6/10
napraforgó 2018 aug. 31. - 18:17:06 6/10 Előzmény s1u2x3e4l
(19/59)
Érdekes lenne megtudni, hogy Prudencia mindig olyan kis nyuszi volt-e, vagy csak a férje mellett vált ilyenné. Mindenesetre most tényleg a sarkára állt és nem hagyta bántani Marinát. Sajnos eső után köpönyeg, mert a baj már megesett.
Csak néztem, hogy a két gonosz, Luis és Isauro milyen jól megértették egymást - hogyan lehet Marinát még jobban tönkretenni. Szinte hihetetlen - és igazából érthetetlen is - hogy a doktor miért nem erőszakolta meg ténylegesen a lányt.
Állatkirály - ez jó, na de Susana milyen jól idomítja ezt az "állatot".
s1u2x3e4l 2018 aug. 31. - 16:13:27 Előzmény napraforgó
(18/59)
Mert az ontudatos vak lany ereiben Ocaranza ver csordogal es bizony apucitol orokolt a makacssagabol.

Albertorol ez nagy szemetseg hogy tenyleg igy all a helyzethez, elfeledve sajat szarmazasat es nevelkedeset.

Ami tetszik, hogy korabban Prudencia nem igazan szolt vissza senkinek, csak osszerezzent mint a nyarfalevel. Most mar azonban a lanyaert kiall teljes mertekben, meg ha ossze is randul a hirtelen reakcioitol az uranak, mert az állatkiraly ugye kiszamithatatlan, de felemeli a hangjat vele vagy Susanaval szemben is, beleall a konfliktusba.
6/10
napraforgó 2018 aug. 31. - 14:23:55 6/10
(17/59)
Valahogy nagyon hamar kiderült ez a terhesség. Hisz az esküvő is csak pár napja, max egy-két hete volt, és az állítólagos erőszak meg csak egy-két napja. Igaz, hogy már az esküvő előtt együtt voltak, de az csak 2 nappal az esküvő előtt történt.

Alberto nagyon hamar túllépett azon, hogy ő nem igazi Ocaranza, csak egy fogadott gyerek (jogilag még csak nem is örökbefogadott), kis ellenkezés, kis kötekedés után gyakorlatilag újra annak tekinti magát. És ő, akit az anyja - tudván arról, hogy nem a saját gyermeke - minden gond nélkül elfogadott, az apja pedig - megtudván az igazságot mégis inkább akar az ő, a parasztivadék apja lenni, mint a vérszerinti lányának - képtelen elfogadni, hogy Marina gyermeke esetlegesen egy erőszak következménye. Ragaszkodik a DNS teszthez és egy esetleges abortuszhoz, ő képtelen elfogadni a más gyerekét.

Ezt ügyesebben oldották meg, mint az Esmeraldában, mert ott Jose Armando (érthetetlen okból) tiltakozott a DNS vizsgálat ellen, itt Marina az, aki csalódott, mert rájött, hogy Alberto szerelme feltételekhez kötött, akkor és csak akkor tart ki mellette, ha a gyerek a sajátja. És az öntudatos vak lány nem alkuszik meg, inkább lemond az ilyen feltételekhez kötött boldogságról.
6/10
napraforgó 2018 aug. 28. - 06:54:46 6/10 Előzmény s1u2x3e4l
(16/59)
Ez az Ocaranza birtok - a spanyol nevét nem tudom - nem lehet túl messze Valle de Bravotól, ha gyalogszerrel is könnyen bementek a hol városnak, hol falunak nevezett helységbe. A gazdagok kocsival jártak, de Marina, Yolanda, Baldomero, vagy Paulino csak gyalog. Persze az is lehet, hogy a városka előtt volt még egy kisebb falu is, amolyan előváros...
Megnéztem a Google-t és azt látom, hogy a Valle de Bravonak nevezett egység több kisebb területből, telepüésből áll, lásd a Google-térképen:
https://www.google.hu/maps/place/Valle+de+Bravo,+Mexik%C3%B3/@19.1982669,-100.1272252,2902m/data=!3m1!1e3!4m5!3m4!1s0x85cd63813218f41f:0xb687c3a1fb52897c!8m2!3d19.1950964!4d-100.1326725!5m1!1e2
6/10
napraforgó 2018 aug. 28. - 06:46:16 6/10
(15/59)
Don Luis nemhogy nem udvarias a feleségével - korábban ezt írtam, de valójában kifejezetten erőszakos. Láthattuk, hogy néhányszor kezet is akart rá emelni, volt, amikor Susana akadályozta meg. Most Albertoval össze is verekedett. Remélem, hogy Alberto sohasem bocsátja meg neki, amit tett, dacára, hogy szét fognak válni Marinával az útjaik.
s1u2x3e4l 2018 aug. 27. - 23:46:26
(14/59)
Csak tudnám Valle del Bravo miota falu a maga kozel 62000es lakossagaval?!
6/10
napraforgó 2018 aug. 24. - 20:24:29 6/10
(13/59)
Ez a szegény Marina olyan borzasztóan néz ki a 6 számmal nagyobb ócska kardigánjában, meg a dupla szoknyájában, egy piros, egy kék bokáig érő szörnyűség. Valahogy elég hihetetlen, hogy Alberto beleszeretett egy ilyen elhanyagolt teremtésbe.

