10/10
horror1981 2023 jan. 14. - 23:35:44 10/10 Előzmény apuska
(23/23)
Hülye vagy te fiam
10/10
horror1981 2023 jan. 14. - 23:34:35 10/10
(22/23)
Nagyon jó film!!!
offtopic
fli98 2020 máj. 11. - 09:23:47 Előzmény idõjós1010
(21/23)
Egyetértek veled Stickman-társ :D
4/10
idõjós1010 2016 febr. 05. - 13:20:22 4/10
(20/23)
Lényegében csatlakozom az elõttem szólóhoz. Magam is aludni próbáltam csak, miközben ment a TV, de mivel még álmos nem voltam, így tulajdonképpen intenzíven néztem, viszont nehezemre esett picit, mivel úgy gondolom, köztudott tény, hogy öt 90 percig visító csaj hangjánál, kevés idegesítõbb dolog van a világon. Ezen felül pedig, bizony megintcsak igenlõen bólogatok magam is, teljesen életszerûtlen reakciókat láthattunk tõlük. Plusz mivel a kamere sohasem hagyta el az autó utasterét, és csak egy volt belõle, így sokszor kizárólag találgatni lehetett, hogy mi történik, még akkor is, amikor láttunk valamit. SPOILER
Adott öt kis csaj, akik vagányak, lazák, ahogy kell, de már egy apróbb koccanásra is úgy ráparáznak, mintha minimum a rendõrség lihegne a nyakukban. Egyikük elmondása szerint, petárdával dobálta saját barátnõjét, míg a másik egy téglával zúzta be iskolatársának fejét, mégis abszolút tehetetlenül, önkívületi, sokkos állapotban fetrengenek a kocsi körül, egyetlen rájuk támadó skizofrén nõ miatt. Az egyik "kedvenc" jelenetem az volt, amikor öten beszaladnak az erdõbe, és számos puskaropogás közepette egyikük visszasiet az autóhoz, hogy minden egyes karcolást az arcán sebtapasszal ragasszon le. No meg amikor behajtanak egy olyan utcába, aminek hirtelen mindkét vége le van zárva. Felmerült bennem a kérdés, hogy akkor hol hajtottak be ? A rájuk támadó nõ hadonászik egy sort a puskával, aztán ránéz az órájára, bocsánatot kér, majd beszáll az autójába, és elhajt. Késõbb mégis összefutnak vele újabb négy alkalommal (minimum) :-D Az öt, önmagát nagyon sokra tartó, heves természetû kiscsaj pedig null perc alatt önmagán kívül lesz a félelemtõl.
Katasztrófális darab, de végülis végignéztem, mert érdekelt a vége :-) Nem tudom mit reméltem, de talán a záróképtõl is picit többet. Legalább ott, némi értelmet.
Lovi80 2015 aug. 19. - 02:24:42
(19/23)
Iszonyat idegesítõ volt ez a film...Csak azért ment a háttérbe mert nem tudtam aludni és valamit bámultam.
Teljesen életszerûtlen reakciók és az a folyamatos vinnyogás az öt csajtól...le kellett halkítani a tévét hogy kibírható legyen.
+ Közben nevetséges jelenetek sokasága (egy horrorfilmben :D )
Értékelés: 2/10
Kategória: ZS
1/10
apuska 2015 aug. 19. - 01:17:52 1/10
(18/23)
IMDb-n 2.7 a pontszáma... Bár, az is erõsen túlértékelt...
8/10
The sandman 2012 dec. 31. - 19:13:32 8/10 Előzmény Natashaa
(17/23)
