Téma: Marimar

7/10
napraforgó 2021 júl. 26. - 15:24:25 7/10 Előzmény Helena25
(61/81)
Persze, igazad van, jó pár hihetelen dolog ebben a sorozatban is. Pl.hihetetlen, hogy Marimar egy terhességet az utolsó hónapig el tudott titkolni. Aztán megszületik a kislánya és máris nádszálkarcsún hagyja el a kórházat. A baba meg nagyon kis súllyal született, inkubátorba tették, de egy-két nap múlva már ki is adták a kórházból.
Nem tetszik, hogy ezekben a sorozatokban kizárólag cumisüvegből etetik a babákat, még csak elméletileg sem szoptatnak a kismamák.
Sajnos a sorozat második felét jobban összecsapták, a Sergioval való huzakodás és a kormányzóval, meg a lányával való epizódok is unalmasabbak. A legvége meg, Sergio és Innocencia házassága, Marimar féltékenykedése meglehetősen kidolgozatlan maradt.
Az Antonieta és Chuy románca, házassága teljességgel hihetetlen. Antonieta nagyon szép nő, ha nem is nagyon gazdag, de biztos, hogy nem kellene leereszkedni egy szegény parasztfiúhoz, biztos akadnának hozzáillőbb udvarlói is.

De hát ezek a telenovellák nem irodalmi remekműveknek készültek, a belőlük készült filmsorozatokat meg eléggé máról-holnapra forgatták.
Helena25 2021 júl. 26. - 14:01:54 Előzmény napraforgó
(60/81)
Igen, ebben igazad van, jó egy kicsit elrugaszkodni a valóságtól, ezért szeretem én is a telenovellákat. Belecsöppeni egy másik világba, egy gazdag világba, egzotikus környezetbe. Az a birtok nagyon tetszik, hatalmas pálmafákkal, én nagyon el tudnék ott élni. Végül is mese, minden jóra fordul, a jó elnyeri jutalmát, a rossz megkapja a magáét. Az alapötlet jó, csak a kivitelezéssel van bajom. Természetesebbé kell tenni, kerülni a feltűnő, durva dolgokat. Például most hagyta el a kórházat Marimar a kisbabával, full sminkben. Nem tehetek róla, engem zavar. Sokszor erőltetett konfliktus, nem tetszik. Ha ezekre a dolgokra figyeltek volna, élethűbb lenne. Antoineta-val sem kellett volna kicseszni, ő végül is megbánta, hogy "bántotta" Marimart, ő nem volt vele annyira gonosz, neki egyszerűen vissza kellett volna utaznia a városba, ez a Chui-s dolgot kihagyhatták volna, ha nem, akkor legalább a földes kunyhó nem kellett volna, az még a sminknél is rosszabb. Chui végül is nem egy vadember, nem volt neki egy rendes háza, ezt nem akarom elhinni.
Na, mindegy. Ilyen lett, mese, és szeretem és vadászom a hibákat, ami nem tetszik.
7/10
napraforgó 2021 júl. 23. - 16:46:46 7/10
(59/81)
Valahol minden telenovella egy mese. Ez is egy korábbi verzió (La Venganza, 1977) feldolgozása.

A sztori egyszerű, a szegény tudatlan parasztlányka és a gazdag ifjú szerelme, amit tönkretesz a család ármánykodása. Aztán a lány váratlanul nagyon gazdag lesz, kikupálódik és bosszút áll az őt megalázókon.

Vagy ott van a szintén most futó Esmeralda, az elcserélt gyermekek története, akik sok év után találkoznak, egymásba szeretnek, de a zord atya elválasztja őket egymástól. Egy idegen férfi ármánya is közrejátszik, ami miatta az ifjú elhagyja a terhes feleségét. Na de a végére itt is minden rendbejön.

Közben mindkét sztoriban a szegény, tanulatlan lány fénysebességgel megokosodik, kiművelődik és már nem hagyja, hogy packázzanak vele.

