Téma: Mickey 17

6/10
Markcritic jan. 13. 20:29:45 6/10
(44/44)
Bevallom, visszasírom a régi Bong Joon-hót. Amit a Mickey 17-ben látunk, az egy ízig-vérig kísérleti mozi: az Érkezés (Arrival) és a politikai szatíra sajátos elegye, ám ez a kaotikus adok-kapok néhol már túlságosan is zavarosnak érződött. Bong Joon-ho itt valami teljesen újjal kísérletezik, egy olyan sci-fivel, amelynek a tempója (slow-paced) talán egy kicsit túlzottan is komótosra sikerült a nézői türelemhez.
6/10
cinemad 2025 nov. 14. - 16:03:13 6/10
(43/44)
Tavaly karácsonykor tettem a kosárba a Mickey7 című Edward Ashton könyvet, sci-fi kedvelőnek szánt ajándék gyanánt, mert pozitív kritikákat olvastam róla és érdekfeszítőnek tűnt a történet. Aztán elém került pár hónapja a streamingen Mickey 17 néven "a" film, ami így felkeltette az érdeklődésemet. Picit tartottam a "vígjáték" vonaltól, de nagyon jól indult, érdekes volt és felcsigázott. Aztán szépen apránként lankadt a figyelmem és találtam egyre kevésbé jónak ezt. A színészektől nem vagyok elájulva Ruffalo különösen irritált, és nem a karaktere miatt... Legtöbbször nekem a Csillagközi Invázió jutott eszembe a szarkasztikus, társadalomkritikával mélyen átitatott humorosnak szánt koncepció miatt, meg azért is, mert az ottani "brain bug"-ra emlékeztetettek az itt hason csúszó rozmár és medveállatkák keverékére emlékeztető lények. A "mondanivalót" a társadalomkritika próbálta itt humoros formában megtestesíteni, de számomra ezek többnyire picit elcsépelt dolgok voltak. Gúnyolódjunk Trump-on és követőin, Musk-on, szégyellje magát mindenki, aki cuki állatokat mészárol le azért, hogy húst egyen (bár egy ponton azért a labor"hús" is kapott benne egy jobbegyenest, a mostanában ebben utazó Bill Gates bánatára), gonosz nagyhatalmak gyarmatosítják a világot és elnyomnak másokat, és az összes többi már-már közhelyes kötelező elem. Csak ezek olyan erőltetettnek hatnak, amikor a gyarmatosítók a sok milliárdos bankkártyával rendelkező hollywood-i szereplőkkel, stábbal lenyomják ezeket a kötelező woke ("társadalmi igazságossági") dolgokat, aztán a moziban jót röhögnek a poénkodáson a gyarmatosítók állampolgárai... A klónozás témakörének boncolgatása viszont tudott új, érdekes aspektusokat felvetni, ez mindenképp pozitívum. A film második fele már összességében kifejezetten bugyuta érzetet keltett, és az egészet egy polccal lejjebbre helyezte nálam. Inkább kölcsönkérem azt a könyvet és elolvasom, feltehetően ha erre a sztorira kíváncsi valaki az a jobb formátum.
5/10
nick név 2025 nov. 05. - 11:11:25 5/10
(42/44)
Nagyon kevés új filmet nézek, mert kifejezetten kevés érdekel közülük. Az elmúlt tizenpár évben érezhető egy alkotói válság a filmes világban, de általában a közkultúrában is. Ennek most adtam egy esélyt, mert a koncepciója érdekesnek hangzott és bár Robert Pattinson nem tartozik az általam sokra tartott színészek közé, őszintén keresem a pillanatot, hogy én is elmondhassam, hogy a srác lényegesen több színészként, mint az a csillogó vámpír, ami tényleg ráégett (nem, a Világítótorony sem az a film volt, ahol ez számomra megváltozott volna). Az egyébként megemlítendő, hogy itt az eset, amikor a műfaji besorolást illetően a Port.hu-nak igaza van. Filmes cégek gyakran esnek abba a hibába, hogy valamit automatikusan űr sci-fi - nek titulálnak, csak mert az részben az űrben játszódik.