Azon meg mosolyognom kell, hogy Zakariás mit veszkődik az elnyűtt Damiánáért. Sőt, még két férfi. Baldomero és Margarito is.

Isauro meg milyen jól megérti magát don Luisszal. Két ördög, ahogy Toribio mondja.
6/10
napraforgó 2018 aug. 23. - 07:37:24 6/10
(12/59)
Nekem annyira furcsa, hogy az Albertót játszó színésznek milyen hosszú arca van és milyen nyújtott, lapos feje. És hasonló a Paulinót alakító színésznek is. Ez ma a divat?
Marina meg olyan fura, sokszor sír, és olyankor mindig azt látom, hogy a felső fogsora kilóg a szájából, szinte vicsorog. Nagyon különösek, valahogy egyáltalán nem kerestek különlegesen szép, mutatós színészeket a főszerepekre.
Leticia Calderon és fernando Colunga kifejezetten szép pár volt az Esmeraldában, de ezek itt annyira hétköznapiak, mégcsak nem is mutatósak.
Prudencia asszony meg - ha lehet mondani, kifejezetten csúnyácska, olyan egérszerű. Elnyűtt, fáradt arc, össze-vissza lógó haj - egyáltalán nem kelti egy gazdag úriasszony képzetét. Na de Chucha (Susana) sem. Ő egy kivénhedt kurvára emléeztet, aki kínálgatja a bájait, de nem sok sikerrel.

Most ott tartunk, hogy Marina följelenti Isauro doktort nemi erőszakért, na ebből vajon mit hoznak ki? lesz itt is terhesség? És ha Marina származását bizonyítják a DNS vizsgálattal, akkor az esetleges gyerekét????? sajna nem lehet előre tudni ezeket.kíváncsi vagyok a bonyodalomra.
És Isauro ellen lesz-e eljárás???
6/10
napraforgó 2018 aug. 21. - 12:02:26 6/10
(11/59)
Maga Izadoro doktor beszélt Marinának arról, hogy megszállott szenvedélyt érez iránta, úgyhogy nem kellett volna továbbra is bizalommal lenni iránta.

