10/10
zszoltan 2007 márc. 26. - 19:07:00 10/10
(10/90)
"én sokat gondolkodtam miután megnéztem... most nem kezdek el itt okoskodni."
Pedig én örültem volna neki. Amikor a filmet kerestem az adatbázisban, elhatároztam, hogy ha még nincs fóruma nyitva, akkor én megteszem. Mert ez a film nem veszhet el az 'egyszer megnézhetõ' alkotások tömegében. Egyszer meg kell nézni, és utána vadászni rá. (Vagy tanuljatok más ember kárán, és elsõ alkalommal vegyétek videóra.)

Azt hiszem, sokakat megzavart a - minõsíthetetlen - címfordítás. Sokan adtak hangot véleményüknek, hogy ez egy 'jó kis borzongatós' film volt. A kivitelezését én sem értékelem átlagon felülinek. Meg ha én végig bírtam nézni, akkor azért annyira rémisztõ sem lehetett.

De senki nem beszélt arról a küzdelemrõl, amit John Klein vív a saját hitetlensége ellen, és hogy végre kijusson a misztériumok sûrû erdejébõl, aminek kellõs közepébe pottyantotta egy ismeretlen hatalom.
Nem szabad engednünk, hogy a rettentõ, sötét szárnyak eltakarják szemünk elõl az igazságot, mert "Õ már tudta. Õ már angyalokat rajzolt". És e jel nyomán elindul az újságíró élete legnehezebb útjára, hogy megkeresse a Választ, megtalálja megkeseredett sorstársát, és kiderítse saját feladatát.
Útközben John is rájön: "Szerintem nem is arra kíváncsi, mit akarnak Õk. Hanem hogy magától mit akarhatnak?" És amikor végre - oly sok félreértelmezés után - megtalálja küldetése célját, elkezdõdik a versenyfutás. Vajon õt is megállíthatja az emberi korlátoltság, ami annak idején Leek-et kudarcra és családja elvesztésére ítélte? Vagy Klein-nek sikerül megakadályoznia a tragédiát, ami egy világviszonylatban kicsi, de pótolhatatlan veszteséggel fenyeget?

Ezt a drámát félelem és borzongás nélkül kell végignéznünk, akárhányan halnak is meg. Ha hagyjuk, hogy rettegés szállja meg szívünket, amikor Megszólít az éjszaka, akkor nem fogjuk megérteni a Molyember próféciáit...

