10/10
fresia 2008 okt. 21. - 10:49:54 10/10
(1864/11664)
Néztem én ezt a fotót, már a Nagy Sanyi honlapon is... nagyon furcsának éreztem....:), ezeket is Te "fabrikálod"?!:))
Tanulsz azért közben? :)

Margitnak, ha kamerája nincs is, azért a mobiljára számítunk! :)))
10/10
fresia 2008 okt. 20. - 22:26:22 10/10
(1863/11664)
Ez nagyon jó volt! :)
Milyen helyesek rajta mindannyian, még Barát Attilát is viszontláthattuk! :)

Felhasználom az alkalmat, hogy javítsak, megint, utólag kaptam észbe: " Macbeth" !!!!! :(((((
10/10
fresia 2008 okt. 20. - 21:14:53 10/10
(1862/11664)
Valóban, kissé aggódtam, hogy, mivel Ti másként éltétek meg ezt a darabot, ezért nem fogjátok jó érzéssel fogadni azt, amit írok...
Ez is, és az, hogy még nem formálódtak ki a gondolataim, szavakban tegnap az elõadásról, az oka, hogy olyan nehezen születtett meg ez a "kis":) beszámoló!
Végül, ma Margitnak válaszolva fejeztem be, de korántsem írtam meg teljesen, amit ezzel kapcsolatban még hozzá tudnék tenni! :D
Tudom, egyébként milyen az a "lavina", amikor elkapja az embert a nevetés és nem tudja abbahagyni... :)
Ez, egy vígjáték alatt normális, de én már egyszer Major Tamás egy elõadásán a Machbet- rõl, képzeld:), az elsõ sorban ülve egy barátnõmmel, Major egy gesztusától /a púpos Machbet-et imitálta, de komolyan!/ röhögõgörcsöt kaptam, úgy hogy azt hittem, végem lesz, a visszafojtott nevetéstõl! Ez, mit ne mondjak, igen kellemetlen volt és még legalább 1 órát ilyen állapotban "vészeltem át"!:( Szegény Major Tamás /Isten nyugosztalja!/, azóta is mindig ez jut róla eszembe elõször, pedig, amúgy nagyon szerettem! :)
.... és nem ez volt nálam az egyetlen ilyen eset...:)

Nem elég, hogy SANYID-nál konkurrálnom kell Veled, most még ZOLI is.... Vedd figyelembe, kérlek, hogy nem vagyok már mai "csirke"... és még itt lesz nekem, vszínûnek tartom, Zsolt is... /Janza Katával jönnek, ha igaz, és nem Lillával! :D/
10/10
marteeka 2008 okt. 20. - 20:24:07 10/10
(1861/11664)
Én sem bírom ezt a dalt, de a végére már VELE énekeltem :)))
Annyira "hülye", hogy már fáj... (jó értelemben) :D
A telefonos rész hatalmas volt, mekkora egy bohóc :)
(meg Harsányi is)
Irtóra tetszett tegnap, asszem ideje valami Sanyis fellépésre mennem, mert Zoli elõbb-utóbb az ilyesmikkel le fog venni a lábamról, vagyis "Sanyiról" :)))
10/10
marteeka 2008 okt. 20. - 20:18:41 10/10 Előzmény fresia
(1860/11664)
Örülök, hogy végre beszámoltál és természetesen nem haragszunk meg az õszinte véleményért :)

Sajnálom, hogy nem ért el olyan hatást Nálad/Nálatok az Édeskettes, mint nálunk, annak ellenére, hogy azért írtad, hogy tetszett.
Nyilván elõfordul, hogy valaki nincs tökéletes formában, bizonyára Zolival is megesik (mint ahogyan az idei CsaF kezdetén éreztem én így...).

Nálunk sokat jelenthetett talán az, hogy ha jól tudom, azon az estén volt Szonjával a közös "premierjük", mármint akkor játszottak elõször együtt és nem a saját párjukkal.

