Téma: Meryl Streep

10/10
Tia. 2009 febr. 19. - 16:52:38 10/10
(10978/17078)
:-) Akkor nyerjen jövõre is Oscar-t és idén is.
Így utoléri a megnyert Oscar-ok tekintetében Katherine Hepbourn-t. És Õ lesz a legtöbb jelölést kapott és legtöbbet nyert színésznõ is. :)

Tudtátok, hogy Õ Obama kedvenc színésznõje? :)

http://www.youtube.com/watch?v=vTMJrP9DXDs&feature=PlayList&p=DEECE93596E93F6A&playnext=1&index=93

Meryl ezen megint meglepõdött. :P
10/10
Szandryyy 2009 febr. 19. - 16:51:54 10/10
(10977/17078)
sziasztok!!....aStoryban is van szó az Oscarról és van pár sorocska íra Merylrõl meg egy SAG-os kép betéve..vagyis csak a feje..majd mindjárt körbe nézek meik képrõl vágták kia fejét..xD....szal annyi a lényeg h nicns oda írva semmi olyan h kate foglya nyerni szal semmi ijen csak az h ki hogy veszi át a díjat..sírva meglepõdve mosolyogva stb:D
10/10
manci 2009 febr. 19. - 16:49:01 10/10
(10976/17078)
Annyit még, ha vki esetleg nem tudja Meryl játsza Julia Childot.
10/10
manci 2009 febr. 19. - 16:44:58 10/10
(10975/17078)
A könyvet Julie Powell a saját életérõl írta, õ egy 30-as new yorki nõ, aki nem volt éppen túl jó passzban, és elhatározta, hogy egy év alatt végigfõzi Julia Child szakácskönyvének összes receptjét, úgy, hogy elötte nem igazán volt gyakorlott szakács. Errõl a projectjérõl elkezdett egy blogot írni, ami nagyon népszerû lett, aztán a média is felfigyelt rá, és végül megírta a Julie & Julia könyvet. Végzett kisebb kutatást Julia Childról, ami alapján a könyvben képzelt jelenetek vannak Julia Child és a férje között, hogy hogyan élhettek, de ezeket õ találta ki. Vígjátékból meg drámából is van sokféle. Semmiképpen sem olyanra gondoltam, mint mondjuk a Mamma Mia, annál ez valószínû melankólikusabb lesz, talán az a helyes meghatározás, amit írtál, hogy "dráma némi humoros elemmel", de szerintem semmiképpen nem vmi nagyon komoly megrázó dráma.
Azt én is olvastam, hogy azért halasztották el a bemutatót, mert Meryl Oscar esélyes, úgy legyen! A Pradáért is jelölték és az sem volt dráma. De sajnos nem is nyert vele :-(.

Ha vkit, érdekel, itt az a blog:
http://juliepowell.blogspot.com/
10/10
Fan 2009 febr. 19. - 16:40:48 10/10
(10974/17078)
Az Imdb szerint Biography / Drama lesz.... szal inkább drámára számíthatunk sztem mint vígjátékra. Abban nagyon bízom h. a film forgatókönyvét úgy írták meg h. Meryl karaktere lesz inkább a fõszereplõ :)
És én is azt olvastam régebben h. Meryl Oscar esélyessége miatt tolták el a film bemutatóját..... szal bízzunk benne h. hátha jövõre is benne lesz a "horse race"-ben, azaz a díjakért folyó versenyben :D

Most néztem meg Návai Anikóval az interjút..... nagyon nem tetszett.... csak jobban elkeserített!!!! Most már kezdem megérteni azokat akik régebben azt mondták (az ismerettségi körömben) h. ez az egész Oscar meg a többi díjátadó csak nagy bunda, most Anikó is elmondta h. csak a fele szól a szakmai dolgokról.... ez nekem nagyon nem tetszik :S
Én láttam Katet a Felolvasóban... jó volt....de mindenféle elfogultság nélkül is azt kell h. mondjam h. Meryl ezerszer jobban megérdemelné a díjat a Kételyért!!!!!!!!!
Én már nagyon ideg vagyok.... már csak pár nap!!!!!

