kzoltang 2012 júl. 19. - 11:31:34
(357/697)
Egyetértek azzal, hogy a film nem a címrõl szól... De ezt elõre lehetett is borítékolni. Mindezzel csak egy aprócska gondom van: pályázati-állami pénzbõl készült több milliós költségvetéssel - amit lehetett volna jobb dolgokra is fordítani... ha valóban "fényképezõgéppel" forgatták, ahogy azt egyik cikk írja, akkor nem látom okát a magas költségvetésnek... Még csak szereplõk sincsenek nagyon benne, akikre költeni kell... :):):)
És igen valóban hiányzik a sorozatból az ember... Rocki sorozatának az volt az érdekessége, hogy nem õ, mint kívülálló érdeklõdõ beszélt egy-egy témáról, hanem vagy helybéli lakost, vagy szakembert szólaltatott meg. Nem beszélve arról, hogy földrajzi, néprajzi, kultúrtörténeti, és történelmi információkat egyszerre kapott a nézõ a tájhoz kapcsolódva. Tény, hogy a kameramozgás idõnként elviselhetetlen volt. - De amint látszik a finomabb svenkek és a tökéletes HD képminõség nem elég... :):):):) Nem ezen múlt az akkori sorozat máig tartó népszerûsége.
1/10
Kerepesi Farkas 2012 júl. 19. - 08:49:51 1/10 Előzmény Andrew46
(356/697)
Kik azok a "barbárok"? A cigányok? Vagy valami õsi skandináv sátánista horda? Esetleg akik nem a bayer-féle giccsparádé-közhelyeket mantrázzák? Kik lehetnek azok?
Úgy tûnik, ha valaki Jókai Mórnak képzeli magát - mint bayerzsolt - de még Szabolcska Mihály analfabéta líráját sem tudja megközelíteni, annak manapság könyvei jelenhetnek meg, a királyi televízióban napi rendszerességgel oszthatja meg perverz világnézetét a gyanútlan nézõkkel. Na, ez a kõkemény barbarizmus.
1/10
Szajci 2012 júl. 19. - 07:04:50 1/10
(355/697)
"Sajnos nincs okunk nagy vígadalomra, értékeink kevés kivétellel mennek tönkre, az emberek a városi kényelmes életet választották és aki marad az örülhet, ha nem lesz a "barbárok" áldozata. " - ezzel a mondatoddal teljesen egyetértek.

A baj az a sorozattal, hogy ezt a címet adták neki. Ha más címet adtak volna neki, akkor nem lennénk ennyire felháborodva!
1/10
czingár 2012 júl. 18. - 23:09:58 1/10 Előzmény Andrew46
(354/697)
Értem én a véleményed, csak azt nem, hogy, hogyan tudja úgy végignézni mai szemmel, ha 90%-ban nincs is ott, ahol Rockiék voltak? A Másfélmillió lépés nem csak az olyan helyekrõl szólt, ahova kocsival el lehet menni.
Andrew46 2012 júl. 18. - 22:23:08
(353/697)
Lehet, hogy nem gyõzlek meg Benneteket a véleményemmel, de nekem tetszik a sorozat. Benne van a címében, hogy mai szemmel nézi végig, amit Roki 32 éve forgatott. Sajnos nincs okunk nagy vígadalomra, értékeink kevés kivétellel mennek tönkre, az emberek a városi kényelmes életet választották és aki marad az örülhet, ha nem lesz a "barbárok" áldozata. Na, errõl szól a film és aki ezen nem szórakozik, azt nem csodálom. Attól még ez így van!
1/10
Kerepesi Farkas 2012 júl. 18. - 22:08:56 1/10
(352/697)
Bayerzsolt és az irodalom. Hmmm. A tyúk és az ábécé.
1/10
Szajci 2012 júl. 18. - 21:33:01 1/10
(351/697)
a mai részt még nem láttam, de a tegnapi is érdekes volt. Jó volt megtudni, hogy az Almássy-kastély mikor épült milyen stílusban, stb. (ja errõl egy büdös szó sem volt, csak elmondta gyors Mindszenty hercegprímás életútját)

Nézve az értékelést, 118 szavazónak 3,7 az átlaga, szóval tartja magát
ehajno 2012 júl. 18. - 21:31:26
(350/697)
Teljesen egyetértek veled! Olyan a film hangulata, mintha egy siralomházban vették volna fel a szöveget.
Képtelenség nézni.
adamnagysweetmovie 2012 júl. 18. - 21:26:12
(349/697)
Így a hsz-eket nézve, sokunknak tele van a lopója ezekkel a mostani megmondóemberekkel, az ízlésükkel...

