jani-wan 2013 jan. 24. - 00:39:59
(96/156)
Ez világos, de amit én mondok, hogy és akkor mi van?
Jövõ héten nem emlékszik az egészbõl semmire.
Vagy ha mégis akkor mi van? Miért baj az nekünk, hogy egy buszsofõr elhitt valamit ami nem teljesen igaz?
Gondolod hogy az a kevés ember aki ezt látta, megértette és elhitte, majd megpróbálja meggyõzni a többieket akik egyébként pont lesz@rják az egészet?
Ebben az ügyben az osztrákok nem számítanak. Csak mi számítunk, mert mi itt élünk.
1/10
offtopic
Heathcliff 2013 jan. 24. - 00:28:28 1/10
(95/156)
Jó, oké, akkor mondom más oldalról - ahogy az elõttem szóló is írta, én is ezt érzem: aki Ausztriába költözik, ELTOMPUL. Nem biztos, hogy mindenki, de nekem a legjobb barátnõm lakik kint. Amíg itt élt, olyan okos volt, hogy nem gyõztem büszke lenni arra, hogy kitüntetett a barátságával. Kint azzal tölti a szabad idejét, hogy számítógépes játékokat játszik. Egyszerûen nem tudom elhinni. És aki elbirkult, az már bármit megeszik, amit elébe hánynak. És úgy vezetik az orránál fogva, hogy észre sem veszi.
Az osztrákoknak vajon hány százaléka lehet tompa birka? Több, mint a magyaroké, mert itt muszáj jobban figyelni.
1/10
-csengõzoli-- 2013 jan. 24. - 00:25:25 1/10
(94/156)
De pont arról beszélek, hogy itt nem pàrtos-pártatlan emberekrõl van szó, hanem olyanokról, akiknek -ahogy te is írtad- halvány lila gõze sincs magyarországról. Õk néznek ebbõl 10p-et és megállapítják, hogy itt diktatúra van.
Erre blazírozik a film és ezt mindenképpen ki kell kérni magunknak, hogy az említett nézõhöz eljusson az is, hogy becsapták.
jani-wan 2013 jan. 24. - 00:24:09
(93/156)
Lehet hogy igazad van.
Én még emlékszem hogy a Szerb - Horvát háború milyen nagy felzúdulást váltott ki itt Magyarországon a köznép körében.
Semmilyent.

Az hogy a kinti rokonaid nem hisznek neked, lehet hogy csak azt mutatja hogy õk onnan jobban rálátnak a dolgokra.
De az is lehet hogy elkötelezett baloldaliak és kész. Én beszéltem olyan elkötelezett jobboldalival aki meg volt gyõzõdve arról hogy a New York Times és a Washington Post kommunista újságok, mivel rosszat mertek írni az Orbán kormányról. Ezzel csak azt próbálom mondani, hogy sokszor mindenféle észérv teljesen hatástalan.
Ez van.
vondermonarchi 2013 jan. 24. - 00:18:32
(92/156)
Egészségükre :)

Mi magyarok dúdolgassuk ezt :
http://www.youtube.com/watch?v=eDgmhrKn-VQ
jani-wan 2013 jan. 24. - 00:16:46
(91/156)
Nos mivel õk ott élnek, azért valamit tudhatnak, hogy nem jöttek át a határon semelyik kormány idején, hanem maradtak ahol voltak.
Illetve vannak azok akik idõközben kerültek oda, akik õk még többet tudhatnak, és majd pont egy ilyen film fogja rontani az õ megítélésüket.
Mélie 2013 jan. 24. - 00:16:03
(90/156)
Bocsáss meg, biztos vagy Te ebben?
"Az a tény, hogy ezt a filmet Ausztriában adták le, és hogy milyen képet próbál festeni a magyarországi helyzetrõl, egyáltalán nem érdekes a mi szempontunkból.
Gondoljunk csak bele, hogy mennyire érdekelne minket az egész, ha ugyanezt az anyagot adnák le nálunk, úgy hogy nem Magyarországról hanem Izlandról vagy Liechtensteinrõl lenne szó.
Na az osztrákok pont így vannak vele."

Az analógiád sem helyes, mivel esetünkben nem távoli, hanem szomszédos országokról van szó...
De hogy egy konkrét ténnyel éljek: rokonaim élnek ott. Keresztény konzervatívok, akik azonban nem igen politizálnak, max hazai szinten. A magyarországi helyzet - sajnos - sosem érdekelte õket. Pár éve volt már hasonló kampány a magyar jobboldal ellen. Szóba került: ugyanazt a szöveget nyomatták, amit a tv-ben hallottak... hogy milyen káros a magyar jobboldal tevékenysége...stb. Megdöbbentem. Próbáltam érvelni, de nem nagyon izgatta õket. Az sem, h én innen jövök, nagyobb rálátásom van... Meg sem hallgatták, mert olyan mélységekig már nem érdekli õket.
Ez az átlag osztrák állampolgár véleménye, amit Paul Lendvai, és társai alakítanak... És ugye tudjuk: a sajtó gyakorlatilag bármit elhitethet, és annak az ellenkezõjét is! Amerika példája mutatja...
1/10
offtopic
Heathcliff 2013 jan. 24. - 00:12:01 1/10
(89/156)
Szerintem az a baj, hogy Ausztriában rettenetesen sok magyar él, és egy gonosz, aljas film az országról az õ megítélésüket rontja. Többek között.
jani-wan 2013 jan. 24. - 00:12:01
(88/156)
"Különben egy igazi baliberós nem adja fel, ha kell a vérét adja az eszméiért miközben az internacionálét dúdolgatja :)))"

Miért a jobliberós föladja? Legfeljebb annyi a különbség hogy váradás közben a Berliner luft-ot fütyörészi. :)
vondermonarchi 2013 jan. 24. - 00:06:19
(87/156)
n=N
-r
jani-wan 2013 jan. 24. - 00:05:57
(86/156)
"Ez a film -aljas módon- arra apellál,hogy olyanok nézik majd meg,akiknek foggggalmuk sincs a hazai helyzetrõl."

