Téma: Meryl Streep

10/10
M4ever 2009 aug. 27. - 22:27:00 10/10
(14358/17078)
Ok Ok... ígérem írok még aranyos/érdekes szorikat könyvbõl. ;) :)
10/10
Lujzikaa^^ 2009 aug. 27. - 22:25:54 10/10
(14357/17078)
Valami hasonló: Azt hiszem a Life In Film-ben van, hogy a Szarvasvadász kapcsán volt valamilyen esemény tartva, talán vacsora vagy hasonló, és a szerzõ bátorkodta odaírni, hogy John és Meryl a vacsora után DOT DOT DOT ( aszthiszem hogy for the first time akár, pontosan nem emlékszem, a könyv meg most kölcsönbe van adva... ( mondjuk az a könyv amiket néha ír...)
10/10
M4ever 2009 aug. 27. - 22:23:07 10/10
(14356/17078)
:) Szívesen, mint mindig! :)

Ok, ha eszembe jut majd egy-egy sztori a könyvbõl csak így véletlenszerûen vmi kacspán, akkor majd leírom... :)

A betû elütésekért, kihagyáokért stb. elnézést kérek, egész nap gép elõtt ültem és lefáradtam... ezért már gépelni sem tudok rendesen...bocsi!
10/10
floydie1980 2009 aug. 27. - 22:22:16 10/10
(14355/17078)
Köszi a történetet!!! Ez tényleg nagyon aranyos..De jó, hogy elengedték, Don is biztos örült neki:)
Még több ilyen történetet szeretnénk "sóhaj"
10/10
Fan 2009 aug. 27. - 22:12:43 10/10
(14354/17078)
jajjjjj de édeeeeeeeeees!!!!! :)
Imádom a kis háttérinfóidat a könyvbõl, tartsd meg ezt a jó szokásodat!!!:D
Köszi!!!:)
10/10
M4ever 2009 aug. 27. - 22:11:08 10/10
(14353/17078)
Igen, én is remélem, hogy lebukik az illetõ, aki ezt írta, mert valóban, akik nem Meryl fanok azok lehet, hogy simán elhiszik, hogy ezt Meryl írta, és így véleledik a saját filmjeirõl!
10/10
Fan 2009 aug. 27. - 22:10:04 10/10
(14352/17078)
Nem értem h. valaki miért nem bírta a véleményét saját névvel leírni, így visszaélni Meryl nevével.....ez már tényleg sok(k)!
10/10
M4ever 2009 aug. 27. - 22:07:02 10/10
(14351/17078)
A Sophie's Choice forgatásával kapcsolatban van egy aranyos történet a könyvben (amit már említettem párszor), most nem tudom miért csak úgy eszembe jutott film emlegetése kapcsán.

A stroy: A forgatás végefelé jártak már, az akkori Jugoszláviában forgatták a koncentréciós tábori jeleneteket, (mert Lenygelo. nem engedte be a stábot az országba)
Épphogy elkezték a forgatást Jugoszláviában Meryl egy pénteki napon írt egy rövid kis levelet a rendezõnek és letette az asztalára. A levélben egy szabadidõt kért, pontosabban szeretett volna visszautazni a hétvégére Amerikába... a terve, amit a rendezõnek is leírt ez volt: szombat reggel elutazik NY-ba, mert szerett volna ott lenni Don kiállítás megnyitóján vasárnap, majd még aznap visszautazik a Európába és hétfõn reggel készen áll a forgatásra... A rendezõnek megírta, hogy egyszerûen "meghal' azért, hogy ott lehessen Don-al a megnyitón, mert Don mindig mindehol ott van vele a fontos eseményeken, és most õ szeretne ott lenni mellette, és a végére odaírta a rendezõnek, hogy tudja, hogy ez nagy kérés, de reméli,hogy megérti õt és elengedi.
A rendezõ egy munkatársa azt nyilatkozta, hogy kikérték a véleményét és õ azt tanácsolta, hogy ne engedjék el Meryl-t, mert kockázatos, mi van, ha történik vele valami, a forgatás, az egész film veszélybe kerül stb. (azért hozzátette, hogy már bánja, hogy ezt mondta...)
A rendezõ azt mondta, bízott Meryl-ben és elengedte, mert tudta, ha nem teszi ezt és Meryl nem lehet ott Don mellett a megnyitón, abba tényleg belehal...
Majd leírták, hogy Meryl valóban hazarepült, a vasárnap délelõtött Don-al töltötte, majd visszarepült és héfõn kora reggel már ismét készen állt a forgatásra, és a rendezõ szerint, egyszerûen lenyûgözõ volt az alakítása.

