trudy 2015 júl. 22. - 19:50:58
(1/1)
Késztetést éreztem rá, hogy megnézzem, mert nagyon megtetszettek a kosztümök és a díszlet, amit a filmrõl készült képeken láttam, és amúgy is szeretem a Marie Antoinette-rõl (meg egyáltalán az uralkodónõkrõl) készült filmeket. El kell ismerni, hogy ahhoz képest, hogy egy közel 80 évvel ezelõtti alkotásról van szó, nem érezni rajta különösebben az idõ nyomát. Viszont csak részletekben bírtam megnézni, mert rettentõen hosszú és még így is itt-ott hiányosnak éreztem, mert Marie Antoinette életét nem könnyû egy filmben bemutatni, ezért is van az, hogy a késõbbi róla készült életrajzi ihletésû filmek általában csak életének egy részét mesélik el. A színészi alakítás elképesztõen jó, a vizuális látvány is nagyon élvezetes (képzelem, hogy még milyen látványos lehetett volna színesben...), viszont az engem kicsit összezavart, hogy épp a királyi pár kapcsolatának elmélyülése nincsen bemutatva, azon a ponton egyszerûen csak ugrik 10 évet az idõ. Így a film második felében kissé érthetetlen a nézõ számára a meghitt családi idill. Mindenesetre ezt leszámítva elsõ félidõben egy kellemes lélektani lányregényt, a második felében pedig egy romantikus történelmi drámát kapunk.