Mindkét történetnek több feldolgozása volt már, újra, meg újra filmre viszik. mert valóban jó az alaptörténet. Kérdés, hogy mennyire ügyes a forgatókönyviró, meg a rendező, akik filmre viszik.

Persze, engem is zavar, ha teljesen elrugaszkodnak a valóságtól, de ennek ellenére a mesébe belefér, hogy Izaurát felszabaditják, Esmeraldát megoperálják és újra lát, az amnéziás Rosalinda emlékezete visszatér, stb, stb.

És ezért szeretjük ezeket a meséket, mert a végén minden jóra fordul, minden megoldódik, a szerelmespár visszakerül egymáshoz és boldogan élnek, amig meg nem halnak.
Helena25 2021 júl. 23. - 13:11:01 Előzmény napraforgó
(58/81)
Nem mese, hanem 20. századi film. Film, amiben persze vannak, lehetnek képtelenségek, de ennyire ne rugaszkodjunk el a valóságtól. A rendező -gondolom- nagyon jó sorozatot akart csinálni, váratlan fordulatok, magukból kiforduló emberek, gonoszság gonoszság hátán, hogy minél érdekesebb legyen. Viszont ezek a dolgok csak nevetségessé tették. Egyszerűen szörnyülödök itt-ott a kivitelezésen, ezekről már írtam korábban. Továbbá: Ilyen rövid alatt egy írástudatlan lányból pénzügyi szakembert faragjanak, ez is enyhén szólva túlzás. Fennhéjázó, kevély nő lett ez a Marimar, ennyire lehagyta volna kedvessége, bájossága? Mindig felemelt fejjel jár, szó szerint fent hordja az orrát. Igen, az embert meg tudja törni az élet, de, hogy ekkora személyiségváltozáson menjen át, nem semmi. Amikor először összefutott Sergioval a nagyvárosban az utcán, Marimar szolgálólány egyenruhában volt, és megállt előtte az autó és benne ült Sergio, már azzal elárulta magát Marimar, hogy ijedtében a szájához tette a kezét, vagyis elárulta, hogy felismerte. Nem olyan ijedtséget lehetett látni rajta, hogy jaj, majdnem elütöttek, Marimar teljesen úgy reagálta le ezt, hogy jaj, ez Sergio. Énekesnőnek jobb, mint színésznőnek. Nem csoda, hogy miután férjhez ment Thalía, felhagyott a színészkedéssel. De énekelni tud, el kell ismerni, nagyon jó hangja van, sok száma tetszik, hallgatom is néha.
Az apját, aki játssza, szörnyű a festett hajával, egy idős férfinél röhejes a festett sötét haj. De Sergio apja, Renato is festett hajjal, ében fekete, pedig már ő se fiatal, szörnyű.
Most is nézem a filmet, miközben írok, Thalía szülés előtt van nem sokkal, megint ledobta magát a kanapéra, és föl is pattant, többször is. Viszont neki is festve a haja, melír is van, terhes nőknek nem ajánlott, nem szabad hajat festeni, én úgy tudom. Erős smink is, a sminket nem tudom, árthat-e babának, de a hajfestés igen.
1/10
Széles Ágnes 2021 júl. 22. - 21:18:58 1/10
(57/81)
Itt a Port-nál a 36-ik részt írják, amikor még Marimarnak élnek a nagyszülei, holott az események már a 72-ik résznél járnak, ahol megszületik a kislánya. Nem lehetne végre összehangolni valahogy az igazi tartalomismertetővel a Telenovelas.hu oldallal? http://telenovelas.hu/marimar-tartalma/
7/10
napraforgó 2021 júl. 22. - 10:48:38 7/10
(56/81)
Mi a francnak irnak tartalom ismertetőt, ha az legalább 15-20, vagy még több résszel le van maradva a leadott részektől? Hát képtelenek odafigyelni, hogy az aktuális rész ismertetőjét adják le?????
7/10
napraforgó 2021 júl. 21. - 19:18:02 7/10 Előzmény Helena25
(55/81)
Ez egy mese, nem kell keresni a valósággal való kapcsolatát.
Helena25 2021 júl. 21. - 13:56:55 Előzmény napraforgó
(54/81)
