10/10
angels. 2012 febr. 11. - 19:35:45 10/10
(33/73)
Nem szeretnék degradáló hozzászólást írni, de ez bizonyos szempontból rétegfilm, hiszen sokkal többet nyújt azoknak, akik tapasztalatból tudják, mi is az az igazi sportszeretet, melyet sokan már-már megszállottságnak titulálnak. Laikus szemmel nyilván sok mindent lehet hiányolni belõle (megjegyzem, egy igaz történeten alapuló filmen olyan rengeteget nem lehet csavarni), számomra azonban nagyon egyben volt. Kiváló színészi alakítások, jó vágások, kellemes zene (a This Will Destroy You nevezetû texasi instrumentális banda egyik személyes kedvencem, így nagyon megörültem, amikor meghallottam a The Mighty Rio Grande címû számukat a filmben)és a baseball világának aránylag hiteles ábrázolása, annak ellenére, hogy épp a laikus nézõk miatt lehetett attól tartani, hogy ezt kicsit lebutítják a készítõk. Az amerikai sportok teljesen más világ, olyan hatással vannak emberi sorsokra, melyet európai aggyal nehéz megérteni, s láthatóan sokan nem is értik.
Összességében nekem nagyon tetszett, egyértelmû 10/10, és Go Texas Rangers!:)
7/10
Spooner 2012 febr. 11. - 19:00:01 7/10
(32/73)
érdekes megközelítés, egyszer jó volt megnézni! bár sose értettem a baseball-ban mit szeretnek annyira az amerikaiak :)
5/10
offtopic
_Freddy_ 2012 febr. 10. - 09:51:30 5/10 Előzmény bbit
(31/73)
aha, így már érthetõ, köszi :D csak kár hogy ezt a filmbõl nem értettem meg elsõre, és nem csak én..
6/10
bbit 2012 febr. 09. - 20:13:28 6/10 Előzmény _Freddy_
(30/73)
Valamit nagyon félreértettél... 1984-tõl kezdve pár évig a fiatal Billy-t mutatták, aki az egyetem helyett a profi sportkarriert választotta, de abban tehetsége ellenére mégsem lett sikeres...

Lásd a szereposztást:
Reed Thompson ... Young Billy
Brad Pitt ... Billy Beane
6/10
Rahar 2012 febr. 08. - 16:52:49 6/10
(29/73)
Számomra erõs közepes film. A képi világ, a vágások igényesek, a színészek hitelesek. De a történet és a cselekményvezetés nem igazán izgalmas, néhol vontatott. Mivel valós eseményeken alapul, ezért én úgy gondolom, hogy amit lehetett azt nagyrészt kihoztak a történetbõl. Sajnos ez nem annyira izgalmas és érdekes mind más fiktív vagy valós események.
4/10
Kszabi333 2012 febr. 07. - 21:40:11 4/10
(28/73)
Szerintem nagyon gyenge film!! Vontatott, kevés fordulat..
5/10
_Freddy_ 2012 febr. 07. - 06:31:26 5/10
(27/73)
SPOILER!!!

Tegnap megnéztem, ez tipikusan az a film, hogy látszik, hogy akarnak, de nem nagyon jött nekik össze. Nem is lepõdnék meg ha nem kapja meg a legjobb filmnek járó Oscar-t.
Tényleg az a tipikus történet, egy embert hõsként kiemelõ, egy db történetet elmesélõ kis film. Jön a csávó, a maga önfejûségével, összehordja a csapatot innen-onnan, és a szerencsétlen srácokból megcsinálja a kiváló csapatát, aztán az utolsó meccset elveszítve végevan az egésznek, és ettõl lesz ez dráma? na de kérem...:D Azt viszont nem értem, hogy egészen 1984-tõl írják az éveket, és 2002-ig is eljutnak, de senkisem öregedik...és nem játszottak annyi idõ alatt egy meccset sem? vagy most mivan??? 2001-ben játszanak elõször, amikor is összejön végre a csapat, megvan minden és belekezdene ka karrierbe, de akkor mik akartak lenni azok az 1984-tõl kezdõdõ évek? 17 év míg összegyûlt a csapat vagy mivan??? SPOILER!!!