Hát....a vége az lett,hogy én is megõrültem a csajokkal együtt...
Totális érzelem hullámzáson mentem keresztül.
Elõször nevetségesnek és nem kicsit idegesítõnek éreztem a csajok állandó picsogását.
Hiteltelennek,szinte komikusnak láttam a pszichopatát.
Le is írtam filmet,mint "zs" kategóriás amcsi szemetet.
Aztán szép lassan rájöttem,hogy öt ilyen ártatlan,iskolás kislány a valós életben,hasonló extrém és félelmetes körülmények között szintén sokkot kapott volna.
Nem éreztem túljátszottnak,teljesen hihetõ volt,hogy ebben a stresszes helyzetben nem ment a csajoknak a logikus gondolkodás,összefogás,ellenállás,helyette a pánik,totális összeomlás,önmegadás volt jellemzõ.
Mindezek számlájára írható,hogy öten képtelenek voltak egy ellen fellépni,elbánni vele.
Az egészet végig kézi kamerával vették fel,ami különleges hatást adott a filmnek.
Összességében,ha valaki túl tudja tenni magát az állandó sikítozáson,visongáson,nyavalygáson,nem bánja meg,ha megnézi.
A vége pedig döbbenet,ahogy rájönnek,mit kell tenni,és kiszabadulnak az indulatok végre......
Natashaa 2012 dec. 31. - 11:26:10
(16/23)
elaludtam rajta..... mi lett a vége???? :D azt láttam utoljára,hogy rátévedtek vmi útra ahol az egyik meglátott egy lámpát.....és sikogatott tõle.....
6/10
arney007 2012 dec. 31. - 02:44:36 6/10
(15/23)
Ma néztem meg harmadjára ezt a filmet, mert egyszerûen nem volt jobb film a TV-ben. A film végén elgondolkodtam azon, hogy bármennyire is egyszerûnek tûnik az egész (kevés szereplõ/helyszín/díszlet/filmtrükkök és a film olyan mobilvideónak tûnik), mégis elérték a készítõk hogy elejétõl végéig odafigyeljek és nem aludtam el a felénél mint más sokkal jobban osztályozott filmeknél. Mondjuk a negatív szereplõ lehetett volna ijesztõbb is... 6/10
10/10
zb70 2012 nov. 02. - 20:12:42 10/10
(14/23)
Ha belegondolok akkor a mûvészfilm kategóriába is tartózik.
Ebben a filmben nemcsak a tartalom a lényeg hanem a megvalósítás bravuros.
Aki nem tudja hova tenni a mozgó kamerát meg a többit az nyilván nem tudja értékelni a filmet.
A mozgó kamerával az életszerûséget fokozzák mintha mobillal vették volna fel olyan hatás, továbbá ha ott ülnénk a tekintetünk iránya lehetne.
Rendkívûl jól játszották lányok, továbbá szvsz kiváló színészi, rendezõi, operátori alkotás.
10/10
zb70 2012 nov. 02. - 20:06:14 10/10
(13/23)
Nagyon nagyon jó film.
Fennmaradtam ca hajnali 3-ig mert tudtam megbánom ha nem nézem végig, és meg is bántam volna.
Életszerû horror. Annyira életszerû hogy még a kamera is állandóan mozog mintha mobillal vették volna fel a filmet és minden részletet megmutat minhta ott lenne az ember a sebességváltást a fékezést a gázt.
Nagyon leköti a figyelmet.
Technikailag is nagyon klassz, mármint ahogy meg lett csinálva felvétel.