Forma:2 + Tartalom:5
11/10
vilhelmina 2007 febr. 08. - 23:16:22
(9/90)
Csak szeretnék gratulálni annak a szerkesztõnek (szerzõnek), aki a tévémûsoroknál a film ismertetõjét írta! Nagyon találó és "szellemes" a Lynch-hangulat!
kevinspéci 2007 febr. 07. - 14:39:23
(8/90)
Valld be, csak bemásoltad ide e néhány rövidke mondatot! :)
macani 2007 febr. 07. - 09:40:47
(7/90)
A Molyember (Mothman) legendája hosszú és változatos. Ahogy John A. Keel is leírta a filmet ihletõ könyvében (film magyar címe: Megszólít az éjszaka), a magyarázatok az idegenek látogatásától egy kétszáz éves átok manifesztációjáig terjednek.
Az 1900-as évek elején kezdõdött az egész, amikor a Point Pleasant melletti területet a McClintic Wildlife Rezervátumhoz csatolták, mely többek között a madarak védett helye is volt. 1966 nyarán az Ohio folyó mentén tûntek fel az elsõ jelenések. Egy asszony arról számolt be, hogy látott valamit, ami leginkább egy majdnem két méter hosszú, hatalmas lepkére emlékeztetett, míg egy csapat sírásó állította, hogy egy "barna emberi lényt" láttak a fák fölött repülni. Novemberben egy salemi férfi elmondta, hogy két vörös tárgy suhant a mezõ fölött, mire a kutyája utánuk vetette magát - és soha többé nem látták. Másnap reggel két házaspár vett észre egy alakot, melyet az egyik férfi úgy írt le, hogy valamivel nagyobb volt, mint egy átlagos ember, talán 2 méter magas, hatalmas szárnyakkal a hátán. A felesége hozzátette, hogy nagy vörös szemei voltak, mint egy autó reflektora.Reggel több hasonló bejelentés érkezett, mind ugyanarról a "madárról" szólt, melyet a környéken repülni láttak. Másnap George Johnson serif sajtótájékoztatót tartott, és az összes szemtanúval interjút készítettek a riporterek. 1
966. november 16-án Mary Hyre, a Point Pleasant Register szerkesztõje és mások eljuttatták a történetet az Associated Press hírügynökséghez. Egy ottani segédszerkesztõ nevezte el a lényt Mothman-nek. Az elkövetkezõ hónapok során egyre több látomásról számoltak be a környéken. Egyesek csak látták a teremtményt, mások hallották is, akadtak olyanok, akik érezték a jelenlétét egy mindent elsöprõ félelem formájában.Az egész hisztéria az 1967. december 15-i események körül érte el csúcspontját, amikor a Silver Bridge katasztrófája történt. A látomások ezután abbamaradtak. Az események közti összefüggésrõl született spekulálók azóta is igen különbözõek. A furcsa lény okozta volna a 46 életet, követelõ szerencsétlenséget, vagy épp ellenkezõleg, felbukkanásával pont a közelgõ eseményre figyelmeztetett?
A hivatalosan Ohio River Bridge névre keresztelt, 534 méter hosszú Ezüsthidat 1928 májusában adták át. Hamar rajta maradt a Silver, azaz ezüst elnevezés, melyet új típusú alumínium borításáról kapott. 1967. december 15-én, nem sokkal délután öt óra elõtt az ohiói oldalon egy jelzõlámpa nem mûködött rendesen, és átengedte a forgalmat a túloldalra, de másik irányban nem. Több mint hatvan ember torlódott össze a kocsikban a jéghideg víz fölött. Akik túlélték a következõ néhány percet, úgy emlékeztek vissza, hogy a híd elkezdett furcsa hangokat kiadni, mintha egy ajtó nyikorogna nagyon hangosan és a rázkódás egyre hevesebbé vált. Azt tudták, hogy a híd mindig rázkódik - de nem ennyire. Majd váratlanul a függesztõ láncban az egyik acélösszekötõ eldõlt, és nem volt megállás. A szemtanúk elmondták, hogy a híd erõsen
macani 2007 febr. 07. - 09:29:02
(6/90)
a legtöbb ilyen film után, azzal nyugtatom magam, hogy ez csak kitaláció, de ez valós események alapján készült, ezért is hátborzongató.
Bali1988 2007 febr. 06. - 19:08:57
(5/90)
Én még nem láttam a filmet de ennyi jó hozzászólás és nem is kell több hogy a TV elé dobjam magam...:-) Akkor lássuk!
amatõr 2007 febr. 06. - 13:54:50
(4/90)
Egyszer meg lehet nézni, én még moziban láttam, de amire még mindig jól emlékszem, az a végén a kép, mikor vízalatt van csomó kocsi, és mindegyiknek mûxik a fényszórója, azok nagyon szép képek.
kevinspéci 2007 febr. 06. - 09:12:12
(3/90)
Egyetértek.
Mondjuk ettõl a filmtõl nekem is a hideg futkározott a hátamon, mikor láttam.
Azóta éjszaka tankkal közlekedem. :)
szikor 2007 jan. 11. - 12:51:58
(2/90)
Eddig két film volt az életemben, aminek nézése közben kirázott a hideg. Az egyik a Magasfeszültség, a másik pedig ez. Érdemes megnézni mindenképpen, akár hiszel az ilyen dolgokba, akár nem.
Newcastle United 2007 jan. 11. - 11:44:14
(1/90)
Szerintem is érdekes, sejtelmes film, egy kis borzongatással fûszerezve.