Hát ez nekem nem jött be, és rossz látni szegény Pitt-et ilyen ráncosan...
8/10
Beyond silence 2012 febr. 07. - 03:35:45 8/10
(26/73)
Meglepõ, de a vége üt. Életre szóló jelentõsége van ennek a baseballba ágyazott gondolatnak, hogy is lehet élni sok minden ellenére, megfogalmazódva a kis lánya dalában és a montázsban hogy hiába mondják az okosok hogy meg van benned minden 'tehetség'.

Ez a két kiemelkedõ momentuma a filmnek és ezért mardos még mindig, hiába szól látszólag egy baseball csapat menedzselésérõl - a rendezõ akart valamit.

4.3/5

beyondsilence.blog.hu
3/10
Mr.Niceguy 2012 febr. 04. - 18:30:30 3/10
(25/73)
tipikus amcsi film, abból is a gyengébben sikerült fajta. mit is látunk a bõ 2 órában?
adott ugye a régi rendszer vs új rendszer dolog, amivel nincs különösebb probléma, de nem egy filmben találkozhattunk már ilyesmivel.
az egyetem vs profi sport "probléma" gyönyörûen bemutatja, hogy a profi sport bizony nem érzelmi alapon mûködik, hanem kõkemény üzlet. halkan jegyzem meg, hogy pl az NFL-ben teljesen másképp mûködik a dolog(ott az egyetem alapfeltétel egy profit csapatba kerüléshez).
a statisztika szép és jó dolog, de nem számol az érzelmi tényezõkkel és a szerencsével sem
a menedzser, aki sosem nézi a meccseket egyenesen vicc kategória
az egyik meccsen Joe Satriani játszotta a himnuszt, piros pont
a menedzser és az edzõ ellentéte szintén vicc kategória
"azért csinálom, hogy nyomot hagyjak" hangzik el Pitt bácsi szájából. kérdem én, a zsinórban megnyert 20 meccs 103(?) éves rekordnak számított, ez nem elég?

összegezve mindezt, azt kell mondjam, hogy a profi sport nem más, mint üzlet és ezt a film gyakorlatilag figyelmen kívül hagyja. adott ugyanis egy menedzser, aki azon kesereg, hogy kicsesztek vele anno, mert azt ígérték neki, hogy minden tuti lesz, ne a felsõoktatást válassza hanem a baseballt. persze nem lett belõle senki, csak egy menedzser egy kis költségvetésû csapatnál, aki érzelmi alapon áll a sporthoz, mégis pókerarccal cserélgeti a játékosait. arra nem kapunk választ, hogy Pitt bátyánk küzd-e anyagi nehézségekkel, de ha igen, akkor adott lenne a lehetõség a változtatásra, ha nincsenek ilyen problémái, akkor meg fogadja el, hogy egy kis csapatnak és ezzel neki is ez a sorsa(persze ritkán adódnak kivételek). a végére még egy hibát emelnék ki, ez pedig a motivációs elméletekhez kapcsolódik, egészen pontosan a Maslow-piramishoz. az öt szintbõl álló modell csúcsán az önmegvalósítás található, amirõl azt kell tudni, hogy minél inkább kielégítést nyer, annál erõsebben nyilvánul meg újra. vagyis, hiába nyeri meg a bajnokságot, akkor jött volna az a mondat, hogy "és akkor mi van? nyertünk egy bajnokságot, na bumm. van aki kettõt nyert." és így tovább. összességében egy csöpögõs, semmitmondó, értelmetlen vackot kapunk, amit Brad Pitt és a baseball ad el.
5/10
cperger 2012 febr. 03. - 22:42:44 5/10
(24/73)
Attól,hogy egy fimben Brad Pitt játszik, attól az még nem lesz jó automatikusan. Nekem egyáltalán nem tetszett, majdnem elaludtam rajta
ákhábel 2012 febr. 03. - 04:04:31
(23/73)
Pitt egész jól alakítja Robert Redfordot.
Sadenal 2012 febr. 02. - 17:37:43
(22/73)
Ez volt az elsõ film, amit megnézem az idei Oscar-jelölt termésbõl és habár minden kritikus a The Artist-ot isteníti felteszem magamnak a kérdést, hogyha ez a film ilyen kibas*ott erõs, akkor vajon mit tudhat az The Artist? :O Pitt újra erõs filmben játszik és kitûnõen, Hill pedig megmutatta másik arcát is. Sürgõsen nézzétek meg srácok, mert nagyon jó film. Fõleg az archív felvételek tetszettek az elején meg a vége fele. :) Még Seymour Hoffman-ak is jól állt az a szigorú edzõ karakter, akit játszott. Danna filmzenéje meg vérfrissítõen fog hatni a filmzene-gyûjteményembe. :) Nagyon erõs film: MUST SEE MOVIE! :)

