9/10
Andamany 2009 jún. 10. - 18:29:45 9/10
(19/39)
Nagyon jó film, remek alakításokkal, végig lebilincselõ, és izgalmas! Ugyanakkor elgondolkodtató is, vajon meddig süllyedhet az ember, pusztán azért mert az események sodorják... mekkora erõ kellene ahhoz, hogy a beindult spirálból kiszállhasson valaki? Hátborzongató...
5/10
Robi 2009 ápr. 11. - 14:35:05 5/10
(18/39)
Fura film, kissé idegesítõ néha ezt a történetet a valóságban hamar meglehetett volna oldani illetve nem lett volna ennyire bonyolult. De azt sem értem hogy miért keres az apjuk tettest ha egyszer meghalt. Honnan tudta hogy nem egy ember volt, na persze ezt többen szokták csinálják mi? Jó értem hogy el kellett jutni a srácokhoz de akkor meg milyen már ez a történet. Na meg az állandó idõsík váltásból az ismétlések is kimaradhattak volna. Egyszer bõven meg lehet nézni, és gondolkozni.
9/10
doktor faragó a doktor 2009 márc. 30. - 06:04:47 9/10 Előzmény bbalazs0729
(17/39)
:)))))))
7/10
offtopic
zee944 2009 márc. 05. - 12:34:48 7/10
(16/39)
Honnan kaparod az össze az efféle értelmes hozzászólásokat?
bbalazs0729 2009 márc. 05. - 10:48:24
(15/39)
szeretkezés?????csattogott Tomei.örök tisztelet Philip Seymour
10/10
localhero 2008 dec. 22. - 19:53:08 10/10
(14/39)
Nekem nagyon bejött. Normális az akit nem ismerünk...D)
kowalsky 2008 nov. 30. - 23:14:26
(13/39)
hát ez most minek kellett elmondanod? szerettem volna csak úgy engedni magam ennek a filmnek.. igaz miért jöttem ide ?! NOMINDEGY
írjad oda máskor "SPOILER"
6/10
oszkos 2008 nov. 27. - 23:26:29 6/10
(12/39)
Sztem át lehet érezni a filmet, a színészek is nagyon jók.
***SPOILER***
De az apa most megnyugodott, boldog h kinyírta a fiát v mi? A vége kicsit fura nekem.
8/10
Szike00 2008 nov. 24. - 21:45:14 8/10
(11/39)
ez komoly élmény volt.hú 7.5/10
Cordelia 2008 nov. 14. - 22:22:53
(10/39)
Megrázó film.

spoiler

Nálam akkor kulminálódott a történet, amikor az orgazda-ékszerész átadja az Apának a fia névjegyet.
8/10
Roy Mustang 2008 nov. 14. - 22:20:04 8/10
(9/39)
Én is most fejeztem be.Nekem így elsõre lebilincselõ alkotás volt, nem unakozam rajta.
Hoffman tényleg jó volt de Hawke is említést érdemel.....
Engem a nyitójelenet nem zavart,nincs benne semmi ami zavart volna.
9/10
speedytibi 2008 nov. 14. - 22:10:45 9/10
(8/39)
én most néztem az hbo-n,és sztem elég ütõs pláne a vége.érdemes megnézni és Philip Seymour Hoffman hozta a király formáját
4/10
Jucis 2008 aug. 01. - 14:35:41 4/10
(7/39)
Az elõzõ pár hozzászólással értek egyet: nem valami jó. és nekem ez enyhe kifejezés.

Elõször is, elnézést, elõre, de komolyan, de kevés olyan esztétikátlan külsejû ember van, mint P.S. Hoffman. (ez a cenzúrázott véleményem) És hogy az elején egy szexjelenettel kezdõdik pffff. De maga ez a húzás valóban páratlan! Nagyon nagyon középszerû színésznek tartom, nem látom a karaktereiben a különbözõséget, az átélést azért valamennyire igen, ebben a filmben is pl. de ez az én véleményem. Ethan Hawke sokkal többet ad a filmben, és nem értem h Marisa Tomei-re mért nem írnak egy szuper forgatókönyvet már, olyan eredeti külsõre, képességekre is!

Túlzottan elnagyolt, unalmas, igazán nem hagyott bennem mély nyomot, és sztem pont az a nevetséges benne, hogy azzal próbálja a rendezõ fitogtatni tudását, hogy egy pitiáner sztorit állít a középpontba, majd ezt húzza-vonja két órán keresztül egyéb rétegekkel. Van ennél jobb alkotás a is a rendezõnek.
7/10
zee944 2008 jún. 05. - 09:37:40 7/10
(6/39)
Okés a film, de én sem tartom remekmûnek. Igazi újdonság nincs benne, sokszor láthattuk már ezeket a karaktereket és a sztori építõelmeit is. Ez persze önmagában nem baj, csak így nehéz felkapaszkodni a mestermû kategóriába. Pozitív, hogy mindig igyekeztek árnyalni a képet 1-1 visszatekintéssel, de ezt sajnos ellensúlyozzák azzal, helyenként valóban szájbarágóssá válik a motivációk ábrázolása - szinte semmi nem marad a nézõk fantáziájára.
7/10
AtiSan 2008 jún. 05. - 00:40:43 7/10
(5/39)
Remekmû? Hmmm... érdekes, nekem csalódás volt.

