8/10
Tiberio febr. 27. 21:35:57 8/10
(59/59)
Végre egy olyan blockbuster, ami pont azt tudja, amire való. Nehéz szellemi munkát végezve minden nap, olykor épp egy ilyen film kell. Értelmetlen dolog logikát keresni a történetben, vagy a részletekben. Anno Reagan elnök is szerette volna látni beiktatása után a stratégiai defcon control centert, ám azt kellett megtudnia, hogy ilyesmi csak a filmekben létezik. Sok minden csak a filmekben lehetséges, ebben a muviban például, úgy nagyjából minden.
5/10
kybuck jan. 25. 09:18:16 5/10
(58/59)
Spoilereket tartalmaz!
Az egyik kritika írása megmaradt bennem: "Már nem emlékszünk miért ment a harc, mi volt a küldetés, csak arra, hogy Tom Cruise/Ethan Hunt lóg, fut, motorozik, repülőkbe csimpaszkodik stb. Ő az abszolút jó, és ha valami morálisan megkérdőjelezhetőt is csinál, utóbb kiderül, hogy az is javára vált valakinek, mint az egykori CIA-betörése miatt anno Alaszkába száműzött technikusnak, aki cserébe ott lett szerelmes."

Kétségtelen, ezek a filmek mindig is a nárcisztikus Cruise önreklámjaiként funkcionáltak (a csúcs ebből a 2. rész, azt nyugodtan bárki kihagyhatja), idővel változó intenzitással, és utóbb még szórakoztatóbb filmek is sikerültek, mint az Utóhatás. Ez a film sem váltja meg a világot, de képes elszórakoztatni, még ha sok felesleges jelenet is van benne, amik unalmasak/röhejesek, néha ugyan tud izgalmas is lenni, de ritkábban, mint a három óra indokolná, Mindentmegoldok/túlélek Hunt pedig hozza a kötelező nevetséges képtelenségeket. A cselekmény több mindennel adós maradt, mint Gabriel és az általa lelőtt nő kiléte, és hogy mi köze volt Huntnak hozzájuk a múltban. Nem túl jó dramaturgia, mikor utólag teszünk karaktereket egy történetbe, akikről addig nem tudtunk semmit, majd egyszer csak kiderül, hogy XY gyereke, szülője, sógora, ipája, napája stb., nevetséges! Jeremy Renner eltüntetése nagy hiba volt, ahogy Rebecca Fergusoné is, főleg azután, hogy a semmiből beemelt Hayley Atwell tolvajnője aztán seperc alatt összemelegszik Hunttal, szinte szó szerint, miközben csak az előző filmből érkezett. A sztori itt is sok szálon fut és túlbonyolított, gyakran feleslegesen. Hunt kalandjai a tengeralattjáróval meg egyenesen a Vadászat a Vörös Októberre című klasszikust idézi, meg a kolléga, James Bond olyan filmjeit, mint pl. A holnap markában vagy A világ nem elég, de ez nem baj, csak feltűnő a hasonlóság. A füst a film körül nagy volt, de a lángja jóval kisebb. Én nagyon fogok örülni, ha a jövőben egy M:I-film már nem egy Cruise-reklám lesz.
4/10
dancilynch1 jan. 08. 10:16:45 4/10 Előzmény sexykex
(57/59)
Arról meg ne is beszéljünk, hogy hősünk a hegyről ráugrik egy repülőgépre, kidobja a pilótát, aztán arról a lezuhanó repülőgéprő ráugrik egy másik repülőgépre, ahol egyik kezével kapaszkodva 10 percig verekszik a pilótával, hogy megszerezzen valami kütyüt, éljen a realitás alapon.
freeware 2025 dec. 07. - 16:51:22
(56/59)
1. Miért nem kapcsolták le az áramot? Való életben elég lett volna egy kábelt elvágni... oszt leáll a net. Vagy elég az Amazont leállítani.
A rakéták nem is voltak feltankolva, aztán de.
Kommunikációt nem blokkolta az ai.
Tőzsdét se...
Ezek a kretènek csak a gazdasági hatáson aggódtak leginkább.
2. A szerver termet nem figyelte az ai... Amúgy ott meddig működött volna rendszerinformatikus nélkül? Áramellátás? Röhej.
3. Nem volt backup...
4. Tom Mavrick bénán repült.
Üres bunker, mert atomháború előtt inkább hazamentek.??
5. Az asszony szerint nézhetetlen film. Igaza van.
Nyújtott részek, értelmetlen pàrbeszédek.
1 óra alatt floopy meghajtó.... na ez vágta ki nálam a biztosítékot. Kiszedte a floopyt a tokból, összefogdosta.
Az eszkimó asszony végül hova lett?
5/10
kbalazs211 2025 nov. 10. - 20:12:42 5/10
(55/59)
Nagyon gyenge. Főleg Az Amatőr (2025) után megnézve ez a film annak a nyomába sem ér. Elnyújtott üres párbeszédek ahol nem történik semmi... többször is bele kellett tekernem.
5/10
sexykex 2025 nov. 09. - 08:02:20 5/10
(54/59)
A sorozat leggyengébb része. A történet középpontjába helyezett abszurd mese a szuperszámítógépek korát és az MI jövőjét idézi meg azokhoz a sci-fi írókhoz hasonlóan, akik regényeikben feltalálták az akkor még nem létező helikoptert és tengeralattjárót. Nem is lenne ez akkora nagy baj, ha nem társulna ménkű nagy pátosszal, szerecsen királynővel és egy emberrel, aki a befagyott tenger alatt 90 méterrel egy szál gatyiban dolgozik. Ettől már csak az a nagyobb szenzáció, hogy azon a pár négyzetkilométeren megtalálják a lékhalász asszonykák és kikezelik minden bajából.
kritikus intrikus 2025 nov. 03. - 20:01:55
(53/59)
2/10, a seed idő leteltével nézetlenül törlöm a faxba ;)
5/10
wiktoria88 2025 nov. 01. - 17:50:39 5/10
(52/59)
De csak azért ilyen sok pont, mert sokat nevettem a végén ,vicces volt.
5/10
Patrick Macnee 2025 szept. 23. - 09:28:41 5/10
(51/59)
Végig az volt az érzésem, h már láttam ezt a filmet. Igazából semmi új nem volt benne. Tom papa még mindig patika, oszt ennyi.🙏
1/10
Joci2000 2025 szept. 21. - 22:40:55 1/10
(50/59)
Többet vártam na.

