Téma: Megasztár 5.

Akosh 2010 dec. 15. - 19:08:38
(7899/8719)
Sokban egyetértek veled, de én azért nagyon örülök, amiért õ jelentkezett ebbe a mûsorba és hallhattam õt. Igen voltak még tehetségesek, de pl. a borzasztó hangú Kállay Bandinak se kellett volna idáig eljutni. Akiket sajnáltam, hogy kiestek az Yvett, Giorgio.
1/10
Deszpina 2010 dec. 15. - 18:52:33 1/10
(7898/8719)
Ha olyasmit írt újságíró, amit hivatkozol, akkor az több, mint helytelen.
Azonban Melindának sem kéne a "szakma(=értsd zsüri) lelki terrorjáról" beszélnie, mert õ volt az, akit a legkevésbé kritizáltak, hímes tojásként bántak vele. Továbbá nem kellett volna a magánéleti, lelki problémáit sem a bulvársajtó elé tárni. Nagyon sokan szavaztak rá szánalomból. A legjobb lenne, ha hasonló versenyek alkalmával lehetõleg a résztvevõk magánéletérõl semmit nem tudnánk. Hogy õszinte legyek, engem nem is érdekel. Egy tehetségkutató nem errõl szól.
Az x-faktoron sem gyõzik hangsúlyozni Norbert sanyarú gyermekkorát, hogy több szavazatot szerezzenek neki.
A gyomrom forog az ilyesmitõl.
pneklara 2010 dec. 15. - 18:32:43
(7897/8719)
Most azzal amit én írtam, nem Melindát sztároltam. Mindazt, amit írnak/írsz róla: ellentmondásos személyiség, nem sztáralkat,amatõr, a zene szabályainak felrúgása, ezek evidens dolgok. De könyörgöm: a "szagértõ" zsûrit nem kis pénzért, nem azért ültették oda, hogy KIVÁLOGASSÁK a legjobbakat? Fridinek nem küldött sms-t a háttérbõl a mentora, hogy te, ennek a Melindának nincs ritmusérzéke? Semmi keresnivalója nincs a megában? Ja, nekik magyar Susan B. kellett, cirkusz. Húzták-vonták Melindát,Fridi vállalta, hogy utaztatja, beszél a barátjával, Enikõ magyar Piafnak titulálta, mikor a pórnép is megállapította, hogy elõadói stílusa erõsen megkérdõjelezhetõ. Az csoda viszont, ahogy felöltöztették, és szegény, bírta az iramot, táncikált a maga módján, rockot is hajlandó volt énekelni, küzdött. És akkor jött a Nagy Testvér, és Melinda fekeseg.gû, persona non grata lett, s volt pofája valamelyik újságírónak leírni, hogy a csíkos szatyrával hazakullogott a gyenge Melinda. Egy verseny 3. helyezettje. Máskor az ilyennek kinyalják a valagát, itt meg bukott a 3. helyezett. Nos én ezen vagyok felháborodva. Azon nem, hogy Melinda ilyen. Egy 41 éves, láthatóan szegénységben élõ, sors által nem kegyelt nõbe nem rúgnék bele. Még ha esetleg õ is tehet arról, hogy itt tart most. Ezt ne elemezzük, biztos találnánk magyarázatot.
Amit Renátáról írtam, Melindától függetlenül gondolom.
5/10
Semprini 2010 dec. 15. - 18:07:48 5/10
(7896/8719)
Én sem kedvelem az R&B-stíylust, sõt néha egyenesen utálom, ha az általam ismert dalokat agyonhajlítgatva adják elõ, de ha valaki tehetséges és tényleg jól énekel azt el kell ismerni. Ha csak a három dobogós helyet nézzük, Kökény Attila és Tolvai Reni méltán vannak még versenyben, Szíj Melinda pedig méltán esett ki, mert kevésbé muzikális és kevésbé sztár-alkat mint õk ketten. Persze az is igaz, hogy korábban estek ki olyanok akiket én is szívesebben látnék a döntõben, de így is örülök, hogy nem náluk gyengébbek kerültek be. Ez a döntõ az elsõ, aminek mindkét résztvevõjét szívesen hallgatom, még ha a lemezüket nem is fogom megvenni mert egészen más stílus az én világom. Attila és Reni ráadásul jobb hangok és jobban énekelnek mint Tóth Verát leszámítva bármelyik korábbi elsõ vagy második helyezett Megasztáros.