Antoineta ennyire nem talált férfit magának? Nem tudom hol lakott, említették-e a filmben, de gondolom volt háza-lakása valahol, mert vendégségbe érkezett Angelikához. Nem csúnya nő és annyira nem is volt megátalkodott, mint Angelika. Chui jóképű, de azért az túlzás, hogy földes kunyhóba utánamenjen egy városi, gazdag nő. Nem kellene így elrugaszkodni az élettől, szembemenni az élettel, ez annyira hihetetlen, szerintem ilyen nincs a valóságban. Vissza is lehet kérdezni: ha Chui annyira szereti, ezt el se várta volna a nőtől, pláne állapotos lett. Ilyen körülmények között élni, ezt bárkitől is elvárni, durva. Normális otthont teremteni, de az a kunyhó minden csak nem az. Csodálkozom, hogy Antoineta ebbe belement, semmi tartás nem volt benne. A kutyus beszéde tényleg jó, az nekem is tetszett mindig.
Ez a San Genis- szál, történet nagyon erőltetett. Ennyire akarni egy nőt, ennyi mindent megtenni, azért ez is túlzás. Annak a férfinak csak Marimarral legyen elfoglalva, szörnyű. Nem Berta, hanem Brenda, az előbb rosszul írtam a nevét, ő egy szép nő, ha jól tudom szépségkirálynő volt, hát szebb, mint Marimar. Thalía csak jól néz ki, de nincs kimondottan szép arca, nekem továbbra is ez a véleményem. Esteban meg kertész ruhában ott flangál bent a klubban, még jó, hogy a sövényvágó olló nincs a kezében. Hát ez a rendezés hagy némi kívánnivalót maga után.
Helena25 2021 júl. 21. - 13:31:18
(53/81)
Azért nem semmi, hogy terhesen így izeg-forog Marimar. Most már bő ruhákat hord, de úgy ül le, vagy úgy pattan fel a bárszékre, mint nem lenne terhes. A tehes nők úgy eresztik le magukat, hátrateszik a kezüket, kitámasszák magukat, óvatosan. Ő meg csak úgy ledobja magát. Azért a rendezőnőnek ezt illett volna tudnia, engem nagyon zavar. Hiába hord bő ruhákat, látni rajta, hogy nem terhes. Valamikor csípőre is teszi a kezét, látni a ruha mozgásán. Rosszullétek is csak az elején, azóta semmi. Na, mindegy terhes nő óvatosabban közlekedik, jár-kel, érdemes megnézni ahogy mozog. Eleinte szűk ruhák voltak rajta, kihangsúlyozva a dereka, aztán el kezd bő ruhákban járni, nem is feltűnő, senki nem kérdezett rá, senki nem kérdezte meg, miért. Már az elején is bő ruhákba kellett volna járnia, inkább felváltva, szűk-bő, és akkor nem tűnik fel senkinek. De, hogy még Berta se jegyezze meg. Fura
7/10
napraforgó 2021 jún. 24. - 05:13:31 7/10 Előzmény nikato
(52/81)
Emlékeim szerint Antonieta Chuyival jött össze, aki nem volt a birtok intézője, csak egy munkás. És nem a tengerpartra költöztek, hanem egy olyan területre, amely a "senki földje" volt, sokan épitettek oda kunyhót, igy Chuy is. A nőnek nem kellett eldobnia a ruháit, de ő maga is érezte, hogy arra a telepre nem illenének az úri ruhái. És hogy miért nem költözött be hozzá Chuy? mert az a ház nem a nőé volt, hanem a sógoráé. És Chuyt éppúgy megvetették és kinézték volna, mint Marimárt. Na és Chuy volt olyan önérzetes, hogy semmi pénzért nem ment volna oda. Ha Anonieta a felesége akar lenni, akkor oda megy, ahová a férje akarja, megelégszik annyival, amit a férje nyújtani tud.
7/10
nikato 2021 jún. 23. - 12:32:14 7/10
(51/81)
SPOILER LEHET/OFF./ÉRDEKESSÉGEK: Fernando Colunga feltűnt mind 3 María filmben és egyre növekvő szerepeket töltött be. A María Mercedesben az udvarlója volt, a Marimar-ban szerelmes volt belé, a María-ban a férje lett a címszereplő hölgynek.
Állítólag Eduardo Capetillo és Thalía olyan rosszban voltak, hogy előrébb kellett hozni a sorozat végét, bár régebben együtt zenéltek Thalía zenekarában.
Ada Carrasco, aki Cruz mamát játszotta, azon a napon hunyt el, amikor azt a részt sugározták amelyben Marimar nagyszülei meghaltak.

