Téma: Öt akadály

7/10
Sadenal 2013 szept. 23. - 00:25:08 7/10
(3/3)
Érdekes egy filmélmény volt. :)


7/10
morzsa 2009 júl. 12. - 14:58:09
(2/3)
megvettem. nevetséges áron. zseniális.
megnéztem. azonnal. ZSENIÁLIS.
továbbra is tartom, hogy Lars von Trier a rendezõk legnagyobbika. pont.
Redfield 2007 jún. 02. - 12:36:56
(1/3)
Fogalmam sem volt róla, hogy dokumentum film címszó alatt ilyet is lehet csinálni, de elképesztõ alkotás, az biztos. Lars von Trier rendesen kieszelt terve Jørgen Leth számára, a filmrendezõnek, aki annak idején, még fekete-fehérben megcsinálta a Tökéletes Ember címû rövidfilmet. A jelenlegi doku-film keretében Trier ráveszi Jørgen-t, hogy az õ szigorú megkötései alapján rendezze meg újra a filmet, méghozzá ötször egymás után, más-más kikötésekkel. Ahogy halad elõre a project, Trier bizonyos értelemben megjáratja a poklok poklát a rendezõtárssal, egyre nehezebb elvárásokat támasztva neki, és filmjének: a Tökéletes Ember-nek.
Ez a film nem csak egy kiváló dokumentumfilm, de egy nagyon szép dráma is, érdekes stílusgyakorlat. Trier rajongóknak kötelezõ, egyébként meg annak, aki valami különleges, eredeti, valódi filmes élményre vágyik.
A második akadály szívszorítóan jól ki van találva, az ötödikben pedig az egész remekül kicsúcsosodik) Nagyon jó betekintést nyújt a filmkészítés világába, megmutatja az ember fontosságát a kamerák mögött.