Wareg 2010 jún. 08. - 20:12:00 Előzmény 7szünyü
(17/37)
Te vagy piszokul eltévedve. A film megemlíti, hogy az USA Védelmi Minisztériuma a legnagyobb üzemanyagfogyasztó. És utalnak rá, hogy mi vár a hadseregekre olaj nélkül. Amúgy pedig nyilvánvaló, hogy az olajháborúk nem csak a hadseregek fogyasztásigénye miatt törnek (törtek) ki. Talán nem ártana elõbb megnézni a filmet, és csak azután ledorongolni, hogy 'még véletlenül se' nézzenek hülyének.
rachelcorrie 2010 jún. 08. - 12:00:22
(16/37)
MATRIX!!!!!!!!!!
8/10
Henci8 2010 jún. 08. - 08:26:29 8/10
(15/37)
Nos a mûsorról is beszéljünk kicsit! Szerintem nem volt ez rossz, de sok minden kimaradt és igen-igen a teljesség igénye nélkül készült. Én pl hiányoltam a napenergia hasznosítását. Kevés szó esett arról, hogy honnan volt annyi villamosenergia, mert tudtommal az atomból manapság kinyert igen kevés %-ban van jelen. Szóval voltak itt hiányosságok. Kicsit propagandafilm szaga volt, ami nem baj, mert ha csak 100 embernek gondolatok ébredtek a fejében tõle, már megérte.
A film egyebek mellett túl optimista volt sztem. Az, hogy a megmaradt olajért folyó harcokat nem említi és nem számol velük legalábbis abszolút ezt tükrözi. Sajnos én közelebb állok ahhoz, hogy ha itt ilyen hirtelen történne meg ez a válság, akkor szépen kiirtanánk egymást, mielõtt megoldás születne.
Azzal teljesen egyetértek, hogy a megoldások már a most olajból élõ emberiség élõsködõinek kezében van, úgyhogy ebbõl kiindulva én kicsit nyugodtabban fekszem le. Sajnos a föld manapság egy maroknyi ember játszótere, akik nem hagynák, hogy ez az iszonyatos jólét csak úgy kicsússzon a kezükbõl. A földön ma 6 milliárd rabszolga él és sajnos ez nem vicc. Velõig hatoló felháborodottságot érzek valahányszor ez eszembe jut és az csak tetézi, hogy nem tehetek semmit...
offtopic
Marcipáncica_ 2010 jún. 07. - 20:11:02
(14/37)
Ja és akit érdekel, egy nagyon jó kis elõadás a 2012-es Nibirus, planet-x-es és együttállásos világvégérõl:

http://www.youtube.com/watch?v=QJjQMwEjC1I

;)
offtopic
Marcipáncica_ 2010 jún. 07. - 20:05:06
(13/37)
:D LOL
végülis teljesen korrekt válasz a címre... :D
Marcipáncica_ 2010 jún. 07. - 20:04:10
(12/37)
Nem cartak a jövõbe. Megvannak a technológiák, csak egyenlõre a világunkat uraló olajtársaságoknak nem áll érdekükben ezek használata. Ha kifogy az olaj akkor jön a többi technológia, ami ugyanúgy az õ tulajdonukban lesz, és ugyanúgy hozza nekik a profitot.
Oké simán benne van hogy fejetlenség lesz az átállásnál, és amikor az utolsó cseppeket éljük fel beindulnak ilyen-olyan egymást és önmagunkat pusztító folyamatok, de nem ez lesz az igazán nagy világválság hanem majd amikor az ivóvízért megy a harc. Mert olaj nélkül el lehet éldegélni, de víz nélkül nem.
Amúgy ha kicsit utánanézegettek, a fellelhetõ (fõként angol nyelvû) szakirodalom teljesen eltérõ idõpontokra teszi az olajkészletek kimerülését.
5-6 évvel ezelõtt pl. már mostanra is azt írták hogy nem lesz. Ez is olyan mint a világvége. Most hogy 2000-et túléltük, majd 2012 decemberében fogunk meghalni. Ha meg nem, akkor lesz ujabb idõpont is... csak legyen mitõl pánikolni.
És ha már olaj: engem ami most igazán kikészít, az a legutóbbi (és egyben eddigi legnagyobb)olajkatasztrófa. Tönkreb*sszuk a földünket ha így haladunk nem kell azon aggódni hogy megéljük-e mire elfogy a készlet, hamarabb irtjuk ki magunkat :(((
ibacs 2010 jún. 07. - 19:07:11
(11/37)
Én ma olaj nélkül maradtam, így zsírral sütöttem.Finomabb is lett!Tegnap a slozi papír fogyott el....
Ivy66 2010 jún. 07. - 18:50:09
(10/37)
Szerintem meg cartak a jövõbe, senki nem akart erre pénzt áldozni, amíg megvolt az olajból az extraprofit. Jó lenne reménykedni, hogy ott van "talonban" a világmegváltó alternatív energia, amibõl olcsón sokat (a "civilizált" világ hihetetlen mennyiséget emészt fel)lehet majd elõállítani. Hogy majd valaki elõrántja, mint bûvész a nyuszit a kalapból. Szóval öldöklõ harc lesz a maradék olajért, a maradék energiáért. Fenntartom, amit korábban írtam, óriási gazdasági válság lesz, és káosz.
Ha törõdött volna bárki a jövõvel, nem szennyeztük volna agyon a világot.
Ne nekem legyen igazam...
Marcipáncica_ 2010 jún. 07. - 17:33:42 Előzmény Fenyo1
(9/37)
Már réges-régen ki vannak fejlõdve ezek.
Csak egyenlõre nem szolgálja a nagyok érdekeit hogy váltsunk.
7szünyü 2010 jún. 07. - 17:26:08
(8/37)
Szerintem piszokul el vagytok tévedve. Az olaj elsõsorban a hadseregeknek fontos, mert azok nem sokra mennek az "alternatív" energiaforrásokkal. Következésképpen, ha hirtelen olaj nélkül maradnánk, azonnal öldöklõ harc indulna a maradékokért. (Ez tképpen már zajlik is, jóideje.) Mert arra még rá lehetne valahogy venni a "fejlett" és egyéb országokat, hogy kevesebb és tisztább energiát használjanak, de hogy a hadseregeiket szélnek eresszék... Nem véletlen, hogy egyik hasonló mûsorban sem említik a hadiipart, tankokat, vadászgépeket, stb., még véletlenül sem.
Fenyo1 2010 jún. 05. - 20:07:03
(7/37)
Azért az árakat csak addig emelhetik, ameddig van aki megfizeti. Utána nincs értelme. Meg ameddig monopólium helyzetben vannak.

