offtopic
_goldie_ 2012 júl. 21. - 22:15:26
(432/692)
ezt nem vártad tõlem, mi?
tudtam, h ott tapostam beléd
ahol a leggyengébb vagy xDDD
offtopic
_goldie_ 2012 júl. 21. - 21:53:07
(431/692)
ja, de ez a Zsolt és nem a München :D
fakohaj 2012 júl. 21. - 21:47:35
(430/692)
Konzervatív jobboldaliként NEM tetszik. Azon a kamaszos sértõdöttségen, ami a narrációra jellemzõ, ki kellene már gyógyulni. Több mint 20 év eltelt már a rendszerváltás óta, nem az elõzõ rendszert kell szidni, és siránkozni a múlton, hanem a jó alapokra fel kell építenünk egy jobb jövõt. Amíg pedig egymást sértegetjük, addig esélytelen a felemelkedés.
3/10
vickx1 2012 júl. 21. - 18:44:43 3/10
(429/692)
Korábban már lepontoztam 3asra, de a mostani pár részben azt vettem észre, hogy elmaradtak az interjúk ami dicséretes, ha így marad akkor 5/10, ami egybõl kapna így 7/10-et, ha a címében nem lenne utalás a másfélmilló lépésre.

nagyfejû mészáros meg a kobold bolgár és társai is alkothatna valamit a fröcsögésen/nyaláson kívül, de náluk ott áll meg a tudomány.
1/10
Kerepesi Farkas 2012 júl. 21. - 15:32:33 1/10
(428/692)
Valóban nem volnának ennyien aktívak a lepontozásban ha nem a bayer neve fémjelezné. Mert ennyire szart más nem tud produkálni mint õ.
1/10
Kerepesi Farkas 2012 júl. 21. - 15:28:31 1/10
(427/692)
Tényleg egy náci patkány. És egy klerikalizmustól bomlott elme.
1/10
Szajci 2012 júl. 21. - 14:45:38 1/10
(426/692)
A Duna - Utazás ínyenceknek - köszi az ajánlót, bele fogok nézni!
1/10
szirgabor 2012 júl. 21. - 14:31:06 1/10
(425/692)
Bár sokadszor szólok hozzá, azzal kezdem, köszöntök MINDEN hozzászólót.
Kezdetnek elmondom, hogy nekem nem tetszik a sorozat, de ez minden. Nem ez a lényeg. Ami a lényeg:
Jó lenne félre tenni az indulatokat, mindkét oldalon. Jó lenne nem minõsíteni egymást, de még egymás hozzászólásait sem.
Akik az eredeti sorozatot védik, és Rockenbauer Pál szellemiségére és munkájára hivatkoznak, azok ehhez legyenek méltóak, és nyilatkozzanak annak a músornak a stílusában (sokan vannak ilyenek).
Akik ezt a sorozatot védik, azok meg viselkedjenek ahhoz a szellemiséghez méltóan, amit képviselni gondolnak (ilyenek is sokan vannak).
Mondja el mindenki a véleményét a mûsorról, de ne egymásról.
Az én véleményem a mûsorról:
Ez a sorozat megbukott, ez tény. Mutatja a rengeteg (mûsorra vonatkozó) negatív hozzászólás, az átlagpontszám, illetve az egyéb fórumokon is megjelent kritikák nagy mennyisége, valamint a facebook oldalon a mûsor "Rajongóinak" száma, ami jelenleg, 10 rész után, 62. Vagyis 62 ember az országból.
Minden mûfajban (színház, film, koncert, könyv, hangfelvétel), ismert az a fogalom, hogy egy elõadás, produkció, alkotás megbukik. Ez azt jelenti, hogy vannak, akiknek tetszik, van, aki szerint a legjobb, de a többségnek nem felel meg, nem nézi, nem olvassa, nem hallgatja. Emellett tiszteletet érdemelnek azok, akiknek mégis kell; fogyasszák, élvezzék, az általános megítélésen ez nem változtat.
Nem láttam az "1100 év Európa közepén" c. mûsort, mert nem érdekel, de nem is mondok róla véleményt. És jól látható, hogy akiknek szól, igen jó véleménnyel vannak róla - és ez így rendben van.
De ugyanezek az emberek nem akarják elfogadni, hogy ez a mûsor így, evvel a címmel, ebben a formában, ezzel a tartalommal nem sikerült, és megbukott. És ez annak a felelõssége, aki ezt a címet, formát, tartalmat választotta, és nem a bírálóké. Ettõl még sokan lesznek, akik szeretni fogják, és ezt mindenkinek ell kell fogadnia, de kisebbségben vannak, ez szintén tény.
A tények elfogadásának hiánya pedig nem szép dolog. Különösen azzal együtt, hogy akik ennek a sorozatnak a készítését támogatták, és akik nevében szólal meg rendszeresen az alkotó (B.Zs), azok két év óta a 2/3-os többség támogatására hivatkoznak, és a "többség akaratára" hivatkoznak. Ezek szerint a készítõk és támogatóik szerint igenis számít a többség véleménye, a többség pedig jelen esetben úgy nyilatkozik, hogy a mûsor nem jó, nem tetszik.