Szerintem akkor annyi új helyzet és reakció volt, hogy egymáson szórakoztak leginkább, ami (fõleg ott az elsõ sorban) annyira átjött, hogy nekem egyáltalán nem jutott eszembe, hogy ez a darab bármit is tükröz (emberi kapcsolatok, szomorúság), egész egyszerûen csak sodortak magukkal a nevetésbe a grimaszok, gesztusok, mozdulatok, megjelenések (szívecskés gumicsizma és társai) és agyonfûszerezett párbeszédek.
Ha ez kicsit félreérthetõ, természetesen tisztában voltam vele, hogy mirõl szól a darab, viszont nem vettem fel úgy a fonalat az eseményekkel, mint egyébként szokás.

Én különösebben a zenétõl, daloktól nem voltam elájulva, természetesen tetszettek, de számomra egy a sok jó musical közül, semmi több. A prózai részek sokkal inkább szórakoztattak.
Sõt, mint azt már annyiszor írtam, ránk leginkább Zoli testközeli tánca hatott, onnan indult a lavina... :)

Nálunk szerencsére nem volt gond a mikroportokkal, de az Annánál legutóbb észrevehetõ volt néha-néha recsegés, illetve halkulás, nemcsak Zolinál. Erre valóban jobban odafigyelhetnének...
10/10
fresia 2008 okt. 20. - 20:12:24 10/10 Előzmény Katie Adair Cutter
(1859/11664)
Nem baj, akkor, majd az én mobilomat és NapShe-ét is elõtte jól felturbózzuk:), talán a hárommal kihúzzuk az ea. végéig... + a NapShe riport! :D
Katie Adair Cutter 2008 okt. 20. - 19:32:29
(1858/11664)
Bizony, én is megyek!!!
Katie Adair Cutter 2008 okt. 20. - 19:31:20 Előzmény fresia
(1857/11664)
Sajnos nincs kamerám, bár már egy ideje tervezem, h veszek, csak hát a bölcsis fizumból nehéz erre félretenni. De fényképezõgépet viszek, azzal is tudok videózni, ameddig az akksi meg a kártya bírja
10/10
fresia 2008 okt. 20. - 14:36:21 10/10
(1856/11664)
Ezt már, hogy NapShe-t ZOLI-tõl, "erõvel" :), sem tudnánk visszatartani 9-én, már többeknek is írtam... :D
Ha olyan merész, mint amilyen én nem :(, akkor még meg is interjúvolja ZOLI-t! :D
Kamerátok van?! :)))
Jó lenne felvenni a majdani beszélgetésüket! :)))
De, most, sajnos, mennem kell! :(
10/10
fresia 2008 okt. 20. - 14:31:23 10/10
(1855/11664)
Miközben éppen Neked írtam a pivimet, azalatt jött meg a Tiéd! :D
Így, tekintsd azt, most a válaszomnak, kérlek!/ Még annyit, J-nak is tetszett!:)/
Amiket Te írtál, teljesen egyetértek, azzal a részével is, hogy a legnagyobb dolog, ha az ember ki tudja nevetni önmagát - nekem ez kicsit "ars poetica" - m is,többek között, ha használhatok, még, "nagy":) szavakat! :) Aki, erre nem képes, azt csak sajnálni lehet...
Sztem is, ZOLI, "humorizált", tegnap, "játszott" a Beatles számmal - nálam bejött! :D

Annak külön örülök, hogy a Sinatra dal is továbbjutott! :)

