Téma: Négy szellem

offtopic
kõmacska 2012 márc. 25. - 00:06:43 Előzmény olahmiki1959
(40/140)
" ki is õ valójában" - teszerinted ki is õ valójában? Miért az volna õ valójában, amit te tudsz róla? És miért nem az, amit most láttál tõle? Naná hogy nem hülye. A 2003-as Év esszéi kötetben már megjelent egy tanulmánya, ami messze lepipált más esszéket a könyvbõl. Én akkor fogtam padlót tõle, amikor azt az írását elolvastam (csak szótárral sikerült, mert minden második szó tudományos szakzsargon volt). Azóta tudom, hogy kibaszott okos. Szerintem ebben (a mítoszkutatásban) nyilvánul meg az õ igazi lénye, és nem abban, amire emlékszel. Nem értek egyet az állításaival, de akkor is tiszteletben tartom a tudását.
Abban az adásban, amiben szerepelt, a "filozófus" pl. egy magyartanár volt, aki elõadásokat tart az Új Akropolisz Egyesületben a szimbolizmusról. Na... szép kis "filozófus"... jobb, hogy csak csendben hallgatott. Az "asztrológus" is jobban tette volna. A "gondolat teremtõ erejét" azzal bemutatni, hogy jó idõt "csinál" a kirándulás két órájára... kínos, mert nem illik rajta hangosan röhögni.
Egy haszna azért volt annak, hogy megnéztem az adást, és az okosságot épp az asztrológusnõ mondta: az ún. "vízöntõ kora" csillagászatilag csak 300 év múlva kezdõdik, úgyhogy mindenki mehet a sunyiba, aki a vízöntõrõl hadovál.
1/10
libapimpo 2012 márc. 24. - 19:48:41 1/10
(39/140)
Négyen vannak. Ez rendben. De valami szellemrõl szólt az ígéret. Na azzal nem találkoztam.
10/10
ottó89 2012 márc. 24. - 19:47:05 10/10 Előzmény drProktor
(38/140)
Proktor, milyen érzés azokhoz az emberekhez tartozni, akik direkt olyan mûsorokat néznek, amelyek nem tetszenek nekik?
vadimari 2012 márc. 24. - 08:21:53
(37/140)
Érdekes és tanulságos volt a tegnapi beszélgetés és hogy kinek-kinek mire áll rá az agya a sommázatakor!
Volt ott egy házasságban élõ többgyerekes értelmiségi, egy sok próbát kiállt életreszóló házasságban fontos tapasztalatokban gazdagodott és azokat példaként hozó demográfusnõ, egy foglalkozásában sikeres, de magánéletében keserves szingli, a pap, aki elmesélte, hogy mostanában (talán pont a kádéenpének is köszönhetõen) hál'istennek megnõtt a körzetében a házasulási szándék a fiatalok körében.
Kik-ki értékrendjének megfelelõen szûrhette ki a beszélgetésbõl a lényeget, ami nekem ez volt:
a házasság egy folyamatos társasjáték, amihez elengedhetetlen a kölcsönös felelõsségvállalás, az "én" hátrébb helyezése a mi mögé, az állandó figyelmesség, örömszerzési képesség egymás iránt, a férfi-nõi szerep helyes értelmezése, elfogadása és gyakorlása, az egymást elismerése és tisztelete mellett.

A különbség az együttélés és a házasság között a biztonság érzését adó kölcsönös felelõsségvállalás, amitõl mostanában igencsak ódzkodnak a fiatalok. Az ódzkodásban elterjedésében jelentõs szerepet játszik a rossz családi példa, a hamis példaképek mutogatása a médiában, az én minden elé helyezése, a nõi emancipáció hamis értelmezése.
A jó házasságban élõk egészségesebbek testileg-lelkileg, ahogy a stabil és folyamatos feladattal ellátott közösségekben élõk is hosszabb életûek (lásd apácák, papok).

Nagyon jó volna, ha a törvényekben megkülönböztetnék és jobban támogatnák a törvényes házasságban élõket és ha otthon nem is mindenhol teszik, de az iskolában már egészen kicsi kortól nevelnék a nebulókat az egymás iránti felelõsségvállalásra, az önzés hátrébb szorítására, a férfi-nõi szerep fontosságára.
A pap nem a házasságban élésre volt a példa, hanem mint a hozzá járó párok (jó) szándékának megerõsítõ személyére. Mert bizony a mai világban kell az ilyen! És egy pap is lehet hiteles oktatója a felelõsségvállalásnak, az egymás iránti elkötelezettségnek, a folyamatos figyelmességnek, örömszerzésnek (ahogy a szüleivel példálózott pl.), tiszteletnek, a valódi emberi alapértékek közvetítésének.

