5/10
Ahoj poplacsek 2025 jún. 02. - 00:09:43 5/10
(20/60)
hát ez elég gyenge lett
2/10
Bill Shut 2025 jún. 01. - 22:32:25 2/10
(19/60)
"Az életünk a döntéseinkből áll össze."
Az, vazze. Nos, megnéztem. Qrva rossz döntés volt...
Az előző rész se volt egy jó film, de legalább az még nézhető volt, és többé-kevésbé megfelelt az akciófilmek műfajától elvártaknak. Ámde ez egy kesze-kusza, se füle se farka, követhetetlenül értelmetlen marhaság volt, aminek egyetlen érdeme, hogy nincs egy perc üresjárat sem, egy végtelenül dinamikus, ámde a végtelenségig agyatlan ökörség. Humor semmi, a legviccesebb az egész filmben az a pillanat, amikor a főszereplő a világítós-gamer-headsetjében átúszik két összekoccanó atomrakéta között. Bocsi a finom spoilerért, de ezen már tényleg felröhögtem...
És még egy valamirevaló jó kis érzelmi, vagy romantikus szál sincs benne, a női szereplők lényegében ki is hagyhatók lettek volna, a lényegen semmit se változtatna, a kötelező, funkciótlan woke-genderpropaganda pedig már baromi unalmas. És persze az elnök is egy fekete nő, ahogy az elvárt.
Tom Cruise bácsi megvalósította a gyermekkori álmát, hogy egy száguldó repülőgép szárnyán tornázhasson. Erre az egyetlen áhított motívumra felhúzott egy egész filmet, csak persze nehéz lett volna értelmet tenni a dolog mögé, így nem is sikerült. Túlvállalta magát, a szó minden értelmében. Ő a producer, ő a főszereplő, a minden IS. Mindenben egyszerre pedig nem lehetsz annyira jó, amennyire kéne.
Tom Cruise bácsinak végre önkritikát kéne gyakorolnia és visszavonulnia ebből a műfajból. Ez már nem neki való. Ha mégis folytatja, azt már biztosan nem fogom megnézni...
Ha kihagyod, nem hagysz ki semmit. Én szóltam...
9/10
Smonika 2025 jún. 01. - 00:37:52 9/10
(18/60)
Nekem tetszett, izgalmas volt, jól meg voltak csinálva az akciójelenetek is, néhol kicsit irreális volt, de a mai akciófilmekben ezt már megszokhattuk. Tetszett a korábbi részekre való utalás, és a régi szereplők visszahozása. Néhol picit sokat lelkiztek, tovább, mint logikus lett volna a történet szempontjából. Biztos megnézem még egyszer az előző résszel együtt, mert néha túl sok volt az infó, nem mindent értettem, hogy mit, miért, hol, ki, stb.
Tetszett a vége is, és van egy olyan érzésem, hogy ez a csapat összeáll minimum még egyszer..
Szóval nekem nem volt csalódás.
Mondjuk én MI rajongó vagyok, már az eredeti sorozatot is imádtam anno gyerekkoromban.
2/10
vadvio 2025 máj. 31. - 18:52:11 2/10
(17/60)
Ahogy az előttem szólók is leírták, rettenetesen unalmas, semmi izgalom, lassú és vontatott. Én is kijöttem.
1/10
gshh 2025 máj. 30. - 20:38:49 1/10 Előzmény Zoza82
(16/60)
Miután én is egy csillagot adtam, veszem a bátorságot a válaszolásra...egy kérdés formájában. Te nem érzed túlzásnak a tízes értékelést? Kevesen mennek eddig el...
1/10
gshh 2025 máj. 30. - 20:33:13 1/10
(15/60)
Soha nem hagytam ott filmet, most ez is megtörtént. Iszonyat unalmas, vontatott...
4/10
szinhazimado 2025 máj. 30. - 07:41:32 4/10
(14/60)
Megmondom őszintén: unalmas, unalmas és unalmas. Semmi akció, semmi látvány, semmi, de semmi amiért ezt a filmet moziban megérné megnézni. Szerintem már Tom is úgy vállalta el, hogy na jó, persze, a szerződés is alá van már írva. Annyi, de annyi MI film után legyen rossz film befejezés. Úgyis mindegy már, az emberek úgyis özönleni fognak. Ne tegyétek. Nem lett jó. Hosszú ês unalmas, története gagyi, látvány amit várnál egy nagy 0. Két óra harmincakárhány percet pedig végigfeszengeni a moziban helyett is bármi mást tudsz csinálni. Időpocsékolás az egész. U.i. Ja és Tom, az utolsó előtti film előtt, ki kellett volna hagyni az arc plasztikai kezelést. Jobban emlékeztetnél Tom Cruise- ra.
lancze 2025 máj. 30. - 01:06:56
(13/60)
Összességében azt gondolom, hogy egy picit többet vártam, de végtére is egy élvezhető, tisztességes M:I filmet kaptunk, nagyjából a műfaj megszokott stílusával, minőségével, annak szépségeivel/gyengeségeivel együtt. Ez egy kicsit lassabb, kicsit melankónikusabb epizód, ami némileg rá is nyomja a filmre a bélyeget, ugyanakkor egyfajta tisztelgés is a kultikussá vált széria illetve Tom előtt, ami érthető is, szép is.