Meg kell jegyeznem, pozitív példaként tudom felhozni, hogyan kell JÓL elkészíteni egy útvonalról szóló mûsort. Ilyen a jelenleg a Duna TV-n futó "A Duna - Utazás ínyenceknek" címû mûsor, mely remek, vidám zenével, gyönyörû tájakkal, rengeteg kedves ember, állatok, növények, ételek bemutatásával, abszolut politika mentesen, teljes képet ad egy választott útvonalról, és remek, nívós, magas minõségû szórakozást nyújt, és mellette sok ismeretet közvetít.
Ajánlom MINDENKI figyelmébe.
1/10
czingár 2012 júl. 21. - 13:36:39 1/10
(424/692)
És erre mondanák itt egy páran, hogy ugyan azon az útvonalon halad.

(No meg ez: "végigjárják ugyanazt az utat, felkeresik ugyanazokat a helyeket", amit szintén nem én találtam ki.)
1/10
tatranki 2012 júl. 21. - 12:12:07 1/10
(423/692)
A sorozat harmtgyengére sikerûlt. Bayer újra elpuffogtatta az 1100 év... címû sorozatból már egyszer megismert moralizáló ,irodalmiaskodó közhelygyûjteményét,szigorúan átpolitizálva minden egyes percet. Miért nem szeretik sokan a sorozatot? Mert nem jó,ha más mondja meg,hogy mi mit is gondoljunk errõl vagy arról a dologról és mi az egyedüli helyes vélemény.
1 példa: a Cserhátról szóló részben megmutatták Balassagyarmatot(és kicsit lekommunistázták Salgótarjánt,amirõl 1 filmkockát sem mutattak-Székyné a fideszes polgármester hümmöghet) és a romhányi kerámiagyárat,de azt nem tudtuk meg,hogy hol a Cserhát legmagasabb pontja és hogy lehet oda eljutni,se a Kéktúra útvonalán lévõ cserháti hegyek,dombok nem lettek bemutatva.
1/10
czingár 2012 júl. 21. - 11:42:49 1/10
(422/692)
Tudod, ebben az egészben az a legszebb, hogy olyanok dobálóznak itt ilyen szavakkal, olyanok bélyegeznek meg másokat, akik pont elvileg ez ellen küzdenek, vagyis ezt a látszatot keltik. Persze nekik szabad, de egy ilyen "náci patkány" nehogy már csúnyát mondjon rá. No vége az off-nak.

Nekem személy szerint meg sem fordult a fejemben, hogy Bayer Zsolt személyében keressem a hibát. Olyan értelemben igen is õt látom ezért hibásnak, hogy õ a fõ fõ a produkcióban. De ez teljesen mellékes attól, hogy milyen nézeteket képvisel. Nálam nem ez befolyásolja, hogy valaki jót, vagy rosszat csinál.
10/10
Acis 2012 júl. 21. - 11:35:39 10/10
(421/692)
"Náci patkány" - na persze. Egyre inkább kibújik a szög a zsákból: politikai indíttatásból szapuljátok a sorozatot (tisztelet a kevés kivételnek). Ha nem B. Zs. neve fémjelezné, nem volnátok ilyen aktívak a lepontozásban. Egyébként Rockenbauer és Bayer is Fidesz-alapítók, szerintem jól megértik egymást, pl. hazaszeretet dolgában is. De csak így tovább, kedves frusztrált balliberális barátaink!
Dunna Donna 2012 júl. 21. - 11:26:29 Előzmény nazis raus
(420/692)
Nem csoda, hogy egy ilyen durva és szélsõséges megnyilvánulású embernek, mint te, nem válaszolnak.

A film jellemzõen Bayer Zsolt szemével járja újra az utat. A film színei nekem is néha irreálisak és képzeletszerûek, sejtelmesek. Ezt ha kiemelésnek szánnák néha, akkor hatásos lenne, de folyamatosan inkább zavaró.
A narrátor hangja engem is zavar, de szöveg tartalmával szemben semmi kifogásom.
nazis raus 2012 júl. 21. - 10:09:34
(419/692)
A wikipedia szerint van némi kapcsolata olyan magas színvonalú alkotásokkal, mint
- Barátok közt
- Szomszédok
- Mansfeld
- Kútfejek
- Sacra Corona
- Vírusbosszú
- Privát kopó
és sorolhatnám. :D
nazis raus 2012 júl. 21. - 10:06:11
(418/692)
Pusztán azon az alapon, hogy néhányan láttuk az eredeti sorozatokat is.
Vagyunk páran, akik sokszor.
Hogy Rockenbauer Pál személyétõl mennyire idegen ennek a náci patkánynak az ámokfutása, azt természetesen nem tudhatom. De az általa és társai által készített eredeti sorozattól nagyon messze van, minden tekintetben.
3/10
vino-et-veritas 2012 júl. 21. - 09:07:26 3/10
(417/692)
Csak meg kell nézni az "eredeti" Rockenbauer filmeket (és nemcsak a Másfélmilliót...!)és máris kiderül.