Amúgy letojom, ha ugyanazoknak a kezébe kerül a tiszta energia elõállítása. Nekem tök mindegy, ki csinálja, csak végre csinálja már, és tûnjön el az egész földrõl ez a mindent tönkretevõ undormány, mocsok, és fõleg BÛZ!

Tudod milyen érzés reggelente bebiciklizni az egyetemre a Hungária-Könyves Kálmán körutakon??
És ha tömegközlekedéssel mész, ott is ugyanez az élmény ér. Sõt ott még a büdös bagósokat is szagolhatod.
ibacs 2010 jún. 05. - 17:35:47
(6/37)
Az a baj , hogy az alternatív energia elosztása, elõállítása is majd ugyanannak az érdek csoportoknak a kezébe fog kerülni. Egységnyi energia elõállítása lehet még drágább lesz a profit rajta ugyanakkora marad,így a végfelhasználói ár még magasabb marad.
Fenyo1 2010 jún. 05. - 01:33:09
(5/37)
Hogy mi történne? Hát az, hogy végre hagynák kifejlõdni és bevezetni az alternatív energiaforrásokat és azok technológiáját. (ha nem lenne az olaj-lobbi/luxusprofit-lobbi, avagy olajmaffia, már több évtizede alig használnánk kõolajszármazékot)

Én személy szerint azért imádkozom, hogy ez az átkozott olaj fogyjon végre el, minél hamarabb!

Megnyugodhattok, nem omlana össze a világ.
...Még a repülõk is tudnak menni olajszármazék nélkül.
2008 2010 jún. 04. - 22:43:05
(4/37)
Olaj az még nem is olyan nagy dolog..

De mi lenne ha ivóvíz nélkül maradnánk ?
Ivy66 2010 jún. 04. - 21:52:08
(3/37)
Energiaválság, gazdasági válság, meg ami mindezekkel jár...
offtopic
sk98 2010 jún. 04. - 21:06:25
(2/37)
elször is a légi közlekedés fog tönkre menni, illetve radikálisan korlátozódni.
a "világfalu" újra kisebb helyi közösségekre tagolódik, a globális kereskedelemnek is bealkonyul, annyira megdrágul a szállítás.
makailaci25 2010 jún. 04. - 20:59:51
(1/37)
Még nem tudom,hogy konkrétan mi a pontos téma, de a cím arra enged következtetni,hogy elõbb-utóbb ez a helyzet be fog következni.Szerény számításaim szerint legkésõbb a 10-es évek végére. elõbb fokozatosan csökkenni fog a kitermelés, ezzel ellentétben rohamosan nõni fog az üzemanyagár és a következmények logikusan levezethetõek.csak reménykedni lehet,hogy addigra kitalálnak dolgokat,amik helyettesíteni tudják az olajat.Kutatásokat kellene támogatni pl a térenergia "megfogására",de az emberiségnek napjainkban fontosabb a potencianövelõk kutatása.Én személy szerint szeretném megérni azt, amikor nem kell szagolnunk a büdös üzemanyagot, mosószereket és a többi karcinogéneket és a sok tehetõs léhûtõ nem járna wcre is autóval.