Hosszú, megéri moziban nézni a látvány és hang miatt, ugyanakkor a 170 perc nekem (is) túl van azon a lélektani határon, ami kényelmes egy helyben szünet nélkül. Mindenesetre úgy komponálták meg a cselekményt, hogy az fenntartsa az érdeklődést. A jó alapsztori (Entitás, Gabriel) adott, azt előre lefektette a 7es epizód, ezt nagyjából sikerült is becsülettel végigjátszani, de a "kötelező minimumot" azért nem nagyon haladta meg a cselekmény, ide értve a karaktereket, párbeszédeket is. Azért azt megadnám hogy akadtak jó jelenetek, vágások, képek, emellett olykor nagyon is elgondolkodtató volt.

Ami még extra volt, az a nosztalgia, a korábbi epizódokkal való kapcsolat. Én úgy láttam, hogy Ethan mára már azért csak-csak megfásult kissé, kicsit darabos, kicsit amolyan nyugdíjazás előtt álló zsaru - mondjuk a film megnézése óta morfondírozok rajta, hogy ez mennyiben volt a koreográfia része, mert azért azt is láttuk, hogy nem akármilyen akció jeleneteket nyom le a pali még ma is, még mindig ki van pattintva. Talán pont ez az az időpont, amikor még lehet arról beszélni, hogy a csúcson hagyni abba. 60-70 közt már lehet bölcsebb lenne meghagyni az "ugri-bugrit" a fiatalabb generációnak. Kicsit szomorúan ültem be a filmre mert tudtam, hogy ez Tom Cruise búcsúja lesz, de a film után inkább egyfajta optimizmus fogott el, ahogy vége lett a történetnek. Abszolút lehet fantázia a további folytatásokban, más színészekkel is akár, akár Ethan-el is, mint rutinos mentorral a fedélzeten (lsd. Top Gun 2).
4/10
szinhazimado 2025 máj. 29. - 16:03:33 4/10 Előzmény varcsa77
(12/60)
Veled értek egyet.
Pimpalini 2025 máj. 27. - 01:47:46 Előzmény Zoza82
(11/60)
Nekem tetszett, szerintem mindenképp érdemes megnézni, főleg moziban.
Pimpalini 2025 máj. 27. - 01:34:07
(10/60)
Búcsúzni sosem könnyű...

Tom Cruise (valószínűleg) lezárta a sorozatot ezzel az alkotással, s a film ennek megfelelően nagyszabású, mozgalmas, pazar, olykor drámai, s a játékidő is a leghosszabb a széria történetében, 170 perces, ami ezúttal sem baj.
Ugyanis a 170 percben nemcsak az előző rész befejezését, hanem tulajdonképpen az egész sorozat összegzését látjuk.
Ha jól figyeltem, mind a 7 előző epizódból vannak visszatérő elemek, legyenek azok motívumok, magyarázatok, vagy akár szereplők is.
Ezt a fajta tiszteletteljes és összegző, szintetizáló jellegű "búcsút" pedig nem lehetett elintézni rövidebb játékidőben.

Így aztán ebben a filmben lesznek kalandok vízben, víz alatt, földön és levegőben egyaránt. Ahogy a 170 perces játékidő összekapcsolja a korábbi darabok többségét, kicsit a James Bond széria eddigi utolsó előtti alkotására hasonlít, ahol a Spectre szervezet részeiként húzzák fel egyetlen vonalra a Craig-filmek antihőseit, s ezáltal az egész Craig-időszak értelmezhető egyetlen epikus történetként is.
Az MI - Végső leszámolás is egy ilyen finálé, ezért a hosszú játékidő egyáltalán nem probléma, sőt. Az első részből is szemezget a történet, a második részből a tolvaj karakter került átemelésre, a harmadikból az ismeretlen motívum, de megidéződik a negyedik epizód is, stb...