Azt a tengeralattjárót igenis be kellett volna röffenteni és hazavinni a ruszkiknak. A repülőgépet meg ne a lábával, hanem a phaszával vezesse már. Ezt a nagyanyám is tudja. Mutatványos bóvli az egész.

6/10
Findzs 2025 szept. 19. - 16:43:15 6/10
(49/59)
Annyira jól indult ahogy visszapörgették az előző részeket, na mondom ezt odarakta Tom.
Erre ahogy haladunk előre a sztoriba úgy lett egyre érdektelenebb, nevetségesebb és silányabb.
A 2. rész és ez a két legrosszabb. Számomra még mindig a 3. a legjobb.
6/10

spoiler
Most komolyan nem elég, hogy jeges vízben nem tudom milyen rohadt mélyen búvarruha nélkül megindul felfelé de, hogy még oxigénje sincs?
A lábával jobban irányítja a repülőt mint más kézzel. Mi ez terminátor?
Sokkal jobb lett volna ha zuhanás közben mutatják, hogy csatlakoztatja a nyúllábat és meg is hal.
Na meg Benji túlélése is túlzás volt. Jobb lett volna ha elpatkol egyébként is irritáló figura.
Az AI mint ellenség már lerágott csont, itt is béna volt. És a végén miután sokadjára mentik meg a világot és ezt tudják is a főnökök mégis titokban nyilvános helyen találkoznak és persze ott az optikai tömbbe zárt AI is, mintegy beharangozva a következő részt.
Csak tudnám miért az a címe, hogy Végső leszámolás?
spoiler
2/10
Krizsan76 2025 szept. 17. - 20:23:41 2/10
(48/59)
Négy részben néztem meg, mindent elmondtam a részemről...
3/10
4anyreg 2025 szept. 05. - 23:26:40 3/10
(47/59)
Számomra ez egy pátoszos borzalom volt, végig úgy néztek, mintha Shyamalan rendezte volna őket. 3 órás, tele felesleges kivárásokkal, jelentőségteljes, hosszan elnyújtott nézésekkel, muszáj votam kis beletekeréseket csinálni, pedig én imádom a lassan kibontakozó filmeket. Nem a lelkizésekkel van a baj, az korábban rendben volt, de itt valahogy egyáltalán nem adta ki az egész - én nem ezt szoktam meg ettől a sorozattól - óriási csalódás ez a lezárás, sajnos! Cruise előtt viszont milliószor is le a kalappal, most is extra durva jeleneteket produkált.
7/10
szabi_hun2 2025 aug. 31. - 18:11:59 7/10
(46/59)
Nem tudnék és nem is szeretnék részletesen belemenni, hogy mi az, ami egy kicsit is más volt ebben a részben, mint mondjuk az előzőben. Ugyanúgy hozza a szintet, amit a sorozattól eddig is megkaptunk. A történések, az akciók, a látvány, és persze a karakterek is a megszokottak. De ha már záró epizód, örültem volna egy nagyobb csavarnak a végén, ami után tudtam volna olyasmit mondani, hogy... ez meglepett, végre!
Viszont ettől függetlenül abszolút korrekt lezárás volt.
Zahire 2025 aug. 31. - 10:50:54
(45/59)
