Téma: Pókember 3.

4/10
Semprini 2007 máj. 06. - 00:57:38 4/10
(34/254)
Mivel az elsõ két rész nekem tetszett, gondoltam, ezt is moziban kell megnézni, már csak a látvány, az akciók és a hanghatások miatt is. hát megnéztem. Olvastam elõtte pár véleményt és (többnyire negatív) kritikát, de nem akartam elhinni, hogy tényleg képesek annyira elszúrni, mint ahogy azt sokan állítják. Így aztán elég nagy elvárással ültem be a terembe. És....
Elõszöris jött a Karib 3 és a HP 5 elõzetese, aztán meg a Csillagpor címû fantasy trailere, amire még az elõzõ kettõnél is jobban kíváncsi vagyok (ami nagy szó!)...
És ezek után már a Pókember 3 - csakis csalódás lehetett. Mert az volt; igazat kell adjak a negatív véleményeknek: a filmet alaposan elszúrták. Valóban túl sok a nyáladzás és viszonylag kevés az akciójelenet, és azok sem múlják felül a második részt - kivéve a végsõ összecsapást, amikoris egyszerre látható a vásznon a Zöld manó, a Homokember, Venom és persze Spiderman.
A komputeranimáció jól sikerült, de ezt el is várja az ember egy ilyen kaliberû (és ilyen cefetül nagy költségvetésû!) filmtõl. Hanem a forgatókönyv!... Mintha az alkotók azt a (nehezen megvalósítható) célt tûzték volna ki maguk elé, hogy egy 862 részes dél-amerikai szappanoperára való csöpögést, szakítást, kibékülést és megbocsátást zsúfolnak bele a filmbe. Nos, ha így volt, sikerrel jártak! (Kérdés: valóban ezt várják-e a rajongók egy Pókember-filmtõl?...)
Ami a szereplõket illeti: bevallom, Kirsten Dunst figurája engem egyre jobban idegesít - fõleg, hogy ebben a részben kontrasztként már ott van Bryce Dallas Howard is, aki ugyan Barbie-babának van maszkírozva és egy atomfizikusnak tanuló topmodellt(!) alakít, de még így is ezerszer jobb, mint a szenvelgõs Mary Jane. James Francót eddig sem bírtam, most sem kedveltem meg, Tobey Maguire sem tartozik a kedvenceim közé, de rajta amúgy is sokat van a pókmaszk.
A film mélypontja a rendkívül cikis utcai tácjelenet (épp csak az hiányzott, hogy az egyik sarkon még maga Austin Povers is betviszteljen a képbe tánckarával együtt a jól ismert zenére...XD)
A gonoszok viszont jól el lettek találva. Fõleg Venom. Na, amikor õ feltûnt (már jócskán a film vége felé), akkor mondtam azt, hogy na, végre valami! A Homokember sem volt rossz, viszont mindkettõre lehetett volna alkalmasabb színészt találni.
A mellékszereplõk szokásos formájukat hozzák, van egy-két poén is, és az akciójelenetek tényleg nagyon ott vannak most is, de a két- és félórás játékidõbõl kb. másfél óra üresjárat. Ez pedig nonszensz.
Na, most vajon lesz-e negyedik rész?...
darwina 2007 máj. 05. - 16:01:32
(33/254)
nem értem miért mond mindenki rola rosszat.. mikor még nem is látta(persze vmennyi nem láTTA)
Buldózer 2007 máj. 05. - 12:37:30
(32/254)
X-men 3 a jelenlegi legjobb képregényadaptáció! Semmi sem érhet a nyomába.. Pókember 3 meg ratyi,csak a látvány a jó semmi több. X-men 3-ban meg minden tökéletes!
bbenjoe 2007 máj. 05. - 10:22:54
(31/254)
Én ma este nézem meg. Még ha "csak" olyan a szintje is, mint az X-Men 3-nak akkor már eleve jó, s annál pedig azért csak jobb...
bb9192 2007 máj. 04. - 16:49:34 Előzmény Zsinder
(30/254)
Én most értem haza a filmrõl és be kell valjam hogy nekem eszméletlenül tetszett. A 2. film nekem se jött be igazán de ez kárpótol mindenért. Venom eszméletlenül jó volt, ahogy Homokember és Harry is. Pókember is nagyon klassz volt. Megérte az a sok millió mert a látvány lenyûgözött. A történet is jó volt. Nagyon meglepõdtem hogy a házmester ilyen rendes :D. Nagyon tetszett ahogy kiemelték a sötét oldalát Peternek. Igaz egy kicsit ciki volt amikor az utcán táncolt de jópofa volt :D. Egyszóval nekem nagyon bejött. Lehet, hogy mégegyszer is elmegyek rá.
Zsinder 2007 máj. 03. - 03:10:43 Előzmény bbenjoe
(29/254)
Hát én most jöttem haza a premierrõl.
A film felénél már sikítva akartam menekülni a terembõl. Szerintem ezt nagyon elszúrták, persze ez csak az én személyes véleményem...
Dzshonny 2007 máj. 01. - 01:22:46
(28/254)
Londoban már megvolt az õsbemutató. És ott elég sok kritikus vehette szemügyre a filmet. Bár ugyanez volt a 300 címû filmmel is, megse jelent moziba, de elõtte már vetítették pár fesztiválon és hemzsegtek róla a rossz kritikák.Én mégis megnéztem moziba mert érdekelt, és egy nagyon jó filmre ültem be.Bár Ettõl a filmtõl nem várok sokat, (bevallom nagy pókember rajongó vagyok) mivel a második rész egyáltalán nem ütötte az elsõ szintjét, fõleg,hogy oki doki meghal a második rész végén, ez nekem nagyon nem jött be,mivel a képregénybe nem így van.Bár lehetnek változások a képregény és a film között de ez speciál nem tetszet.

