7/10
Rahar 2013 máj. 10. - 18:23:08 7/10
(22/42)
Hasonló véleményem van nekem is az alkotásról, mint az elõttem véleményezõké. A karakterek érdekesek, a cselekményvezetés nem egy hagyományos megoldás. A fõszereplõ karakterével többen is problémáztak, számomra sem szimpatikus kinézetû személy. Egyszer jó volt megtekinteni, de többször nem fogom. Néhol kicsit morbidnak tartom.
6/10
alien1976 2012 máj. 29. - 07:24:28 6/10
(21/42)
Annyira nem voltam elragadtatva a filmtõl.
Néha kicsit unalmas, gyenge volt, kevés humorral, semmi jó sztorival.
De a táj, és a színhely csodálatos volt.
Az anyuka játéka nagyon hiteles volt.
7/10
MoziRozi 2012 máj. 27. - 23:04:28 7/10
(20/42)
Nagyon tetszett a filmbõl a helyszín, a kis, eldugott skót falucska közössége.
A történet? jópofa, bár különösebb meglepetés nélkül:)

A szereplõk? a võlegény nem egy vonzó jelenség, se külsõleg, se belsõleg:( - bár íróilag "fejlõdõképes" :)
a csali-menyasszony? nem tudott lenyûgözni (valahogy igazából semmikor se tud vonzó vagy bájos lenni, mint nõ.)
az anya és az eredeti menyasszony viszont elevenek:)
na mindegy, összességében 6-7 pontos romantikus vígjáték:)
Petrapetrus 2012 ápr. 15. - 17:04:04 Előzmény mobello
(19/42)
Igen, az is megvan nekem DVD-n. De Billy Nighy-t ne felejtsd ki. :P
5/10
offtopic
mobello 2012 ápr. 10. - 11:40:48 5/10
(18/42)
Elég gyenge film, a színészek sem voltak lehengerlõek. Igazából Kelly Macdonald miatt néztem meg, aki viszont a KÁVÉ ÉS SZERELEM címû filmjében szenzációsat alakított - azt ajánlom mindenkinek! :-)
Petrapetrus 2012 márc. 17. - 05:04:45 Előzmény Bubus53
(17/42)
Kicsoda?
Amúgy meg gratulálok neked, te is igazán bõven tudsz fogalmazni. Csak azon gondolkozom, hogy ennyit meg minek kellett..? Hogy legyen, azért meglehetõsen felesleges volt, azt hiszem...
Bubus53 2012 márc. 16. - 16:45:59 Előzmény Petrapetrus
(16/42)
Vámpírnak elmenne! Fújjjjjjj.
Petrapetrus 2012 febr. 17. - 08:06:39
(15/42)
Igazad van abban, hogy elmondhatod a filmrõl a negatív véleményedet. Ezzel nincs is baj. Nem kell, hogy mindenkinek minden film tetsszen. De egy bizonyos stílus alá ne menjünk már, pls. Ha lesüllyedünk egy trágár, mocskolódó szintre, az már régen rossz. Csak magunkról állítunk ki akkor szegénységi bizonyítványt, ha már csak így vagyunk képesek kifejezni magunkat.
Mindkettõtöknek igaza van, de abban egyet kell értenem laurával, hogy nem szabad valakiket "leírni" oly módon, fõleg ilyen csúnyán, ahogyan te tetted, pláne, ha gõzöd sincs a munkásságukról. Mert ez sérti/sértheti azokat, akik adott színészeket szeretik, s netalántán ismerik az egész munkásságát, veled ellentétben, aki mondjuk csak 1 vagy 2 produkciót láttál tõle. A hozzászólásaidból látszik, hogy gõzöd sincs pl. a pasasról, akit "elmondtál mindennek". Így pedig egy filmen túli kritikába belebocsátkozni igencsak nem szép dolog.
