Téma: Mintaapák

3/10
offtopic
janderka 2021 nov. 27. - 23:21:21 3/10
(4422/4882)
Mindezt a sehova se köthető Ferencváros széli Táblás utcában :)
3/10
offtopic
janderka 2021 nov. 27. - 22:27:09 3/10 Előzmény guess.who
(4421/4882)
Ez is egy kiváló jele annak, hogy mennyire fogalmatlanul is írják ezek a sztorit.
Ad1) Zárt iskolai chatfalra vezetőségi kontroll nélkül senki sem tud beregisztrálni, pláne bármit is feltenni az oldalra.
Ad2) Ha mégis, azt a csoport adminisztrátora (kis büdzsé esetén maga a diri) azonnal kell, hogy lássa. Ezen jogköre alapján pedig egy mp alatt képes kell legyen törölni onnan bármit, ami idegen lenne a kommunikációs felület jellegétől.
Ehhez képest a lúzer bigband csodálkozva bénázik megint a "támadás" elhárításával.
offtopic
guess.who 2021 nov. 27. - 21:00:30 Előzmény napraforgó
(4420/4882)
Igen, éppen ezért fura, hogy TTamás PONT Makit kéri meg a képek törlésére, aki korábban már tönkrevágta a laptopját. És az még furább, hogy nem ám Tamás saját laptopján, hanem Vera munkahelyi gépén akarja töröltetni. Zűrzavar a köbön.
Ráadásul a Gézás videochat-ablakban alul látható "képen" szerintem egy női gumibaba van, amire papírra nyomtatott Tamás-fejet húztak... Vagy a szokásos irtó gagyi fotóbolt.

Viszont PszichoBoro HONNAN tud az iskolai(!) oldalról? És ha tud is: HONNAN tudott hozzáférést szerezni?
4/10
napraforgó 2021 nov. 27. - 15:34:41 4/10 Előzmény guess.who
(4419/4882)
Maki korábban már Tamás laptopját is tönkrevágta. Tamás épp dolgozott rajta, amikor kikapta a kezéből azzal, hogy csak valamit meg akar nézni rajta, egy perc az egész, és aztán abban az egy percben teljesen elrontotta.
Lehet, hogy emiatt vitte be Tamás a szervizbe, ahol leleplezte Linda "pilótáját".
Meg is lepődtem, hogy ezek után egyáltalán hagyják, hogy Miki számitógéphez nyúljon.

Pszichoboró szerintem azért tette fel az iskolai csetszobába Tamás képeit, hogy a szülők értesüljenek róla. Hisz ebben az iskolában minden szülő ismeri a másikat.

Ezen a szerencsétlen tőzsdekrachon lépjünk már túl. Ez az egész úgy baromság, ahogy van. Kapitális marha volt, aki kitalálta.
Engem inkább az zavar, hogy Szabi azóta ahelyett, hogy gőzerővel dolgozna, hogy mihamarabb összeszedje magát, csak teng-leng és nem csinál semmit.

De most már valóban jobb lenne, ha továbblépnének a történettel, mert unalmas már ez a tőzsde-ügy.
offtopic
guess.who 2021 nov. 27. - 14:37:35 Előzmény janderka
(4418/4882)
Makinak úgy látszik, nagyon fekszik ez az "informatikus" pálya, mert már nem először játszatják vele ugyanezt a totál hülyét.
Két megjegyzés:
- Maki a TTamást ábrázoló képeket (amik pontosan MIT kerestek Vera ISKOLAI gépén?) egyenesen odahúzta Géza videoablakába (ami egy másodperccel előtte még teljes képernyős volt és utána is az lett). Előtte percekig majomkodik, hogy nem lehet törölni, meg a webmesternek kell írni - aztán hipp-hopp, mégis elég behúzni a Lomtárba?
- a múltkor is Maki izmoskodott, hogy megjavítja Vera laptopját, aztán a végén Rőtszakállú javította meg (ha jól rémlik), mert ért hozzá. Ehhez képest most odaállt mögéjük és bambán bámult, mint aki sosem látott még számítógépet.