Minden esetre ez lesz mindenidõk legdrágább filmje,szóval a látvánnyal nem lesz gond,ahogy eddig se volt, de egy jó történet vezetéssel akár az elsõ rész szintjét is elérheti,sõt felismúlhatja.
bbenjoe 2007 ápr. 30. - 16:21:04
(27/254)
Én megnéztem belõle egy jelenetet (publikus) és az nagyon tetszett. Tutira jó film lesz.

És különben miféle vélemények ezek, hogy egy olyan filmet -fikáznak- ami még nincs is a mozikban? Ennyit róluk.

Rottentomatoes -arra lehet adni valamit. De mindenesetre egy sor film van, amit a kritikusok elástak, s mégis nagy siker lett...
Zolcsi1 2007 ápr. 29. - 15:50:57
(26/254)
Nos. Olvasva a hozzászólásokat. Kis kijívítás. A Viasat 3 nem adhatja le a Pókember hármat meximum azt, hogy, hogy készûlt.Pókember filmeket leadhat bvagy a 80-as években készûlteket vagy az egyet vagy a kettõt. Arra azért már van pénzük. És se Tobei se Kirsten nem fog kilépni a filmbõl. Összesen 6 film fog készûlni a Pókemberbõl. És a két fõszereplõ már aláírta a 6 filmre szóló szerzõdést. Vagyis még jön három. Ja és a film nem 100%-ék pontosan követi a képregények sztorijait. Az alapokat meghagyták, de sokat változtattak is rajta. Lásd Pókember 2. Oki Doki meghal. Õt már nehéz lesz visszahozni. Na ennyit errõl.
TaurusHUN 2007 ápr. 19. - 19:13:59
(25/254)
Hogy meghal, vagy nem ezen feles filózni, mert utálom lelõni elõre a poénokat. Mindenesetre jó, hogy a gyenge, bakirekorddöntõ (kb. 140) elsõ rész után a második megmentette e sorozatot. Ígéretesnek hangzik, hogy az alkotók visszatértek a hagyományos látványokhoz, ami lássuk be, emelik egy film színvonalát, mikor egy új technikát kevernek egy régivel.
Elõttem szólónak 2-vel: A viasat 3-on tuti nem lesz, hülyeség, annyi pénzük nincs. Másrészt a Viasat3-nak most más gondja van, mivel az ORTT közölte vele, országos csatorna lesz és így köteles fõidõben 20perc összefüggõ hírmûsort szerkeszteni, ami egy vagyon pénz. Lehet kivonják magukat egy-két területrõl.
PheCho 2007 ápr. 19. - 13:41:13 Előzmény Norgoka
(24/254)
"Hello, szerintem nem fog meghalni. Olyan sosem történk sem a képregényben, sem a mesékben, sehol."