Aki tájékozott és nem pártos, az úgyis jobban tudja.
Aki tájékozott és pártos, abban legfeljebb újfent felszítja a gyûlölködést.
Aki meg nem tájékozott, azt igazán nem is érdekli, és 5 perc múlva azt sem tudja majd, hogy most melyik az Orbán és melyik a Gyurcsány. Már ha emlékszik még egyáltalán a nevekre.
Csabi2 2013 jan. 24. - 00:05:47
(85/156)
Dehogy! Csak paranoiás. :-)
vondermonarchi 2013 jan. 24. - 00:05:18
(84/156)
nyugodj már meg, a moderátor nem törölte, õ törölte magát. A modi majd reggel felkel, szépen kidob egykét emberkét ( én már készen is állok az új nickel DD ), kitörörli az egész esti beszélgetést esetleg ha bal lábbal kelt fel akkor az egész topikot lezárja :))

Különben egy igazi baliberós nem adja fel, ha kell a vérét adja az eszméiért miközben az internacionálét dúdolgatja :)))
Csabi2 2013 jan. 24. - 00:03:54
(83/156)
Lehet, hogy túlságosan egyszerû a hasonlatom, de nyilván jártál a Vidámparkban. Ott ha belenézel a torz tükörbe, jókat nevetsz magadon, akár az ismerõseiddel együtt. Ugyanakkor egy torz lencséjû fényképezõgéppel készített képet nem szívesen raksz fel magadról pl. a facebookra.
Szerintem
10/10
stanmore 2013 jan. 24. - 00:03:41 10/10
(82/156)
Aki meg itt él, és tapasztalja ugyanazt,amirõl a film tudósít,az nyilván hallucinál:)
1/10
-csengõzoli-- 2013 jan. 23. - 23:58:34 1/10
(81/156)
"Az a tény, hogy ezt a filmet Ausztriában adták le, és hogy milyen képet próbál festeni a magyarországi helyzetrõl, egyáltalán nem érdekes a mi szempontunkból. "

Pont ez a lényeg!
Ez a film -aljas módon- arra apellál,hogy olyanok nézik majd meg,akiknek foggggalmuk sincs a hazai helyzetrõl.
10/10
stanmore 2013 jan. 23. - 23:57:03 10/10
(80/156)
Ezen írásod a mintapéldája a szavak kiforgatásának ,de a megelõzõ kettõ szintúgy ,de nem is reagálok rájuk ,mert úgy hülyeség ahogy írva vagyon.Aki egy tüntetésen felszólalót átlátszó módon minõsítget és még manipulált fényképekkel le is szeretne járatni ,és esze ágában nincs azzal a konkrétummal foglalkozni ,amit ott mondott ,azt nem hinném hogy igaztalanul vádolja bárki azzal hogy szeretné az ilyen tüntetõket elhallgattani,és ha hatalmában állna és a körülmények is olyanok lennének mint Rákosi alatt ,akkor meg is tenné.Ezt értettem az alatt hogy ha rajtatok múlna.A módszerek verbálisan ugyanazok mint Rákosi alatt: a rekciósok és a kulákokat helyettesítsd be a balliberálisokkal és zsidókkal és máris azonosak vagytok velük.Sajnos az AVHra még várnotok kell egy kicsit,bár a gárda már bontogatja szárnyait ,nameg a csendõrséget is szeretnék újra sokan,éshát itt van ez aFRÁNYA úNIÓ IS.DE ki is lehet abból lépni.
offtopic
jani-wan 2013 jan. 23. - 23:56:13
(79/156)
most megsértõdtél mert kijavítottalak?
Csabi2 2013 jan. 23. - 23:55:44
(78/156)
Ok. Kösz. Akkor még nagyon nem voltam..
jani-wan 2013 jan. 23. - 23:52:00
(77/156)
Egyetértek abban hogy a "dokumentum" film nem volt objektív. Egyértelmûen baloldali, és helyenként propaganda jellegû.
De azt sem lehet elvitatni hogy sok esetben viszont az igazságra világított rá.
Szerintem aki elég intelligens és pártatlan, az képes kiszûrni egy ilyen alkotásból az igazságtartalmat.
Akik meg eleve el vannak kötelezve valamelyik oldalon, azok úgysem hajlandóak elismerni, hogy a másik félnek bármiben is igaza van, és megy az ocsmány balliberózás, zsidózás és fasisztázás.

Az a tény, hogy ezt a filmet Ausztriában adták le, és hogy milyen képet próbál festeni a magyarországi helyzetrõl, egyáltalán nem érdekes a mi szempontunkból.
Gondoljunk csak bele, hogy mennyire érdekelne minket az egész, ha ugyanezt az anyagot adnák le nálunk, úgy hogy nem Magyarországról hanem Izlandról vagy Liechtensteinrõl lenne szó.
Na az osztrákok pont így vannak vele.
Akik meg számítanak, azok úgyis jobban tudják.

Egy szó mint száz, felesleges ezen dühöngeni.