napraforgó 2025 dec. 15. - 04:56:47 Előzmény farkasboglarka
(3/3)
Én is pont erre gondoltam. A világon semmit se közöltek róla, hol adták elő, kik, stb, stb. A történetről se közöltek semmit. Keveset láttam belőle, mert nagyon későn adták és én sajnos elaludtam közben. Sajnos nem jelzik, hogy megismételnék valamikor, pedig nagyon érdekes volt és nagyon sok balettművész csodásan táncolt benne.
Jó lenne újra látni, emberi időben.
Sagittarius1 2025 dec. 14. - 22:16:06 Előzmény farkasboglarka
(2/3)
Marius Petipa koreográfiája a legendás Indiába kalauzolja a nézőt, ahol a templomi táncosnő és a nemes harcos szerelmének története bontakozik ki. A baletthagyományból csaknem egy évszázada kiveszett zárójelenetet rekonstruálva mutatta be Marius Petipa koreográfus és Ludwig Minkus zeneszerző egyik legsikeresebb közös alkotását, A bajadért 2025 nyarán a Magyar Nemzeti Balett. Mirzoyan Albert, a társulat balettmestere koreográfusi bemutatkozásaként az eredeti librettó nyomán készítette el a klasszikus balettirodalom egyik látványos gyöngyszemének befejezését Rózsa István díszleteivel és Rományi Nóra jelmezeivel.

A címszerepben Melnyik Tatyjana, a további főbb szerepekben Kiyota Motomi, Wakabayashi Yuki, Rónai András, Kovtun Maxim és Scrivener Louis látható. Közreműködik a Magyar Nemzeti Balett és Balettintézet, a Magyar Állami Operaház Zenekarát Hámori Máté vezényli.

A felvétel 2025. június 25-én készült az Operaházban.
farkasboglarka 2025 dec. 14. - 22:06:51
(1/3)
Azért azt jó lenne tudni, hogy melyik balett társulat előadásában láthatjuk az előadást.