A 30-as hozzászólásom végefelé írtam, hogy az ott említett sztori szomorú. Attól az, hogy Harry meghal a végén.
És a kis Norman, a fia meggyûlöli a Pókembert.
Szóval szerintem, meglehet, hogy meghal a filmben is.
Oki Doki is meghalt a filmben (?), de a képregényben folyton visszatérõ figura. És unalmas lenne ha megint "Manó" lenne a negyedik filmben szerintem, bár a képregényben sorban jöttekváltogatva. Zöldmanó 1-2-3, Vészmanó 1-2-3, Lámpás Jack (tökugyanolyan figura) Volt egy Démanó is :D.
Abban sem lennék biztos, hogy MJ életben marad. Az eredeti sztori szerint Peter Gwen-t szereti, de Õ csak most fog belépni a filmbe. Viszont Õ meghalt a Manó miatt a hídon. Nekem úgy tûnik, hogy fel fognak cserélõdni itt a szerepek, mivel mindenhol azt hallom, hogy se Kirsten se Tobie nem akar több filmben szerepelni.
Tobie lehetséges utódját már kijelölték de Kirstenrõl szó sincs.
Nem fura?
daniii 2007 ápr. 15. - 12:33:58
(23/254)
ez nem ide tartozik de a superman 3 most lesz a viasaton vagy nem ?
Norgoka 2007 ápr. 15. - 10:49:02 Előzmény bb9192
(22/254)
Hello, szerintem nem fog meghalni. Olyan sosem történk sem a képregényben, sem a mesékben, sehol. Tuti nem hal meg, max ugyanúgy diliházba, vagy kórházba kerül majd.
Mellesleg azt a trailert amire kiadta a linket a másik rajongó kolléga, azt a mozikban lehet látni a filmek elõtt. Én tegnap láttam. Nagyképernyõn egyszerûen elkéééépesztõ. :D Ja, és a Duna Plazaban(budapest) a mozihoz ki van rakva két óriási és gyönyörûen megmunkált plakát. Ti nem furcsáljátok, hogy itt 1 nappal elõbb lesz a film mint amerikában??
bb9192 2007 márc. 27. - 19:54:42
(21/254)
Én nagyon szeretem a pókember filmeket. Szerintetek Harry meghal ebben a részben? Mert mintha lett volna egy kép a trailerben, hogy Pete és MJ között ott fekszik vki.
kovi04 2007 márc. 25. - 14:49:22
(20/254)
THE FINAL SPIDERMAN 3 TRAILER: <a target="_blank" href="http://www.spiderman3oncomcast.com/" title="http://www.spiderman3oncomcast.com/">www.spiderman3oncomcast.com</a>

Benne van Venom. Egy kicsit sokat kell várni míg letölt, de nagyon megéri.
PheCho 2006 dec. 29. - 20:17:40
(19/254)
Megint igazat kell adjak neked! :)
Fõleg ha azt nézzük, hogy csomó jelenetben kaszkadõr ügyködik.
Tényleg nem sok színészi teljesítményt kíván a dolog. Maradnak a csókjelenetek meg amikor dühösen átöltözik. :D
De azért rendben van a dolog.
Én kiváncsi leszek a többi Marvel filmre is. Hallottam Namor-ról, Vasemberrõl és amit nagyon várok az Thor. Persze lassan feldolgoznak minden szuperhõst.
Az új Batman nekem kifejezetten tetszett. Remélem a folytatása is jó lesz ;) Christopher Nolan sztem nagyon jó rendezõ. A Memento nagy kedvencem.
PheCho 2006 dec. 28. - 23:01:43
(18/254)
Teljes mértékben igazad van. Ha film szemszögbõl nézzük a dolgot. Csak így ha vesszük a kétféle történetfonalat a képregény szerint akkor a filmes vonallal már 3 különbözõ történethálózat alakul ki. A végén ember legyen aki kibogozza, hogy hol mi történt. :)
Persze nem kell mindenkinek mindent ismerni, választani is lehet.
De ettõl az aggodalmamtól függetlenül sztem nagyon jól ki lett találva a történet. Olvastam olyan pletykákat, hogy se Tobey sem Kirsten nem vállal több részt. Nagy kár lenne, mert nem lenne jó lecserélni a megszokott arcokat. Ehhez fûzõdõ rémálmom, hogy csak néhány karakter kap új szinészt. A többiek maradnak. Na ezt nevezném tudathasadásnak. (Mint a régi Batmanben)
És persze lenne még pár kidolgozható karakter. Venom szálon a Vérontó (Carnage) (bár ez már horrorba hajló sztori). Egyéb szálakon pedig a pók alternatívák, klónsztori, a Fekete Macska, Smyth stb. És ha már olyan jól felvezették a második részben akkor a Gyík például. Én totálmeg voltam gyõzõdve róla, hogy ebben benne lesz.
Érdekes lenne ha "beleszõnék" Madame Necc-et. :)
Rengeteg alternatíva.
PheCho 2006 dec. 28. - 19:29:59
(17/254)
Sziasztok!