És itt most nem elvakult rajongásban kell gondolkozni, mint amikkel az ember általában találkozik ilyesféle fórumokon - sajnálatos módon. DT munkásságát ismerjük el, amit letett az asztalra, követjük a projektjeit és ha valami rosszat csinál, mi belátjuk, nem emeljük mindenek fölé. De ilyen esetekben muszáj kiállnunk a pasiért, hiszen mi tudjuk, mire képes, s igencsak fájó pont, amikor egy kiemelkedõen jó színészt "lealáznak" egyetlen rossz szerepért, amibõl õ ráadásul kihozta a maximumot. Ennyi lenne a "közbeugatásom".

Javaslom, a továbbiakban csak a filmrõl essen szó, illetve a színészekrõl is csak e film kapcsán és ne általánosítsunk. Van itt a portálon külön DT-téma is, minden további személyét érõ pozitív és negatív kritika oda kerüljön, hogy ne legyen offolás belõle.

További szép napot...
laurablock 2012 febr. 17. - 08:06:17
(14/42)
Köszönjük szépen az újabb értelmes hozzászólást. A skizofrénia egy komoly betegség, amivel nem viccelõdünk. Újabb szerénységi bizonyítvány letéve. Nem fan club? Annyira fáj neked, hogy ilyen 'amatõr' színész topikjában többen, több mindenrõl is beszélnek és kiállok az ismerõseimért akiket zavar, hogy te értelmes hozzászólást sem tudsz írni? Örülök neki ha ez életed legnagyobb problémája, ennél soha ne legyen bajod.
laurablock 2012 febr. 16. - 08:04:26
(13/42)
Akkor tagolok és úgy, ahogy szeretném. Ha nehezedre esik elolvasni az egész szöveget, sajnálom. Nem érdekel ha nem tetszik a megírt hozzászólásom külalakja, én ilyen vagyok, mindent több mondatban fejtek ki és ott tagolok, ahol témát váltok. A gondolatmenet egysíkon ment, nincs szükség tagolásra, ha másról beszéltem volna, tagoltam volna. Óh, ne is foglalkozz akkor vele, amúgysem vagyunk arra kíváncsiak, hogy neked miért nem tetszik semmi sem. End of. Hagyjuk beszélgetni a fanokat.
laurablock 2012 febr. 16. - 00:48:07
(12/42)
Én nem szeretem a Decoy Bride-ot, tényleg nem lett jó film, nem mondom, hogy a legjobb, mert akkor hazudnék. Tényleg nem tetszik, a szinkron sem, az se jó.
A többes számot bátran használom mert itt többen is vagyunk, akik egy másik fórumon is fent vagyunk, ott is beszélgetünk de nem csak DT-rõl, itt pedig csak róla és mind azt gondoljuk, hogy David jól néz ki és tehetséges. Ismerem õket, már rég óta, szóval erre fel a többes szám. Õk sem örülnek neki, hogy minden háttérinfó nélkül szólsz be, csak nem adnak hangot a véleményüknek, vagy azóta nem voltak még fent. Engem nem ilyen fából faragtak. Köszönjük, hogy megosztottad velünk a véleményedet a rossz filmrõl, színészi alakításról meg minden másról, véleményed itt ugyanannyit ér, mint másé, jogod van beírni, tedd azt. Akkor viszont énis elmondom, hogy David nagy népszerûségnek örvend külföldön. Nem éppen nevesemmisenki csak azért, mert te nem ismered õ még él, híres az UK-ban, itt ás máshol még nem, de nem is bánom. David túl értékes, fõleg Hollywoodnak. David talán egy X listás sztár, de mi azért vagyunk itt, mert nekünk tetszik amit alakít a filmjeiben. Engem konkrétan hidegen hagy, hogy ki híres meg ki nem, fene sem akarja, hogy Davidbõl híres ember legyen és úgy végezze mint a hollyweird sztárok egy része. Nekünk, a fanoknak megfelel amit nyújt a filmjeiben és azért lennénk itt, hogy ezt megvitassuk, talán válaszolnának neked többen ha tudnád mire alapozni a kritikádat, de mivel csak annyit nyögtél be, hogy neked semmi nem jó benne, ne várd, hogy válaszoljanak rá, mert talán nem fognak. Gondolom téged mondjuk nem érdekelne amúgysem amit írunk neked és nem is kell, hogy érdekeljen. Most pedig adjuk át az utat azoknak, akik esetleg szeretnének beszélgetni David munkásságáról, mert akár hiszed akár nem, van mirõl. Majdnem 50 tévés és filmes szereplés (együtt), 20 színházi darab, több mint 30 audió különbözõ irodalmi témákban, de ha szerinted ez az ember ennyi munkával a háta mögött amatõr, akkor már nincs is mirõl beszélni, mert te abból láttál egy filmet, amit ráadásul rosszul írtak meg, és leírtad a véleményedet, de mi ennél többet láttunk már és lenne mirõl beszélni. Itt senki fejével nincs gond, belõlem csak egy van és te is leírtad már nem egyszer amit gondolsz, köszönjük szépen de most tovább lépünk, mert érdekelne hogy az itteni emberkék közül kinek tûnt fel az elcseszett Decoy Bride DVD borító és kíváncsian várom, hogy mit írnak azok, akik még nem látták a filmet vagy Davidet vígjátékban, vagy nem az eredeti, skót akcentusával beszélni.