Abban igazad van, hogy ez a Négy szellem cím és az ezt tökéletesen illusztráló díszlet borzalmas, erõltetett, félreértelmezhetõ, nyögvenyelõs. Sokkal hitelesebb volna a mûsor egy egyszerû, hatásvadász mentes díszletben és címmel. Sokáig eszembe sem jutott leülni a mûsor elé, annyira irritáltak ezek a dolgok.
drProktor 2012 márc. 24. - 01:43:34
(36/140)
Miért 4 szellem a cím?
Csak nem valami kísértetre, okkultizmusra kell asszociálni?
Miféle ócska kereskedelmi tévés manír ez is?
Nem röstellik magukat a királyi tévé fõcsõvezetõi a gagyiság kultiválásában?
Persze miért is szégyellnék, ha egyszer kenyéradó gazdáik, pártunk&kormányunk sem szégyell semmit,
a gagyi lett az új „Nemzeti” rendszer fõjelképe: NemzetiGagyi!

Egyébként konkrétabban: ennyi ostoba közhelyet régen láttam egy csoportba összeszedni.
Persze, apropos a család, a nevelés és a magánélet kádéenpésítése.
A „szellemek” közül az egyik egy jezsuita(bizony: a 21. században!),
akitõl a „merész” mûsorvezetõ nõ megkérdezte, hogyan adhatnak katolikus papok házassági,
családvédelmi tanácsokat, amikor maguk nem élnek házasságban,
sõt (teszem én hozzá: a cölibátus és sõt pláne a szüzesség!).
Nosza a gatya összevissza hebegett-habogott
(ilyen szinten, hogy neki is van családja,
mert 3,(4) rendtársával él együtt és neki is vannak érzelmei -
- mint ha nem éppen mostanában maradtak volna hitsorosai a Parlamentben,
hogy a család férfi-nõ életközösségén alapul(már ha jól idézem!))
Aztán volt egy „tudósnõ” „szellem” is,
aki demográfusként azon sikongatott vén szatyor létére,
hogy õt nem kellett volna meg se hívni, mert nem tud jókat mondani csak rosszakat.
Nagy tudású egy demográfus lehet, aki azt képzeli, a tévé arra való,
hogy jókat mondjanak bele.
A másik két „szellem” említést sem érdemel
A mûsorvezetõrõl azért visszafogottan megjegyezném,
hogy néhány bájos mosolynak indított(és képzelt) vállalkozása vérfagyasztó vigyorba fordult.
Maradt volna a Hírtévénél annak nagyérdemûjét boldogítani.
10/10
livefast 2012 márc. 04. - 03:30:16 10/10
(35/140)
Tehát nem tudnának jól kijönni a dologból sehogyse.
Gratula.
10/10
Agostola 2012 márc. 03. - 22:20:59 10/10
(34/140)
Ha találnám, megnézném mégegyszer, mert életkedvet ad. A négy szellem Böjte Csabával felemelö volt. Igazán örülök, hogy vannak még szerkesztök, akik közönség elé tudják vinni azt, ami az embert nemessé teszi. A müsor résztvevöi láthatóan jól érezték magukat jóérzésü emberek körében. Bárcsak én is ott lehetnék.
has drukker 2012 márc. 03. - 20:48:16
(33/140)
Talán a Borbás Mária meg fogja kérdezni. Minden tiszteletem azoké akiknek 2 nél több a gyerekük. Saját, vagy örökbe fogadott, édes mindegy.
Ha csak tehetem nézem ezt a mûsort.
saibor 2012 márc. 03. - 20:40:19
(32/140)
Õszinte nagyrabecsülésem és tiszteletem azoknak az embereknek, akik egész életüket arra teszik fel, hogy elesett embereken, bajba jutottakon segítsenek.
Ez jut eszembe legelõbb, amikor Böjte Csabával és másokkal készült beszélgetést nézem most a Duna Worldön.
De nagyon izgat egy kérdést, amit a mûsorvezetõ helyében mindenképpen feltennék: ha teljes bizonyossággal tudnák, hogy Isten nem létezik, akkor is ugyanúgy cselekednének vajon?
Ha igen lenne a válasz, akkor az azt jelenti, hogy nem kell Isten ahhoz, hogy emberségesek legyenek.