A filmről magáról. Az atmoszféra vékonyka, a történet gyengécske. Csak a naturalizmustól, ebben az esetben trancsírtól egy fokkal sem lesz jobb, vagy hitelesebb az adott film. A felütés egyébként szerintem kicsit Philip K Dick-es szeretett volna lenni. A hangsúly a szeretett volna lennin van.
Tökös csajok, balfék fickók... A minden második nyugati filmben felbukkanó progresszív szereposztás (a marxista rendszerszintű elnyomott és rendszerszintű elnyomó koncepció, amit mindig kompenzálni kell, jelen esetben nemi alapon) rettenetesen fárasztó már. A felsőközepes forradalmiság bárhányszor bukik meg társadalmilag, mint koncepció talán sosem fog kimúlni és mindig a felszínen akar maradni, mint az új megváltás manifesztuma. Az új megváltáshoz viszont életmódot, filozófiát kellene váltani, nem pedig pótcselekvésekbe menekülni, jó napot kívánok.
A helyi lények nem aranyosak, hanem virágnyelven fogalmazva ge_i undorítóak (gigantikus havasi medveállatka). És persze vinnyognak is, hogy az arra fogékonyak számára még aranyosabbak legyenek... Az eladható "cuki" állatka, ami most egy ilyen izé.
A főszereplő ebben a darabban sem győzött meg, persze itt nagyszerű teljesítménnyel sem lett volna könnyű dolga. Nyilván a rossz választás sok mindent befolyásol. A film közben felmerültek kérdések bennem a történettel és a karakterrel kapcsolatban. Ha másolják, avagy klónozzák a fickót és erről neki tudomása van, mégis mi motiválja őt abban, hogy újra és újra elvégezze a veszélyes feladatokat, fájdalommal és halállal? Mert ez a forgatókönyv? Mert 70-es IQ-ja van és akkor neki így már oké? Egy idegen nő nyomogatja a fickó pattanását? Ez baromi visszataszító. A másolás előtt, nincs erre személyzet és gumikesztyű? A Ne nézz felre hajazó szekció azért kellemetlen, mert már a hivatkozott film is meglehetősen gyenge. Persze ha tiniknek akarunk "okos" és "kritikus" filmet gyártani, bármiféle érdemi felismerés, üzenet nélkül, hamis pózokkal, akkor bizonyára megteszi.
Egyébként rögtön az első pillanatban váltottam angol feliratra, mert nem tetszett a magyar szinkronhang, de gyorsan rájöttem, hogy a magyar szinkronhang nem egy téves változtatás, hanem egy egészen hasonlatos találat. Így az eredeti hang sokat nem segített sajnos.

Nem akarom nagyon elnyújtani (a filmmel ellentétben), erre a filmre még másfél óra is sok lett volna, nem hogy ez a játékidő. Nem hiába nem kedvelem Pattinson-t és az elmúlt bő egy évtized filmjeit, egyik sem talált meg.
5/10
durumdara 2025 júl. 19. - 15:48:45 5/10
(41/44)
Hát nem is tudom... Mivel egy idő után az egész átment egy társadalomkritikába, már elengedtem a klónozás körüli felvetéseket (hogy őrzi meg az emlékeket, ha meghal, hogyan vesznek mintát a köztes emlékekből, ha eltűnik, stb.).
Egy része kifejezetten Dr. Mengelés - illetve az abszolút elértéktelenedett egyénről szóló kritika.
Másrészt a politikusok és egyéb elemek a "Ne nézz fel!"-t idézik. Plusz ahol a WASP megjelenik, ott a bennszülőtteknek annyi.
Viszont lesújtó volt ez az elsilányult "fiatalos" beszédstílus, ami szerintem jócskán rombolta a filmet. Azért egy kulturális szintet illenék tartani. Illetve sajnos az egészet áthatja valamiféle Netflixes stílus, ami szintén sokat levon belőle.
Amúgy meg hajrá medveállatkák!
6/10
sawyerx 2025 jún. 11. - 10:33:40 6/10
(40/44)
Meglepően ötletes és igazi felüdülés volt a mai felhozatalokból, bár nem arra az irányra számítottam, mint ami felé kanyarodott. Viszonylag jól volt kivitelezve, az üzenete nagyon átjött (párhuzamba vonnám a Ne nézz fel! c. filmmel), de más színészekkel jobb is lehetett volna és a képi világa sem jött be.

