offtopic
Kenshitora 2012 jún. 19. - 12:57:14 Előzmény gigacherry
(62/82)
Jól mondod! :-)
A szkeptikus emberekre én úgy tekintek, mint régi szkeptikus önmagamra.
1/10
Éduah 2011 aug. 22. - 14:20:55 1/10 Előzmény Tucan
(61/82)
teljes mértékben egyetértek veled!
5/10
Tucan 2011 ápr. 06. - 13:40:42 5/10
(60/82)
Aki ismeri a könyvet, annak ez a film borzasztó csalódás, méltatlan a könyvhöz. Nem is értem, hogy az írója hogyan merte a filmet így forgalomba hozni, a nevét adni hozzá. Mintha csak pénzt akart volna még sajtolni belõle...pedig ez elvileg távol kellene álljon ettõl a szellemiségtõl... Szóval nagyon zavaró, hogy James Redfield hogy adhatta a nevét ehhez a tákolmányhoz.

Aki nem ismeri a könyvet, az jobb ha eleve meg sem nézi a filmet, hanem inkább gyorsan elolvassa...újra és újra...:):)
1/10
Duji 2011 febr. 15. - 14:08:34 1/10
(59/82)
Ez a film katasztrófa! A könyvet imádom, többször is olvastam, de a filmnek vajhmi kevés köze van hozzá. Szörnyû, idegesítõ.
10/0
10/10
anniemontrose 2011 febr. 05. - 20:30:58 10/10
(58/82)
Jajj de jo, megvan Februar 5 -re a program. Matt Settle <3
1/10
r0t0 2011 jan. 04. - 08:18:24 1/10
(57/82)
Hááát..... mint üzenet úgy nagyon rendben van.
De mint film vagy filmfeldolgozás? Egyike a legrosszabb filmeknek amit valaha is láttam. Forgatókönyv, dramaturgia, vágás, nemhogy nulla hanem egyenesen a béka segge alatt.
Citromtorta 2010 okt. 10. - 04:51:54
(56/82)
Nagyon jó a film, de nem jön át tökéletesen, úgy, ahogy a könyvbõl...remélem lesz folytatása:)
offtopic
Citromtorta 2010 okt. 10. - 01:09:51 Előzmény Swa
(55/82)
Utálom a beiglit, kár volt egy ilyen témánál azt a gusztustalanságopt emlegetni...
offtopic
Citromtorta 2010 okt. 10. - 01:09:08 Előzmény gigacherry
(54/82)
Jól beszélsz. A könyvet már olvastam, kiváncsi vagyok a filmre:)
Swa 2010 aug. 11. - 16:23:08 Előzmény gigacherry
(53/82)
Igen, van tekercs, mely engem is spirituális új világkép élményeként ér minden karácsonykor, és ez a mákostekercs.
Én mint befogadó, eredendõen és születetten állok készen eme beiglinek is nevezett kinyilatkoztatásra, mennyei próféciára.
Ilyen szempontból Assisi Szent Ferenc gondolata, miszerint Õ ott is meglátja a szépet, ahol más nem, engem is megérint, a mákos tekervények loxodromikus görbületeinek látványa valóssággal vizuális örömözönnel tölt el, ott, ahol más csak mohóságának profán tárgyát látja.
Elmém megnyílik a látványra, szájam megnyílik a befogadásra, és máris kezdõdhet a mákos tekercs és az Én transzcendentális találkozása a felsõbb érzékekkel.
Nem kerüli el figyelmem a benne rejtõzõ jó, az isteni lényeg, a kissé rumos, ízes mák töltelék.
Nem várok evidenciákat eme földtõl kevéssé elrugaszkodó cselekedet belsõ metamorfózisairól....csak eszem, és a nyelvemen elomló ízeket élvezem, a magam gyermeki emberiességemmel.
...A legközelebbi profetikus filozofálgató topikon a közelmúltban újra felfedezett diós tekercsrõl osztom meg belsõ szubszcentens gondolataimat...
(hihi)
gigacherry 2010 máj. 31. - 13:34:14
(52/82)
Jó. Mondom másképpen.
Vannak emberek, akik nyitottak a spirtualitásra, egy újfajta világkép befogadására. Vannak, akik nem.
A történelem kezdete óta feltûntek tanítók, akik a bennünk rejtõzõ jóra, az isteni lényegre akarták felhívni a figyelmet. Akiknek nem tetszett a mondandójuk, vagy eretnekségnek, esetleg érthetlennek találták azt, kétféleképpen reagáltak rá: agresszióval (mint ebben a filmben is), vagy gúnyolódással. Jézusnak mindkettõbõl kijutott.

