2/10
Timetta 2025 dec. 10. - 20:16:06 2/10 Előzmény antibond
(705/705)
Megnyugtató, hogy nem vagyok egyedül, aki nem imádja ezt a zagyvaságot :D
antibond 2025 nov. 15. - 21:29:58 Előzmény Nótárius
(704/705)
A színvonalas, kulturált vitázás kedvenc elfoglalatosságom, ellensúlyozandó az ilyen mederben folyókat: te hüjevagy ba..beg. Az ellenvélemény kifejtése nem a másik gondolatának a minősítése, az pedig végkép előfordulhatatlan nálam, hogy bármi módon minősítsem a másféle véleményt kifejtő embertársamat. Még soha nem ejtettem ki a tollamon: " szerintem, neked nincsen igazad", csak azt mondom: nekem erről más a véleményem. Itt pedig leginkább a filmekről szóljanak az észrevételeink, ne egymásról. (Más kérdés, hogy hízelgéssel nálam bárki bármit elérhet...)
1/10
offtopic
Nótárius 2025 nov. 15. - 20:17:16 1/10 Előzmény antibond
(703/705)
Hátrább az agaraimmal! ;)
Így utólag újragondolva: szerintem, illetve számomra, az általam idézett első mondatban volt a "csavar".
Amire én az elsődleges jelentéstartalma alapján reagáltam, mert úgy valóban egy tömegesen szajkózott, tipikusan kioktató értelmetlenség; és így írásban nem volt támpontom a "csavar" észlelésére. Ezzel szemben én egyértelműen előrebocsátva, karikírozásként írtam az utolsó mondatomat. ;)
Jó érzéssel nyugtázva, hogy normális hangnemben tudtuk tisztázni, hogy kettőnk között végeredményben nincs is érdemi véleménykülönbség; köszönöm, hogy mindezt újra átgondolhattam.
antibond 2025 nov. 15. - 18:29:59 Előzmény Nótárius
(702/705)
Van előzménye annak, hogy így indítottam a mondanivalómat. Ki is találhatod, ha sokat helytelenkedsz itt: rengeteg súlyos kritikát kap az, aki elárulja, hogy az adott filmet nem is nézte végig, utána pedig véleményezi azt. Semmiképpen nem szántam kinyilatkoztatásnak, hiszen éppen arról beszéltem, hogy részemről sem lenne helyes ilyen gyakorlat követése, ugyanakkor, kicsi csavarral mégis - közvetett -véleményként írtam le, nem sikerült még soha a VÉGE feliratig eljutnom. És természetesen azt is elfogadom, hogy ha az emberre - már megint! - lelombozó hatással vannak az első percek jelenetei, nyugodtan minősítheti a filmet borzalmasnak, mert mitől lenne jó az a végére, aminek a kezdete gusztustalan, alpári, vagy annyira bugyuta, amitől egy kacagó gerle is bánatos turbékolásba fogna. Még egyszer: én saját magamat intettem visszafogottságra a kritikát illetően, miközben bőven elfogadom azt, amiről írtál. (Bár az is igaz, hogy a végén Te is abba az utcába kanyarodtál be, aminek a neve: "Ne raboljátok az időmet!)
offtopic
Lyra01 2025 nov. 15. - 16:45:21 Előzmény Nótárius
(701/705)
Pont így, ahogy mondod! Intelligens embernek - ugyebár, ha már általánosítunk, legyünk annyira gálánsak és előzékenyek, hogy a többi emberi lényt is ebbe a csoportba helyezzük - akár pár perc, hovatovább másodperc is elég, hogy megítélje hova pozicionálja az "alkotást". Amikor pl. azt látom az ajánlóban - amit tolnak az arcomba, ha akarom, ha nem -, hogy nőnek álcázott ogre odarondít az út közepére, egy másik sugárban hány...hát hadd hányjak én is egyet, és jutalmazzam látatlanul is 1*-gal. De ilyen a Házasság első látásra, balhés főzőshow összes, Észbontók...rengeteg van, nem részletezném. Aki olyan műsorok (végig)nézésére kényszeríti magát, ami eleve érdektelen vagy visszatetsző számára, szimplán önbüntető mazochista.
