Téma: Mea culpa

4/10
The Cortez márc. 21. 19:23:59 4/10
(2/2)
Négeres, jogi krimithriller, Kelly Rowlanddel a főszerepben, Tyler Perry rendezésében – ez utóbbit vagy 50-szer tolja az arcunkba a filmeleji stáblista. Az alkotás egy darabig szépen építkezik, aztán lassan, de biztosan egy klisékkel televágott, fárasztó képsorokkal tarkított, sokszor irdatlanul bénán rendezett katyvasz válik belőle.
Fontos hangsúlyt kap a főhősnő férjének toxikus pszihócsaládja, amelyben az anyós a legszemetebb, aki természetesen fehér. A sztorin végigfutó politikai szálnak köszönhetően, sztárügyvédnőnk kis időre egészen érdekes szembenállásba keveredik a sógorával. A perverziókban is bővelkedő történetet tovább bonyolítja a gyilkossággal vádolt, alfának beállított feka művészember (Trevante Rhodes teljesen hiteltelen alakításában), kinek semmi kémiája nincsen a főkarakterrel, ráadásul tartozik hozzá egy röhejes baszásjelenet, persze nyálas-érzelmes zenére, mint a 365 napban és társaiban.
Akadnak jobb fordulatok, ám leginkább kiszámítható megoldásokkal + dühítően nagy baromságokkal operál a forgatókönyv. A fináléban érzékelhető némi feszültség, viszont előtte meg utána is szétcsúszott szekvenciák váltogatják egymást. Mindezek ellenére a a sötét, egyben neonfényes képi világ igényesre, valamint dögösre sikeredett.
Angi76 márc. 13. 18:27:23
(1/2)
Teljes időpazarlás volt!!