A történet még nem is lenne rossz - bár van benne néhány unalmas sablon - de messze nem olyan kiszámíthatatlan és izgalmas mint amire számítottam, lehetett volna még csiszolni rajta. Õszintén szólvan én néhányszor azon kaptam magam hogy unatkozok... Sajnálom hogy ezt kell mondjam, de a rendezés sem ok, néha olyan érzésem volt h Lumet maga sem tudta eldönteni mit is akar egy-egy jelenetbõl kihozni, aztán csak úgy szépen egy vágással véget vetett neki és máris jöhet a következõ jelenet. Ja! Ha már egyszer szétszabdalják a történetet idõben, miért kell a nézõ szájába rágni hogy mi pontosan mikor történt? Hadd gondolkodjunk már kicsit, nem? Lumet-nek nem ez a legjobb rendezése annyi szent - 12 dühös ember, Kánikulai délután - na ezek tényleg hibátlanok! Ami még eszembe jut az az idegbeteg-ugrálós vágás a jelenetek között, ami baromi idegesítõ volt, ja és néhány távoli felvétel olyankor, amikor egy közeli sokkal célravezetõbb lett volna (például mert láthatnánk a színészek arcából is valamit...).

Apropó színészek!P.S. Hoffman és Ethan Hawke igazán kitesznek magukért, de hiába a fáradozás, ezt a filmet õk sem menthetik meg - azért legalább megpróbálták.

Összesítve jóindulattal 7/10, de becsuktam mindkét szemem, és azt is csak a színészek miatt....
Barango 2008 jún. 01. - 07:18:00
(4/39)
Szuperfilm!
Nézzétek meg!
9/10
efes 2008 máj. 24. - 21:36:56 9/10
(3/39)
Ja, remekmû. Láttam már jónéhány filmet életemben, de ritka köztük az olyan, amelynek minden másodperce meglepetést okoz. Nem tudtam semmit elõre errõl a filmrõl, nem láttam trailert, nem olvastam fórumokat, Sidney Lumet, P.S. Hoffman és Ethan Hawke nevei miatt néztem meg. És soha, egyetlenegyszer nem tudtam, mi lesz a következõ jelenetben. Ahogy indul a film, nem spoiler, egy kúrással, még akármi is lehetett volna, aztán úgy gyûrûzött be az egész, hogy tényleg a fal adta a másikat. Csapkodtam a térdem, hogy bazze!!!! És nem a röhögéstõl, hanem hogy meg tudott vezetni ez a rafinált vén róka (83 éves?)! Tegnapelõtt láttam ezt megelõzõ filmjét, a Find me Guilty-t, arra azt mondtam, hogy bravúros film. Ez még annál is jobb. Nincs egy hiba sem benne, minden a helyén, klippklapp. A Mester megmutatta a kiscsávóknak, Tarantinónak, a Coenéknek, hogy hogy is kell ezt tulajdonképpem mûvelni. Így.
nyelvecske 2008 máj. 17. - 03:05:29
(2/39)
az oscar-ra azok a filmek mennek, amiket az adott év során karácsony elõttig bemutatnak.
Így tehát, ha ezt a filmet 2008 január 5-én mutatták be, akkor már csak a jövõ évire megy (ha megy).
8/10
wardog 2008 ápr. 07. - 21:45:30 8/10
(1/39)
ez nem krimi, inkább dráma. a durván töredezett szerkezet nem a rablása van kiélezve - ami papíron a világ legegyszerább rablása lenne -, hanem annak kiváltó okaira, illteve következményeire. nagyon sokmindenrõl szól, s mivel ez az elsõ hozzászólás is, így nem is sorolnám el ezeket. bár nem az év legobbja, de ahogy megindul Andy alatt a talaj és kétségbeesetten próbál megkapaszkodni, az egészen félelmetes. és itt tényleg Andy-n van a fõszerep, mert a testvére csak sodródik az árral, cselekvésképtelen. azonban a legtöbb szereplõ egy önzõ dög a filmben, csak magára gondol. hogy fog õ kikeveredni a bajból, mi lesz vele, lesz-e elég pénz. talán még az apjuk a legemberibb, bár õ sem lehetett mindig ilyen.

Hoffman: +++ nagyon jó ebben a szerepben.

apropó! 83 évesen ilyen filmet rendezni, az sem semmi.