Egyébként ezt régebben lehet, hogy már írtam, de nekem az volt fura, hogy Angelica húga összejött a birtok intézőjével, aztán odaköltözött hozzá a partra, mindent maga mögött hagyott még a ruháit is, ahogy kiköltözött abba a kunyhóba aminek még padlója se volt, csak a sima homokos föld, és parasztlány ruhákat hordott. Azért mert hozzáment a férfihoz miért kellett eldobnia még a ruháit is? Miért nem költözött a férfi hozzá?
Amúgy már képtelen lennék ezt a sorozatot újra megnézni, de régen etalon volt, Mamám mindig nevett amikor a kutyák beszéltek. :)

SPOILER/OFF. VÉGE
7/10
napraforgó 2021 jún. 18. - 17:03:15 7/10 Előzmény Helena25
(50/81)
A Marimarban egy ágrólszakadt bugris kis parasztlányt alakit, hát persze, hogy csapzott a haja. Bár szerintem is nyugodtan megfésülködhetne, vagy hordhatná copfban a haját, mert egy parasztlánynak sem kell feltétlenül ápolatlannak lenni. De hát sokszor emlegetik úgy, hogy tengerparti kis vadóc.
A második részben meg valóban hülye frizurát csináltak neki.
Helena25 2021 jún. 18. - 16:36:50 Előzmény napraforgó
(49/81)
Valakinek tetszik Thalía, valakinek nem, nekem speciel nem tetszik. A Marimar sorozatban egyáltalán, a Rosalindaban már valamivel jobban nézett ki. Sokat dob a frizura egy nőn, a Marimarban csapzott, szabadjára engedett haj nem áll jól neki, a későbbi gazdag nő szerepében sem. Számos mexikói sorozatban annyi szép nő van, akár a Pillantásod nélkül-ben, aki az Esmeraldaban Graciela szerepét játszotta a felújított változatban, egy gyönyörű nő. Vagy akár Letícia Calderon, neki még a rövid haj is jól állt, kiemelte szép arcvonásait a Julieta sorozatban, később a Szerelem nevében is. Thaliaban szerintem semmi különleges nincs, mint nő, de hogy tud énekelni, a számai nagyon tetszenek, kár, hogy nem hallani felőle, 2000 óta már sorozatokban sem szerepel, mert férjhez ment, nem is akárkihez, filmes karrierjét feladta.
7/10
napraforgó 2021 jún. 18. - 14:28:05 7/10 Előzmény Helena25
(48/81)
A felhajtott gallér tényleg szörnyű, de nyilván ez volt a divat akkoriban, amikor forgatták a sorozatot. Az apja, Renátó is igy hordja
Thalia Sodi pedig igenis szép nő.
Helena25 2021 jún. 18. - 13:29:13
(47/81)
Szerintem annyira nem szép Thalia mint, amennyire mondják a filmben többször is, illetve amennyire ő tartja magát. A hangja nagyon jó, nagyon jól énekel, az alakja is rendben, de arcra nem, csapott homlokával. Sminkkel és smink nélkül sem szép. Sergionak ez a dzseki és póló együttes, többféle színben, szörnyű. A felhajtott gallérral. Nincs más stílusú ruhája? Amúgy a történet tetszik, érdekes.
7/10
napraforgó 2020 jún. 25. - 08:02:11 7/10
(46/81)
A sorozat mostanáig - vagyis egészen addig, amíg Marimar megszerzi a Santibanez birtokot és beköltözik egészen elfogadható, szinte hiteles. Marimar elégtételt vett az őt ért sérelmekért, megalázta Angelicát (akinek csak a neve Angyalka, igazából meglehetősen ördögi), elvette Renátótól az imádott birtokát és hülyét csinált Sergióból, aki most már valóban beleszeretett.