Am tegnap este újra megnéztem a Sophie választását.... és csak ámultam újra h. ez a nõ mekkora tehetség... amit abban a filmben véghezvitt már azt lehetett volna min 3 Oscarral egyszerre díjazni :D :D :D

Jajjj én annyira szorítok neki..... annyira megérdemelné.... jó tudom már ez ezerszer elhangzott itt... de akkor is :)
10/10
Les 2009 febr. 19. - 16:28:52 10/10 Előzmény M4ever
(10973/17078)
És jó az ötletem? Milyen volt? Nagyon álmos volt?
Kipróbálnám az ötletemet is. xD
10/10
M4ever 2009 febr. 19. - 15:59:00 10/10
(10972/17078)
Na jó, most már nem tényleg nem tudom, hogy akkor a Julia & Julie milyen mûfaj lesz... bár mivel életrajzi, inkább mégis dráma... némi humoros elemmel... na mindegy nem olvastam a könyvet így nem tudom milyen az egész... majd kiderül

A bemutató ha jól tudom, csak nyár vége felé lesz.... korábban olvastam, hogy épp azért tolták el a bemutatót, bár már rég kész a film, mert a készítõk szerint Meryl valóban Oscar esélyes azért a filmért is, és ha nyár végén/õsszel mutatják be a filmet, akkor nagyobb az esélye a jelölésre...
10/10
Tia. 2009 febr. 19. - 15:52:55 10/10 Előzmény M4ever
(10971/17078)
:-) Hajrá, Meryl! :)

http://www.youtube.com/watch?v=NBFKO2jx_MU

A Doubt premierjén, Londonban találkoztak vele rajongók. :)
Mindenki el van ájulva tõle, hogy milyen közvetlen és aranyos. :)
De persze Tõle mást nem is vár az ember.. :)
10/10
Les 2009 febr. 19. - 15:21:53 10/10
(10970/17078)
Egyik ismerõsöm azt mondta hogy dráma lesz. Hát akkor nem tudom.
10/10
Les 2009 febr. 19. - 15:18:32 10/10
(10969/17078)
Sziasztok! Én is írok pár mondatot. Lehet, hogy kicsit hosszú lesz.

A Julie and Julia ez is életrajzi film és ezt dráma mûfajhoz tartozik. A vígjáték nem nagyon lesz, de pár humoros jelenet lesz benne. Életükrõl szól a történet, fõzés tudománya, szerelem története, verseny, élet, halál is. Sok minden lesz a történetben. Az igaz, hogy a könyvet még nem olvastam. Szerintem nagyon jó film lesz. Pont nyárra való, mert ez olyan nyárias hangulat. Valaki olvasta a könyvet is? A könyv már van a könyvesboltokban. Az órák is életrajzi film volt, és ez dráma. Sok díjjelölést is kapott, pár díjat is. Igen azt tudom hogy a történet nem egyformák. Mindkettõ életrajzi film. Szerintem jövõben is lesz díjjelölés.

Írok a díjjal kapcsolatban. Nagyon nehéz döntés lesz a nõi fõszereplõ kategóriában, mert mindkettõ színésznõ nagyon jók, szóval jók az alakításai. Tudjuk hogy mindkét színésznõ nem egyformák, más-más úton haladnak a világsiker felé. Nálam mindig 50-50% az esély. Ha nyer nagyon örülni fogok, ha nem akkor szomorú leszek. Nekem legfontosabb Meryl arcát bemutatása kamerába, megjelenítése a képernyõn, adjon interjút, mint a díj. Ugye Meryl is azt mondta hogy õt nem nagyon érdekli a díj. Legyen sok az interjú, sok új kép, red carpet, és sok más. Fontos nekem hogy láthassam a szép arcát, bájos mosolyát, sok különbözõ emotikont. Sokszor mondtam hogy imádom a pofáját. Már várom a következõ hetet, azaz hétfõi napot. Remélem jó sok adag Meryl-hír lesz.
Sajnos nem fogom megnézni, már milliószor mondtam neki, hogy miért nem nézhetek. Hiába. Nem baj, majd hétfõn bepótolom.

