10/10
fresia 2009 máj. 15. - 22:21:35 10/10
(7324/11664)
Jaj de jó ez a Dávidszarvas! :)))))
Mondjuk, ZOLI - Milu biztosan nem örülne, ha látná, már csak az agancsok miatt sem. :D :D
Egyébként én errõl már régen is olvastam.
Ez egy híres történet, hogy a valamikor Angliának Kína által ajándékozott szarvasok az élõhelyükön teljesen kipusztultak és az angliai leszármazottaikból lettek visszatelepítva Kínába. :)
Itt egy link is, ha nem hinnétek nekem:
http://kempokez.freeweb.hu/emlosok/milu/milu.htm
10/10
fresia 2009 máj. 15. - 22:14:07 10/10 Előzmény marteeka
(7323/11664)
Mivel 2001. októberében volt a bemutatója a MIH- nak, ezek szerint, ha jól számolom, kb. 8 és fél éve...
Az 5OO. jubileumi elõadásra 2017 körül kerül majd sor...
ZOLI tavaly volt, amennyiben jól emlékszem, 35 éves, 8 év múlva lesz a 43- ban. Nyugodtan eljátszhatja Rickyt... csak én is láthassam! :D

Nekem is tetszett a film, mint már amikor errõl beszéltünk, mondtam. :)
Csak a poénosabb, élõbb színházi elõadás még jobban.
A karakterek mindkettõben nagyon el voltak találva, csak, úgy ahogy Te mondod, a darabban kimunkáltabbak voltak. :)
Ahogy említettem már, a musical könnyedebb volt - a film hûebb az akkori valósághoz, de mindkettõ inkább karikatúrája annak a korszaknak.
... és a színház varázsa... ezért szeretünk még mindig odajárni, a tökéletes hangzás hiánya, a bakik ellenére... :)))
Nekem az volt az érzésem, hogy a filmben kevesebb dal hangzott el, de lehet, hogy tévedek, azokat nem számoltam meg "darabra". :D

Én sem voltam sohasem Hungária vagy Fenyõ Miklós rajongó, bár a dalokat mindig szívesen hallgattam - ha éppen ment valahol...
De most nagyon megkedveltem Fenyõ Milóst, a MIH kapcsán.
Ha esetleg emlékszel arra, amit a MIH megnézése után írtam, hogy attól tartottam, hogy Fenyõ Miklós "szerepeltetése" erõltetettnek fog talán tûnni - ebben kellemesen csalódtam, nagyon odaillõ volt, Jerry Lee Lewis alakjaként és jól is adta elõ. :)
10/10
Anita851020 2009 máj. 15. - 17:30:46 10/10
(7322/11664)
Köszönöm szépen, igyekszik az ember lánya nagyon.
10/10
Anita851020 2009 máj. 15. - 16:53:37 10/10 Előzmény marteeka
(7321/11664)
Érdekes módon a gyõri elõadás is egész más mint a pesti. Pl Gyõrben nagyon nagy a színpad, és ezt jobban ki is használják. Pl. mikor Ricky szerenádot ad, akkor Zoli a vakvilágba énekel, de itthon, van ablaka a csajnak, meg ki is néz. Itthon Kis Nyírõ tiszta gyagya. Mikor azt mondja "besz*rtam" azt a gyõri srác olyan szinten adja elõ, hogy el is hittem majdnem. Bigali Pesten jobb szerintem.
A gyõri Ricky-Nagy Balázs, Miller Zoltán nyomába se ér.

Ez a darab Zolira van szabva. :-)

Amúgy élek, csak tanulok és vizsgáztam, ötös lett.
10/10
marteeka 2009 máj. 15. - 14:09:07 10/10 Előzmény fresia
(7320/11664)
Majd az ötszázadik jubileum, az még jobb lesz :D