6/10

7/10
sexykex 2025 jún. 07. - 19:16:21 7/10
(39/44)
Van az a mondás, hogy fele se tréfa. Filmekben sokkal gyakoribb, a fele se jó. Nos, ennek a fele jó. Sőt, szinte tökéletes! Később viszont elakad a történet és nem a legjobb irányban folytatódik. De, legalább találkozhattam a kozmosz legaranyosabb szörnyeivel.
1/10
lizso02 2025 máj. 23. - 12:27:48 1/10
(38/44)
Teljesen kesze-kusza film, mintha egyes részleteit más-más rendezőknek adták volna. Értem, hogy társadalomkritika, vagy akár szatíra, de sok helyütt rendkívül bugyuta lett.
Még szerencse, hogy nem moziban néztem meg.
10/10
Hellblade 2025 máj. 05. - 20:58:02 10/10
(37/44)
Az Évtized egyik Mesterműje.
Akinek bejött a Szegény Párák, Okja, Élősködők, értékelni fogja, sokáig vele marad. Nem egy egyszerű mű.
Oriental Moon 2025 ápr. 30. - 07:00:55
(36/44)
Nézhetetlen...
A téma nagyon érdekes és figyelemfelkeltő...lehetett volna, de valami elképesztően rossz prezentáció. Én nem tudtam végignézni.
10/10
steelprophet 2025 ápr. 29. - 00:33:44 10/10
(35/44)
Nagyon jó kis film. Komoly gondolatokkal, csak tartok tőle ez sem mindenkinek jön le. De ez nem a film hibája. Amúgy hozza a szokásos kliséket is. Gonosz politikus, jó csaj feketében, jó csaj fehérben. Robert Pattinson pedig egy egész jó szinész. Szóval kellemes szórakozás. 10/10.
3/10
lucashood6 2025 ápr. 27. - 16:55:00 3/10
(34/44)
Nem kezdődik rosszul,aztán az egész elmegy 10 éves gyerek szintre.Kisiskolásoknak való zagyvaság.
9/10
trev 2025 ápr. 19. - 00:26:29 9/10
(33/44)
Mellbevágó film az eldobható, elértéktelenedett ember morálisan súlytalan látszatdöntési kísérleteiről, ahol még az is a rendszer kiszolgálója, aki látja annak totális zsákutca mivoltát. Itt nincsenek pozitív hősök, akikkel azonosulni lehet, minden szereplőnek van olyan jelenete, amitől a nézőt a hányinger kerülgeti. Senki sem csak tisztán áldozat, az emberek maguk a rendszer. És még Nasha Marshallal (akinek a haja nyugodtan lehetne sárga is) szembeszálló lázadása is csak azért valósul meg, mert már nincs hová hátrálni megalkuvóként. A lezárás a szomorú ítéletért kérpótlásul legalább optimista: az ostobaság koszaka is véget ér egyszer, még ha csak átmenetileg is, még akkor is, ha nem kell hozzá jellemfejlődésen átesni. Brutális.
3/10
gyereamozibabe 2025 ápr. 18. - 14:13:30 3/10
(32/44)
12 év fölött NEM ajánlott. Készültem rá, hogy gyenge lesz, de ilyen dedós ostobaságra nem számítottam. Jópont, hogy a film negyedénél már érezni, hogy infantilis hülyeség lesz, így aki teheti nyugodtan kikapcsolhatja. A felétől már szenvedés volt.
3/10
Ahoj poplacsek 2025 ápr. 16. - 21:08:29 3/10 Előzmény addass
(31/44)
a mmm egy másik szféra, egy két nagyságrenddel magasabb minőség