Ma annyit röhögtem hogy x mondta hogy Meryl ronda, hát ez nem olyan nagy baj, nem csúnya a szó. Sok helyen olvastam hogy ha y mondta x-nek ronda szót ez irigységet jelenti. Hiába mondják, de nincs benne semmi ronda. Meryl még mindig szép nõ marad. Nem látom sok szépségi hibát sem. Ugye a ronda emberek sokkal boldogabbak mint a botox-al(nem tudom, hogy kell írni) kezelt nõk. A szépség mint tudjuk, múlandó, mi lesz a cicababákkal, barbibabákkal, ha majd megöregszenek, akkor már kiégnek, és nem fognak kelleni senkinek? De a belsõ érték az maradandó.
Ugye " A belsõ békéd megszépít." Legfontosabb a belsõ tulajdonság(kisugárzás) mint a külsõ. Merylnek kitûnõ tulajdonságai vannak. Nem hiszek a rondaságban. Ez a véleményem.
10/10
M4ever 2009 febr. 19. - 14:54:21 10/10
(10968/17078)
Köszi az infót a könyvrõl ill. a filmrõl!
Akkor ezek szerint nem véletlenek a vidám, inkább vígjátékot idézõ képek a filmbõl, mert ezek szerint vígjáték lesz... az Oscar történelmet ismerve így a filmért max. jelölés járhat, díj nemigen... :(
10/10
manci 2009 febr. 19. - 14:11:57 10/10 Előzmény M4ever
(10967/17078)
Én olvastam a Julie @ Julia könyvet, ami alapján a filmet készítették és valóban nem olyan típusú, mint amiért Oscart szoktak osztogatni. A könyvben Amy Adams figurája a fõszereplõ, nem Meryl-é. Persze a forgatókönyv ettõl lehet teljesen más. A rendezõ és forgatókönyvíró Nora Ephron, aki ált romantikus vígjátékokat szokott csinálni, szerintem inkább lesz vígjáték mint dráma.
10/10
zsani23 2009 febr. 19. - 13:23:05 10/10
(10966/17078)
most néztem az elsõ a szerelem c. filmjét de készen vok teljesen annyit röhögtem...:D
10/10
Kockacukor 2009 febr. 19. - 13:07:03 10/10
(10965/17078)
én se a Kételyt se a Felolvasót nem láttam. Õszintén szólva a Felolvasóra nem vagyok igazán kíváncsi bár lehet egyszer megnézem. a Kétely meg ugye, azt muszáj moziba nézni (:
Én nem tudom nyer-e vagy nem. Hihetetlenül boldog lennék ha nyerne, de nem tudom. Majd meglátjuk (: Még 3 nap....
10/10
M4ever 2009 febr. 19. - 12:50:20 10/10
(10964/17078)
A Julia & Julie egy életrajzi film lesz, talán közelebb a drámához, de ahogy a képeket nézegettem róla, hmm lesz abban vígjáték elem is :D

Nagyon szeretném, ha a Kételyért nyerne Oscart!!!
Egyszerûen félelmetesen jó benne!!!
Nyernie kell!!!
"That's all!" ;) :)
10/10
M4ever 2009 febr. 19. - 12:47:17 10/10
(10963/17078)
Szia!
A hivatalos Oscar honlap fórumán több különbözõ topic van, sok olyan van, hogy Meryl-nek kell nyernie, õ a legjobb, stb, de van u.ilyen Kate-el kapcsoaltban is. A leglátogatottabb topic a Meryl vs. Kate topic, és ott döntõ többségben szeretnék, hogy MERYL nyerje az Oscart idén!
Hmm én láttam a Kételyt és láttam részeket a Felolvasóból ....hmm ég és föld a két alakítás...
Kate-nek voltak korábban olyan alakításai amiért megérdelemte volna az Oscart...de sztem a Felolvasóért nem...
Ok nekem az sem szimpatikus, hocs ezért hol a fõszereplõ, hol mellékszereplõ kategórába jelölik...
Én is abban bízom, hogy nagyon sokszor elõfordult (Meryl-el is--akkor sajnos...), hogy a biztos befutónak tartott jelölt, aki esetleg végig tartolta az egész díjszezont, mégsem nyer Oscart.
Ha Kate-nyer, az emberek többsége tudja, hogy ez a kampánynak köszönhetõ és nem annak, mert az õ alakítása a legjobb... ne én így nem szeretnék nyerni...ezért remélem, hogy az Akadémia ismét hajlandó díjjal is elismerni Meryl nagyszerû alakítását a Kétely-ben! :)
10/10
zsani23 2009 febr. 19. - 12:35:05 10/10
(10962/17078)
Death becomes her - Next generation
10/10
zsani23 2009 febr. 19. - 12:32:57 10/10
(10961/17078)
nézzétek mit találtam loool
xDxDxDxD
10/10
zsani23 2009 febr. 19. - 12:19:36 10/10
(10960/17078)
A következõ filmjei vígjátékok lesznek??? a Julie & Julia is???
10/10
Tia. 2009 febr. 19. - 11:25:49 10/10
(10959/17078)
Szia! :)

Az Oscar hivatalos fórumán, amit írtál, mi az általános közvélemény? Õk látták már a két színésznõ alakítását? ( Meryl és Kate ) Én még nem láttam a két filmet, ebben nem tudok nyilatkozni. De más filmekben láttam már Kate-et, Meryl-nek pedig sok-sok alakítását és nem tudom elhinni, hogy Kate érdemelné meg jobban ezt a díjat.
Kérdés, hogy a szavazók mennyire befolyásolhatóak és mennyire tiszta ez az egész Oscar mizéria...
Volt már arra példa, hogy valaki a GG-ot megkapta, de az Oscar-t más nyerte. Szerintem most is az lesz. :)