Téma: Merülések

7/10
cinemad ápr. 13. 21:52:55 7/10
(41/41)
Kedvelem és jónak tartom ezt a filmet. Pedig ha felolvasom miről szól: bentlakásos lányiskolában kialakult intrikák a két világháború között... Hát nem annyira hangzik izgalmasnak számomra. De mégis teljesen megfog a hangulata a szép képekkel, zenével, jó szereplőkkel, stb. A vége pedig eléggé erősre sikerült, ami rossz, igazságtalan érzést (a film szempontjából pozitív értelemben) hagy az emberben. A liberális, szabad szellemű tanárnőt bálványozzák a rendkívül konzervatív környezetben élő diákok, az új jövevény pedig kemény féltékenységet vált ki az addigi kedvencből és durva gyűlöletet, mivel az éppen lerombolni akarja idoljukat és hozzá kötődő világukat. Ezt nagyon jól hozza a film, tényleg erős, hogy már a "gyerekek" mennyire gonoszak, irigyek tudnak lenni egymásra és mennyire kegyetlenek. Ez pedig azért is érdekes itt, mert teljesen valós szituáció ez a mindennapokban is. Eva Green nagy kedvencem, itt is remekel. A karaktere és a kiderülő titkai pedig az előbbieken túl adnak további érdekességet a filmhez. Ez egy olyan művész(ies) film, amit tényleg szívesen megnézek több alkalommal is, még akkor is, ha amit mutat azt nem esik jól látni.
3/10
Ahoj poplacsek febr. 20. 21:49:27 3/10
(40/41)
Hát köszönöm a rendezőnek, hogy megnézhettem a feléig, ameddig bírtam.
8/10
Kocsegar 2019 márc. 06. - 15:57:58 8/10 Előzmény Kocsegar
(39/41)
Szerintem egyébként az kb. ugyanolyan "aberrált", ha valaki gyilkosságos filmeket néz, és az tetszik neki, mintha ez a film tetszik neki. Illetve ebben a filmben szinte mellékes a leszbikus hajlam, egyszerűen egy bántalmazó kapcsolatról van szó (kisajátító manőverek, törekvés a környezettől való kiszakításra, manipuláció, visszaélés a kiszolgáltatott helyzettel stb.). Néha ízléstelenül túl van játszva, dramatizálva, ez nem tetszett benne (arckifejezések, drámai nézések stb.).
8/10
Kocsegar 2019 márc. 05. - 19:49:53 8/10
(38/41)
Hát szerintem ez egy nagyon érdekes film, leginkább a tanárnő, Fiamma és a féltékeny lány lelkivilágának ábrázolása miatt. Nekem tetszett.
1/10
Cleo. 2018 okt. 25. - 14:27:05 1/10
(37/41)
Nagyon súlyos lelki- és agybeteg állat aki ezt a filmet készítette és akinek tetszik az még inkább zártosztályra való
5/10
pihes 2018 júl. 08. - 15:11:57 5/10
(36/41)
Valahogy, nem igazán tudott lekötni ez a film.

5/10
Edmond Dantes 2017 júl. 09. - 21:21:13
(35/41)
Két részbõl áll ez a film. Az elsõ felében a szokásos toposz: a vaskalapos iskola és öreg, féltékeny tanár kartársnõk keresztbe tesznek a fiatal, ambiciózus tanárnõ modern (test)nevelési módszereinek, ami friss szellemet hoz(na) az iskolába. Némi furcsa lebegés-vibrálás már ekkor is van a levegõben. Aztán egy váratlan (vagy nem váratlan) éles váltással szinte Agatha Christie-s, krimis fordulatot vesz a film, de innentõl már spoileres lennék, inkább nem folytatom. Hiteles korrajz és környezetábrázolás, szép képek, az erõs cselekményhez nem egészen passzoló (bár szép) lírikus, gyengéd zene és megjelenik a Nemezis...hogy a már említett Agatha Christie ehhez kissé hasonló -csak más közegben játszódó- regényét idézzem.
robi_69 2017 márc. 13. - 21:30:47
(34/41)
A nyolcadik utas a halál - aki érti, érti, aki nem, fejtse meg. A filmet érzelmileg el lehet utasítani, de az érdemeit, kifinomultságát (ezzel együtt egyszerûségét) elvitatni badarság.
Meril 2016 szept. 05. - 19:13:59
(33/41)
Ez egy gyönyörû látványvilággal rendelkezõ, ostoba film. A történet nem volt valami magas röptû mindamellett beteg is. Engem nagyon felhúzott annó. Amúgy értem én, hogy megrontotta , de az, hogy megerõszakolta kicsit erõs fogalom. Ez a film is tiniknek készült, hasonló mint a Loving Annabelle de sokkal veszélyesebb mert intelligens, "szép", mûvészfilmnek állítja be magát. Na mindegy csak egy film!
