsapásban.

"-Amíg nem kerültek elõ a képek, addig az amcsik is elítélték az akciót, és végül már Brüsszelben is Izrael mellett és nem ellene tüntettek!"

Mindenki elítéli az izraelieket most is. Tekintve, hogy kalózkodást követtek el, ártatlan és fegyvertelen polgárokra támadtak.

Amúgy tudod ki tette tönkre a "gázai övezetet"? A brittek, mikor egyáltalán beengedték a közelkeletre a zsidókat, majd átadták a békenfenntartás feladatait az ENSZ-nek, mert elegük volt a cionisták által folytatott terrortevékenységbõl.
Továbbá a mai helyzet köszönhetõ az idióta térképrajzolóknak, akik õrült módon behúzkodták az országhatárokat. Majd az amcsiknak, akik minden módon támogatták és támogatják Izraelt, többek között engedtek nekik egy hódító háborút folytatni a palesztínok rovására. És hát nem sokat tesznek az izraeliek által kifejtett apartheid helyzet ellen sem.

Csak hogy tudd: a cionizmust csak azóta nem tekintik hivatalosan terrorista-mozgalomnak, mióta kikiálthatták a saját önálló országukat. Ez mindent elárul a kérdésben.

Végül pedig: Izrael történetének SEMMI KÖZE a jelen esethez, melyben Izrael kalózkodást és emberrablást követett el.
Ferrer 2010 jún. 09. - 22:40:05
(4359/6375)
Ja, az az 5 betû egy rövidítés. De nem írom le. :)
Ferrer 2010 jún. 09. - 22:39:14
(4358/6375)
Egyébként jól játszanak. Szerintem Viktor egy 5 betûs párttól tanult (nem magyar ;D)
Azért vannak jó arcok is ott, pl. Schmidt.
twillight 2010 jún. 09. - 22:33:32 Előzmény meszag
(4357/6375)
Miféle "túszokat"?

Jelen eset, amirõ szó van, úgy nézett ki, hogy: 1) segélyszállító hajó hajózik nemzetközi vizeken 2) izraeli katonák megrohamozzák a hajót, amin mellesleg (bár az ügy szempontjából ez lényegtelen) nincsenek fegyveresek 3) a kalózok által megrohant hajó utasai érthetõ módon ellenállnak 4) a jogos ellenállást kifejtõ segélymunkások közül 9-et lelõnek az izraeli katonák, a többit fogjul ejtik, behurcolják Izraelbe (ahová az illetõknek esze ágában nem volt menni, nem mellesleg ezzel Izrael emberrablás vétkét követi el), majd kiutasítják õket az országból.
RoKKfish 2010 jún. 09. - 22:28:18
(4356/6375)
Mert az MDF már az elején is gyengélkedett, és Vityáék kitûnõ szimattal nyomultak a megüresedni látszó jobboldali platform irányába. Hatalom a lényeg, nem a szaros elvek. Hol élsz te? :DDD