Don Luis meg a válást emlegeti, mivelhogy Prude nem szólt neki arról, hogy Alberto és Mariona nem szakítottak, sőt Prude meghívta Marináékat a birtokra. Na ebből lesz-e valami?
6/10
napraforgó 2018 aug. 16. - 18:48:43 6/10
(10/59)
Vajon miért tartanak az Ocaranza konyhában a polcon ként? Mert Susana kénporral tette tönkre Marina munkáját, amit az ezüst evőeszközök megtisztításával végzett. Na és rögtön adódik a kérdés, honnan tudta Marina, hogy milyen keverékkel kell megtisztítani, kifényesíteni az ezüstöt, hisz Damiána konyhájában nem sok ezüst eszcájg lehetett....
Don Luist nagyon gonosz emberként ábrázolják - Toribio nemes egyszerűséggel csak ördögnek titulálja. Nem is értem, hogy egy olyan egyenes és empatikus asszony, mint Prudencia hogyan mehetett férjhez hozzá? És a válások korában hogy-hogy még mindig tart a házasságuk, hisz a férje vele sem épp tapintatos.
6/10
napraforgó 2018 aug. 09. - 15:44:48 6/10
(9/59)
Kicsit nevettem tegnap, amikor Marina Prudencia kérésére szakítani akar Albertóval. Albertó meg sem hallja, figyelmen kívül hagyja a lány nyafogását, sírdogálását, és addig duruzsol neki, amíg a lány elveszti a fejét és lefekszik vele. Bár nem igazán tudom, hogy hová vitte Albertó a lányt, miféle kalyibába, mert a birtokra nem mehettek, de Damiána házába sem, ott a beteg asszony, meg az őt ápoló Yolanda mellett mégsem csinálhatták.
De az biztos, hogy volt ott egy ágy, sok takaró, talán valami párna is, tehát nem a fűben lettek egymáséi, mint anno Esmeraldáék. Igaz, ők megvárták a polgári esküvőt, és csak utána mentek fel a vízeséshez szeretkezni, n em úgy, mint Alberto és Marina, akik még az eljegyzés előtt...
Igaz , Alberto Vanessával is lefeküdt még az eljegyzésük előtt, sőt Kanadában gyakorlatilag együtt is éltek.
Úgy tűnik, hogy a mai szappanoperákban már nem fordítanak oly nagy gondot a lányok szüztességére, meg a férjes asszonyok hűségére, mint pár évtizeddel ezelőtt.
6/10
napraforgó 2018 aug. 07. - 14:44:26 6/10
(8/59)
Van néhány különbség is a két verzió között. Az Esmeralda kicsit meseszerűbb, a Pillantásod nélkül realisztikusabb. Eddig sokkal kevesebb benne az olyan irreális momentum, mint ami a legtöbb telenovellára jellemző.
Esmeralda és Dominga valami ócska kis fakunyhóban laktak, ami inkább sufnira emlékeztet, mint házra, se folyóvíz, se WC, még olyan kerti pottyantós se....Marina és Damiána viszont egy rendes házban laknak, a nappali mellett mindkét nőnek volt külön hálószobája, fürdőszoba, talán külön konyha is.
Szegény Melésió roppant irritáló volt a nyelvöltögetésekkel, meg a bll-bll hangokal. Itt Toribió a falu bolondja, de róla meg kiderült Don Luis visszaemlékezéséből, hogy nyilván ő sem volt mindig ilyen zavart, csak szerencsétlenségére Luis fiatal korában meglőtte, amikor az erdőben lövöldözött. Azután sorsára hagyta, elfutott, ott hagyta sebesülten. Valószínűleg fejlövés lehetett, amiből sikerült fölépülnie, de szellemileg nem lett a régi. Vajon kiderül-e erről még több is?,
6/10
napraforgó 2018 júl. 31. - 15:47:05 6/10
(7/59)
Szinte szinkronban megy az Esmeralda (Izaura TV-n), és a Pillantásod nélkül (Story4), talán 10 résszel van előrébb a régi sorozat. Az első 20 epizód után valóban úgy néz ki, hogy lemásolták a 20 évvel ezelőttit, legalábbis ami a történetet illeti, bár belecsempésztek pár modern dolgot is. A szereplők jelleme viszont más, Főleg a szülőké. Míg Rodolfo Penareál nagyon büszke és rátarti ember volt, de néhány túlkapástól eltekintve (amit Esmeraldával művelt) mégiscsak egy úriember. De itt Don Louis egy tuskó, egy beképzelt, arrogáns bunkó, aki egy lépést sem tesz a lovaglóostora nélkül (lovagolni még nem láttam, az ostort az emberek megfélemlítésére használja). A feleségét sem bescsüli semmire, sokszor zrikálja, szekálja, megszégyeníti, stb.
De Prudencia sem hajaz Blancára, aki mindig elegáns volt, a haja szépen feltűzve, legfeljebb időnként szívbajt kapott és ágynak esett. Ezzel szemben Prudencia meglehetősen elhanyagoltnak tűnik, sem az öltözködése, sem a frizurája nem olyan, amilyet az ember egy gazdag úriasszonytól várna. A haját ugyan feltűzi valami kontyfélébe, de mindig az arcába lóg egy-két tincs.
Vanessa (Graciela megfelelője) sem az az ártatlan bárányka, aki az erőszakos anyja miatt szenved, mert azért elég sokszor nagyon is együttműködik az anyjával, a kezére játszik a gonoszságokban. Annyival modernebb, mint Graciela, hogy nem habozik lefeküdni Albertoval a házasság reményében, továbbá állandóana telefonját nyomkodja.

