Téma: Odaát

4/10
sawyerx 2010 nov. 23. - 15:48:52 4/10
(6839/7739)
jaj, tényleg, még én is annyit: aki látta az x-aktákat, megfigyelheti, hogy annál is ugyanígy volt; az elsõ 3-4 évadnak még megvolt a maga hangulata, az 5. évadtól viszont már olyan böszmeségeket találtak ki... meg egyre több olyan rész lett, ami mintha valami paródiája lenne. az odaáttal szintén így van, az új évadok már inkább szólnak a piálásról, a mai divatról vagy egyéb elvontról, mintsem az odaátról (pl. sokan annak örülnek, hogy Cas elzüllött, és egy piás angyalt mutatnak be, aztán ott van a vámpírok fikázása, amit viszont meg is értek, vagy most ez az ufós-tündéres rész). és nem bírom felfogni, hogy minden, ami a sorozatban a földön természetfeletti, amerikában található meg, és minden egyes darabjával a Winchester fivérek találkoznak.
mrscolgate 2010 nov. 22. - 20:36:32
(6838/7739)
Ja, meg még a szinkronhangokról... Mostanában divat lett nemszeretni a szinkront, meg egyébként is örök vita van a felirat vs. szinkron témában, ezzel úgysem jutnak soha dûlõre. Én ha eredetiben nézem akkor el tudok szakadni a magyar szinkronostól, ha szinkronosan nézem, akkor meg az eredetitõl, úgy mintha az nem is ugyanaz a film lenne hanem egy egészen más mû, nem értem ez miért probléma. Pl. az Odaát szinkronjával nincs semmi probléma (jó, nyílván a fordításban, kifejezésekben ha nagyon genyók lennénk találhatnánk hibát, de ez most nem érdekes. Kész munkában könnyû hibát találni). A hangokról meg az a véleményem, hogy igaz, hogy a hangszínük eltér az eredetiektõl, de a magyar színészek sokat hozzá is adnak a filmélményhez. Nem egy filmet tettek már emlékezetesebbé azáltal, hogy a szinkron jól sikerült. Bocs a kisregényért.
mrscolgate 2010 nov. 22. - 20:20:19
(6837/7739)
Még mielõtt valaki félreértene, nem fikázásból mondtam amit mondtam az elõzõ kommentemben. Színvonal ide vagy oda én szeretem, mert még a "legrosszabb" részekben is van egy két üdítõ pillanat. Na...:) Az a rész ami Bobbyról szólt az pl. különösen tetszett, pedig nem az a komor, sötét, ködös (szóval igazi Odaát légkör) hangulata volt neki, tulajdonképpen elviccelték az egészet. :) Uff.
10/10
szolnok09 2010 nov. 22. - 18:44:27 10/10 Előzmény mrscolgate
(6836/7739)
Happy end????? Ki vár itt Happy endet???? Mármint sztem. Utálom h mindig ezzel dobálózok, de már Rufus is megmondta, asszem a 3. évadban, nem biztos, h a vadászokank sosem lehet happy end, ami abszolút igaz, miért olyan nehéz ezt felfogni? Nem egy gyerekmese, h a jó mindig gyõz, megkapja a csinos csajokat, meg a jutalmat, a rossz veszít, és elsündörög dolgavégezetlenül.
Huh, bocsi a kirohanásért, de sztem is be kellett volna fejezni az 5. évaddal, amit 6. évad címszó alatt mûvelnek az már szánalom, amit a kinti nézettség is mutat (lassan de biztosan megyünk 2 M alá, eddig átlag 2,5-2,8 M volt asszem, ha jól ment)
Jah és a magyarhangok, Jensennek Szabó Máté sztem tökéletes, sõt szinkronizálta már más filmben is, de Jarednek Simonyi... hát az elsõ 3 évadban még talán elment, ott még "kisfiú" volt és jó is volt, de egy 28 éves, majd 2 méteres, kigyúrt emberkének, nem biztos, h egy gyerekeket is szinkronizáló kellene :S
Nah, lehet megkövezni a véleményemért :D
mrscolgate 2010 nov. 19. - 19:01:08
(6835/7739)
Ezzel senki nem vitatkozhat (kivéve az elvakultak). A 4. évad közepétõl megy lefelé a színvonal. Nem kellett volna ez a 6. évad. Be kellett volna fejezni azzal, hogy mindketten beleesnek a verembe és kész. Jaaa, hogy az nem lett volna happy end?! Na, mindegy hátha az évad végére kikerekítenek még egy olyan történetet, hogy csak pislogunk (és most jó értelemben).