9/10
Tony36 2016 febr. 20. - 20:51:32 9/10
(32/41)
Inkább csak kíváncsiságból néztem bele a filmbe , de messze fölülmúlta az elvárásaimat . Aki szereti a komolyabb témájú elgondolkodtató filmeket , azoknak csak ajánlani tudom .
tortura 2015 ápr. 28. - 17:52:00 Előzmény LCsajszi
(31/41)
Ugyan, ne ostorozd magad. Honnan tudtad volna elõre, hogy milyen lesz a film? És hogy hogyan hat majd rád? Csak akkor tudjuk meg, ha megnézzük. Mi legalább megnézzük... A falra mászom attól, mikor olyanok írnak véleményt egy adott filmrõl, amit nem is láttak.
Engem is kiborított, de most már mindegy.
LCsajszi 2015 ápr. 19. - 00:23:44
(30/41)
Hülye voltam, hogy megnéztem. Rám nagyon hatott lelkileg, nyomasztott, hogy milyen kegyetlenek tudnak lenni az emberek.

SPOILER
A fõszereplõlányt nagyon sajnáltam. Szegény megjárta a poklot. Kedves is volt a másik lányhoz, aki baromi féltékeny volt rá. Ráadásul pontosan tudta, hogy a tanárnõ mit tesz Fiummá-val. Megmenthette volna, hogy a tanárnõ ne erõszakolja meg, inkább hagyta és másnap rá is támadt szegény lányra a többiekkel együtt, akiket rávett, hogy ijesszék meg. Szegény fõszereplõ, nem elég, hogy megerõszakolták, még meg is gyilkolták. Rám lélekben nagyon szörnyen hatott ez az egész, mert tudom, milyen érzés, ha meg akarják rontani az embert. Hogy ki milyen nemû és kit szeret, az lényegtelen, a szexuális bántalmazás, a nemi erõszak, a pedofília számomra undorító. A lányok kegyetlen viselkedése is borzalmas látvány volt, mindegyik rossz akaratú volt, nem ártatlanok, hibásak, kivéve egyetlen lányt, aki kiabált a többieknek, hogy hagyják Fiummát békén. Ez a film azoknak esik rosszul, akik hozzám hasonlóan valamilyen bántalmazás áldozatául esett. Nem tudtam, hogy a film vége milyen lesz, azért néztem ,mert érdekesnek találtam, aztán a végén döbbentem rá, hogy bár ne néztem volna végig.
10/10
Medulla 2015 ápr. 18. - 00:30:50 10/10
(29/41)
Nagyon jó film, nem gondoltam volna! Sajnálom, hogy eddig elkerülte a figyelmemet. Színészi játékok, a képek, a sztori... Nézzétek, ha még nem láttátok!
10/10
KeyAccountManagerkovács 2015 márc. 08. - 10:55:53 10/10 Előzmény Teszka
(28/41)
SZPOJLER

Én háromszor láttam, mire megértettem a lényeget. Fiamma múltja/története az, hogy gazdag családba született, de beleszeretett egy alacsony származású fiúba és a családja nem akarta, hogy ez kitudódjon, ezért küldték el. Valószínûleg valami más is lehetett a háttérben, emrt egyértelmû, hogy nem akarták, hogy visszamenjen. A tanárnõ pedig soha nem hagyta el az iskolát: valahonnan bekerült oda, ott nõtt fel és ott is maradt. Erre bizonyíték, hogy a történeteit könyvekbõl lopta, és amikor kimegy a faluba megvenni a süteményeket, látszik, mennyire idegen számára minden és milyen rosszul érzi magát. Tehát eléggé elcseszett lelkivilága lehetett, ha számára az egész élet annyi, amennyi ott az iskola falain belül történik...
Superalonso 2014 dec. 19. - 12:16:53 Előzmény solicitor
(27/41)
Igen lehet, hogy az volt, hisz Eva Green egyébként is gyakran alakít zavarodott elméjû karaktereket a filmjeiben......akkor viszont a film is más értelmet nyer és akkor a szabad gondolkodás az elmebaj leplezésére szolgált nála meg így akart bevágódni a gyerekeknél.....
solicitor 2014 okt. 18. - 09:37:57
(26/41)
A tanárnõ szerintem elmebeteg volt.
tortura 2014 máj. 21. - 17:32:37
(25/41)
Szép film valóban, drámai, elgondolkodtató. Viszont a végén úgy felhúztam magam, hogy el sem tudtam aludni utána.