:)
10/10
floydie1980 2009 aug. 27. - 22:00:52 10/10
(14350/17078)
Köszi a linkeket... Az a 3. hely naggggyyyon elõkelõ. De jó!!
Azért az már tényleg durva, hogy ilyen szinten visszaélnek a nevével, ennek nem örülök, mert aki nem ismeri Merylt, az most elhiszi, hogy õ írta... Mindegy,remélem lebukik az illetõ valahogy!
Az egy dolog, hogy twitteren, facebookon stb. létrehoznak felhasználókat Meryl nevével, dehogy cikket is írnak már a nevében ez már egy kicsit sok.
10/10
Lujzikaa^^ 2009 aug. 27. - 21:57:03 10/10
(14349/17078)
Na ez a lesz a hasszú hsz: Ha valakinek kéne magyarul:

Nevezz meg egy film mestermûvet, amelyben szerepeltem.

A barátaim és én leültünk tegnap egy alkalmi beszélgetést folytatni arról, hogy minden nagy színészben az a közös, hogy szerepelt legalább egy klasszikus filmben. A jó barátomnak, Al Pacino-nak, ez nyilvánvalóan "A Keresztapa" és a "Kánikulai délután. Robert De Niro-nak ott a "Dühöngõ Bika" és a "Taxisofõr". És Diane Keaton-nek gondolkodás nélkül: Annie Hall.

Az egyetlen színész valóban aki kilógott közülünk, akárhogyis, én voltam. Tudom, hogy jó színésznõ vagyok. Én vagyok Meryl Streep. Két Oscar Díjat nyertem, és 15-ször jelültek. Ez rekord. De a barátaim és én rájöttünk, hogy a Meryl Streep név igazán jelent egy valóban feledhetetlen filmmel. Furcsa erre gondolni, de tagadhatatlanul igaz.

Egybõl valószinüleg a "Kramer vs. Kramer"-re gondolsz. Én és a barátaim is ehhez ugrottunk elõször. De legyünk õszinték, a "Kramer vs. Kramer" nem mestermû olyan értelemben, amilyenben a "Francia Kapcsolat"-ot vagy a "Rakparton"-t emlegetik mestermûként. Nem egy rossz film, a képzelet rugalmasságát használva; valójában egy jó film. De ha valami, akkor ez inkább Dustin Hoffman filmje, mint Meryl Streep-é. És ha Dustin Hoffman-ra gondolsz, akkor a "Kramer vs. Kramer" távoli negyedik a "Diploma Elõtt", "Aranyoskám" és az "Éjféli Cowboy" mögött.

Nézd, nem a kedélyeket próbál itt borzolni. Csak úgy hívom ezt, ami valójában.

Természetesen következõként a "Sophie Választása" merül fel. Abszolút. Teljesen értelmesen. De ténylegesen megnézted mostanában a "Sophie Választását"? Ember, egy filmrõl való beszélgetés nem öregszik jól. Az elõadásom nagyon jó volt. Nem kérdés. Oscar-Kiválóság ráadásul. De ha kézbesítettek volna annyi hosszú monológot nekem, akkor az emberek látnák, hogy mi a "Sophie Választása" valójában: egy meglehetõsen rutin melodráma, egy Holocaust háttértörténettel, amit bedobtak, hogy a szerelmi háromszög kevésbé tûnjön banálisnak.

Megnéztem az AFI top 100 film listáját és „Sophie Választása” volt a 91. volt, a „Forrest Gump” és a „Hatodik érzék” mögött. És õszintén, minden, amit mondani tudtam ez volt: "Ez körülbelül így van."

Tehát most van az, amikor bele kellene ásnod magad a filmográfiámba, mert elkezdesz azon gondolkodni, hogy, „Ez igaz lehet, hogy a generáció egyik legnagyobb színésznõje, akár talán a legnagyobb, -egy nemzeti kincs, mondhatnád,- nem szerepelt olyan jó filmben mint a „Hálózat”, ami még csak nem is Faye Dunaway legjobb filmje?