4/10
sawyerx 2010 nov. 19. - 16:12:20 4/10 Előzmény Karenina
(6834/7739)
===lehet SPOILER===
na, veled teljesen egyetértek, ellaposodott a sorozat, fõleg a Dean és Sam közt futó szál, de gondolom, erre valaki azt fogja írni, hogy végülis az õ kapcsolatukról "szól". Én jobbra értékeltem a sorozatot, amikor még nem voltak benn olyan dolgok, hogy "jáj, meghaltam, de semmi gond, az odaát feltámasztott" - Deannél még elment, de azért már túlzás, hogy csak úgy elugranak egyet a Mennybe, a Pokolba, majd úgy tesznek, mintha ez teljesen megszokott lenne. szeretem ezt a sorozatot, de még leírnám, mik irritálnak benn. például a harcokat sokkal jobban megoldhatnák, mostanában általában az a vége egy-egy résznek, hogy csihi-puhi, egyiküket, vagy mindkettejüket elkapja az ellenség, beszélgetnek egy jót -kb. olyan mondatokkal és becézgetésekkel, amit valóban a tinilányok használnak-, aztán valahogy sikerül kiszabadulni, és kinyírni a rosszat. itt a 6. évad elején örültem, hogy végre nem csak ketten fognak vadászgatni, lesz végre egy jó kis teamük, de mégsem így lesz. és nem tudom, hogy csak én érzem-e így, de az elsõ három évad szerintem a legjobb, lehet közre játszik az is, hogy azokhoz van szinkron és nem tv-bõl felvetten, feliratosan kell nézni. és végezetül annyit, hogy a magyar hangok sokkal jobban az erdetinél, Samhez tökéletesen passzol az a kicsit b*zis hang, mint a mély dörmögõs, Deané pedig szintén nagyon el lett találva.
Karenina 2010 nov. 17. - 00:47:11 Előzmény andinho
(6833/7739)
Castielt én is nagyon szeretem. Mostanára már oly sivár lett számomra a sorozat - Sam és Dean tinilányokat megszégyenítõen marakodnak minden ötödik percben. Ha csak visszagondolok a 3. évadra nekem ez szinten aluli, mert ez az elsõ alkalom, hogy azt érzem, mint a barátok köztnél - kell egy konfliktus, de ha valamelyikük mégegyzer meghal és persze fel is támad, az már a Gumimacikkal teszi egyenértékûvé a sorozatot, kell valami más, ami elég ütõs - Sam elveszíti a lelkét, de azért él. Ezért szeretem ha Castiel feltûnik, mert olyan 'földönfutó' a karaktere.
andinho 2010 nov. 15. - 15:51:03
(6832/7739)
Amikor Castiel elõször megjelent a sorozatban, én se csíptem - de mostanra már ugyanannyira a kedvencem, mint Dean. Olyan beszólásai vannak, hogy na..:))))
Szerintem eddig mindegyik évad szuper volt, a 3. az hibátlan, a 4. és 5. kicsit döcögve indult de mind kiteljesedik már a 3. epizódtól általában.
9/10
Phoenix16 2010 nov. 15. - 15:03:21 9/10
(6831/7739)
Azt mondják most forgat azért nem lesz. Esélyesen a The Residentet.
9/10
Phoenix16 2010 nov. 15. - 15:02:26 9/10
(6830/7739)
Ird be hogy sorozatokingyen-t. google-be beírod és kidobja ott megtalálod http://sorozatokingyen.webatu.com/-itt próbáld meg.
