Téma: Médea

verdeleth 2007 aug. 11. - 21:05:24 Előzmény Redfield
(3/3)
én csak kétszer néztem meg de ha lesz szabadidõm még megnézem párszor Szerintem képi világa egyértelmûen Trier, viszont a történet mégiscsak kötött volt valamennyire, meg hát nem önállló munka, nagyrészt felkérésre csinálta, de számomra ott van Trier legjobbjai között (bár ilyen nincs, egy filmje sincs amire nem 10 pontot adnék)
Redfield 2007 aug. 06. - 02:41:30 Előzmény verdeleth
(2/3)
Ez volt az utolsó film, amit még Trier-tõl nem láttam. Egészen ma éjjelig. Mit ne mondjak, ez is hatásos mû. Igen hatásos, bár távolról sem sorolnám a legjobbjai közé. Képi világban, mintha keverte volna a Bûn lélektaná-ban, és az Európá-ban alkalmazott stílusát, több fantáziával. Képi világra gyönyörû is, az alakításokkal nincs semmi baj, a dolgok megvilágítása pedig hiteles, és rémisztõen komor. Rémálom-szerû utócsengése van, a szövegek viszont nagyon jók voltak, és ezt az egyet kifogásolom, hogy nem vett át többet, pedig úgy fogyaszthatóbb lett volna. Összegezve: Trier bebizonyította, hogy még egy tragédiát is sajátosan, (és roppant hatásosan) tud adaptálni, de egyszer nézhetõsnek tartom.
verdeleth 2007 márc. 12. - 00:17:07
(1/3)
A történet klasszikus, a film is az. A képi világa egyszerûen elvarázsol, szó szerint.Gyönyörû.Mintha egy tájképsorozatot vitt volna filmre Trier.Kötelezõ