janderka ápr. 11. 08:43:36 Előzmény napraforgó
(258/278)
Mint ahogy már az első évad első részeinek idején is írtam, ezúttal is túl nagyot gurított a magyarítóbrigád, hogy zökkenőmentesen a sztori a limonádédráma keretei közé.

Reálisabb lett volna, ha a Guba família inkább csak egy országos lefedettségű, jól menő autókereskedő család lett volna. Akik mondjuk egy haveri füles alapján megtrükközött nagyobb mennyiségű tengerentúli használt autó kontingens adómentes behajóztatása miatt kerültek volna trébe, és vonták volna zár alá emiatt a cégük és családjuk teljes vagyonát. Máris kevésbé lett volna magyarázatra szoruló ekkora fajta pénzügyi/szakmai kiszolgáltatott bénázgató lenullázódás. Tényleg csak egy hangyafarknyit kellett volna visszavenniük a készítőknek a kerettörténetből.

De hát Hámoritól jót ne várj!
5/10
napraforgó ápr. 11. 05:46:12 5/10 Előzmény janderka
(257/278)
Hát ez az! Hogy diszponálhatott egy nyálas szájú kölök, -még ha bankvezér fia is - egyedül a bank ,összes pénze fölött??? És hogy-hogy nem jut eszébe az egyetemet végzett Olikának egy percre sem, hogy tán meg kéne kérdezni apucit is.?

Ennél sokkal kisebb összegek mozgatásához is mindig 2 személy kell, az utalványozó, meg az ellenjegyző, hát hogy-hogy Olika egyedül eltapsolhatta a bank összes, ÖSSZES vagyonát?
5/10
napraforgó ápr. 10. 14:30:17 5/10 Előzmény janderka
(256/278)
Azt hiszem, hogy a sorozat elejét én csak félszemmel nézhettem, mert erre már nem emlékszem. Voltak bizonyos fenntartásaim HB asszonnyal szemben, de aztán később belelendültem a történetbe, köszönhetően a jó színészi alakításoknak.

Akkor most már csak arra vagyok kíváncsi, hogy hová tűnt a bank rengeteg pénze?
janderka ápr. 10. 14:02:24 Előzmény napraforgó
(255/278)
Ez már régóta gyanítható. És visszanézve a legelső részt, István akkori arckifejezése sejtetni is engedte így utólag, hogy köze volt a dologhoz - sőt Hannuska még rá is kérdezett nála, amikor a tévén épp Gubáék letartóztatását nézik, hogy ugye nem?! Hát de - kb mint a Drága örökösökben.

Csak hát ez az egész mese úgy hiteltelen, ahogy van.
5/10
napraforgó ápr. 10. 13:01:21 5/10 Előzmény janderka
(254/278)
Most néztem az ismétlést és valóban mondta Pali, hogy Istvánnak sok erőfeszítésébe került, hogy a Guba család lekerüljön Pantallósra.
Még a végén kiderül, hogy ráhibáztam és István tette tönkre őket.
janderka ápr. 10. 09:46:51 Előzmény napraforgó
(253/278)
A Rocco ügyre lehet egyfajta magyarázat, hogy itt 1 nap gyakran 10 epizódon át tart.
5/10
napraforgó ápr. 10. 09:30:57 5/10 Előzmény janderka
(252/278)
Én ezekre már nem emlékszem annyira, de igaz, nem is követem 100%-os figyelemmel. Így aztán ami megragad, megmarad, a többi meg huss, elszáll.

A mostani részekben is van pár furcsaság. A rafinált kis Alexa odaadja a szenilis Tatának a nagyapja bélyegalbumát (Ez teljességgel hihetetlen), aztán ezt elmondja az apjának, aki csak pofákat vág és nem rohan el azonnal az Aczélékhoz, hogy visszaszerezze. (ez megint hihetetlen)

Áááá, de hát most már nemsoká vége lesz. Csak remélem, hogy némileg értelmesen zárják le és nem hagynak nyitva egy csomó dolgot, hogy hátha, évek múlva mégis leforgathassanak egy 3. évadot. (lásd a Drága örökösöket, ahol már senkit se érdekel a 4. évad)

Apropó, Roccó miért nem jelentkezett még a táskájáért, amit a Gubáéknál hagyott?
janderka ápr. 10. 08:31:19 Előzmény napraforgó
(251/278)
Az első részben makogott róla (direkt visszanéztem most). És nem volt ugyan benne biztos, de kibökte, hogy Búzás... És azt hiszem a későbbi epizódokban is felbukkant aztán ez a tipp - még poénkodtam is róla, hogy a nagy gabonaötletelés során, mikor mondják ki azt, hogy Árpa :)
janderka ápr. 10. 08:24:53 Előzmény janderka
(250/278)
Bár, mint a bank és brókerház tulajdonosa, akkor is felelős lett volna valamilyen szinten a bukásért. Még ha a valóságban ugye - ahogy azt már sokszor kiveséztük - akkor sem nullázódott volna le azonnal és ennyire a teljes család. Tekintve hogy a sztori szerint itt nem csalás történt, de még csak nem is hűtlen kezelés, hanem maximum hanyag kezelés. Ami jóval enyhébb tételű bűncselekmény. És mivel nem keletkezett belőle újabb vagyon, nem is lehet miatta semmit sem lefoglalni a már korábban meglévőkből. És hát az sem úgy van ám, hogy a banktulaj akármilyen magas polcra is rakott kisfia egyedüli dönthessen a bankban tartott befektetői pénzek teljes, egyirányú és azonnali átcsoportosításáról (befektetéséről)...