Én a két fiatal főszereplőt sem találom annyira meggyőzőnek. Marina csinos fiatal lány, de abszolút nem egy sugárzó szépség, olyan tizenkettő egy tucat. Ezzel szemben Leticia Calderon Esmeraldaként kifejezetten gyönyörű volt, a nagy vörös hajával az ócska kis zöld ruháiban olyan kisugárzása volt, hogy valóban el lehetett hinni, hogy a vaksága ellenére bárki beleszerethetett. Marinát nem tudatlan parasztlányként mutatják be, hanem inteligens fiatal nőként, aki megtanulta a Braile írást és így sokat tanult, olyannyira, hogy egyetemre is szeretne járni (bár nem tudom, azt miből finanszíroznák?)
Eddig még Alberto sem nyújtott semmi különlegeset, remélem később mindketten többet fognak kihozni a szerepükből.
A "gonosz" doktor is más, nem hord fekete köpenyt és kalapot, hanem kölcsönvéve az operaház fantomjának álarcát tovább praktizál. Amúgy nekem túl fiatalnak tűnik ahhoz, hogy amolyan apapótlék legyen Marina életében, a szinkronhangja is nagyon fiatalos egy meglett férfihoz.
Laura Zapata kitűnő volt az intrikus anya szerepében - kiváló magyar szinkronhanggal - ezzel szemben Susanna csak idegesítő a rikácsolásával.

Kíváncsi vagyok mit hoznak kia a történetből, mennyire fog eltérni a korábbi szériától.
6/10
napraforgó 2018 júl. 09. - 11:01:22 6/10
(6/59)
Butuska a cím. Az eleje valóban hasonló az Esmeraldához- és a lány neve itt is a fülbevaló kövére utal. Ott Smaragd - Esmeralda, itt aquamarin, vagyis Marina.
A birtok gazdája, Louis nagyon erőszakos embernek tűnik, a felesége sokkal gyengébb egyéniség, mint az Esmeraldában. Igazából Alberto sem az az erős egyéniség.
Kíváncsi vagyok a későbbiekre.
6/10
napraforgó 2018 jún. 30. - 04:19:11 6/10 Előzmény s1u2x3e4l
(5/59)
Köszi a választ, az ismertetést.
Szerintem már Esmeralda karaktere is eléggé határozott egyéniség volt, nekem épp azért tetszett, mert nem zokogta végig az egész sorozatot az elhagyott asszony szerepében, hanem a kezébe vette a sorsát. Ha ezen még erősítettek az új karakternél, nem tudom, milyen lehet a férfi? Mert Jose Armando eléggé tesze-tosza volt, csak abban a kérdésben volt makacs, hogy nem kell neki a más gyereke, meg hogy semmiképp nem csináltat DNS vizsgálatot, apasági tesztet. Kíváncsi vagyok, hogy most 20 évvel később ebből mit kreáltak.
1970-ben, a korábbi verziónál még természetes lehetett, hogy a főhős vergődött, hogy vajon ővé-e a gyerek, hisz akkoriban még nem volt, vagy gyerekcipőben járhatott a DNS vizsgálat. 1997-ben viszont már nem, ott a főhős ellenállásán bukott meg a bizonyítás. Vajon ma, amikor már egy kis nyálmintából, vagy egy hajszálból is minden megállapítható, mi lesz az ok, hogy a férfi megtagadja a gyermekét?
112 rész még eléggé elfogadható, így adok neki egy esélyt.
s1u2x3e4l 2018 jún. 29. - 22:27:59 Előzmény napraforgó
(4/59)
Igen, itt is benne van Alvaro Lascano karaktere., és ugyanolyan fontosságú, mint az eredetiben. Asszem először a 20. részben bukkan fel először egy epizód erejéig, majd miután felköltöznek a szereplők a városba, és Marina elmegy a szemészetre onnantól kezdve állandó szereplője lesz a történetnek, kb az 50. résztől, a sorozat második felében, és itt Ricardo Bazánnak fogják hívni a szemészorvost.