Ráadásul ha van "webmester", annak miért kell külön írni? Egyrészt ilyen esetre van egy telefonszám is, másrészt Maki és Vera az iskola tulajdonosa, NEKIK biztosan KELL hogy legyen törlési hozzáférésük az ilyen esetekre. Harmadrészt ha van "webmester", akkor az elvileg figyeli a kikerülőket, tehát eleve nem is lenne szabad megjelennie ilyen jellegű képeknek egy iskolai honlapon.
Ja, és negyedrészt a legdurvább: PszichoBoro pontosan MIÉRT az ISKOLAI honlapra/csetfalra tette ki ezeket a képeket? TTamásnak a világon semmi köze nincs hivatalosan az iskolához azon kívül, hogy a lánya odajár, így értelme sem igen lenne annak, hogy OTT járassák le ilyen fotókkal...
offtopic
guess.who 2021 nov. 27. - 14:22:40 Előzmény napraforgó
(4417/4882)
Akkor 180. Mindegy, a lényeg, hogy bitang messzi. :)

(A legkézenfekvőbb "sima" Bercel amúgy Nógrád megyében, Budapesttől észak-északkeletre, Tiszabercel pedig a Tiszán túl, Nyíregyháza fölött van, egyedül Ceglédbercel van a Duna-Tisza-közében. Dunabercel természetesen nem létezik, csak a múltkor saccolgattuk valahová Mohácson túlra - amit a zónázó vonattal azonnal tönkre is vágtak.)



Egyébként szerintem tévedtek Jandival: ha Danié a lakás, akkor ott nemhogy ezt-azt nem foglalhattak volna le, de be sem mehettek volna a szimpatikusan kopasz követeléskezelő munkatársak. Mondom máshogy: ha Jandi tőzsdézett volna és valami fura téranomália miatt elveszít tízszer annyit, mint amit befektetett, akkor nem mehetnek ki Napraforgó lakására lefoglalni pusztán azért, mert mindketten a Mintaapák topicba írogatnak. :) Szabinak miért NEM jutott eszébe az ajtónyitáskor, hogy az papíron nem az ő lakása? És mivel személyesen nem ismerték, akár le is tagadhatta volna, hogy ő lenne dr. B. Szabolcs - innentől meg annyi a lefoglalásnak (legalább egy időre, amíg kipakolhatott volna onnan).

De ha már: tételezzük fel, hogy valóban rengeteget zuhant a tőzsdén annak a bizonyos részvénynek az értéke. És tételezzük fel, hogy -nonszensz!- negatívba is fordult (ugye csak ez a lehetőség adja azt, hogy "tartozása" legyen Szabinak). Ebben az esetben pontosan KICSODA és MILYEN jogcímen követel Szabitól pénzt és értéktárgyakat? A brókere? Az nem a saját pénzét tette bele, hanem a Szabiét. A részvényen szereplő cég? Az örül, hogy nem a saját pénze úszott el és nem kell ezért a részvényeseivel találkoznia és a szemükbe néznie. A tőzsde? Azok szintén nem a saját pénzüket játszották el, a jutalékukat meg megkapják minden körülmények között. De akkor kicsoda?
És ha megengedjük, hogy van ilyen személy/cég/szervezet, akkor HOL van az a bíróság, amelyik a részvényárfolyamok változása utáni ELSŐ napon már ítéletet is hoz, azt ki is postázzák a lefoglalóknak, akik még aznap ki is szállnak és összepakolnak mindent?! Ez jó esetben is hónapokig eltarthatna - feltéve persze, hogy ez az egész őrületes sületlenség megtörténhetne valaha is a valóságban.

Linda lakásában jelenleg nem lakik senki, hiszen Linda törlésével az anyja és a mókuska is törlésre került. Sőt, ha szigorúak akarunk lenni, akkor a lakás is. :)
A marhák! Felépítettek egy komplett lakásdíszletet és most dobhatják ki az egészet Szávai Viki miatt. Még szerencse, hogy Linda anyjáék lakását nem építették meg... De ha áttologatják a bútorokat, lehetett volna belőle Ítiék lakásának valamelyik szobája is, hiszen külsőt úgysem mutattak sosem arról.
4/10
napraforgó 2021 nov. 27. - 12:00:31 4/10 Előzmény guess.who
(4416/4882)
Elfelejtetted, hogy Linda lakásában most az anyja lakik a mókuskájával? Tehát oda nem mehet Iti!

A másik az, hogy Matyiék elvileg 180 km-re laknak Pesttől, nem 300-ra. Ha 300 km-re laknának, akkor már valahol a határon túl élnének. Még a 180 is alig fér bele, mert a falujuk a képzeletbeli Dunabercel mellett fekszik, ami arra utal, hogy valahol a Duna közelében van, Se fölfelé, se lefelé nem hosszabb a Duna,mint 180 km és Ausztria irányában nem nagyon vannak "Bercelek", az inkább a Duna -Tisza között fordulhat elő.

Az is igaz, hogy Dani lakásából a nyilvánvalóan őhozzá tartozó tárgyak (ágy, iróasztal, játékok) nem lettek volna lefoglalhatók. Pont igy a lakás alapfelszerelése sem (mosogató, meg a többi).