Mission Impossible, ahol stílszerűen az MI a főgonosz, aki/ami olyan csapdát állít a hőseink, s ezáltal az emberiség elé, amely majdhogynem kivédhetetlen. A sztoriról elég ennyi, a lényeg úgyis a megvalósításban rejlik. Ez pedig nagyszerűre sikerült, részben azért, mert az akciójelenetek megfelelően feszültek és feszesek, másrészt mert a látvány továbbra is azon a magas szinten jelenik meg, amit ezektől a filmektől megszokott/megszokhatott a közönség. A nosztalgia faktor is erős, mert anno a generációm fiatalsága idején robbant be a sorozat a köztudatba, s a főbb karakterek részről-részre haladva előttünk korosodtak, hasonlóan hozzánk, nézőkhöz. Valahol emiatt is szomorú látni, hogy vége ennek a sorozatnak (is), mert ez azt is jelenti, hogy mi, rajongók is kicsit megöregedtünk.

Cruise pedig a kora ellenére még mindig megcsinál mindent, amit általában más színész esetében kaszkadőrök szoktak.
Mindezt 62 évesen, s ennek ellenére úgy rohan, mint 30 éve; magasról zuhan a vízbe; repülőgépről lóg (ez már tőle megszokott elem, ha nem tenné, hiányozna is - mondjuk tériszonyosoknak nézni sem könnyű, nemhogy utána csinálni); búvárkodik; és persze (ami alap nála) verekszik, lő, vág, illetve a maszkos akciók sem maradhatnak el. (Összegzés a film ebből a szempontból, vagyis az akciók terén is.)

A tengeralattjárós jelenet igen csak feszült, látványos, és egyben klausztrofób lett, mindenképp megéri moziban látni.
S természetesen, ahogy azt Hollywoodban már megszokhattuk, minden elromlik, ami elromolhat, ezért mindig újra kell tervezni valamit (akár az újratervezés újratervezését is), s mindezt persze menet közben.
A végső finálé repülőgépes üldözési jelenete is pazar, még akkor is, ha láthattunk már hasonlót, csak épp helikopterekkel (ez szintén érv a mozis megtekintés mellett).

A 7. rész ugyebár ennek a filmnek egyfajta felvezetőjeként szolgált, s így - gondolom - a közönség a lezárástól annál jobb filmet várt. Ezt sikerült is elérnie a Végső leszámolásnak,
mert a 8. rész minden szempontból jobb lett az előzőnél, mind a történet, mind az akciók, mind a látvány, és a drámai elemek terén is.

A nukleáris apokalipszis lehetősége, az MI öntudatra ébredése, s az emberiség vezetőinek ezekre az eshetőségekre adott reakciója az a fő konfliktusforrás, amely egyrészt elgondolkodtató, másrészt nyomasztó, s a széria többi darabjához képest feszültebb, komolyabb/komorabb hangvételt ad a Végső leszámolásnak. Olyat, amilyet illik egy sorozat záró darabjának, elvégre búcsúzni valamitől sosem könnyű.

Az USA elnöki objektumának megbeszéléseiről - legyen megelőző atomcsapás, vagy mégsem - valahogy a hidegháború idején készült, 1963-as Dr. Strangelove vonatkozó jelenetei jutottak eszembe. A döntéssel járó felelősség, és az azt megelőző/kísérő megbeszélések feszültsége, drámaisága tapintható, míg korábban egy-egy ügynöklistáról volt szó, itt a világ és az emberiség sorsa forog kockán.

Egyszóval ez a film méltó lezárása egy három évtizedes filmsorozatnak, amelyben a felvállalt célt az alkotók teljes mértékben elérték.
Nekem személy szerint nem könnyű kiemelni a sorozat eddigi 7 darabjából egyetlen kedvencet, mert mindegyik részt több alkalommal láttam, s mindegyikben vannak emlékezetes elemek, karakterek, akciók, de ezt mindenképp ajánlom, mert aki látta az eddigieket (vagyis rajongó), annak "kötelező darab", aki pedig csupán szereti a látványos akció-, kalandfilmeket, ő is remekül fog szórakozni a Mission Impossible - Végső leszámoláson.
Már az önmagában érdekes, hogy a főszereplő hogyan oldja meg azokat a jeleneteket, amelyeket 25 évvel fiatalabb kortársai sem feltétlenül vállalnak be élesben.