1/10
Deszpina 2010 dec. 15. - 17:59:45 1/10
(7895/8719)
Fel nem fogom, miért a többi versenyzõre haragszik valaki, ha a saját favoritja kiesik. Nekem Kállay-Saunders stílusa tetszik, de egyáltalán nem buktam ki azon, hogy nem jutott tovább. Részben tisztában vagyok azzal, hogy az R'n'B stílust sokan nem kedvelik, másrészt, majd a késõbbiekben tud bizonyítani, hogy méltó-e a közönség bizalmára. Ha veszik a lemezeit, ha elmennek a koncertjeire, évek múlva is hallunk róla. Ha nem, akkor nem tudott élni egy kivételes lehetõséggel. Ez persze az összes versenyzõre érvényes.
CsizmásPandúr 2010 dec. 15. - 17:59:03
(7894/8719)
Igen, én is megértem, hogy miért fújnak. ..mert a rajongótáborának jelentõs része 35 felett lehet, és úgy gondolkodnak, hogy "az idõsek okosabbak" a "fiatalok hülyék". Pedig ez nincs így. Életkor != tudás. :)
1/10
Deszpina 2010 dec. 15. - 17:54:46 1/10
(7893/8719)
Nekem sokszor nem tetszett, hogy hangerõvel pótolt magas hangokat.
Néha a kevesebb több.
5/10
Semprini 2010 dec. 15. - 17:51:53 5/10
(7892/8719)
Én megértem, hogy Szíj Melinda rajongói fújnak Renátára amiért õ bent van, Melinda meg kiesett, de azért azt látni kéne, hogy a mûsor címének Reni fele meg jobban 8pontosabban õ megfelel neki Melinda pedig nem.) Szíj Melinda olyannyira nem sztár-alkat és annyira nem tudott létezni a kamerák elõtt azt a pár percet leszámítva amíg a dalok szóltak, hogy az már tényleg túlzás. Komolyan mondom, rossz belegondolni, mi lett volna, ha bentmarad és netán megnyeri, és kimondják a nevét, õ meg ugyanazzal a szorongó, zavarodott, introvertált "pingvin"-attitûddel és egykedvû arckifejezéssel toporgott volna akkor is egy helyben és szemmel láthatóan nem tudott volna örülni annak sem. Nos, akkor kérdem én: megérdemli ezt a hirtelen jött sikert, ha ennyire nem értékeli?! Mert szerintem nem. Lehet hogy sérelmek érték, hogy haragszik a világra, hogy introvertált személyiség, minden lehet. De kérdem én, ha ennyire nem vágyott a sikerre, ennyire nem tud fürdõzni a népszerûségben, ennyire zavarja médiafelhajtás ami körülötte van, akkor minek jelentkezett már harmadszor is? Korábban már egyszer visszalépett magától, talán most is ezt kellett volna, még idõben kiszállni, akkor talán kevesebb indulatot gerjesztett volna. Mert én elismerem ugyan hogy tehetséges és át tud lényegülni dal közben, de azért a harmadik helyig eljutnia talán mégsem kellett volna. Itt azért voltak nála sokkal jobbak,l akik bizony mind elõbb estek ki, mint õ! Azoknak a rajongói meg rá haragszanak joggal - ezt is be kéne látni.
pneklara 2010 dec. 15. - 16:45:52
(7891/8719)
Elõ kellett vennem a logikámat, s így gondolom, hogy mivel "két nõ"rõl írsz, a savanyú, megkeseredett, mit tudom én, az Melinda lehet. Aki örökké fejlõdik,életteli,vidám,egyebek, hát itt gondban vagyok. Ha nem írod, hogy örökké fejlõdik, akkor Renátára gondoltam volna.De hát õ mindent egyformán csinál. Ordít, kanyargat, és minden számból paródiát csinál: Karády, Gershwin,de legjobb a "tsók"-os modorossága volt. Az életvidámságát elfogadom. 20 évesen, akit így sztárolnak, hogy a fenébe ne lenne életvidám? Majd megnézem 40 évesen, családfenntartóként, tele gondokkal. De hol lesz õ negyven évesen?Ki emlékszik rá? Mert hogy mûvész nem lesz, az biztos. Mert az ember eredeti festményt tesz a falára, nem olcsó reprodukciót. Renáta meg egy kopír, egy indigó, mindenféle beyonceaguliera utánzat. Bocs., nekem ez a véleményem, de elfogadom, ha te másképp látod.
Akosh 2010 dec. 15. - 15:43:09
(7890/8719)
Nincs mit mondani erre, ennél már csak az volt jobb, amikor egyszer Bélát írtak ki. A tv2 szupergigacsatornát minõsíti.