a középszer persze összemoshatja a kettőt
10/10
kalalaa 2025 ápr. 16. - 20:50:19 10/10
(30/44)
Nem volt ez rossz! Bemutatja, miért is nem jó ötlet a klónozás. A klón már abszolút nem ugyanaz az ember, még ha az emlékeket át is ültetik. Mert ugye mi van akkor ha az eredeti nem hal meg és ott a klón is. Ekkor bebizonyosodik, hogy az két külön személy.
A másik jól bemutatott dolog, az a nagy hatalmú ember, akit istenként imádnak. Teljesen elszáll, és logikátlan döntéseket hoz, már már istennek képzeli magát.
A való életben, ha pl Elon Musk ugyanígy indítana egy nagy űrhajót amire lehet jelentkezni, kb ugyanígy játszódna minden. Mennének a fanatikus hívők, ő pedig nagyhatalmú emberből istenné válna akinek az irreális döntései és szónoklatai is be lennének fogadva, sőt dicsőítve...
Teljesen valós a sztori, csak kicsit kell belegondolni!
3/10
Ahoj poplacsek 2025 ápr. 16. - 20:29:38 3/10
(29/44)
ezen a filmen Mark Ruffalo és Tó Nikolett se segít

sokat (ne túlozzunk, inkább nem keveset) ígér az elején, amit aztán nem tart be
2/10
pihes 2025 ápr. 16. - 14:43:30 2/10
(28/44)
Nem maradandó, de semmi nem maradt belőle már közben se. RP ilyen szerep jut, mondjuk az alkonyak se volt egy nagy szám tőle KETTŐ/TÍZ
5/10
KriszXD56 2025 ápr. 11. - 20:15:32 5/10
(27/44)
Spoileres!
Mickey aki haverja adósságai miatt menekülni kényszerül a földről, csatlakozik egy kolonizáló expedicióhoz amit egy eszelős szektás pénzeszsák (Mark Ruffalo) vezet. Azonban ennek ára van. Aláíratnak vele egy papirt (amit természetessen nem olvas el) hogy halála esetén bármennyiszer újraklónozhatják. Megkapja a legrosszabb halálos melókat és kísérleteznek vele. Azonban mikor a 17-es klón nem hal meg. A 18-ast meg már megcsinálták, ott kezdődik a gikszer :) Érdekes hogy bár az emlékeik ugyan azok a 17-es egy nyámnyila ügyefogyott míg a 18-as egy kemény arc. (Más a személyiségük, ebből adódik pár vicces jelenet) Na és az abszolút baromság, lebuknak és a főgenya asszonya versenyezteti őket hogy idegenek (akik nem akarnak embert enni, csak a foglyul ejtett társukat kiszabadítani) farkát hozzák el neki mártásnak :) Főgonosz bohóckodik még egyet az ufók közt. A végén meg Mickey 18 felrobbantja magát vele együtt. Hát engem nem győzött meg. Egynek elmegy de semmi több. Igazából egy katyvasz az egész de legalább nem untat. :)
5/10
Findzs 2025 ápr. 11. - 16:39:34 5/10
(26/44)
Nem lett volna ez olyan rossz film, meg volt benne a lehetőség. De sajnos menet közben elment valamerre.
5/10
Sárkányírtó 2025 ápr. 11. - 00:23:23
(25/44)
Kicsit kretén film, de egyszer nézhető.