Valóban nem lehet összehasonlítani a filmmel, nekem egyaránt nagyon tetszik mindkettõ.
A filmben a zene jobban "átjött" (ez a JASZ és a dolby hangzása között tátongó óriási szakadék miatt lehetett vsz.) és persze sok látványelem, amik színházban nyilván nem megoldhatóak.
Ez alól kivételek Fenyõ Miki jelenetei, igazán jó ötlet volt a füst és az egész kivitelezése. Olyan érzésem volt tõle, mintha most tényleg valami óriási dolog - "szellem" járna közöttünk. Ami persze valahol így is van, elvégre Fenyõ sokkal több egy egyszerû zenésznél, de én soha nem tekintettem úgy rá, mint legendára, nem is vagyok igazán Hungária rajongó. Felõlem aztán az utcán is elmehetne mellettem, fel sem kapnám a fejem, kb. Most viszont teljesen átéreztem a dolog jelentõségét, a nézõtérrõl is óriási ováció kísérte minden megjelenését, tényleg olyan érzés volt, mintha legalább Elvis (most jobb legenda nem jutott eszembe) járna közöttünk :)

Fenyõ Iván a filmben szerintem jobban visszaadta Röné karakterét (Zöld Csabival képtelen voltam ellenszenvezni :D), illetve egyes történések nem voltak úgy kidolgozva a darabban, mint a filmben. Persze a sztori is eltért itt-ott.
A darabban viszont kiemelkedõ volt a színészek kommunikációja a verbálistól a non-verbálisig minden, sokkal mulatságosabb volt, jobban ültek a poénok (különösen az NDK-s kislányok alakítottak nagyot a darabban a filmbéliekhez képest).

Szóval nálam a mérleg nagyjából egál, egyik ezért jó, a másik azért :)
10/10
fresia 2009 máj. 15. - 07:39:07 10/10
(7319/11664)
Szép napot! :)
Én még egyelõre itt vagyok.
Köszönjük a cikkeket és a videót. :)))
De egyben búcsúzom is mára...
Remélem, a többiek jól vannak.
10/10
fresia 2009 máj. 14. - 11:04:53 10/10
(7318/11664)
Az a koncert most sajnos, nekem nekem nem fog menni... :(
A júniusi MIH- át viszont nagyon várom, fõleg most, a beszámolók olvasása után... :)))
Hogy miért írtam az elõbb "coalát", koala helyett??? :( Pedig utálom a colát...

<<<<<< - Õket viszont nem. :)

Most nekem útra kell kelnem, további kellemes napot. :)
10/10
fresia 2009 máj. 14. - 09:18:04 10/10
(7317/11664)
Helyes volt ZOLI és kicsit kikerekedett az arca vagy csak a frizura miatt látom így? :)))
Mindenesetre, szívesen elkísértem volna Ausztráliába, fõleg a különleges állatvilága miatt.
Milyen szeretettel beszélt Õ is a coaláról... :)))
Kicsit most "irigykedem", Rád pedig a Margitsziget - koncert miatt... :)
10/10
fresia 2009 máj. 14. - 08:44:52 10/10
(7316/11664)
Jó reggelt! :)
Köszi, várom....
10/10
fresia 2009 máj. 13. - 19:48:10 10/10
(7315/11664)
Majdnem elkerülte a figyelmemet az RTL Klub- os útibeszámoló ZOLI- tól, köszönöm, ezt az infót is. :)
Elköszönök, jó pihenést! :)
10/10
fresia 2009 máj. 13. - 19:37:06 10/10
(7314/11664)
Az elõzõ tettemet korrigálandó, rögtön egy ünnepiesebb. :)))
10/10
fresia 2009 máj. 13. - 19:35:09 10/10
(7313/11664)
Majd szorítunk, hogy akkor is sikerüljön. :)))

Ezt észrevettétek? Örülök, hogy Fenyõ Miklós dalaival a film nemzetközi porondra kerül. :)
http://www.fenyomiklos.hu/index.dw?mit=80&hir_id=99

A fotóért, pedig bocs´ ZOLI! :D /Hogyan vigyázzak magamra, amikor ilyen képek "csábítanak" arra, hogy rosszul viselkedjek és feltegyem. :P :)/
10/10
Anita851020 2009 máj. 13. - 19:24:00 10/10
(7312/11664)
Köszönöm szépen. pont azt a tételt húztam, amit szerettem volna. 10 évente egyszer velem is elõfordulhat, bár államvizsgán ezt a mázlit nem bánnám azért.