laurablock 2012 febr. 15. - 22:12:48 Előzmény brrrrrrrrr
(11/42)
Kezdetnek is engedd meg, hogy egyetértsek veled abban, hogy a film nem a legjobb, sõt, elég gyenge, nem rossz de nem is a legjobb. James karaktere brutálisan lett megírva, régen láttam ilyen rosszul megírt karaktert, az is biztos de tedd rá a kezed a szivedre és úgy mond nekem, hogy soha sem csalódtál még a kedvenc színészed legalább egy projektjében. Ez nem a legjobb film lett de azzal viszont vitatkoznék, hogy ki mennyire képes a filmben. Alice Eve nagyon rossz színésznõ, magam sem értem mit keres ott de Kelly és David védelmére kell, hogy keljek. Kelly Skócia egyik legjobb színészi iskolájába járt, több évig, nem tanfolyamot végzett, hanem ott diplomázott, James McAvoy, Ewan McGregor és David Tennant voltak az osztály illetve évfolyamtársai. Nem a kedvencét védõ tigris fan beszél belõlem mert hidd el, már megszoktam, hogy Davidet mindenki a kinézete és a rosszabb produkciói alapjén ítéli el, csak gondoltam felhívom a figyelmedet arra, hogy alaptalanul vádolsz meg egy sokoldalú sztárt. Ezek után amúgysem kedvelnéd meg, amit mondok neked de nem érdekel mert jó lenne ha elgondolkodnál azon, hogy ez nem szépségverseny. David így néz ki, szerinted csúnya én meg azt mondom, hogy Brad Pitt meg George Clooney sehol sincs hozzá képest. Mondjuk, velem édesanyám megtaníttata annak idején, hogy emberre nem mondjuk, hogy csúnya, ráadásul a kinézettel érvelsz egy filmrõl, szerénységi bizonyítvány lerakva. Ez nem szépségverseny. Ha pedig nem tetszett a film neked sem, az sajnálom, gyenge lett de a maga kategóriájában elég jó. Ez egy brit romcom, ez ilyen, aki ezt nem értékeli, az nézzen másfajtát, nézz amerikai romkomokat Jennifer Anistonnal meg Paul Ruddal, abban vannak helyes pasik. Ez a film és általában a brit filmek sem a csillogásra hajtanak, náluk tehetség van, Amerikában meg abból van kevesebb. Szidhatod Davidet tovább, minden jogod meg van hozzá, de tudd, hogy nem fogunk veled egyetérteni. Ha csak rossz véleményed van, miért hozod fel állandóan? Velem megtaníttatták, hogy ha nincs semmi jó vagy valamire igazán alapuló véleményem, inkább ne is mondjak semmit, így tehát köszönjük szépen a szinte semmi háttérrel nem rendelkezõ negatív kritikát, én biztosan nem piszkállak érte, mert minden jogod meg van ide írni és különben sem te voltál az elsõ, aki helytelenül ítélte meg Davidet de sebaj. Mi tudjuk amit tudunk de nem fogunk egyetérteni veled fõleg nem egy olyan sokoldalú emberrel kapcsolatban, mint David. Elõször nézz meg tõle 2 komédiát, 3 drámát meg néhány színházi felvételt és ha még azután is azt állítod, hogy David egy nagy nulla, akkor várunk vissza és indokold meg normálisan hogy mi nem tetszik vagy szidjad továbbra is, ha az jobbá teszi a napodat. Köszöntem szépen a figyelmet.