Innentől viszont sajnos összecsapott és hiteltelen. Seregio házassága Innocenciával (Ártatlanság) már teljesen hiteltelen, meg az is, hgy Marimar vagyona seperc alatt elfogy. Azért egy öregek otthona, meg egy falusi iskola nem kerülhet olyan sokba, hogy az apja öröksége, meg a Valle-i klub után kapott pénz ilyen hamar elfogyjon. Plusz egy kis jótékonykodás, ruhák a szegényeknek, meg játék a gyerekeknek.... na ez sem kerülhetett olyan sokba.
Na és a birtok se hoz semmit, kész ráfizetés, mint Renátó idejében....
Azért az a falu, San Martin de la Costa nyilván egy piti kis hely, párszáz, vagy egy-két ezer lakossal, még ha mindenkinek juttat is valamit, egy nagy vagyon ebbe nem mehet tönkre - csak a mesében..., mint itt.

És a végét hogy összecsapják, csak, mert Thalia összekülönbözött a producerrel, vagy a rendezővel és nem volt hajlandó folytatni a sorozatot...
7/10
napraforgó 2020 jún. 08. - 18:35:36 7/10
(45/81)
58. rész: Sergio közli családjával, hogy Marimar és Bea ugyanaz a személy...

Nem Bea, hanem Bella (ejtsd: bejja), ami szépet, szépséget is jelent. Azért választotta Marimar ezt a nevet az Almada vezetéknév mellé, mert Sergio annak idején a tengerparton szépnek mondta és ettől Marimar annyira meghatódott, hogy egyből beleszeretett.

A tartalomismertetőt író személyt nyilván Gáspár Bea neve ihlette meg, akit a bulvársajtó előszeretettel nevez Bejja asszonynak.
kriptonyt 2019 febr. 20. - 16:10:48
(44/81)
Sziasztok. Màr csak 14 rész van a Marimarbòl. Vajon mi lesz helyette. Van valakinek infòja? Remélem nem megint egy agyonismételt sorozat.
7/10
napraforgó 2019 febr. 12. - 17:26:14 7/10 Előzmény nikato
(43/81)
Azért nem költöztek normális házba, mert az öntudatos és önérzetes Chuy kijelentette, hogy csak akkor veszi el a nőt, ha az ő házába költöznek. Aztán elment és az ún. senki földjén deszkákból fölépített egy bódét. De Antonieta annyira férjhez akart menni ehhez a fiúhoz, hogy mindent vállalt.
A nagyszülők megölését azért úszta meg a tettes, mert Renato lelőtte. Na nem Marimár miatt, hanem mert az ő feleségére is szemet vetett, meg akarta erőszakolni Angelicát.
7/10
nikato 2019 febr. 12. - 17:04:09 7/10
(42/81)
Angelica húga Antonia odaköltözött a kunyhóba, egyből szegény, öregasszonyos, cigányos ruhákat kezdett hordani... Miért nem lehetett egy normális lakásba költözni, azért Antonia-nak csak volt pénze... Annak a kunyhónak még ablaküvege sincs, ott nem esik az eső? Pálmafalevelek meddig bírják?
Amúgy Marimar minden ruha és frizura változása, egy újabb kezdetet jelez a karakter életében.
Nagyszülők megölését csak úgy megúszta a tettes?
Marimar után leadhatnák Thalía másik sorozatát a Maríát is (María del Barrió).
Sokszor láttam '98 óta, de még mindig jó a Marimar. Szinkronhangok is akkor még a változatosak voltak sorozatokban.