Én Õs képregény rajongó vagyok és csak azért szólok hozzá háta valakinek pontos információval szolgálhatok.
Szóval a szimbionta az eredeti történet szerint az ûrbõl jön ugyan de köze sincs MJ eredeti võlegényéhez. (Õ JJJ fia aki valójában farkasemberként tért vissza az ûrbõl) Valójában a titkos háborúból hozta magával Peter, mert amikor mindenki nekiállt új ruhát kiszedni egy gépbõl, õ azt hitte, hogy valami hiperszuper gönchöz jutott a gép segítségével. Csak hát õ rossz géphez ült le. :(
Az új sztorivonal szerint pedig a szimbionta egy kémiai vegyület amit Peter és Eddie apja közösen fejlesztett ki, hogy a rák ellenszere legyen de sosem tudták letesztelni. A csínytevõk ellopják és akkor lesz belõlük Venom.
A Homokember az új trailer szerint az Oscorp "kreálmánya". Eredetileg köze sincsen Peter Bácsikájának halálához. Ha Stan Lee és Avi Arad beleegyezett egy ilyen forgatókönyvbe akkor nagyot fogok csalódni, mert az alap történetszálban még össze is haverkodnak. Szóval szerény véleményem szerint õ csak az Oscorp "áldozataként" fog feltûnni és amúgy bankrabló lévén folytatja áldásos tevékenységét újdonsült képességei segítségével. :)
Harry Osborn a képregény szerint megtudja ugyan, hogy Peter a Pókember de sosem fordul ellene. Nagyon sokáig ott azt sem tudta, hogy az apja volt a Zöld Manó. Igaz késõbb mindenre rájött és felöltötte a manóruhát, de eleinte szuperhõsként éppen Petert segítve. Csak sajnos idõvel õt is kikészítette az erõnövelõ szer és egy igen kultikus történet keretében ismerhetik meg a rajongók Peterhez fûzõdõ viszonyát.
Szomorú történet volt annyit megúgok. És elõrevetít bizonyos dolgokat az uccsó pár képkocka.

Remélem senkinek nem volt haszontalan ez a pár sor és ha valaki pontosítani tudná még az jó lenne.
Természetesen csak a saját véleményem és nem tények vannak befûzve.

További jó mozizást és várakozást mindenkinek! ;)
yume 2006 dec. 28. - 16:18:04
(16/254)
Nekem is így rémlik.
De a történet szerint (mármint képregény) én úgy emlékszem hogy a szinbionta eleve az ûrbõl jön, pontosabban amikor MJ volt palija (az ûrhajós) visszatérne és valami történik a gépével és le is zuhan, de a pasi túléli. Aztán a lény megtalálja Petert, de õ késöbb úgymond legyõzi magában és egy harmadik emberhez jut el a szinbionta aki Peternek valami ellensége. Ez így kicsit zûrös tudom :D De valahogy így volt.
Egyébként ha Ben gyilkosával csinálják meg és átírják az egészet akkor meg enyhén a Batman Begins-re fog hajazni :/ és így meg már gáz.
Kiskacsa1 2006 dec. 28. - 16:00:17 Előzmény Gyöngy
(15/254)
De azt már megtalálta, aki megölte a bácsikáját, nem? Szóval aki kirabolta azt a pankrátor menedzsert, vagy mit, Peter meg beengedte a liftbe, aztán az meneküléskor a kocsi miatt ölte meg a nagybácsit, Peter meg elkapta, és ki is zuhant jó magasból. Vagy akkor az mégsem halt meg?