10/10
Hannibal Lecter 2006 okt. 08. - 16:36:53 10/10
(8/248)
Ez a film nem is unalmas, nem is pocsék és nemis minden más, amit azok aggatnak rá, akik ésszel nem nagyon értették meg. Nem rátok gondolok, lehet, hogy értettétek és ebbõl kifolyólag nem tetszett. Alexandros élete és annak egy gyorsított változata e film, akármilyen hosszú is, mindenképpen méltón lett megörökítve. Ugyanazt meséli el O.Stone, amit a Nixonban is, amit Shakespeare a Macbeth-el, ez a klasszikus, idõtlen, uralkodói sors, felfelé és lefelé, közben pedig megérteti a hellenisztikus kultúrára jellemzõ homoszexualitás szépségét, és mint emberi kapcsolatnak a fontosságát. Mi a fontosabb, a mindig közelünkben lévõ emberléptékû, szerelemmel jelentkezõ boldogság, vagy az örületig kergetett, idealista hatalomvágy. Csodálatos jelenetek, tökéletes, ahhoz a korhoz illõ jellemek és gondolkodás mód. A szinkron pocsék, de aki tudja ennek ellenére nézze meg eredetiben. Nagyon fontos, hogy láthatunk egy olyan életutat, amely nélkülözte a meghátrálást, a félelmet, de nem mellõzte. Nagyon nehéz lélektani kérdés ez, hisz egy mókuskerékrõl van szó, amelyben az ember hajtja magát, hogy ne kelljen hajtania. Fontos látni az idealista célok végét, az ókorra jellemzõ ármánykodást és, hogy semmi jó sem tud teljesen a végéhez érni és beteljesülni, mert megvalósíthatatlanok e célok, és a vég minden esetben, történelmi nagyság, és mítosszá vállás. Ami viszont a legnagyobb erénye ennek az alkotásnak az az, hogy erre a két-három órára megmutatja azt a világot, amely a mai kultúra alapja, tökéletes összmunkaként, beleértve Vangelist, a színészeket, az operatõrt és mindenki mást. Fogalmam sincs, hogy valakinek, ezen alkotás, miért nem jön be.
mollo888 2006 szept. 10. - 12:09:20
(7/248)
már nagyon régen láttam, de csak arra emléxem, hogy nem volt jó. én is untam, sõt, kifezezetten rossz filmek tartom.
amatõõr 2006 szept. 10. - 08:57:04
(6/248)
Én untam.
Az erdõben zajló fáncsis csata jól meg volt csinálva, és Rosario Dawson is egy dögös csaj, de ennyiért nem érte meg végigülni a 3 órát. Semmi újat nem mutatott, ennél vannak jobb látványfilmek.
pancsa26 2006 ápr. 23. - 21:05:39
(5/248)
igen a film egy kicsit hosszú de jó és el lehet rajta gondolkodni hogy mekkora tetteket vitt véghez és milyen nagy is volt a birodalma. Colin Farrel tényleg jó benne és Jolie-hoz nagyon jól megy a szerep.
szisz 2006 ápr. 15. - 13:10:24 Előzmény zsombor
(4/248)
Lehet, hogy hosszú a film, de egyáltalán nem uncsi. Gyönyörû a látvány, és szerintem nagyin is izgalmas. Jó, persze vannak benne filózós részek, de azokon is el lehet töprengeni. Oliver Stone ismét nagyot alkotott. A filmvilág nagyjai szerepelnek benne, amúgy Angelina Jolie tényleg nagyon szép benne! :-) Viszont Colin Farrell magyar hangjától kiakadtam. Szerintem nagyon gáz, és nem is illik hozzá! Fúj!
Rockdoll 2006 febr. 17. - 18:39:11 Előzmény zsombor
(3/248)
Én még nem láttam,de jó színészek játszanak benne.
zsombor 2006 febr. 12. - 22:15:28
(2/248)
Ezt azért cáfolnám, mármint a filmet. Szerintem uncsi és hosszú. Habár Jolie jól néz ki benne...
Norci 2006 febr. 12. - 09:44:54
(1/248)
HÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚ ez a Colin Farrell nem semmi egy pasas!!!!!!!
A film is jó.
Nem olyan amit egyszer megnézel és utána nem is tudod, hogy mirõl szól. Inkább elgondolkodsz rajta.