/ Egy javítás: a mai /hosszabb :D/ hozzászólásomban, a Broadwayn-bõl, - az "n"! :(/
Katie Adair Cutter 2008 okt. 20. - 14:15:32
(1854/11664)
Szerintem NapShe elkapja Zoli grabancát 9.-én, Tatabányán és nem ereszti, szóval általa bebiztosíthatjátok magatokat. Majd Õ hat rá, hogy ne hagyja ott végleg a színházat. :P
10/10
fresia 2008 okt. 20. - 13:09:52 10/10
(1853/11664)
Elnézést, hogy megint ilyen "terjedelmes" voltam! :(
10/10
fresia 2008 okt. 20. - 13:07:47 10/10
(1852/11664)
Örülök, hogy "itt" vagy :)és annak, is, hogy nem vettem el a kedved, attól, hogy megnézd az "Édeskettest"! :) /Nem is ez volt a szándékom, hogy bárkiét elvegyem..., a Tiédet, tudom, sehogysem tudtam volna! :)))/
Én is azt vallom, amit Peterdi Pál nyomán, még sokan: "Akinek humora van, mindent tud, akinek, nincs, mindenre képes!"
"Igen fejlett" :) humorérzékkel rendelkezem én is, ismerem magam, sajnos, már majd 50 éve! :P:)
De, számomra, Neil Simon darabjai, a forgatókönyvei alapján készült filmek, soha nem azt a fajta humort képviselték, amin hahotázik az ember!
Tudom, Õ "csak"(!) egy Broadwayn szerzõ, azért, nem igazán a "lélek mély bugyraiban" :) kutat...
Én szeretem, a mûveit és most már, hogy láttam, ezek közé az "Édeskettest" is besorolhatom...:)))
Én, "alapból", azt vártam a darabtól, amit kaptam: a derültséget idõnként megszakító nagyobb nevetéseket...:)

,,Ars poeticám szerint az élet egyszerre szomorú és vicces — vallja Neil Simon. — El sem tudok képzelni olyan komikus helyzetet, ami ne lenne ugyanakkor fájdalmas is. Korábban azt kérdeztem önmagamtól: valójában mi az a humoros szituáció? Most azt kérdezem: mi a szomorú szituáció, és hogyan tudnám azt humorosan ábrázolni?”