Van egy egységes forrás és vannak annak különbözõ megnyilvánulásai. Ilyen például Assisi Szent Ferenc gondolata, miszerint õ ott is meglátja a szépet, ahol más nem.

Ezek olyan dolgok, amelyekre tényleg nehéz reagálni, nehéz velük vitatkozni, mert vagy evidenciáknak, vagy földtõl elrugaszkodott gondolatoknak tûnnek. A szavak nem elég jó eszközök ahhoz, hogy megfogják az egész lényegét, pedig hányan, hányszor próbálták leírni azt a megmagyarázhatatlan boldogságot, amely elönti az ember szívét, amikor ráébred egy-egy új dologra, vagy éppen a legjelentõsebbre. ("Vár egy új összetartozás...")

Minden embernek más az ingerküszöbe. Van, akinek az "isteni lényeg" és a spiritualitás kifejezés már nem fér bele, de lehet, hogy ha máshogy fogalmaznánk, sok mindenben egyet értenénk.

Ha van kedved egy személyeskedéstõl mentes építõ jellegû vitára, én rászánhatom az idõt, hogy összegyûjtsek egy pár gondolatot (nem most, majd kicsit késõbb), amivel talán érthetõbbé tudom tenni az itt leírtakat. Nem hiszem, hogy ez itt offtopic lenne, hiszen a film mondanivalója ilyen viták indításának lehetõségét is magában hordozza.
2/10
offtopic
pozsizsuzsi 2010 máj. 31. - 13:07:04 2/10
(51/82)
Haha.
Ezt a hsz-t pontosabban fogalmazd meg, mert így még reagálni sem lehet rá, szinte az összes pontjában értelmezhetetlen és/vagy önmagának ellentmondó.
gigacherry 2010 máj. 31. - 12:55:38
(50/82)
Haha.
Szóval figyelsz. Ez is valami :-)
Amíg az ember nem nyitott a spritualitásra, addig úgysem fogja ezeket megérteni, mert azt gondolja, az életben vannak olyan igazságok, amelyeket észre kellene vennünk ahelyett, hogy inkább örülnénk a létnek, olyan dolgok, amelyek fontosabbak annál, mint egy növény megcsodálása, vagy a másik emberre való odafigyelés. Aztán van, hogy hiretelen kitárul valami, amit eddig nem láttál meg, mintha megnyílna egy másik dimenzió. Van olyan is, hogy nem.
Nem kell egymást szeretni, hogy is lehetne ilyet elõírni. Kezdetben az is elég, ha odafigyelsz és átgondolod a dolgokat ahelyett, hogy zsigerbõl elutaítanád õket.
2/10
offtopic
pozsizsuzsi 2010 máj. 31. - 12:45:35 2/10
(49/82)
De mennyire így van. Szeressük egymást gyerekek, a lét tudatos, magasabb szintjén. Ja. Lehetõleg mindenki egyszerre, mert különben nagy baj lesz, és nem csak annyi, hogy a megvilágosodott nem kap rétest estére.
gigacherry 2010 máj. 31. - 12:15:06 Előzmény pozsizsuzsi
(48/82)
Nehogy már valami dedós komolyna vegye az útmutatásokat?
Nézzük csak, mit is?

"Az Elsõ Felismerés kimondja, hogy az emberi kultúrában spirituális ébredés megy végbe: elérte a kritikus értéket azoknak az embereknek a tömege, akik életüket spirituális fejlõdésnek tekintik, olyan utazásnak, amelyet rejtélyes véletlenek irányítanak."

"A Második Felismerés kijelenti, hogy az ébredés egy új, teljesebb világkép kialakulását jelenti, amely átveszi az öt évszázad óta elfogadott, világi jellegû, a túlélésre és a kényelemre összpontosító szemléletet. A technikai fejloõdés elõtérbe kerülése fontos szakasz volt ugyan, ám miután ráébredtünk a véletlenek fontosságára, nyitottá válunk az ember életének valódi célja, a világ igazi mibenléte iránt."

