makailaci25 2010 okt. 28. - 21:26:49 Előzmény Finneas33
(13/33)
Idõközben utánanéztem részletesebben, amiket leírtál,köszi a kiegészítéseidet, de azt nem tudom zsebre tenni,Hogy aki ilyen széleskörû geológiai ismerettel rendelkezik, ne tudja,hogy a Marsnak vannak holdjai.
Finneas33 2010 szept. 26. - 11:23:58 Előzmény makailaci25
(12/33)
Naháááát, tényleeeg van holdjaaa (???!), ráadásul nem is egy hanem mindjárt kettõ is??!!! De lemeztektonika még sincs!!!! Hát akkor hogy is van ez???? :D

Akkor ennek tudatában szerinted mi is az összefüggés a földi lemeztektonika és a Hold megléte vagy nem léte között?????

Még egyszer szeretném neked kihangsúlyozni, hogy nem egyszerûen a holdak megléte az ami létrehozza, vagy fenntartja a lemeztektonikát!!!

sokkal fontosabb a bolygó öves szerkezete:
-legyen asztenoszféra (ez a lemeztektonika alapja),
-és két eltérõ sûrûségû (óceáni!!! és szárazföldi) kéreg,
-és persze belsõ hõ, ami hajtja a rendszert!!!!

A Marsnak még mindig van két holdja (nem mentek sehová...), de már nincs lemeztektonika (régen volt, vagy legalábbis megindult, erre engednek következtetni a Mariner Valley sávos geomágneses anomáliái!).

Már azért nincs, mert a bolygó kihûlt, a légköre gyakorlatilag odalett, nincs folyékony víz a felszínén, ami kenõanyagként szolgálhatna a lemeztektonikához...

A Földön van légkör, vannak óceánok és szárazföldek, van belsõ hõ is... és ha a Hold egyszer valóban "megszökik", még akkor is lesz!!!!! Ugyanis a rendszert min. 70%-ban a bolygókeletkezés akkréciós hõje és a radioaktív izotópok bomlási hõje tartja fenn!

Önmagában az árapály jelenség súrlódási hõje, vagy egyáltalán a belsõ hõ megléte még kevés a lemeztektonikához, ahhoz megfelelõ szerkezet is kell!!!

Szóval hagyj a Holdnak békén, és ne gyere vele többet!!!!
makailaci25 2010 szept. 19. - 19:02:11 Előzmény Finneas33
(11/33)
Most már valóban nem tudom, mit is gondoljak rólad.Mi az, amit Phobosnak és Deimosnak hívnak?Nem a Mars holdjai?Képezd magad még egy keveset, aztán vitázunk!
NANU..! NANU..! 2010 szept. 13. - 23:58:44
(10/33)
Egyébként nem mindegy hogy mi lesz, úgy sem lesz addigra emberiség, a mai ember átlag életkora 50-60 év a többi csak szenvedélyes ajándék, amiért már senki sem akarja, hogy megéljük, mert fizetniük kell érte... :(

Nem ezeken a dolgokon kellene ma törni magunkat, hanem a mával és a közeli emberi életben elérhetõ holnapunkkal, de még mindig itt szarakodnak a kõolajjal és pusztítjuk a vizeinket stb... :(
Szóval nem sok jót látok a közeli 20 évtõl sem... :(
Finneas33 2010 szept. 13. - 23:07:12 Előzmény makailaci25
(9/33)
nem tudom mit akarsz azzal a Holddal??? a Marson is volt lemeztektonika pedig nincs is holdja!!!! Viszont voltak óceánjai... :D

kitörölték az elõzõ, hosszas hozzászólásom, biztos nem tetszett nekik a megszólítás... :) Már nem akarom még egyszer begépelni... pedig sok újdonságot tartalmazott számodra!!!!
Finneas33 2010 szept. 13. - 21:31:29
(8/33)
én nem vagyok vallásos, félreérted a mondanivalóm... és a lemeztektonikát is.
makailaci25 2010 szept. 08. - 09:00:17 Előzmény Finneas33
(7/33)
Meglehetõsen hiányosak a fizikai és geológiai ismereteid,gondolom eddig vallásos szakirodalmakat olvastál.
Finneas33 2010 szept. 05. - 15:37:40 Előzmény makailaci25
(6/33)
a Hold egyszer elillan, ez fix. de amíg a Föld ki nem hûl, és lesznek még óceánok, addig lemeztektonika is lesz!!!
makailaci25 2010 júl. 03. - 15:38:44 Előzmény Finneas33
(5/33)
Remélem, mára már kijózanodtál!Én se vagyok egy nagy ivó,de azért nem távolodok el ennyire a földtõl.Két konyak után el akartam téríteni egy konténert a Balatonhoz.De nézzük, mi lenne Hold nélkül.Elõször is nem lenne ár-apály jelenség.A tragikusabb következmény az lenne, hogy a föld forgása bizonytalan és összevissza lenne.A Föld és a hold már megszokták, hogy közös tömegközéppont körül keringenek, amely valahol a Föld belsejében van.Ez a pont egyre közelebb kerül a felszínhez,, ahogy a Hold távolodik a Földtõl.Nagy valószínûséggel feltételezik a hozzáértõ laikusok, hogy ha a Hold elszabadul,Megszûnnek a tektonikus mozgások és a kontinens vándorlások.
NANU..! NANU..! 2009 dec. 19. - 00:38:02
(4/33)
-Na,... most meg 1 milliárd évrõl beszélnek, meg hogy csak 2cm/év volt a Föld - Hold távolodás mértéke... :(
Ááááá...
Beszélnek ezek is fût, fát... :(
NANU..! NANU..! 2009 dec. 19. - 00:34:03
(3/33)
Akkor csak 2000 év alatt, 7,6 Km-t távolodott el a Földünktõl... :(
Vajon mennyi távolság az, amikor a Földünkre érezhetõ hatása lesz... ? :(
1 millió évvel ezelõtt, akkor 3,8 millió km-el volt közelebb a hold a Földünkhöz,... vagy hol is volt a hold… ?:(
Ez hogy lehet… ?{:(}

-A hold akkor most csak 101175 éves ezek szerint… {:(}

Na az egyik kérdésemre már megkaptam a választ…
Van még emberek 10526 évünk… {:)}
Utána megfagyunk…
Vagy lehet, hogy még elõbb… {:(}
NANU..! NANU..! 2009 dec. 19. - 00:10:41
(2/33)
Pár hete azt hallottam a rádióban, hogy rengeteg víz van a felszíne alatt jég formájában... :)
Finneas33 2009 dec. 13. - 20:18:32
(1/33)
Én meglennék nélküle! Teliholdkor mindig vonítanom kell, és hülye helyeken ébredek, és nem is emlékszem semmire... ráadásul tele van szõrrel a pofám.

Múltkor meg voltam egy buliban a Holdon, nem volt valami jó, pedig puccos hely volt, de valahogy mégsem volt atmoszférája... :D