Téma: Mefisztó

10/10
Samantha Ewing 2023 okt. 31. - 23:59:54 10/10
(3/3)
Imádtam! Nem vagyok rendszeres színházba járó, szóval teljesen szubjektív a véleményem, nem is professzionális. Nem tudtam mire számítsak, de ezt álmomban sem gondoltam :) Meghökkentő, egyedi, megbotránkoztató, nagyon humoros, egyben szomorú is, kifigurázza a jelenlegi közéletet - ami nekem különösen jól esett. Jól esett egyet nevetni is rajta, nem akartam, hogy vége legyen.
4/10
Ittiz 2021 nov. 26. - 08:05:36 4/10
(2/3)
Péterfy Bori volt számomra a darab megmentője, az ő játéka és az élő zene is hibátlan volt. Alföldit is kifejezetten kedvelem, de a többi színésszel sincs semmilyen problémám és az Átriumban láttam már fantasztikusan jó előadást is, éppen ezért kifejezetten nagy csalódás volt a mostani darab.

A mű nem sok megfejteni valót hagy maga után, ugyanis mindent a néző szájába rág (azt a keveset, amit még sem tenne, azt haza felé néhány mondatban át lehet beszélni). A megvalósítás a legtöbbször teljesen öncélú, és teljesen túltolják az "explicit" tartalmat -persze be lehet ezt tudni a művészi szabadságnak. Erre viszont tökéletesen igaz, hogy "a kevesebb néha több".

Annak, aki tanult jogot egy kb. 15 perces "ismétléssel" kedveskedik a darab (ha valaki nem ismerné, akkor persze rácsodálkozhat napjainkban az elmélet és gyakorlat sokszor éles különbségére). Ez viszont egy felolvasás keretében zajlik, nem a darab szerves részeként.

Ajánlani csak olyanoknak tudnám, akik valami nagyon underground darabot szeretnének látni, ahol nem kell sokat töprengeni a mondanivalón és nem zavarja őket az értelmetlen villantás (visszatérő elem) sem.
10/10
kiskiss 2021 okt. 06. - 22:05:18 10/10
(1/3)
Brutális, kemény, szókimondó, kegyetlen, elgondolkodtató, undorító, kijózanító, merész, vulgáris, megterhelő. Nagyon éles tükör az életünk felé.
Csoda, hogy a színészek túlélik.
A rendezés izgalmas, érdekes, a színészek egytől egyig remekelnek, az élő zene és ének rendkívül hatásos.
Nagy kár lett volna kihagyni, ugyanakkor nincs egyetlen ismerősöm sem akinek ajánlani tudnám, mert szerintem csak egy nagyon szűk réteg tudja befogadni, értelmezni, pedig a mondanivalója igen fontos. Senki ne számítson valódi kabaréra.