Vigyázz Magadra!!! :-)
10/10
fresia 2009 máj. 13. - 19:19:06 10/10
(7311/11664)
Szép jó estét! :)
Nem szerettem volna ma bejelentkezni, de elolvasva az élménybeszámolóitokat, most sem állom meg... :D
Elõször is nagyon köszönöm mindkettõt, ilyenkor kicsit mindig úgy érzem, mintha részese lehettem volna egy - egy elõadásnak.... és ez most a 250. MIH volt!:))))))
A kacagás és a meghatottság pillanatai lehettek - biztosan feledhetetlen élményt szereztetek. Talán nekünk is ki kellett volna várnunk a jubileumit, de mi nem voltunk ilyen türelmesek. Ezt egy kicsit most én is sajnálom. :(... és "féltünk", ha jól emlékszem, hogy nem kapunk rá jegyet és végképp lemaradunk a Made In Hungáriáról.
Némileg talán majd ez pótolva lesz júniusban, amikor ismét megnézzük a darabot Margitékkal. :)Persze, a hangulatot, ami a Tiéteken volt, nem kaphatjuk meg, ezt természetesen, nem is várhatjuk el.

Síva! Bigali et. nekem is a "kedvencem" volt... :D De, mondhatom, minden szereplõ. :)))

Marteeka! Ugye, más a film, a hangulata, még mondhatni, a történet sem egészen ugyanaz, most már össze lehet hasonlítanod, hiszen mindkettõt láttad, Te is. Nekem a musical jobban "bejött", gondolom, Neked szintúgy, de nincs értelme összevetni a kettõt, azt hiszem. :)
Remélem, hogy hamarosan láthatjuk a TV- ben, ami biztosan nem lesz olyan, mintha "élõben" néznénk és táncolva tapsolnánk, de azért "valami"!:)))
Már egyszer említettem én is itt, hogy jó lenne, ha felvennék már a MIH- át, kérésem ezek szerint, meghallgattatott!! :D

Hope!
Nagyon köszönöm Neked is, hogy írtál... :)))
Annak külön örülök, hogy a nagyid olyan jól szórakozott.
Az Édesre nem viszed el? Az szintén tetszene neki, ezek után biztosan ZOLI Fan lett Õ is egy kicsit... :D
Türelem ZOLI- t terem... :D Jól tetted, hogy megvártad, nagyon jó lett a fotó és ezt az estét és a beszélgetést ZOLI- val, egészen biztos, hogy életedben nem fogod elfelejteni, számodra ez így volt kerek. :))))))
Minden terved hasonlóan sikerüljön, azt kívánom, mint az ajándékaid átadása. :)))
A jó hírt a Csaf- ról, szintén köszönöm. :)

Most már megyek, úgyis sokat szövegeltem, megint. :(

Csak még Anitának gratula a sokadik ötöshöz és Tindynek köszönöm, hogy feltette az Emberek zenéje alatt futó montázst, ZOLI nagyon jó fotóival.:))) Szinte mindegyik ismerõs volt már. :D
A szomszédból hozott képeken pedig még "elcsámcsogom" kicsit. :)))
10/10
Anita851020 2009 máj. 13. - 18:11:44 10/10
(7310/11664)
1 perccel megelõztelek.

Vizsgáztam ötös lett. :-)
10/10
Anita851020 2009 máj. 13. - 18:06:56 10/10
(7309/11664)
10/10
síva72 2009 máj. 13. - 15:43:03 10/10 Előzmény Hope_Sanders
(7308/11664)
Javítanálak: az újságírót Hegyi Ivánnak hívják, õ a kedvenc sportújságíróm. Sztem a legjobb a szakmájában, a Nemzeti Sportban és a Népszabiban jelennek meg cikkei rendszeresen, õ a szakértõ a Sport1 és Sport2 közvetítéseinél, továbbá az összes nagy volumenû sporttal foglalkozó könyvet õ írta, amit lehet kapni ebben az országban, olimpiákról, foci vb-rõl, eb-rõl, stb.
10/10
síva72 2009 máj. 13. - 15:38:50 10/10
(7307/11664)
Igen, érzelmileg mindig motiváltak vagyunk, ha Zoli van a színpadon.
Hope_Sanders 2009 máj. 13. - 10:08:21
(7306/11664)
Én is meghoztam a beszámolómat, bár én más szemszögbõl fogom megközelíteni a dolgokat, mivel én még nem láttam a darabot :D