Ahogy az olyanokat sem értem, akik azt írják " Már kétszer végigszenvedtem (értsd: végig szenvedett a film nézése alatt!) a filmet, de még mindig nem értem, mit szeretnek rajta". (WTF???)
1/10
offtopic
Nótárius 2025 nov. 15. - 15:55:31 1/10 Előzmény antibond
(700/705)
Különös módon pro és kontra, újra és újra felbukkan ezen a fórumon (is!), hogy vala-kik a saját (!] álláspontjukat, viszonyulásukat, mintegy orákulumként kinyilatkoztatva próbálják az általános elvárás szintjére emelni. Például úgy kezdve a hozzászólást, hogy:
"Az ember (?) nem mond - ugye - véleményt egy filmről, amit nem látott még egészen a végéig." ?!?
Ezzel szemben, a vélemények rendkívül szerteágazó sokféleségéből következően hamis és értelmetlen is a nem létező "Az ember"-re
hivatkozva, bárkinek a saját álláspontját másokra tukmálni. Ez a ráerőltető hozzáállás könnyen elkerülhető, ha mindenki csak a saját nevében értékel. Mert pl. sokan másokkal együtt, lám, ... én is ember vagyok - ugye -, de egészen mást gondolok minderről. Tehát én például nagyon sokmindenről, már néhány részinformáció alapján is (a magam számára!) teljesértékűen érvényes véleményt tudok és szoktam is formálni. (Az ember ugye?) A filmek értékelésével is éppígy vagyok. Sokszor elég néhány képkocka, vagy esetleg néhány (tíz-) perc, hogy a látottak visszataszító színvonaltalansága, vagy kétségtelenné vált érdektelensége okán, bármikor (!) otthagyjam, hiszen (számomra!) értelmetlen és felesleges volna továbbnéznem.
Karikírozva: Mert ugye az ember, az idegeit és a jóérzését borzolva, minek is nézné végig azt a (szerinte nyilvánvalóan) hitvány filmet, ami tényleg csak az idejét rabolná.
¯\_(ツ)_/¯
antibond 2025 nov. 15. - 10:58:27 Előzmény Ahoj poplacsek
(699/705)
Ott van - teszem azt - a "Préri urai", és még sok hasonló remek filmet megnevezhetnék. Akármikor újra és újra és újra... (Lone Star - Ahol a legendák születnek, Gyilkos nyomon, Leharcolt oroszlánok, Összeomlás, stb. stb...)
10/10
offtopic
Ahoj poplacsek 2025 nov. 14. - 22:55:32 10/10 Előzmény antibond
(698/705)
kezdő filmnéző koromban én is így voltam vele
antibond 2025 nov. 14. - 18:25:03
(697/705)
Az ember nem mond - ugye - véleményt egy filmről, amit nem látott még egészen a végéig. Csak annyit mondok, hogy minimum tízszer nekirugaszkodtam - komoly elszántsággal, miszerint most aztán igazán végig rágom magam rajta - a megtekintésének, de mindig az érdekeletlenség győzött. Bizonyára tekinthető ez véleménynek is... Semmi bajom azokkal, akiknek tetszik, akik az egekig magasztalják. Kérem ezért, helyezkedjünk a kölcsönösség talajára!
Petrapetrus 2025 okt. 21. - 11:22:15
(696/705)
A fiúk visszatértek: https://www.youtube.com/watch?v=su5NT2dvZQA :-)
10/10
Pápai-Lovász Benedek 2025 aug. 31. - 18:25:38 10/10
(695/705)
Hatalmas dumák vannak benne, mindig öröm újranézni ezt a filmet.
10/10
The Cortez 2025 aug. 17. - 19:11:37 10/10 Előzmény Bilko Emese
(694/705)
Jó páran leírták, hogy mit szeretnek benne.