Hasonló a szitu majd itt is, mint az Esmeraldaban, de itt Marina karaktere is kapott egy nagy adag makacsságot, én legalábbis úgy érzékeltem, amit az apjától Don Luistól örökölt, de majd aki nézi úgyis meglátja. Ami nekem jobban tetszett, hogy itt Marina karaktere sokkal határozottabb, mint Esmeralda volt, egy erősebb női jellem.
6/10
napraforgó 2018 jún. 28. - 05:50:37 6/10 Előzmény s1u2x3e4l
(3/59)
Köszönöm Suxel, bevallom, épp rád számítottam.
Nekem anno tetszett az 1997-es Esmeralda, leszámítva néhány idétlen mellékszereplőt (Melésio, Trolébusz - aki eredetileg Choforo volt és ki tudja miért fordítotték ilyen idétlen néven).
Azt olvastam, hogy már ez az 1997-es változat is remake volt, 1970-ben már készült egy korábbi változat, szintén Sin tu mirada címmel, de erről semmit nem találtam a neten.
Az ismertetődben nem írtál semmit a fiatal doktorról, Alvaro Lascagnoról, aki megoperálta Esmeralda szemét, aztán meg udvarol is neki (bevallom én neki drukkoltam az ostoba és korlátolt Jose Armando helyett).
Fernando Colunga karaktere eleinte szimpatikus volt, de később átfordult vaskalapos korlátolt baromba. Vajon ezt kiküszöbölték-e?
-----
A másik sorozatról is kérdeznélek, a Victoria, a rabszolgák megmentője - vajon ez az Izaura (Rabszolgasors) remake-je?
Ez kolumbiai sorozat, és már adták is úgy 2 éve, de akkor még nem volt olyan csatornám, meg talán az időpont sem kedvezett, így nem néztem. Ettől többet várok, mint a Televisás sorozatoktól, talán erről is tudsz valamit. Kérlek írj vagy itt, vagy a saját topicjában. Üdv
s1u2x3e4l 2018 jún. 27. - 20:45:58
(2/59)
112 részes a sorozat, az eredeti történet 137 részes volt.
Nekem tetszett. Nem néztem ugyan rendesen, de vagy a teljes részt vagy a vágott részeket átpörgettem, így sok mindent láttam belőle. Azt tudom mondani, hogy amíg fel nem mennek a városba, addig kb. ugyanaz a történet (40 epizód), majd onnan azért megváltozik. Hasonló marad, de nem ugyanaz, és a történet végére azt lehet mondani, hogy az összes karakternek más sorsa lesz, mint az eredetiben volt.
Nagyon jó alakítások is vannak benne. Claudia Martin (Marina) méltó utódja Leticia Calderonnak (Esmeralda), de nagyon tetszett rajta kívül Osvaldo De Leon (Alberto/Jose Armando), Eduardo Santamarina (Luis/Rodolfo), Claudia Ramirez (Prudencia/Blanca), Scarlet Gruber (Vanessa/Graciela), és Emmanuel Orenday (Paulino/Adrian).
A történet fő szála az jó volt, én nagyon szerettem a Marina - Alberto párost, valamint a Vanessa - Paulino párost, viszont a mellékszálak sótlanok voltak nekem, egyáltalán nem kötötték le a figyelmemet, ezért is nem néztem egészben. Jah a Lucio Malaver szál (itt Isauro Sotero), na az jóval silányabb lett, mint az eredetiben. Salvador Pinedanak a mai napig szerintem a legjellegzetesebb karaktere, míg Carlos de la Mota (az emír a Maricruzból) egyáltalán nem élt a lehetőséggel, sőt nekem szánalmas és nevetséges volt a szerepben. Ami még tetszett, hogy nem másolták le a karaktereket teljesen, mármint a főbbeket: értem itt az egykori Rodolfot, Blancát, vagy Fatimát, de még a Melesio karakternek is okot adtak a visszamaradottságára.
Van, ami jobb a régiben, van ami jobb az újban, én egy 10/7-re értékelem összességében, azért a két központi páros a történetben sokat lendít rajta.
6/10
napraforgó 2018 jún. 25. - 13:42:39 6/10
(1/59)
Az Esmeralda remakeje. Vajon milyen lesz? És hány részes?