Ellenben az elõzõ hozzzászólookkal nem nem látok benne különösen olyan momentumokat ami az életszerûségét vagyis realitását megkérdõjelezi, egyet kivéve a legvégén mikor mindenki olyan fris. A csajok nyavajgását aki nem bírja az ne nézze.

A film végén vártam hogy közli a film megtörtént eseten alapul vagy hasonló.

Ez a film egy élmény volt.
7/10
palika9 2012 nov. 02. - 11:15:36 7/10
(12/23)
Annyira nem rossz. Sajnos a lányok tudnak így viselkedni, azaz végig tudnak visítani hosszú idõszakokat, együtt meg pláne meg tudnak vadulni és iszonyatosak tudnak lenni, kétségtelen, hogy le kellett vennem a hangot nem egyszer. A folyamatos visítás és kézikamera imbolygás a frász miatt van. Szerintem ötletes, hogy egy jelenetben ott marad a kamera az ülésen és onnan próbáljuk kikövetkeztetni, hogy mi történik a kocsin kívül. Sajnos a kislányok jellemében az is benne van, hogy végig képtelenek összefogni és úrrá lenni a folyamatos támadásokon, helyette visítanak és összevissza rohangálnak. Azt én sem értettem, hogy amikor 2-3-an rángatják a faágat, akkor a maradék két lány miért nem próbál segíteni.
Picit emlékeztet a Blairwitch projetre. Engem lekötött ez a film.
offtopic
fáklyás menet 2012 aug. 27. - 23:22:03 Előzmény phanna
(11/23)
Bocs, próbáltam nem túl konkrétan fogalmazni, de a mégis annak sikerült.
phanna 2012 aug. 14. - 09:21:35 Előzmény fáklyás menet
(10/23)
Azert eleg durva, hogy az elso mondatoddal mar le is lotted a veget...tanuld meg hasznalni a SPOILER feliratot!!!
fáklyás menet 2012 júl. 20. - 18:48:38 Előzmény Thoresen90
(9/23)
***SPOILER PÓTOLVA***

Nekem nem fordult meg a fejemben, mégis sikerült, amikor a vége felé odakapcsoltam, s a lengén öltözött lányok jól elbántak a nõvel.
olahmiki1959 2012 jún. 24. - 21:13:28
(8/23)
Az alapötlet, - öt fiatal, felületes, üresfejû nyafka amerikai p*csa elindul az éjszakába, majd csak lesz valami! felkiáltással, - ismerõs, de önmagában még nem rossz, hiszen sok mindent ki lehet hozni belõle. Lehet vígjátékok alaphelyzete, lehet belõle üldözõs-menekülõs-lövöldözõs akciófilm, és lehet. lehetett volna egy nagyon feszült, izgalmas horrorfilm is.
Ehelyett egy baromira idegesítõ, logikai hibákkal, bicskanyitogatóan idióta megoldásokkal teli, zagyva, sokszor kivehetetlen, kapkodó kameramozgással telespékelt õrület lett belõle.
Az már csak egy bónuszpont, hogy a nézõ feje 5 perc után gyakorlatilag szétmegy, amikor ezt a folyamatos nyavalygást, sikoltozást, egy pillanatra abba nem maradó szózuhatagot hallgatja, amit ezek a csajok elõadnak.
Mindig elgondolkodom azon, hogy a valóságban vajon hogyan viselkednének emberek, ha véletlenül ilyen helyzetbe kerülnének. Mert így, szerintem biztosan nem.
Nem igaz, hogy öten nem tudnak elbánni egy magányos nõvel, akinél ugyan fegyver van, de mindig olyan közel engedi magához a lányokat, hogyha lerohannák, -
SPOILER - ahogyan az a végén meg is történik -
SPOILER VÉGE,
akkor pillanatok alatt el lehetne intézni.
Ehelyett jön egy másfél órás õrület, megspékelve a rendezõ eszement filmes koncepciójával, ami azt jelenti, hogy amikor végre történne valami a távolban, akkor nem azt mutatják, hanem azt, hogy az egyik lány éppen ragtapaszokat rak az arcára a kocsiban. És mindig jelentéktelen, az izgalmas, vagy éppen kegyetlen, szadista jelenetek helyett kocsiban való szerencsétlenségeket láthatunk.
És a film egyébként is tele van életszerûtlen, idegesítõ mozzanatokkal. Ha menekülnek valaki elõl éjszaka, egy sötét erdõben, akkor csak annyit kellene tenniük, hogy lekapcsolt lámpákkal behajtanak a fák közé, leállnak, és BEFOGJÁK A POFÁJUKAT!
Az üldözõ soha nem találná meg õket. De amerikai lányok esetében ez a lehetetlenséggel határos követelmény.
A másik problémám, amit már máshol is leírtam, hogy pl. az USÁ-ban, ahol halál egyszerû dolog legálisan fegyverhez jutni, öt lány miért nem visz magával legalább egy-két pisztolyt, ha már elindulnak az éjszakába, hogy nem legyenek teljesen védtelenek.
A legnagyobb problémám pedig az a filmmel kapcsolatban, hogy a végén sem derül ki, hogy tulajdonképpen ki a franc volt ez a nõ, aki megtámadta õket, miért haragudott meg rájuk, és mit akart tõlük.
Konklúzió a filmrõl: egy elcsépelt, bár jó alapötlet, katasztrofális dramaturgiai és képi megvalósításban.
2/10.
Nkrissz 2012 jún. 24. - 19:22:49
(7/23)
Emberek!Ez a legrosszabb film amit valaha láttam (igaz pár visongós vezetõs részt áttekertem)!