SPOILER LEHET végig!!!!
Az engem nem zavarna, hogy valaki leszbikus, egészségére. De ha egy felnõtt egy gyereket akar erre rávenni, ott nálam nincs pardon. Egy tanár sose kezdjen ki a diákjával, akármilyen nemûek is.
A tanárnõ notórius hazudozó is volt, mert - ahogy valaki írta is - soha a lábát ki sem tette onnan. Amiket mesélt, mind könyvekben olvasta, és saját tapasztalatként tálalta. Igen, az új lány erre rá is jött, még a könyv címét is említette. Szóval elõtte gyorsan lebukott a tanárnõ. Nagyon irritált az a kirekesztés, ami körülvette a spanyol lányt, pedig nem ritka dolog ez. Mindig az új, az érdekes, a különb, a kevésbé harsány, a szolid szúrja az átlagos vagy épp jellegtelen emberek szemét. Tinikorban ez az érzés még erõsebb. Engem néha inkább az Abigélre emlékeztetett egy-egy momentum.
A végén a tanárnõt szívem szerint le tudtam volna lõni. Az õ önzése, féltékenysége, perverziója miatt meghal egy ember, egy gyerek, aki akár sokra hivatott lehetett volna. De nemcsak a legvégén húzta ki nálam a gyufát. Attól a résztõl is a falra másztam, mikor éjszaka beront a lányok hálójába, kirángatja õket az ágyból, hogy gyerünk úszni meg fejeseket ugrani... Ekkora f@szságot.... (már bocsánat). Egy fiatal szervezetnek szüksége van a pihenésre. Éjjel a hidegben, a sötétben, alvás helyett miért volt olyan fontos kivinni õket a vízre?
Még a fiatal lánynak is több esze volt, mikor egyik alkalommal szólt a tanárnõnek, hogy most ebédeltünk, a víz is hideg, minek ugrani? De õ erõltette, a csaj meg akkor is majdnem megfulladt a vízben az asztmája miatt. Ehhh...
Biztos ragyogó alkotás, de engem nagyon kiborított. Bár lehet, hogy ez is volt a célja.
olahmiki1959 2014 máj. 21. - 04:18:40
(24/41)
Az elõttem szólók nagyon sok mindent leírtak már errõl az elgondolkodtató filmrõl.
Nem tudom, volt-e, lehetett-e valóságalapja a történetnek.
Az 1930-as években, egy angol bentlakásos, (meglehetõsen vallásos szellemû) lányiskolában - szerintem, a tudomásom és az elképzeléseim szerint - nem nagyon lehetett például alkoholhoz hozzájutni, rúzst, parfümöt használni, dohányozni, a film pedig mindezeket bemutatja...
Az akkori konzervatív angol társadalom szó nélkül hagyta volna, hogy egy szigorú nevelést megkívánó iskolában ilyen szellemiségû, minden írott és íratlan szabályt, szokást semmibe vevõ tanárnõk legyenek és mûködjenek?
Lehet, de nehezen hihetõ.
Viszont, ami szöget ütött a fejembe, és valóban érdekel, hogy ezt a filmet - leszbikussággal, gyilkossággal, lerészegedésig történõ piálással együtt - tényleg korhatár nélküli kategóriába kellett besorolni?...
A színészi játék tetszett, a történet is érdekes volt, de ettõl függetlenül, nagyon sok kérdõjel maradt bennem, hogy ez így, ilyen formában megtörténhetett-e.
10/10
Fountain 2013 okt. 25. - 12:51:30 10/10
(23/41)
Lenyûgözõen szép film. Egymást érik a mûvészi beállítású képek. Pl. a lányok éjszakai fürdõzésének víz alatti képei. Vagy az éjszakában álló komor, nagy ház egyetlen világító ablakkal.
Tartalmilag pedig számomra az derült ki, hogy nem az az igazi szabad szellem (a tanárnõ), aki annak tûnik különc öltözködésével, nevelési stílusával, hanem az új lány, aki egyszerû, õszinte és szókimondó. Õ az egyetlen, aki tisztán látja a tanárnõ gyengeségeit. Felnõtt a bakfisok között.
A film egyébként a magyar "Szeressétek Ódor Emíliát!" címû filmre emlékeztet. Az is remek alkotás!
10/10
miya2244 2013 aug. 14. - 15:27:17 10/10
(22/41)
Eszméletlenül magával ragadott a film hangulata. A zenék, a képek, a story.. fél órája fejeztem be de még mindig a hatása alatt vagyok.