Ha kb.45 perccel rövidebb akkor jobb lett volna. Nincs ebben a történetben ilyen hosszú játékidő, azaz nagyon sok az akció, és kevés a cselekmény.Szerintem a "Szevasztopol"-ban, illetve a legtérben történő akció nagyon , már-már unalmasan hosszúra van nyújtva.
4/10
idõjós1010 2025 aug. 27. - 15:26:10 4/10
(44/59)
Annak ellenére, hogy soha nemntudtam igazán azonosulni ezzel a sorozattal, a 2023 -as egészen kedvemre való volt. Ezt a részt viszont rendkívül ingerszegénynek találtam. Nagyon nagy csalódás.
6/10
TheOldMan 2025 aug. 27. - 14:36:14 6/10
(43/59)
A film azért 3 órás, mert az első EGY órában végig kell hallgatnunk és végig kell néznünk, ahogyan körbesopkodják Ethan Hunt-ot.
A hülye is tudja, ha valamit unásig ismételünk, az elveszíti az élét . Nos, itt 35 X mondják el : itt a világvége, küszöbön az armageddon, csak TC menthet meg mindenkit, mind a 7 milliárd embert, csak Ő, egy pillanat alatt...... Egy paródiában jó lenne.
Mindig is tudtam, hogy Tom Cruise megalomániás, de eddig jól állt neki.
Szóval egy óra után indul a film ( a rutinos nézők már kimentek, kikapcsolták vagy hagyják háttérzajnak ebéd főzés közben ) és akár jó is lehetne...ha nem láttunk volna egy MI -t se!
Az összes akció előtt felolvassák papírízűen, hogy mi fog történni, ami újabb akadály az élvezhetőség értékén. 6/10, a tenger alatti és a repülős jelenetek jók, de összességében óriási csalódás!!
Viszlát MI. Ilyen minőségben inkább ne!!
Nekem az jut eszembe, a la Trónok harca , a legjobb sorozat, amit elkúrtak a végén ( nekem speciel tetszett a lezárás is ), marad meg az emberek fejében. Nos, nálam, a legjobb filmes franchise, amit eltoltak a végén!
MI ( 1996) : 6/10.
MI 2. (2000) :9/10.
MI 3. ( 2006 ) : 8/10.
MI 4. ( 2010 ) : 10/10.
MI 5. ( 2015 ) : 9/10.
MI 6. ( 2018 ) : 9/10.
MI 7. ( 2023) : 9/10.
MI 8. ( 2025 ) : 6/10.
6/10
Ivy00 2025 aug. 25. - 02:11:44 6/10
(42/59)
Vártam, megnéztem, kicsit csalódtam. Volt akció dögivel, a történet viszont nem győzött meg. Az előző rész még elment, de ezt túlbonyolították, időnként nagyon erőltetettnek éreztem a fordulatokat, a múltbéli eseményekkel összekötést.
Ami nagyon hiányzott nekem a befejező részből, az a humor.
Nem szabad ezt a műfajt ennyire komolyan venni, kellenek bele a gegek is.
Azért elismerem a munkát, amit beletettek, de jobb, frappánsabb, és kissé könnyedebb lezárást vártam.
A sorozatból a Fantom protokoll volt a kedvencem.

joey l 2025 aug. 24. - 19:44:06 Előzmény fiona.13
(41/59)
miért? ember mert egy fos!!!!!
joey l 2025 aug. 24. - 19:42:51
(40/59)
ZAGYVALÉK, és még azt gondoltam tomika nem vállal fos filmet, pedig de. rengeteg ellent mondással, amit persze 5 éves gyereknek be lehet adni 10ből -5