A „Szarvasvadász”. Igen! Valójában, nem. Pár dolog zavar a „Szarvasvadász”-ban. Egy, túlbecsülik. Igen, én mondtam. És kettõ, meddig szerepeltem én a „Szarvasvadászban”?. Három, talán 4 percet. Õszintén, nem is igazán emlékszem arra, hogy benne voltam a „Szarvasvadászban”. (Ugyanez a helyzet a Manhattan-nel.) Aztán ott van a „Távol Afrikától, amely, ugyan már. Mindannyian tudjuk, hogy az a film volt a talán a legrosszabb. Aztán a „Szív Hídjai”, meg se próbálj rávenni, hogy belekezdjek a „Szív Hídjai”-ba.

„Marvin szobája”? Most teperünk, ugye? „Kétely”. Igen, 20 évvel késõbb az emberek a „Kétely” filmátdolgozásáról fognak határozottan beszélgetni. „Veszélyes Vizeken”. Nézd, szeretem a „Veszélyes Vizeken”-t. Szolid thriller. Jó szereposztás. Nem egy klasszikus.

Oh, és azoknak akik most közületek „Az Ördög Prada-t Visel”-t akarjátok mondani? Kérlek. Nekem nincs szükségem a jótékonyságodra.

A mindezzel kapcsolatos bosszantó dolog az, hogy dolgoztam olyan rendezõkkel, akik Amerika néhány legjobb filmjét hozták létre. Csak én nem vagyok benn egyikben sem. Csináltam egy filmet Robert Altman-nal, de ez „Az Utolsó Adás” volt.. Felhívott Mike Nichols, nem a „Testi Kapcsolatok” miatt, hanem a „Féltékenység”-ért. Van valaki a világban, Mike Nichols-t kivéve, akinek megvan a „Féltékenység” DVD?

Tehát itt vagyunk. 60 éves vagyok a nevemmel egy „Száll a kakukk fészkére” vagy egy „Bonnie és Clyde” nélkül. Meryl Streep: "Nagy színész, jó filmek."

És mellesleg „A Mandzsúriai Jelölt” nem egy klasszikus. Legalábbis nem az amelyikben én voltam.
10/10
M4ever 2009 aug. 27. - 21:43:50 10/10
(14348/17078)
Elolvastam még1x is a cikket, és tuti, hogy ezt nem Meryl írta... de tényleg nem értem, mi volt a célja annak aki ezt így feltette a netre?

Egyetértek, ha Meryl valaha is el akarná mondani a véleményét a filmjeirõl, szerepeirõl akkor egyrészt nem hinném, hogy azt a neten egy cikkben tenné meg, másrészt biztosan nem ilyen stílusban.

Közben megtaláltam azt a listát amit említettem:

Merly alakítását a Sophie választában 3. helyre sorolátk az összesítettben (nem tudom miért az 5-re emlékeztem), és az 1. a legjobb nõi alakítások között!
http://www.filmsite.org/100greatperformances4.html

Az cikben említett AFI listát is megtaláltam:

http://connect.afi.com/site/DocServer/100Movies.pdf?docID=301
10/10
floydie1980 2009 aug. 27. - 21:35:34 10/10
(14347/17078)
Tudom, nekem is fura volt, meg szerintem, ha egyszer tényleg feltenné a filmjeirõl a véleményét, akkor az másként lenne megfogalmazva. Viszont mért kellett a nevét felhasználni, annak aki írta? Szerintem se Meryl írta...
10/10
M4ever 2009 aug. 27. - 21:16:55 10/10
(14346/17078)
Szia,
Köszi a linket, elolvastam a cikket.. hááát én nem tudom, de sztem ezt nem Meryl írta...(ha valóban így van, akkor akiyrta, az viszont igencsak visszaélt Meryl nevével...és itt kérdõjel bennem.. ki merne ilyet tenni??