...és amit, eléggé el nem ítélhetõ módon, tegnap nem hangsúlyoztam eléggé: ZOLI játéka, komoly színészi teljesítmény volt, a hiányosságai ellenére!
Azok az mókás, idõnként mulatságosan groteszk arcok, amiket mutatott, ahogy énekelt és táncolt..., mind, mind azt mutatták nekem, aki még ilyen szerepkörben nem láttam Õt, hogy remek színész... és, visszatérve az Anna- hoz is, nem lehet, hogy elhagyja a színpadot! De, errõl "mi", már meggyõztük magunkat, hogy nem fog megtörténni! :)))
Katie Adair Cutter 2008 okt. 19. - 20:42:51
(1851/11664)
Hát bizony ideje lenne Lillust is elcsípni vmi fellépésen, mert a drága férjecskéjét már volt szerencsénk látni színpadom, ami nem volt semmi.
10/10
fresia 2008 okt. 19. - 20:42:06 10/10
(1850/11664)
Az én "élményem", az Édeskettes ea- ról, egy kicsit más volt, mint a Tiétek, Marteeka és Síva! /Remélem, nem fogtok rám megharagudni ezért! :), és azért sem, hogy vszínû nem leszek rövid sem, mert én úgy nem tudom elmondani a véleményemet! :(/
Én, és még mellettem sokan mások, mondhatni szinte az egész nézõtér, nem kacagott úgy az elõadáson, mint Ti írtátok, hogy még a könnyetek is kicsordult... Nekem is, egy kicsit másként sikerült ezt megélnem... Elöljáróban még annyit, mielõtt még az a "vád" :) érne, hogy nincs humorérzékem, ez ellen már most maximálisan tiltakoznom kell, talán ez az oka, hogy csak most vettem rá magam, hogy errõl az estérõl írjak!:)
Sokszor nevettem én is, de nem úgy mint egy jó bohózaton.
Számomra, Neil Simon darabjai mindig is át voltak szõve némi szomorúsággal is, mivel emberi kapcsolatokról szólnak.
Itt, a magányos férfi és nõ kapcsolatának kibontakozása és megmaradása volt az alapszituáció. Ezt, szikrázó humorral és éles, szellemes pengeváltásokkal, olykor meghatóan, kedvesen és romantikusan mutatja be a szerzõ és zeneszerzõ, a dalszövegek írójának segítségével. Nagyon élveztem a zenét és a táncokat is, a líraibb és a pörgõsebb számokat egyaránt! :)))
Oroszlán Szonja Sonia- ja, tökéletes volt, az én meglátásom szerint, csodálatosan énekelt és játszott... :)
Zoli is remekelt a dalokban, de /ettõl is félek, hogy most itt leírom, én nem vagyok egy Fáy! :D/, a színészi teljesítménye hagyott némi kívánnivalót maga után... Ami a legjobban zavart, hogy idõnként olyan halkan beszélt, hogy egyáltalán nem lehetett érteni, így a poénok sem "ültek".:(
/Ez lehetett a mikrofon hibája is, de akkor miért nem szóltak Neki?!/Elég sokszor bele is "bakizott" a szövegbe, sõt, szerintem egy-két mozdulata sem úgy sikerült, ahogy azt tervezte... Lehet, hogy ez is volt az oka, hogy a nézõtéren nem alakulhatott ki az az atmoszféra, ami az általok látott ea-on volt! Nem tudom...
Persze, én is tudom, a színész is ember, ezt a darabot már régebb óta játszák és senki sem "tökéletes"! :) Valamiért, ez nem Zoli napja volt, igazán.
/Ami még nagyon zavart, az az elõttem ülõ nagy, kopasz feje, amitõl alig láttam a színpad bal oldalát, pedig pontosan középen, a 13.széken ültem!:D/
Mindent összevetve, azért én kitûnõen szórakoztam, nagyon tetszett a darab és nagyrészt Zoli játéka is, a fent részletezettek ellenére is! :) Örülök, hogy ott lehettem, ki nem hagynám és szívesen megnézném ezt is, akár az Anna-t, többször is! :)))
Remélem, lesz türelmetek végigolvasni és nem "írtam ki" magam ezzel a hosszú mondókámmal a topicból és közületek sem! :)
10/10
fresia 2008 okt. 19. - 19:57:05 10/10
(1849/11664)
Most felveszem a videora a Csaf- t, persze majd ZOLI-t, megnézem közben, de megírom az "élménybeszámolót" a csütörtöki Édeskettes elõadásról! :)
10/10
fresia 2008 okt. 19. - 19:08:52 10/10
(1848/11664)
Közben rájöttem, hogy a cikk, a Volt egyszer egy csapat-ról íródott... :(
Az Aranycsapatot, láttam, nemrég én is a TV-ben...
10/10
fresia 2008 okt. 19. - 18:00:42 10/10
(1847/11664)
Nem botránkoztattál meg, egyáltalán, mondtam már, hogy én még csak most próbálgatom, lassanként felvenni a hosszú évekkel ezelõtt elvesztett fonalat :( a színházi élettel kapcs- ban! Így, a kritikusokkal és az írásaikkal sem vagyok képben, jelenleg sem!:(
De, a cikk, amit a "Sanyi" topikban elolvastam, a legnagyobb mértékben Webber-re irányul, Õt "húzza le" ... , Sanyinkat:) pedig, a maga módján, tényleg dícséri! Az "Aranycsapatot", pedig még nem láttam, így véleményem sem lehet róla...
10/10
fresia 2008 okt. 19. - 17:49:25 10/10
(1846/11664)
IGEN!!!
Igaz, K.Pintér Mihály /nem ismerem, egyébként/, azt írja, hogy ez nem kritika, mert elfogultan tud csak a témáról írni! :)
Azt én is Szerednyei és a Madách "bátorságának" éreztem, /mindig, elfelejtettem leírni, amikor ennél a témánál voltunk!/, hogy felvállalta ennek a darabnak a színre vitelét! Nem számíthattak, ekkora sikerre, már csak azért, sem, mert a témája nem igazán populáris!
Kocsák zenéje, pedig számomra is kifejezõen gyönyörû!

/Egyébként: az "emlegetett szamár" :)/bocs, Fáy úr, ez tényleg csak egy kis poén/, megjelenik!
Az imént, az M1-en, az Operában bemutatott, Fidelio elõadást vette a szájára....:)Nem hallottátok?/
10/10
síva72 2008 okt. 19. - 17:11:20 10/10
(1845/11664)