Akosh 2010 dec. 15. - 15:41:32
(7889/8719)
Szíj Melindás száguldás, porsche a kedvencem, gyönyörûen énekelte akkor is ha ütem és õ külön éltek. :)
kabala 2010 dec. 15. - 15:35:17
(7888/8719)
Szerinted. Szerintem meg a két nõt egy napon sem lehet említeni. Az egyik egy rakás szerencsétlenség, ránézni is mélydepresszió, aki saját korlátoltsága miatt nem alkalmas a fejlõdésre és állandóan vérig van sértve, a másik egy örömmel, bánattal, élettel teli, nyitott személyiség, aki bírja a kritikát és ennek következtében adásról-adásra mindig fejlõdött.
Szándékosan nem írtam neveket, de ha rájuk ismertél, akkor van valami igazam.
pneklara 2010 dec. 15. - 15:13:58
(7887/8719)
Köszi:) Akkor okosodtam. R&B - tudom már mi az, amit nem szeretek. Ritmus? Az a hangtekergetés az ritmusra történik?Na megyek a Wik.ra, megnézem mit adnak elõ erre a hallgathatatlan stílusra. Mentségemre, nálam minden csatorna, állomás beszédre van hangolva, csoda, hogy ezt a megát is nézem.
Vagabundusz 2010 dec. 15. - 14:31:07
(7886/8719)
Nem soul, hanem R&B vagyis rhythm and blues! Nekem sem jön be, de ízlések és pofonok.
engels engels 2010 dec. 15. - 12:02:31
(7885/8719)
Nem semmi, újabb bizonyíték, hogy mennyire megy a csalás, bár ezt eddig is tudni lehetett...:-((
csatfan 2010 dec. 15. - 11:55:32
(7884/8719)
Érdekesség !
Most akkor 5. vagy 6. helyen voltak a versenyzõk ?
Ki tudja eldönti, a TV2 szerkesztõi ?
Mint a kép is bizonyítja, kedvükre helyezik el a versenyzõk képeit, hogy minél többen szavazzanak, nehogy kiessenek a legjobbak !
pneklara 2010 dec. 15. - 11:53:38
(7883/8719)
Akkor ezek szerint igaz, hogy minden elõadó saját arculatára formál egy dalt. Melinda elõadásán átsütött a sértettség, megbántottság. De a Száguldásban csodáltam, hogy milyen energia is árad ebbõl a törékeny asszonyból. Na amit soha nem fogok megszeretni, ez a Kökény féle lácsu elõadásmód, ami Gáspár-Karamel, meg a kiesettek között is volt egy pár ilyen stílusú hozott. Ez az a Mester által oly nagyra tartott soul, vagy mi. Gondolom a néger rabszolgák nótázására hajaz, de olyan távol áll tõlem mint az a biz. Makó Jeruzsálemtõl. Kökénynek meg az a 7 évszázados bú a szemében, meg a sokat fogyott emberek szomorú tekintete/Lagzi-Galambos Lajos/- mindez valahogy nem hozza meg nekem a kedvet hozzá.
Akosh 2010 dec. 15. - 10:18:27
(7882/8719)
Ugyanígy voltam, amikor Kökény szétpasszírozta megnyálazta a könnyû álmot címû dalt. Borzasztó élmény volt számomra. A Porschés dalt hallgatva rájöttem, Melinda hangszíne valami csoda szép, hiába énekel közben ritmust elhagyva.
Vagabundusz 2010 dec. 15. - 10:04:14
(7881/8719)
Nekem meg pont Melinda elõadásmódja nem tetszik! A Máté Péter Elmegyek számát úgy énekelte, mintha meg akarna valakit ölni! Mintha Máté Péter nem így énekelte volna:)
pneklara 2010 dec. 15. - 08:32:04
(7880/8719)
Írtam már valahol, hogy akinek a szíve telve van Istennel, annak szívében nem jut már hely az emberek számára. Csodálkoztam én is kezdetben azon a szûk nézésen, mely gyûlöletet sugárzott. Ez a nõ tele van tüskékkel, sérelmekkel, vagy valósak, vagy nem, s ahogy elfordul a külvilágtól, úgy fordul Istenhez. Én ismerek olyan mélyen vallásos embereket, akik megvetõ gondolkodása elõl jobb kitérni. Mindez nem jelenti, hogy Melindát nem kezelem értékén: nagyszerû adottságai/szép hang, jó memória, kitartás/vannak, és ha Renáta-korban hátszelet kap, akkor mûvész is lehetett volna.
De nem vagyok elájulva Renátától sem. Lehet, hogy ez a stílus most menõ, az elcsukló hang, a dallam-gomolyag összeborzolása. De úgy hiszem a legnagyobb hibája, hogy nem látom benne azt az alázatot, ami a nagy mûvészt jellemzi. De fiatal még:2 út van elõtte, rajta múlik, melyikre lép.