Kezdjük ott hogy az 5 csaj már az elején is feltûnõen sokat nyávog aztán amikor üldözõbe veszi õket a leszbikus sorozatgyilkos elszabadul a pokol.Az egész nézhetetlen ,logikátlan ,de a vége vitte a pálmát.A végén konkrétan nem tudtam hogy az 5 csaj hova teleportált a kocsiból és hogy az a szemét rabló tetves focimezes szõke takonyzabáló miért hagyja hogy odakötözzék az üléshez.

Végszónak csak annyit hogy ez az egyetlen film ami valaha felidegesített (legszívesebben fölrúgtam volna a tv-t).
1/10
pillangókisasszony 2012 jún. 24. - 03:01:16 1/10
(6/23)
Talán kissé merészen,de ki merem jelenteni,hogy ez a legrosszabb film amit életemben láttam.
Egyébként sem kedvelem ezt a kézikamerás stílust,de ez azok közül is a legrosszabb.
Lehetetlen lenne a film hibáit felsorolni,konkrétan elejétõl a végéig,az egész az.Öt ilyen idióta pitsát...folyamatosan logikátlanul cselekednek...Rettentõ idegesítõ volt...Komolyan megfájdult a fejem.
Mindössze azért szenvedtük végig anyukámmal,hogy megtudjuk,ki ez a nõ,miért teszi a csajokkal(gondoltuk nem véletlen),aztán kiderült a nagy semmi,a nõ pusztán elmebajos.Nagyon sajnálom a rászánt idõt.
Adtam már más filmre is 1 pontot,elhamarkodottan ezek szerint.Ugyanis,ez a kõkemény egy pontos,de csakis azért ennyi,mert mínuszt nem lehet adni.

Gyakran nézek film+-os horrort,általában tudom,hogy valamilyen B kategória film vár rám,de ez,az igazi ZS kategória.
Thoresen90 2012 jún. 24. - 02:49:17
(5/23)
Most lett vége...Akinek megfordul a fejében az ötlet, hogy erre menjen el másfél órája, na az gondolja újra inkább. Sajnálom a rá szánt idõt. Ahogy korábban megjegyeztétek a visongás az egyik, aztán ami még szemet szúr hogy 5 csaj van, akik közül rendre eltûnik 2-3..hogy õk közben hová tûnnek az nagy talány, aztán az hogy öten nem képesek elõbb kapcsolni hogy õk is visszatámadhatnának, ahelyett vinnyognak.
1/10
Denes23 2012 jún. 24. - 01:35:35 1/10
(4/23)
MEG NE NÉZD!!!A SAJÁT ÉRDEKEDBEN!!!!Ekkora idióta filmet régen láttam.Hányadék az egész,igénytelen.Ahogy az elsõ 2 is írta a visongás....-.-