Elsõként azt jegyezném meg, hogy a színházban mindenki nagyon kedves és közvetlen volt, tényleg családiasak voltak, mint ahogy a jegyen fel is volt tûntetve, hogy ez a színház a család színháza :) Délután, mikor mentem be a jegyekért, kellemesen elbeszélgettem a pénztáros nõvel, akit kicsit ki is faggattam az estével kapcsolatban, illetve hát tõle is megtudakoltam, vajh' hol lehet majd egy picit elcsípni a színészeket? Mondta õ is, hogy a mûvészbejárónál, de majd kizavarja õket egy kicsit a néphez :) Aztán megkérdezte, hogy mégis kit kell majd "nagyon" kizavarnia, én mondtam neki, hogy hát a Miller Zolit, ha nem lesz gond, ajándékot is csináltam neki, stb. Mire nagyon kedvesen mondta, hogy igyekszik nem elfelejteni a dolgot, de ilyen kedves kérést úgyse fog elfelejteni :)
Estefele kicsit korán értünk oda nagymamámmal a színházhoz, így volt szerencsénk látni egy-két színész megérkezését is :)
Bent nagyon kedvesen fogadtak minket, ott voltak a koncertes szórólapok, illetve megjegyezték, lehet pezsgõt is fogyasztani. 5 perccel az elõadás elõtt már zsúfolva volt az elõtér, majd végre bejutottunk a terembe, ahol izgatottan vártam a darab a kezdését, ami nem is váratott magára sokat, hamarosan felhangzottak az Angyalföldi pálmafák elsõ taktusai és megjelent Zoli is a színpadon :)
A darab nagyon tetszett, számomra frenetikus volt, a zenéket eleve imádom/imádtam, a poénok ültek és hát voltak bakik is, amiket fõként az a fránya pad okozott, ami így a 250. elõadás környékén már kezdte megadni magát :D egyik kedvencem az volt, mikor Tripo a szekrénycipelés után ráült a padra kimerülten, ami erre elég félreérthetõ hangokat adott ki :D erre Arany Tomi ilyet szól neki: Egészségedre :D
Szóval fantasztikus volt mindenki, nagyon odatették magukat a srácok, a végén volt torta, beszédek, emléklaposztogatást, mindenki nagyon meghatódott volt, fõleg Nagy Ervin újságíró, aki szerintem egyáltalán nem számított erre a dologra. A végén mégegyszer felhangzottak a Csavard fel a szõnyeget taktusai, volt lufi, tüzijáték, szóval minden, ami kell a szemnek :D
Én ezután egybõl a mûvészbejáróhoz mentem, ahol összefutottam a pénztáros nõvel, aki már várt rám. Köbö fél órát kellett Zolira várni, hisz mentek hozzá a szülei, meg tortafelvágás, tv-s dolgok voltak, de én ráértem, nem siettem egyáltalán, és közben jól elbeszélgettem a portással is, aki szintén nagyon kedves volt.
11 elõtt pár perccel kedvenc portás bácsim bemondta ismét Zoli hangját a hangosbemondóba, s rá két percre meg is jelent topikalanyunk, aki nagy kedves, aranyos és közvetlen volt :) Örült nagyon az ajándéknak, csodálkozva nézegette az alkotásokat, hogy ma már ilyet is lehet csinálni :) Mondta, hogy Lillának is átadja a képet, a CSAF forgatáson úgyis találkozik vele( ezek szerint vagy továbbjutott az Olyan szépek voltunk dal, vagy pedig most vasárnap is kap egy új dalt). Utána megvolt a közös fotó, még beszélgettünk egy kicsit, majd mindketten mentünk a "dolgunkra".
Számomra egy nagy élmény volt az egész, úgyhogy már most tudom, a darabot nem elõször láttam, a lehetõ leghamarabb szeretném majd megnézni :)
De most egyelõre vasárnap az Édes lesz repertoáron, majd arról is beszámolok :)

És télleg nagyon jól állt neki a fehér ing, de ez a kék póló sem volt ám rossz :D
10/10
Anita851020 2009 máj. 13. - 08:59:38 10/10
(7305/11664)
Akkor "érzelmileg motivált" volt a darab. Ennek igazán örülök. :-)

http://atv.hu/videotar/090512_diszeloadast_unnepeltek_fenyo_miklosek.html