Ha nemmel válaszolnának, akkor pedig az azt jelentené, hogy igazából nem emberszeretetbõl cselekszenek, hanem csak Istenfélelembõl, illetve csak azért ilyenek, mert Istennek akarnak tetszeni.
Nagyon érdekelne, mit válaszolnának erre a kérdésre.
10/10
livefast 2012 febr. 25. - 02:12:11 10/10
(31/140)
A mai (illete tegnapi, 24-ei) mûsor elõtt le a kalappal!
Nem is hiszem, hogy láttam akár hasonlót is már tévében...
1/10
dantonb 2012 febr. 23. - 20:08:06 1/10
(30/140)
Keresztes Ildi egy förmedvény.
1/10
dantonb 2012 febr. 23. - 20:07:30 1/10 Előzmény olahmiki1959
(29/140)
Hát ha így van ahogy leírtad az amélypont ennél a lezüllött köztvnél.Nemcsak pár embernek kéne ott éhségsztrájkolni ,hanem az egész stábot a lábánál fogva kéne fellógatni,miközben Gereben Ágnes olvasná fel papírról nekik hogy mi a tisztességes televíziózás.Félelmetes ezek túltesznek már az Echo tv-n ,pedig már az is világcsúcs.
feki801 2012 febr. 23. - 17:20:49
(28/140)
"Avatara (Bácsfi Boglár Diána)". A Google-on találtam. Vagyis az!
offtopic
ration 2012 febr. 23. - 14:40:54
(27/140)
Szép Szûz Mária ...
Most már tudom miért nem írják ki , hogy ki lesz éppen az aktuális mûsorban ! Szegény Marcsi. Vannak ún. kötelezõ körök melyeket meg kell futni ... Ez a Keresztes Ildikó minõsíthetetlen / azon kívül,hogy "adja" a média /, nõként meg fõleg .... Láttam mikor a színházban nem vette észre a kamerát és a trágyalé folyt ki a szájából ! Szerencsétlen undormány amit még a külseje is megerõsít ....
olahmiki1959 2012 febr. 23. - 06:55:30 Előzmény dantonb
(26/140)
Sziasztok! Többé-kevésbé élvezem a hozzászólásaitok stílusát, viszont most segítsetek, ha lehet, mert bizonytalan vagyok. A kettõvel ezelõtti adásban szereplõ, meglehetõsen extravagáns külsejû csaj nem Bácsfi Diána volt véletlenül?
Mert ha igen, - elõttem ismeretlen okból más néven mutatta õt be Borbás Marcsi - akkor ez több kérdést is felvet. Elõször is le kell szegeznem, az illetõ hölgy nem hülye. Talán õrült egy kissé, de bizonyos dolgokban nagyon is mûvelt, és magasröptû gondolatok megfogalmazására is képes.
Ami engem zavar,- ha õ az -, hogy ilyen elõélettel feltétlenül meg kell-e hívni valakit egy közszolgálati, beszélgetõs mûsorba. És ha igen, akkor viszont a szerkesztõ és a mûsorvezetõ miért nem meri a valódi nevén bemutatni õt, felvállalva az esetleges kínos szituációt? És a többiek, akik annak idején vélhetõen egybehangzóan ítélték el a hölgy közéleti tevékenységét, hogyan ülhetnek le vele "egy asztalhoz" csevegni? Minden el lett felejtve?
Ha már - úgymond - elévült a dolog, és a hölgy közben teljesen megváltozott, akkor is illett volna legalább két mondatban elmondani, hogy ki is õ valójában. Mert így csak azt érte el a mûsor, hogy az emberben kérdõjelek maradnak.
1/10
dantonb 2012 febr. 17. - 21:13:14 1/10 Előzmény 521478963
(25/140)
Hahaha:borbás marcsi
Darth Plagueis 2012 febr. 16. - 20:42:12
(24/140)
Négy szellem ?
Inkább négy agyhalott beszélget a semmirõl !
adamnagysweetmovie 2012 febr. 16. - 20:33:04 Előzmény has drukker
(23/140)
"Játszhatunk-e Istent büntetlenül?" Aktuális...
has drukker 2012 febr. 11. - 08:16:59
(22/140)
Bealudtam ;((. Pedig a Nagy Böbe miatt szerettem volna megnézni. Az ajánlatba a " világvégét taglalták ". Talán ma este a Dunán megtudom nézni..
10/10
ottó89 2012 febr. 10. - 19:38:58 10/10
(21/140)
Oké, dottore! Jót mulattam... :-)