A mai, különösen az idei - kissé gyászos és egysíkú - filmes termés mellett az új és egyben utolsó MI-darab mindenképpen kuriózum, olyan alkotás, amit látni kell, ami megéri a maga szűk három óráját. Egyrészt mert látványos és jó, másrészt mert nem lesz több ilyen.
6/10
Quad Damage 2025 máj. 26. - 01:48:34 6/10
(9/60)
170 perces színes szappanbuborék. Persze, lehet mondani, hogy tudtam, hogy mire fizetek be, hiszen az MI-filmek már régóta arról szólnak, hogy minél hosszabban, minél jobban elnyújtva, minél összetettebbnek kinéző (de valójában síkegyszerű) sztorit tegyenek a néző elé, aki elkábulva a MacGuffinoktól nem fogja majd észrevenni a történet ordító baromságait. De amíg az előző epizód végén szabályosan leizzadtam a vonatos jelenettel, itt legfeljebb a végén lévő repülős csata tudta egy kicsit felkelteni az érdeklődésem. 170 perc. És ebbe a 170 percbe még egy minimális filozófiát se tudtak bevinni az AI-val kapcsolatban, vagy egy picit megnézni annak a szemszögét... oké, ez nem egy Szárnyas fejvadász, miket fantáziálok már, ugyanakkor irritál, hogy a '80-as években relatíve újnak számító cyberpunk témák manapság idáig silányultak, hogy csak azért vannak, hogy tolják előre a történetet...

Zmenne> Kb. én is erre gondoltam, stílusos befejezés lett volna, ugyanakkor egy olyan film, amit Tom Cruise producerál, ő a főszereplő, és épp csak a film címét nem írták át "Tom Cruise: Impossible"-re... na, hát ezt az ötletünket nem gondolhattuk komolyan...
8/10
Zmenne 2025 máj. 25. - 14:01:49 8/10
(8/60)
A film maga, lassan indult be egy kicsikét. Az elején picit idegesítő volt, az az össze-vissza ugrálás a helyszínek között egy kis idő alatt, de szerintem utána már amikor beindult a film, nagyon jól fent tartotta az izgalmat egészen a végéig. Szerintem az akciójelenetek is jól voltak megcsinálva, nem voltak nagyon bullshitek.

Én adtam volna, ha a végén, amikor beleesik a felhők közé, többet nem látjuk, így fent marad a kérdés, hogy meghalt-e vagy sem, és természetesen nem lesz megválaszolva. Szerintem egy szép búcsú lett, volna, hogy az életét feláldozva, utolsó pillanatban megmenti a földet, majd pedig behull a felhők közé. De igazából ezzel a végével is meg vagyok elégedve.

Szóval szerintem összefoglalva, nagyon szép lett a befejezése, főleg úgy, hogy tudjuk, hogy a színész (Tom Cruise) miket hajtott végre a franchise alatt.
8/10
1/10
offtopic
varcsa77 2025 máj. 24. - 15:29:51 1/10 Előzmény Zoza82
(7/60)
Old school vagyok. Hozzászámoltam a mozi élményhez a körülöttem ülők a főrtelmes viselkedését is, hiba volt. Ha csak a filmet nézném akkor sem tudnék három csillagnál többet adni. Ez az én szubjektív privát véleményem. Peace.
10/10
Zoza82 2025 máj. 24. - 14:00:50 10/10 Előzmény varcsa77
(6/60)
Értem amit írsz és rendben is van, de azért az 1 csillag nem erős szerinted? Köszi, hogy elolvastad.
1/10
varcsa77 2025 máj. 24. - 13:51:04 1/10
(5/60)
Nagyon hosszú és vontatott. Kevés akció kevés és feltűnően egyszerű párbeszéd, az is lassú. Nekem hatalmas csalódás. A visszaemlékezések tetszettek, ha másfél órában tolják le akár jó is lehetett volna.
8/10
NN1532 2025 máj. 23. - 23:22:03 8/10
(4/60)
Sokkal jobban szórakoztam, mint vártam. A csávó 62 évesen is jól néz ki, jól mozog. Az akciók tényleg jók, főleg az utolsó órában. Néha annyira sok már belőlük azért, hogy vihorásztunk rajta, de attól még király. Amit felvet a paranoiás spirálról, ami atomháborúhoz vezet, az kifejezetten elgondolkodtató. Az MI amúgy is riasztó, szerintem.
10/10
Yanosh779O 2025 máj. 23. - 16:45:47 10/10
(3/60)
Kva jó.
8/10
fferlen73 2025 máj. 23. - 09:06:50 8/10
(2/60)
Hát nem is tudom. Hozza azokat a formulákat, amiket már megszoktunk ettől a fajta filmtől. Látvány = 10, sztori és sztorivezetés = 5 (mindig ugyanaz a nóta, semmi csavar - ez azért hiányzott nekem belőle, már az elején tudod mi lesz a vége, na persze ettől a filmtől nem is vár mást az ember), mindenesetre időnként már-már untam a filmet. Nem mondom, hogy rossz volt, de azt se, hogy katarzis volt a végén. Ami a moziban feltűnt, hogy csendes nyugalomban nézte végig mindenki a filmet, tudták mi lesz, és az is lett. Mindent összevetve egy 8-ast megér.
10/10
Zoza82 2025 máj. 23. - 08:29:56 10/10
(1/60)
Na van valami vélemény? Mondjatok már valamit