De hát a sztárügyvédünkből is tehetetlen hülyét csináltak.
3/10
janderka 2021 nov. 27. - 09:12:30 3/10
(4415/4882)
Ezt az iskolai csetfalat meg már LufiLiba óta nem értem. Oda bárki idegen bármilyen fotót felposztolhat mindenfajta jelszó, liginnév és moderáció nélkül, aminek a letörlése aztán negyemberes feladat?
3/10
janderka 2021 nov. 27. - 09:06:26 3/10 Előzmény luci87
(4414/4882)
De ez az egész Hédi-Matyis leköltözés egy elementáris hülyeség. Ugyan miért is mentek le hozzájuk - vállalva ezzel lakhelyváltástól kezdve iskolai átiratásokig számos anyagi, bürökratikus és mentális terhet? Hogy a 3-dik hónaptól ne a budapesti hatszobásból ne menjen el Géza egész nap sehová, hanem a vidéki négyszobásból? Miközben fenn tele volt rokonnal, baráttal, kollégával (netán még barátnővel is). Lenn meg csak egy kiszolgáltatott senki
7/10
luci87 2021 nov. 27. - 08:50:30 7/10
(4413/4882)
A tegnapi reszben egyik percben rohogtem( annyira benak voltak Vera irodajaban,a tangas kép letorlesenel),a masikban konnyes volt a szemem.

Teljesen aterzem Hédi fajdalmat.Jo nyilvan eltulzott,mint az egesz sorozat.Nem hiszem, hogy neki kene potolni a 2 undok nagyit, hiszen Teri tobbszor is felbukkant azota is..
Meg lehet erteni Gezat is, hogy probal keresni valakit aki megerti ot.
Lehet, ha nem az anyosanal laknanak, a sajat anyja jobban megertene...Gondoljunk csak bele, bar nem nagyon konnyu..Ha felnott gyerekunk (soha ne eljuk at) ehuny, befogadjuk az egesz csaladjat, pici gyerekkel, es a hazastarsa fel even belul ( a hatar valtozhat) massal ismerkedik...Azart ez fajdalmas lehet...az eszevel tudja az ember hogy tovabb kell lepni, de a szivnek faj...

Sajat tagabb csaladomban szomoru pelda....Elhunyt a (nem irom ki kicsodam) ,a ferje egy even belul meghazasodott...falun laknak...raadasul azzal a novel, akivel kb 25 éve viszonya volt..A no is ozvegy volt mar egy ideje.Megtudta mi van, felajanlotta a segitseget, es osszejottek megint, 60 felett..
Szoval van ilyen..:(
3/10
janderka 2021 nov. 27. - 08:46:57 3/10 Előzmény guess.who
(4412/4882)
Ügyes a meglátásod erre az újabb logikai bukfencre. Ha a kecó "Danikáé", akkor az ahhoz tartozó alapfelszerelések (ami nélkül jogilag nem is lenne lakható egy ingatlan), hogy tűnhettek el? Illetve ha Ágitól kimenekíthető volt számos drága tárgy, akkor ezzel az opcióval a sikeres sztárügyvéd miért nem élt?



Komolyan mondom, ha egy rajzfilmet a gendefóbiások fel tudnak jelenteni egy tehén miatt, akkor ez a jogi moslék hogy maradhat még képernyőn?


offtopic
guess.who 2021 nov. 27. - 07:52:20 Előzmény janderka
(4411/4882)
Ha legalább nem erőltették volna ezt a "300 kilométerre Pesttől" dolgot az elején, akkor az egész problémakör elő sem jön, pl. senki nem akad meg azon, hogy zónázó vonattal "ugrik le" Flóra Levi focimeccsét megnézni - nem sokkal azután, hogy Mátéka arra való hivatkozással aludt ott Vakondéknál, hogy sokáig tartana visszautaznia a nagyapjáékhoz.
Igaz, ha nem erőltetik, akkor eleve az egész Gézás költözés megokolhatatlan lett volna: a három gyereket egy ilyen esemény után még teljesen ki is szakítani a megszokott környezetükből, barátaik közül - hát ezt szerintem még Horváth Lili (karaktere) sem tudta volna kidumálni. Nem is próbálták.