10/10
k11zoltan 2012 jan. 29. - 13:26:38
(21/73)
Kellemes meglepetés.
9/10
ShaeLynn 2012 jan. 26. - 20:29:03 9/10
(20/73)
Brad Pitt tényleg nagyon jó. Hill szintén.
A film végig érdekes és izgalmas. Abszolút lekötött, lehet hogy megnézem még egyszer.
9/10
Noncsa 2012 jan. 16. - 22:51:55 9/10
(19/73)
Teljesen egyetértek krisztamozival: ehhez a sportághoz lövésem sincs, mégis végig izgalmas volt, lendületes volt valamiért a történet, nekem Brad Pitt újra bizonyított! Mellesleg kiélhette esetleges indulatait is, annyit tört-zúzott, edzett, borítgatott :))
Engem kicsit emlékeztetett a film végig a Jerry Maguire-re - sport téma, egy forradalmi ötlet, csak ketten a világ ellen, és ott sem a foci volt a leglényegesebb pont
10/10
krisztamozi 2012 jan. 10. - 07:33:47 10/10
(18/73)
Én nem tudom mi fán terem a baseball, de ez a film így is, és ennek ellenére is marha jó. Brad Pitt régóta tudjuk, hogy nagyon jó színész, ebben csak megerõsít ez a film.
Ami jó ebben a filmben: izgalmas, Pitt, számok, s a végén még a baseball is elkezdett érdekelni :)
10/10
mr.nobody 2012 jan. 04. - 21:42:35 10/10
(17/73)
Kib..szott jó film aki teheti nézze meg!!! Kb. olyan érzésem volt mint amikor a Warriort néztem csorgó nyállal néztem végig a filmet.Dráma ez a film de van benne izgalom bõven és ez ad egy kis pluszt a filmnek. Olvastam csomó helyen h Brad Pitt nagyon jó a filmben és nem túlóztak óriási volt a csávó és ez Hill gyerek pedig még nagy színész lesz az biztos. A zene szintén óriási volt az is plusz löketet ad a filmnek. Lazán meglehet nézni Baseball ismeretek nélkül a filmet lazán érthetõ. Ajánlom mindenkinek aki elve bírja a sport filmket pláne ezt ami nagyon igényes is. 10es film. PEACE
offtopic
_Enzooka_ 2012 jan. 01. - 21:22:37
(16/73)
tuti nem látta a filmet, belenézett a trailerbe ,és írt vmit.
offtopic
_Enzooka_ 2012 jan. 01. - 20:44:50
(15/73)
Igen, végre egy film.. Újra szeretem az amerikai filmet. :)Nagyon jó volt...
8/10
bbohun 2011 dec. 31. - 19:58:35 8/10
(14/73)
jó kis mozi. nem egy klasszikus sportfilm, persze nem is annak készült. sokat mutat a profi sportok háttérmunkájáról. ajánlott. 8/10

*** SPOILER ***
nem gondoltam volna a végén, hogy marad a kiscsapatnál...
*** SPOILER VÉGE ***