De hát ez már átrágtuk sokszor.
5/10
napraforgó ápr. 10. 08:18:12 5/10 Előzmény janderka
(249/278)
De ha Oli emlékszik a Búzás névre, nem gyanús neki, hogy az a Búzás ez a Búzás? És miért szaladgálnak hozzá segítségért?

A többiben igazad van. Csak hát Tóni annyira elkényeztette a családját és olyan nagy papucs, hogy nem tudta volna elviselni, hogy egyszülött kicsi fia börtönben senyvedjen.
janderka ápr. 10. 06:39:15 Előzmény napraforgó
(248/278)
Hát csak emlékszik, ha negyed éve még emlékezett. Márpedig akkor még tudta, hogy kinek a tippjére forgatta be kriptovalutába a befektetők pénzét...
Juteszembe, ez az egész baromság ott kezdődött, hogy Tóni bevállalta a balhét a fia helyett, és ezzel lenullázta magát a szakmában. Pedig ha hagyta volna, hogy a fia maradjon a vádlott, akkor benne maradhatott volna a pénzügyi világban és továbbra is pénzt keresve, előbb-utóbb kimosdathatta volna őt (és a bankjukat) a szarból.
5/10
napraforgó ápr. 10. 03:31:12 5/10 Előzmény janderka
(247/278)
Ha Oliver egyáltalán emlékezne a nevére. De így hogy deríthetnék ki, hogy benne volt?
janderka ápr. 09. 21:33:08 Előzmény napraforgó
(246/278)
Hát meg, ha ő is benne volt a bank bebuktatásában, akkor nem is tehetné, mert a végén még őt csuknák le...
5/10
napraforgó ápr. 09. 20:55:02 5/10 Előzmény janderka
(245/278)
Emellett szól az is, hogy Pali nem akarja védeni Tónit. Nem teheti István akarata ellenében.
janderka ápr. 09. 20:39:51 Előzmény napraforgó
(244/278)
Igen, volt ma egy elszólása, hogy István sok erőfeszítést tett azért hogy Gubáék lekerüljenek Pantallósra. Tehát István áll a lecsukatás mögött.
5/10
napraforgó ápr. 09. 16:49:27 5/10 Előzmény janderka
(243/278)
Az nekem is feltűnt még a sorozat elején, hogy Olivért egy Búzás nevű ügyvéd palizta be és őmiatta veszítette el a bank összes vagyonát. Akkoriban csodálkoztam is, hogy senki nem ment utána ennek a Búzás nevű ügyvédnek, hogy kicsoda, micsoda, hol található, stb.
Csak csodálkoztam, hogy Olivér annyira hülye volt, hogy egy teljesen ismeretlen ügyvéd tippjére ilyet lépett.
Na de ezen hamar átsiklottak és ment tovább a sorozat.

Én ezt a Búzást nem tartom olyan pengének, hogy ilyet magától kitaláljon, de mi van, ha István bácsi megbízásából csalta tőrbe a Guba családot, hogy azok kénytelenek legyenek visszaköltözni Pantallósra. És talán a bank rengeteg pénze is Istvánnál landolt.....

De mivel nem lesz 3. évad, ez biztosan ki sem derül.
janderka ápr. 09. 13:36:30
(242/278)
Én nem tudom, de Tata ál-demenciájára továbbra sincs semmiféle racionális magyarázat, azon túl, hogy frappánsnak gondolják a készítők. Még akkor sem, ha kiderülne róla, hogy anno ő csinálta fel Hannuskát és az szülte meg Tihamért, s nem annak sosem látott és említett néhai anyja.

De az is abszurd, hogy most derül majd csak ki, hogy "ez" a Búzás "az" a Búzás, csak eddig senkinek sem tűnt fel a szakmai és vezetéknévi egyezés.

Nem beszélve a mélyhűtőben (napok, hetek óta?) rejtegetett ügyészégi levélről, ami alapján már rég lezárulhatott volna ez az egész balfaszkodás, amit mi sorozatként voltunk kénytelenek nézni.

Az egyetlen ami kicsi nézhetőséget vitt a dologba, az Olcsika újabb lázálma volt, amelyben Tihamérossá vált önmagán és Angélává butult szerelmén rémüldözött.
1/10
manocskakeller@gmail.com márc. 27. 20:41:11 1/10
(241/278)
Eddig nem szóltam hozzà, de egyre jobban bassza a fantáziàm. Full gagyi és egyre rosszabb. Túljatszott full hülyeségek vannak benne. 1/10
5/10
napraforgó márc. 27. 17:50:16 5/10
(240/278)
Nekem az tetszik, hogy így egy csomó ismeretlen színészt ismerhetek meg. A történet gagyi, ez igaz, de olyan jó színészek játszanak benne és olyan komolyan veszik a szerepüket, ettől egész élvezhető a dolog.

Hernádi Jucinak nagyon jól áll a szőke haj és imádom az enyhén maníros dumáját.
Dobó Katának nagyon szép nagy haja van és jól áll neki a nevetés. Sajnos a szerepe szerint nem sokat nevet, mert egy idegesítő mísz pic.át alakít.
Juhász István (Laci) hihetetlen pofákat tud vágni, Domokos Éva Lili (Fruzsi) bájosan ostobácska.
3/10
trudy márc. 27. 12:20:44 3/10
(239/278)
Elég béna... A poénok is olyanok, mintha valami nyugdíjasklub délutáni szakkörén találnák ki. Az egyetlen fogjuk rá jó karakter a politikus, aki szennyező gyárat akar telepíteni és krumplival vásárol szavazatokat.