Az ellnérveim, hogy nem Meryl írta:
-soha egyetlen interjúban nem mondott még csak hasonlóakat sem a filmjeirõl, a szerepirõl...
- az életrajzi könyvben leírtak alapján azt végképp nem tudom elképzeni, hogy nem emlékszik arra, hogy egyáltalán szerepelt volna a Szarvasvadászban... márcsak amiatt sem a film forgatás elõtt/alatt (ezt nem tudom pontosan) jegyezték el egymást John Cazale-al, ill.még õ harcolt azért, hogy John-t ne tegyék a filmbõl betegsége miatt...
Az Oscar díjátadóra is csak amiatt ment el álítólag, mert a szívéhez (akkor) a leközelebb álló filmért kapta elsõ jelölését... és még folytathatnám...
- A Sophie's Choice pedig az a szerep volt amit nagyon nagyon szeretett volna megkapni (errõl hosszasan írnak a könyvben, egyáltalán ment olyan simán mert neki, mert elsõre a rendezõ nem látta benne Sophie-t...stb) továbbá Meryl azt nyilatkozta, hogy nagyon sajnálta, amikor véget ért a forgatás, mert ez az a szerep amit a végtelenségig el tudna játszani...ezek alapján nem gondolnám, hogy magáról a filmrõl úgy nyilatkozna, ahogy a cikkben...

Hmm és Mike Nichols-al kapcsolatban... nemcsak a Heartburn-t forgatta vele, hanem a Silkwood-ot is és az Agyalok Amerikában-t is... azokról miért nem esik egyetlen szó sem???

Ok, maga a téma elgondolkoztató, mert ha végiggondoljuk valóban nincs Meryl film az ún. örök klasszikusok között... ha jól emlékszem a legjobb helyen az vmelyik ilyen listán(nem biztos, hogy az AFI-n) a Szarvasvadász áll, egy másiko, amely a legjobb színészi alakításokat"rangsorolja' Meryl a színészbõk között az elsõ a Sophie-val, és "összesítettben' az 5-6, már nem emlékszem pontosan, régebben találtam véletlenül azt a listát, de lehet , hogy most elõkeresem..

Bocs a hosszú hsz-ért, csak tényleg nem tudom hová tenni ezt a cikket...fura az egész...
10/10
floydie1980 2009 aug. 27. - 19:59:11 10/10
(14345/17078)
10/10
floydie1980 2009 aug. 27. - 19:53:10 10/10
(14344/17078)
Szia!

Off és 30 rock spoiler, bocsi:S
Igen az a rész, tök jó!! Liz tökre bezsong, hogy ez olyan mint a Mamma Mia! és ott fogunk énekelni a stégen együtt, még azt is megemlíti, hogy nézzük meg gyorsan:DDD ááá nagyon vicces volt, Jack meg azt sem tudja mirõl van szó:DDD Imádom én is, Tina Fey nagyon nagy arc...
10/10
Kockacukor 2009 aug. 27. - 19:27:25 10/10
(14343/17078)
off:
Ha már megemlítettétek a 30Rock-ot akkor én is hozzászólnék. XD
Na szóval én is azért kezdtem el nézni, mert ugye volt róla szó, hogy Meryl benne lesz. Na ezt szépen el is felejtettem. Egyébként én imádom az egészet Tinastul-Alecestül.
Amúgy a 3X21 résznek az volt a címe, hogy Mamma mia, és végülis ilyen háromapásmostnemtudomkiazapám-dolog volt, de itt kiderült, hogy ki az apa XD

Bocsi az off-ért.
10/10
nowci 2009 aug. 27. - 17:16:24 10/10
(14341/17078)
10/10
M4ever 2009 aug. 27. - 10:32:30 10/10
(14340/17078)
Ezt pedig most találtam youtube-on:

Ezt az interjút én még nem láttam, ez egy részlet egy hosszabb beszélgetésbõl, de eddig még csak nem is hallottam róla, hogy volt ilyen...

http://www.youtube.com/watch?v=GbQJh9cWk8M

Elküldtem Frederiknek is (simly-re), remélem neki siekrül kideríteni, hogy ez mikor is volt pontosan, ill. remélem, hogy sikerül neki megszerezni az egész interjút!!! :)
10/10
M4ever 2009 aug. 27. - 10:30:36 10/10 Előzmény Lujzikaa^^
(14339/17078)
Kicsit el voltam havazva, így csak tegnap este tudtam megnézni a képeket!!!

ÁÁÁÁÁhhh egyszerûen szavakat sem találok, gyönyörû az a hely!!!
Neked, mint fotósnak pedig gratulálok, nagyon nagyon jó képeket készítesz! :)

A nyaralásodért most még jobban irigyellek ám!

A lépcsõsorra visszatérve... nem semmi feladat lehetett oda Meryl-nek felfutni! xD