A másik válasz hipotetikus. Valószínûleg Bayer az "erõsebb" figura, mint R. Zoltán, mégha "vezetõ" TV-s és Rockenbauer fia is egyben is.

Sokan nem a mûsor minõsége/színvonala miatt írnak (az alkotók már úgyis "letettték a névjegyüket" más mûsorokkal), hanem azért, mert olyan címet "nyúltak le", ami egy egészen más hozzáállást és szellemiséget képvisel.

Ami rögtön azzal kezdõdik, hogy nem teszik meg azt a "másfélmilliót"... És nem arról van szó, hogy tologatnak-e egy mérõkereket vagy sem. Aki talán érti a különbséget az szóvá is teszi.
10/10
Acis 2012 júl. 20. - 22:41:04 10/10
(416/692)
Csak azt nem értem, hogy azok, akik Rockenbauer Pálra hivatkozva "kérik ki" maguknak ezt a sorozatot, miért olyan biztosak benne, hogy a Bayer Zsolt-i nézõpont annyira idegen volna R. Páltól??? A közszolgálati tv. kulturális fõszerkesztõje maga Rockenbauer Zoltán, R. P. fia, és úgy tûnik, õ érdemesnek tartotta bemutatni ezt a produkciót. Talán valamivel jobban meg tudja ítélni, hogy mi méltó az apjához, mint az itt erõsködõ hívatlan prókátorok.
1/10
Kerepesi Farkas 2012 júl. 20. - 21:29:17 1/10
(415/692)
"a narrátor szövege kész költemény, szinte minden sora. Zseniális."

Na, errõl beszéltem. Az esztétikai métely máris rajongó fülekre talált.
10/10
BicskaMaxi 2012 júl. 20. - 20:58:34 10/10
(414/692)
Oberfrank Pál a narrátor.
Misker 2012 júl. 20. - 20:38:25
(413/692)
Bayer Zsolt számomra teljesen ismeretlen volt eddig, miután az emlegetett ECHO TV-t sem nézem (nincs is nálunk). Politikai mellékízû beszólásokat én kihagytam volna ebbõl a sorozatból, tehát ez negatív, szerencsére nem túl sok.

Egy idõ után viszont arra figyeltem fel, hogy a narrátor szövege kész költemény, szinte minden sora. Zseniális. Annak ellenére, hogy néha már-már túlzónak tûnik a nagy költõi hangulat, néha még el is röhögöm magam, mégis el kell ismerni, hogy jól nyomják, én bírom. Talán azért is, mert én még könyveken nõttem fel, nem a monitor elõtt. Ámbár soha nem voltam különösebb költészetkedvelõ, csak prózában utaztam.

Az elõadó színész stílusa is egyre jobban megszokható, magas színvonalú színészi munka. A narrátort természetesen felismerem hallásból, vizuálisan is elõttem van, csak a név nem ugrik be.

Aláfestõzene pont az általam nagyon kedvelt hangzásvilág, igényes, profi munka. Hangfalak vannak a TV mellett, a zenét mindig felhangosítom, amikor nem beszél a narrátor. Külön is meghallgatnám a zenét, ha hozzáférhetõ lenne. Talán olyanok fikázzák ezt a zenét, akik a TV dobozhangjától szenvednek (amit én hosszabb távon el sem bírok viselni), plusz zeneileg is igénytelen emberek lehetnek, sajnálatos.

Az nyilván hamar feltûnt, hogy ez nem egy bakancsos-turistás sorozat, de fel tudtam dolgozni a tényt, hogy ez egy másik mû, más ember(ek) szemszögébõl nézve, más feldolgozása az adott témának, kicsit másról (is) szól, ennyi. Ugyanezt a sorozatot megcsinálhatnák más szakemberek, szintén a maguk nézõpontjából, és az megint más lenne. Itt senkinek nem kötelezõ alkalmazkodni valamihez.

Szerintem, akik majd minõsíteni, konkrétan díjazni fogják a sorozat mûvészi értékeit, õk úgysem a fórumos-köpködõs gyerkõcök lesznek.