Valami protest-hangulat terjeng nagyon...
adamnagysweetmovie 2012 júl. 18. - 21:24:33
(348/697)
"... az Idõ és a Szalajka-vízesés ölelkezik..." stb.
Na én ekkor adtam fel végleg, úgy éreztem, ezt nem lehet fokozni...
adamnagysweetmovie 2012 júl. 18. - 21:23:26
(347/697)
Hát ha láttál egy részt is, akkor biztos keveselled a 12-es karikát:)
2/10
far vik 2012 júl. 18. - 21:09:41 2/10
(346/697)
"... az Idõ és a Szalajka-vízesés ölelkezik..." stb. Akinek a lakodalmas meg a születésnapi, alkalminak elfogadható, egyébként gagyi, primitív "versek" tetszenek, azoknak lehet, hogy gyönyörûségesek a Bayer-féle giccses képzavarok. De attól még azok giccses képzavarok. Persze ebben az országban, ahol a melós lehülyézi a tanárt és jobban akarja tudni és lekicsinyli annak a szakmáját, nem érdemes ilyen dolgokról beszélni. Itt mindenki mindent jobban tud. A filmet nézze, aki akarja. Akinek van némi távolságtartása, helyzetismerete és maradt csepp objektivitása, az tudja, mirõl van szó. A többiek meg majd bégetnek vagy hörögnek párt "vallásuk" szerint. Na, mindenkinek jó egészséget, most már tényleg túl sokat beszéltem.
10/10
Acis 2012 júl. 18. - 21:00:50 10/10
(345/697)
Korábban épp te idézted azt a cikket, amiben Juhász Árpád (az egykori Rockenbauer-csapat tagja) így nyilatkozik: "ha Bayer Zsolt úgy készíti el a Másfélmillió lépés Magyarországon újraforgatását, ahogy az Ezeregyszáz év Európa közepén címû sorozatát, akkor szép és míves produkcióra lehet számítani". Ez az új sorozat szerintem nem üti meg azt a színvonalat (amiben talán a lehangoló élményeknek, kiábrándító kortüneteknek is szerepe van), de legalább Juhász Árpádnak elhihetnéd: Bayer Zsolt többre is képes. Ehhez persze le kéne venned a szemellenzõt...
1/10
smvsp 2012 júl. 18. - 20:53:22 1/10
(344/697)
A délutáni depihullám nem tart ki másnap délutánig :)
A délelõtti vetítéssel el lehet cseszni a délelõttöd is.

Egyébként egy "ismeretterjesztõ" mûsor miért is csak 12 éven felül nézhetõ?
adamnagysweetmovie 2012 júl. 18. - 20:49:51
(343/697)
Jézus, ezt az agitkát reggel is ismétli a Kerál tévéje?
Mi a kehes paci örömének?
1/10
smvsp 2012 júl. 18. - 20:32:42 1/10
(342/697)
Az "irodlalmiabb" gondolatokról meg annyit, hogy annyira giccses frázisok egymásra hányása, hogy ha nem tudnád, hogy õ írta, hanem eléd raknák, hogy valami fõkomancs író gondolatai, ugyan ez lenne a véleményed róla...
1/10
füsti 2012 júl. 18. - 20:31:15 1/10
(341/697)
1. Bayer a valóságot is mondja, de emellett hazudik, elhallgat, téved, zagyvál, nagyképûsködik, a hülyeségbeszélõ verseny nyerésre esélyes indulója.

2. Irodalomi szöveg sok minden lehet a görög-latinoktól Tandoriig, de akinek Bayer irodalmilag értékes, annak csak azt tudom mondani: Jézusmária! Nepomuki Szent János, Boldog Özséb segíts!!!!
1/10
smvsp 2012 júl. 18. - 20:29:25 1/10
(340/697)
Semmi bajom nem lenne vele, ha az lenne a címe, hogy "BZS gondolatai a kéktúra mentén".
Nekik lett volna bajuk vele, mert nem lehetett volna hogy promózni, hogy legyen jó sok nézõ.
Belevitték a tv-be, az internetet megszokott bulvár címadást. "Lemondott a miniszterelnök" kattintanak millóan, és mikor megnyílik az oldal kiderül, hogy a világ túloldalán valami hátasztáni ürgérõl van szó...
Szóval a probléma ott van, hogy nem "Másfél millió lépés..." és csak nagyon elvétve "32 év múlva".
10/10
szekidi 2012 júl. 18. - 20:18:02 10/10 Előzmény füsti
(339/697)
Te a lépéseidet számolnád?
Ember! Gondolkodj, - miközben jársz... irodalmilag sokkal gyönyörûbbek B.Zs. mondatai , - mint a 32 évvel ezelõtti mondatok. Az hogy a valóságot mondja, - mely bizony szomorú, - ez sérti a füledet??
1/10
czingár 2012 júl. 18. - 19:52:25 1/10
(338/697)
Nem baj az ha ezt megmutatja, egyáltalán nem baj. A nagy baj azzal van, hogy hazugság az egész. Olvasd végig a mindenhol olvasható - itt is - pár soros felkonferáló szöveget. Idézek belõle egy keveset: "32 évvel késõbb, 2011-ben társaival úgy döntöttek, hogy Rockenbauerék nyomdokain haladva újra végigjárják ugyanazt az utat, felkeresik ugyanazokat a helyeket. "

Ez úgy hazugság, ahogy van. A forgatás alatt kb 0m tettek meg gyalog, lényegében mindenhova kocsival mentek, vitték õket. Láttál te már benne olyan részt, ahol túráznak? Én még nem. Semmi köze nincs ahhoz, ami ebben az idézett részben szerepel. Ergo hazugság. Arról meg ne is beszéljünk, hogy tele van a film nagyon durva hibákkal.

Osztályzat terén 1-et érdemel.