1/10
offtopic
brrrrrrrrr 2012 febr. 14. - 14:30:45 1/10
(10/42)
Nekem sem, de azért lehetett volna egy sármos szereplõ, azért vannak olyan férfi színészek, akik legalább 3ember szerint sármosak, de persze egy ilyen gagyi filmben, egy ilyen ócska szerepet, nem akárki vállalna el.
Petrapetrus 2012 febr. 14. - 14:09:07
(9/42)
Pedig David Tennant remek színész. Javaslom, nézz meg tõle más filmeket is. Tud õ sokkal jobbat is, ebbõl ezt és ennyit lehetett kihozni. Az meg, hogy neked nem jön be, mint pasi, relatív. Nekem például Brad Pitt nem tetszik. :)
1/10
offtopic
brrrrrrrrr 2012 febr. 14. - 12:42:51 1/10
(8/42)
***SPOILER***

Ami egyébként a legdurvább, h a võlegény egy olyan érzelmi és szellemi nulla, a külsejét már meg sem említem...hogy képtelenség elhinni, h ehhez az hazug írói sekélyhez ki a franc akarna hozzámenni, erre még ketten is bele vanna zúgva, hát nem.
1/10
offtopic
brrrrrrrrr 2012 febr. 14. - 12:37:50 1/10
(7/42)
Mégis mi nem volt világos a hsz-emben? Románchoz sok köze nem volt. Tény, h sok filmet nézek, így aztán könnyû szerrel az elsõ pár percben meg tudom állapítani, mi az, ami gagyi és mi nem, nagyon szeretem a romantikus filmeket, de mondjuk nézz meg egy Szenvedélyek viharábant, vagy egy Szeress, ha mersz!-et (utóbbi francia) és aztán ezt a gagyisztánit utána beszélhetünk arról melyik film értékes és melyik nem.
Petrapetrus 2012 febr. 14. - 11:34:16
(6/42)
Amúgy nem ér, én szerettem volna a témát elindítani :), de sokáig még a film sem volt fent a porton...
Petrapetrus 2012 febr. 14. - 11:32:03 Előzmény brrrrrrrrr
(5/42)
Ez egy külön mûfaj. Ha nem szereted a romcomot, akkor ne nézzed. Minden romcom szinte ugyanazon sablon alapján készül, nem nagyon értem, ezen hogy tudtál így meglepõdni.
Ami a színészeket illeti, szerintem erõs túlzás, amit írsz, de hát nyilván nem mindenki rajong az európai színészekért, csak a hollywoodi csodacsillagokért.
1/10
brrrrrrrrr 2012 febr. 13. - 18:28:30 1/10
(4/42)
Iszonyatosan gagyi film az imbd pontja (4,3) is csak azért ilyen sok, mert még viszonylag új a film.
A története is gagyisztáni, de a szereplõk a legrémesebbek, fogalmam sincs egyáltalán van-e bármilyen színészi tanfolyami végzettségük, mert ennek nyoma sincs.

10/1
kericske 2012 febr. 13. - 18:16:29
(3/42)
Az öreg házaspáros rész tényleg a legjobb rész a filmben:)
Aranyos történet, jó a zene, Tennant jó volt benne, de láttunk már tõle ettõl sokkal jobb filmet is, ha õ nem szerepel benne, biztos meg sem nézem. De tetszett, nem volt se több se kevesebb mint ami, egy aranyos romantikus vígjáték.
A szinkron, hát, lehetett volna jobb is, szerintem Kellyhez és Davidhez két jóval fiatalabb magyarhangot választottak, Davidhez mindenképp. Jó én elfogult vagyok, de szerintem Davidet eredetiben kell nézni és hallgatni.
(Ha már magyanhang akkor Rajkai Zoltán.)