Nem tudom, nekem ebből is leginkább az világlik ki, hogy nincs hosszútávú koncepció (vagy legfeljebb csak minimális): néhány részre előre körülbelül tudják, mit akarnak, de -ahogy írtad is lentebb- nincs egy táblájuk, amire fel lenne írva, hogy X itt lakik, ilyen körülményei, ilyen viszonyai vannak, Y meg ott és amolyanok. És mivel van 5+1 író és 5+1 rendező (és nincs átfedés köztük), nem is csoda, hogy az egyik nem emlékszik a másik által megírt jelenetekre és a szereplők mondataira. Van ugyan a stáblista szerint egy vezető dramaturg és három storyliner is, de szerintem kijelenthető, hogy nem igazán állnak a helyzet magaslatán. Vagy csak nem érdekli őket a dolog eléggé, hiszen falura jó lesz ez is.
offtopic
guess.who 2021 nov. 27. - 07:40:42
(4410/4882)
Ami viszont nekem továbbra sem áll össze ebben a tőzsdés-bukós baromságban (azon túl, hogy irtó kíváncsi lennék az ezt kitaláló író érdemi(!) magyarázatára, hogy hogyan lehet egy tőzsdén a részvényekre költött készpénznél TÖBBET elbukni?! a részvénynek NEM LEHET mínusz szám az értéke, hogy tartozás keletkezzen! bár valószínűleg én vagyok tudatlan, és ennek megértéséhez nem elég az alsó tagozatos matematika), hogy a dörzsölt Szabi lelkesen mondja, hogy még szerencse, hogy a lakás Dani nevén van, azt nem tudták elvenni. Namost: ha Szabi "tartozott", akkor mégis milyen jogon mentek be a jóképű követeléskezelési menedzserek DANI LAKÁSÁBA és pakolták ki DANI CUCCAIT? És ezt egy sztárügyvéd nem tudja?!

Egyetlen okot látok továbbra is az egész mögött, ugyanazt, ami a konditerem kurta-furcsa "eladása" mögött van: Íti házában nem engedtek tovább forgatni, ezért valami módon be kellett költöztetni valamelyik díszletlakásba, és ilyen ostobán oldották meg (hiszen Szabitól "nem vették el" a (díszlet!)lakást, csak tőle).
Más kérdés, hogy -bár minden tiszteletem Ítié- ő CSAK egy mellékszereplő, ebből következően ha a továbbiakban nem lettek volna "otthoni" jelenetei, akkor az nem lett volna különösebb hatással az egészre, hiszen egyébként is a konditeremben és a pizzériában szerepel kizárólag, otthon csak néha a gyerkőcökkel hisztizett.
De ha már ennyire ragaszkodnak az Ítis szálhoz, akkor egyszerűbb lett volna, ha ezzel a virágküldős szerencsétlenséggel összehozzák hamarabb, és akkor máris "költözhetett volna hozzá", azt a lakásbelsőt meg végképp nem kellett volna mutogatniuk. Vagy ott van Linda díszletlakása is üresen, miért nem vitték oda Ítiéket valami hasonlóan gügye vargabetűt követően? Mondjuk mehettek volna albérletbe, hogy vigyázzanak a világkörüli úton levő Linda üres lakására - és kész is, soha többé nem kellett volna a Lindás-szálnak megjelennie, mert két hét múlva (a reset után) már úgyis mindenki úgy emlékezhetne, hogy Íti öröktől fogva ott lakott. És ehhez még csak nagyon átrendezni sem kellett volna a díszletet.
offtopic
guess.who 2021 nov. 27. - 07:27:17 Előzmény napraforgó
(4409/4882)
Igen, az egész dialógus az ijesztegetősdiről szólt, még le is szólták LL gyerekét, amiért hercegnőnek akart öltözni, pedig az nem is ijesztő.
4/10
napraforgó 2021 nov. 27. - 03:49:42 4/10 Előzmény janderka
(4408/4882)
Jujj és Csabika milyen erős! Fél kézzel felemel és tart egy "teli " dobozt!
4/10
napraforgó 2021 nov. 27. - 03:48:03 4/10 Előzmény janderka
(4407/4882)
Köszönöm a képet.
Mert korábban azon gondolkodtam, hogy ez a kb. fél nyolcszög alakú terület lehetne a reggeliző helye, de ha ott lépcső van, akkor tuti nem. Akkor az van, amit eredetileg mondtam, a ház külső és belső helyszinei cseppet sem egyeznek meg.
Na, jó, eddig is sejtettük, hogy minden csak stúdiódiszlet, de akkor meg miért nem próbálnak hasonlitani a külső felvételekre???
4/10
napraforgó 2021 nov. 27. - 03:41:48 4/10 Előzmény guess.who
(4406/4882)
A nő még igy is szimpi lehetne, ha nem volna olyan szerencsétlen a haja. Frizurának nem tudom nevezni azt az összegányolt valamit a fején.
4/10
napraforgó 2021 nov. 27. - 03:39:46 4/10 Előzmény guess.who
(4405/4882)
Há' me' ott megy az M0-ás a XVII. ker körül.
4/10
napraforgó 2021 nov. 27. - 03:38:10 4/10 Előzmény janderka
(4404/4882)
Többször is a halloweent emlitették, pl. tököt akartak faragni és szellemes jelmezeket késziteni.
3/10
janderka 2021 nov. 26. - 21:51:03 3/10 Előzmény zazee
(4403/4882)
Farsang sem lehetett, mert az is téli buli. Valami kerületi jelmezes iskolaverseny hihetőbb lett volna.