"Az emberek sajnos gyakran elszakítják magukat az energia kiapadhatatlan õsforrásától, ezért gyengének és bizonytalannak érzik magukat. Valami módon mégis energiát akarunk nyerni, ezért manipulálni kezdjük a többi embert annak érdekében, hogy figyelmet - és ezáltal energiát - szenteljenek nekünk. Ha sikerül uralmat szereznünk mások fölött, erõsebbnek érezzük magunkat, de a többiek meggyengülnek, és esetleg vissza is vágnak. A ritka emberi energiáért folytatott küzdelem az oka az emberek közötti összes konfliktusnak."


"A bizonytalanság, az erõszak véget ér, ha megtapasztaljuk a belsõ, isteni energiaforráshoz fûzõdõ kapcsolatot, amelyrõl a legkülönbözõbb vallások misztikusai beszéltek. A könnyedség, a lebegés, a szeretet érzése e kapcsolat erõsségének fokmérõje. Ha ezek a tényezõk jelen vannak, a kapcsolat valóságos. Ha nem, akkor a kapcsolat meglétét csak elhitettük magunkkal."

...És hasonlók. Ha ezeket valaki már fiatalon megismeri és magáénak érzi, az valóban veszélyes, mert kevésbé lesz manipulálható, a politikusok és a média által irányítható. Belsõ kontrollal rendelkezik majd és bölcsebb lesz, mint az átlag, ami sokaknak nem teszik. Gondolom Eckhart Tolle és a többi elismert spirituális szerzõ mûveit is korhatárossá kellene tenni, nehogy idejekorán megszabadítsák az embereket a szenvedéstõl.

A film egyébként kivitelezésében valóban nem egy non plus ultra, de aki találkozott már olyan tanításokkal, amelyek egybecsengenek a próféciákkal, annak élményt jelent.
5/10
VAZ-2108 2010 máj. 30. - 01:28:35 5/10
(47/82)
Ja eléggé érzõdött, hogy sok minden kimaradt. Én nem olvastam a könyvet valószinüleg azért tünt kicsit szedett-vetettnek a film nekem. Mintha kimaradtak volna belõlle dolgok és csak úgy összevagdosták volna. Pedig a történet érdekes lett volna.
A magyar felirat hiánya tényleg röhelyes,de ezen már meg se lepõdöm. Az angol meg olyan kicsi volt, hogy el se tudtam olvasni.
jeffero 2010 máj. 30. - 01:11:43
(46/82)
Mondhatnám, hogy az említett felirat dolog miatt, de a jobb megértés miatt is javaslom, hogy aki most ismerte meg elõször ezt a történetet, olvassa el mindenképp a könyvet is, mert sok minden kimaradt a filmbõl.
És ne álljatok meg az 1. regénynél, mert van folytatása is, mint pl. A tizedik felismerés (amire utalnak is a film végén) és a Shambhala titka.
Steve1 2010 máj. 30. - 00:16:22
(45/82)
Az a baj, hogy a TV2 (de az RTL sem különb) le sem xarja, hogy mi tudunk angolul vagy sem. Egyszerûen a számukra a nézõ egy szükséges rossz. Mint kórház számára a beteg. Bár ott több lelkiismeret van az emberekben, mint ezekben a kereskedelmi szennyekben.

Szóval kereskedelmi tévék: elmehettek ti a 3,14159265csába.
offtopic
jeffero 2010 máj. 29. - 23:55:22
(44/82)
Úgy látom a TV2 (ahogyan korábban a Film+ csatorna is) azt feltételezi, hogy mindenki perfektül tud angolul. Az idegen nyelvû beszédeknél angol felirat van, nem készítettek hozzá külön magyar feliratot. A film 20. perce körül van elõször ilyen, a bíboros és a tábornok beszélgetésénél. Reménykedtem, hátha a TV2 igényesebb és körültekintõbb lesz, de nem így lett.
Sajnos a dvd kiadáson is csak egyetlen, teljes magyar felirat van.
Esetleg ha divx-ben leszeded netrõl, csak akkor találsz hozzá külön kiegészítõ magyar feliratot.
Steve1 2010 máj. 29. - 23:52:55
(43/82)
Mekkora egy nagy sutyerák ez a TV2. Miért nem b**znak már ki onnan mindenkit? 1 perces spanyol párbeszédbõl egyetlen szót sem fordítanak le, helyette hagyják, hogy angolul legyen alul feliratozva.

Hé, ELMEBETEGEK! Ébresztõ! Ideje új munkahely után nézni!