4/10
sawyerx 2010 nov. 14. - 17:58:37 4/10 Előzmény Phoenix16
(6829/7739)
szerintem az eredeti, öreg John Winchester már nem lesz benn, azt gyanítom, összeveszett a stábbal, vagy valami ilyesmi, mert az évadok során többször is beleillett volna a sztoriba, leginkább annál a résznél, ahol a tesók újraélik az emlékeiket. szeretem ezt a sorozatot, de angolul, tv-bõl felvettben olyan sz*r nézni, valaki menjen, és áldozza fel magát valamelyik tv-s épület elõtt, hogy készítsék el a szinkront és nyomják a 4. évadtól : )
island 2010 nov. 12. - 17:40:13 Előzmény Noah
(6828/7739)
Tényleg a "csak" legjobb válasz. Most is kínlódik a 2. évaddal péntek éjjeli 1kor pff, de most pl a 7. rész már kedd éjjelre van kiírva (szintén 1). Hát nem fantörpikus. Bahh :$
rooneygirl 2010 nov. 12. - 17:15:58
(6827/7739)
Ezek szerint nem vagyok egyedül ezzel az elmélettel!:)
SPOILER
Egyébként azért írtam csak, hogy része, mert ugye Sammy lelke is Crowley-nál van.
SPOILER VÉGE
10/10
szolnok09 2010 nov. 12. - 01:37:40 10/10 Előzmény rooneygirl
(6826/7739)
SPOILER

Sztem nem csak a része, am nekem is ez volt a benyomásom a rész után, csak eddig nem mertem hangoztatni hátha bakot lövök :D

SPOILER
rooneygirl 2010 nov. 10. - 21:09:21 Előzmény Phoenix16
(6825/7739)
Nem tudok semmit, csak elméletem van.
SPOILER
Szerintem nagypapi és Crowley alkujának a része Mary.
SPOILER VÉGE
9/10
Phoenix16 2010 nov. 09. - 10:14:47 9/10
(6824/7739)
Winchester családból állítolag Mary az majd bennelesz a season 6.ba viszont John az nem.
Ti mit tudtok errõl?
10/10
GinnyWinchester 2010 nov. 01. - 19:07:40 10/10 Előzmény Rossi65
(6822/7739)
sztem az alfákat meg lehet ölni a Colttal, és az az 5 dolog amit nem, az Isten és 4 angyal (Mihály, Lucifer, Gábriel, Rafael) de nem tom biztosra, ez csak tipp...

*spoiler*
a You Cant Handle The Truth nem volt semmi, de a vége durva volt, Dean rendesen elintézte Sam arcát :S de a köv részben már megtudjuk h mi van, Cas közli Deannel h Samnek hiányzik a lelke... atyaég... most már csak arra lennék kiv h hol van és hogyan szerzik vissza?? szent ég... na mindegy... nézzétek meg youtube-on az elõzetes videót, elég durva... alig várom h péntek legyen :P :)
*spoiler vége*
10/10
déna 2010 nov. 01. - 18:56:51 10/10
(6821/7739)
Na hát már nem is tudom mikor voltam itt fennt utoljára. Amúgy követem a sorozatot és láttam a 6.részt is tegnap, és meg kell mondjam, hogy a 6. évad eddig rohadtul nem tetszik. Kíváncsi leszek hogyan fognak alakulni a dolgok és remélem, hogy ennél csak jobb lesz.
10/10
szolnok09 2010 okt. 31. - 23:52:43 10/10
(6820/7739)
bocsika, csak félrenyomtam, szal a véleményem másik fele:
nem volt "megfelelõ" a nézettség a 2. évadban (amit mellesleg nem is értek, hogy nézhet kevesebb ember tv-t éjfélkor, mint egy normális idõpontban, pl 22 órakor, amikor az 1. évadot adták le :P:D)
De lehet h vannak nálam okosabb emberek is... :D