1/10
Bilko Emese 2025 aug. 14. - 16:51:35 1/10
(693/705)
Tiszta hülyeség az egész, nem szól semmiről, csak van benne néhány egybites, káromkodós kretén. Lehet túl fiatal vagyok hozzá (amúgy szeretem a régi filmeket) de ez pusztító. Fel nem fogom mit szeretnek rajta annyian...
10/10
Venepál 2025 júl. 28. - 23:26:34 10/10
(692/705)
Csak ebből ne csináljanak remake-et, könyörgöm! Legalább ezt hagyja meg Hollywood az utókornak q maga tökéletességében!
10/10
SUDO 2025 júl. 22. - 20:43:51 10/10
(691/705)
Lehet hogy a mai fiataloknak nem nagy durranás. De a kilencvenes években rongyosra néztem videó kazettán.
10/10
Johnny007 2025 jún. 30. - 10:47:57 10/10
(690/705)
Örök kedvenc, jó zenékkel!
2/10
nikato 2025 febr. 17. - 18:34:36 2/10
(689/705)
Most direkt rákerestem eredeti nyelven, c-vel mondják a Vincentet, de ez lehet csak engem idegesít.
2/10
nikato 2025 febr. 17. - 18:24:21 2/10
(688/705)
Két féle ember létezik: 1. akinek tetszik, 2. akinek nem tetszik. Én az utóbbiba tartozom. Sokadjára ugrottam neki. Rémes. Tarantino féle "művészfilm". Ráadásul se Umat, se Travoltát nem kedvelem. A Vincentben a c-t miért c-vel mondták a szinkronban? Sz-nek kellett volna ejteni.
2/10
DrWhoMan2000 2025 jan. 01. - 23:20:57 2/10
(687/705)
Film még soha nem volt ennyire túlértékelt. Unalmas történet, egydimenziós szereplők stb. A látványt nem mondanám a legrosszabbnak, de könyörgöm, ha már Tarantino lop más filmrendezőktől, csinálja elegánsan, pl. A híres táncjelenet egy az egyben Fellini 8 és Fél című filmjéből származik, az egész aktatáskás plotline a Nap Szépe című Bunūel filmből van.
9/10
cinemad 2024 szept. 17. - 13:48:57 9/10
(686/705)
Ez a film számomra zseniális. Tarantino filmjei közül a legjobb. Nem az izgalmas történet, a mélyenszántó mondanivaló, hatalmas csavarok vagy a látvány miatt. Hanem a színészek és a film hangulata miatt. Mindkettő nagyon erős. Élmény nézni minden jelenetet, ahogy szórakoztató a párbeszédek többsége is. Még akkor is ha alapvetően nem a világbékéről vagy a jégsapkák olvadásának megállításáról szól a diskurzus, hanem hétköznapi banális témákról, de ezeknek mégis sikerül olyan aspektusait felvetni, ami sokszor morbidságával de mégis szórakoztatóvá teszi az egészet. Bár szinte minden szerepet kiváló színészekre osztottak, Jackson alakítása kiemelkedik, és brutálisan erős. Persze még jobban jár az ember, ha eredeti nyelven nézi, akkor a káromkodás sem ennyire erőltetett és fület sértő. A magyar fordítás miatt tűnik öncélúbbnak és zavarónak a sok ba...golás. Nem értek egyet azzal, hogy a filmnek nincs története, szerintem kifejezetten frappáns a sztori is, és köszönhetően annak, hogy nem időrendi sorrendben haladva látjuk a jeleneteket még érdekesebb, ahogy összeérnek a végére a szálak. Biztosan nem való mindenkinek a film. Nem mondom azt sem, hogy jó vagy nem jó, mert ilyen nem létezik egy film esetében. Olyan van, hogy nekem tetszik vagy nekem nem tetszik. Ezért vicces, amikor arról vitatkoznak emberek, hogy jó-e vagy sem valami. Nekem nagyon tetszik, bármikor élmény számomra megnézni.