Téma: Mama

9/10
offtopic
perry 2017 ápr. 09. - 17:58:07 9/10
(8/28)
Köszönöm.
9/10
perry 2017 ápr. 08. - 14:54:58 9/10
(7/28)
A film nagyon egyszerû üzenetet hordoz, van helyünk és van dolgunk ezen a földön. Idõnk kimért kinek több kinek kevesebb. Nehéz együtt élni a tudattal, hogy perceink, napjaink meg vannak számlálva akkor mikor fontos teendõink lennének még az életben.
A Mama nem is akar többnek látszani mint ami, valójában egy szomorú történetnek ami mégis az életet igeneli, a szépen elmúlás létjogosultságát, hogy a bennünk élõ hit a megbékéléssel karöltve egy rövidre írt élet margójára szmájlit varázsol.
Egyszerû történet bárkivel megeshet és nagyon csendes színészi játék finom félmosolyok sehol egy látványos tragikus fortissimo amivel rengeteg filmen találkozunk, ahol a színész katartikus szerepjátszással kápráztatja el a nézõt. Magda halálos beteg kamasz gyermekével jövõ nélkül és miképpen lehet mégis túlélni ö nmagunkat ennyi a történet.
Mélyen természetesen történnek a dolgok képrõl-képre ház, gyerek, foci, anya tragédia, feloldozás, és valami végtelenül fájó mégis jelen levõ élet igenlés.
Tétova pillanatok, érzelmek és szenvedélyek találkozása, írhatnám nagyon spanyol, de ehelyett a nagyon emberi jelzõt használnám.
A küzdeni akarás nagyszerûségét, az élet ajándékozásának emberi pillanatait követhetjük. A halál és az újjászületés azonosságát, hiszen az egyik a másikból következik.
Megvallom ez nekem hiányzik mai életembõl, lehet nem vagyok spanyol azért, de úgy gondolom a szenvedély bárhol létezik. Sokkal inkább a kapcsolatok mélysége az emberek egymás iránti elkötelezõdése vagy csak a másik iránt kellõ figyelem hiányát ......
A történet pedig mint a brüsszeli csipke elõttünk szemenként kapcsolódik egybe gyönyörködtetõ mintát adva.
Nagyszerû képi szimbólumok halmaza látható a leoperált mell amint Penelpoe szégyenlõsen a helyére rakja az implantátumot a terhes nõ és a tenger kapcsolatát, hosszúnak tûnõ néma snitteket,
Magda körül /Penélope Cruz/ forog a film vele kerülnek kapcsolatba az õt körülvevõ férfiak és az õ jelenléte oldja és köti a Mamának a hangulatát. Akár Stradivarit hallgatnánk nagyszerû mûvészi megszólaltatásban. Nincs hamis hang, nincs disszonancia csak végtelenül egyszerû szívbõl jövõ színészi játék.
Engem már többször meggyõzött arról, hogy legyen az mûvészfilm vagy vidám könnyed kis darab valamilyen hipnotikus kisugárzással rabul ejt, elvarázsol.
Két ember rövidre szabott szerelmét láthatjuk Arturo és Magda kiknek útját "borzalmak" szegélyezik, mégis képesek arra ami a legszebb emberi adomány az egymásra figyelésre az emberségre és a másikat megajándékozni gyermekkel az "elveszett" helyére.
Én pedig hagyom , hogy hasson rám a mozi, hogy átéljem a torok szorító érzést a tragédiákat és a megbékélést és azt, hogy ettõl talán jobb leszek kicsit én is.
9/10
luci87 2017 febr. 17. - 19:18:42 9/10
(6/28)
Megrazo film,nagyon megerintett...
Csak erdekessegkepp...MO.on mennyire jellemzo,hogy a kezeloorvosaval egy ket alkalom utan tegezodnek?Enekel neki?...;)Szinte osszebaratkozik az az asszisztenssel is...gyanitom ,kulfoldon masmilyen az egeszsegugy...
10/10
Bubus53 2017 jan. 26. - 15:29:17 10/10 Előzmény Challure
(5/28)
Anyám, nem tudod, milyen a tükörkép?
Bejxyke 2017 jan. 22. - 12:39:57 Előzmény Challure
(4/28)
Challure!
Attól, hogy neked a tv-t nézve bal oldalinak tûnik ahogyan Penelope ül, az még mindig a jobb melle! :D
8/10
Challure 2017 jan. 21. - 12:57:33 8/10
(3/28)
Hogy lehet ekkora bakit elkövetni.A film elején a bal , operácio ut`an a jobb mell van amputâlva.
9/10
end33 2017 jan. 17. - 12:03:08 9/10
(2/28)
Nem állítom, hogy a \"statisztikai\", fiatal mozinézõknek való dráma, de én rendesen megkönnyeztem. - Penélope Cruz, - számomra legalább is, - eddig sem volt a gyenge játékáról híres, de ezúttal minden szépségét és valaha létezett keserûségét beleölte, írányította ebbe a szerepbe. Hitelesebb már nem lehetett volna. Ha valaki tellítõdött a habkönnyû mûfajokkal és valami mély, emberi érzéseket sugárzó filmre vágyik, nézze meg. A film példát mutat tetterõbõl, akaratból mindkinek, aki ilyen nehéz helyzetbe kerülne. - Hozzáteszem, nem hibátlan alkotás, de a téma messze felülemeli az apróságokon.
6/10
pihes 2017 jan. 16. - 15:35:29 6/10
(1/28)
A film elég jó, és minden összeáll, menet közben.
Egy valóság alapja is, könnyen meglehet.