9/10
morcello 2009 okt. 27. - 18:53:48 9/10
(129/189)
A film megható volt, kár, hogy kereskedelmi csatornán néztem és a reklámok szétszabdalták, ami az élvezeten picit rontott. Egyébként azokat, akik 56-ban nem tértek vissza nem ítélem el, élhetetlen ország volt Magyarország, most is azzá tették nem ugyanazok,de azok örökösei. Aki Puskást hazaárulózza le...na mindegy nem megyek bele értelmetlen vitába,buta emberekkel. Az utóbbi években tanultam pár dologból!
10/10
ghalleck 2009 okt. 25. - 23:40:16 10/10
(128/189)
És melyen futballistákról hallottál te csak a katonatörténetekbõl?
És igen, pl. Christiano Ronaldo, Wayne Rooney, Ryan Giggs is mind kifejezetten az a sunnyogó fajta luftballista!...
Te nagy szagértõ! (Igen, úgy, ahogy írtam!)
10/10
ghalleck 2009 okt. 25. - 23:23:55 10/10
(127/189)
Puskás helyében, abból a rendszerbõl én se sokat kértem volna.
Szkennelnél be néhányat azokból a "diplomáciai papírokból?"
Ugyanis az, hogy valaki a bécsi reptéren, és szállodában rostokol, az még számomra nem magyar terület, így ha valaki onnan nem tér haza, akkor az nem a hazájából szÖkik.
Ismétlem, hogy a dél-amerikai túrára még legálisn utazott el...
Úgyhogy ismételten várom a "tényeket"...
Balogh "Róka", aki valaha az MYK-ban, és a magyar válogatottban futballozott, miután elment profiskodni a Feyenoord csapatába, pont a BL-selejtezõkben vágott 2 gólt is a volt csapatának. Akasszük fel, vagy csak simán lõjük agyon?
A külföldön játszó lengyel, német, spanyol, olasz focisták, ha netán saját nemzeteik klubjai ellen kénytelenek pályára lépni, urambocsá' még eredményesen is játszanak ellenük, akkor egybõl hazaárulóknak minõsülnek?
A lengyel születésû Poborsky német színekben válogatott, a legutóbbi EB-n vágott is a polákoknak gólt. Erre a lengyeleknél valami eszement barom elõjött a törvényhozásban azzal, hogy a ocistától vonják meg az állampolgárságát!...
EZEK UTÁN TUDOD, MIT MONDOK ÉN NEKED?! AZ AZ ORSZÁG, AMELYNEK MINDENKORI VEZETÉSE KÉPTELEN GONDOZNI ÉS MEGBECSÜLNI AZ ORSZÁG TEHETSÉGEIT, MEGÉRDEMLI, HOGY ELVESZÍTSE AZOKAT, ÉS ENNEK KÉSÕBB MÉG KÁRÁT IS LÁSSA!
twillight 2009 okt. 25. - 23:13:04
(126/189)
A futballistákról én csak katonatörténetekbl hallottam: fizikumuk nulla, és amint lehet sunnyognak.
A magyar fcistákhoz meg elég megnézni az eredményeiket: nincs egy csapat sem a nemzetközi mezõnyben. (Bár ha kijutnak külföldre rögtön elkezdenek teljesíteni állítólag. Mind lusta haszonlesõ bezzeg mikor a saját országának kéne teljesítenie.)

Sosem tagadtam hogy JÁTSZANI élvezetes a dolog. De NÉZNI egy nagy nulla.
twillight 2009 okt. 25. - 23:08:46
(125/189)
1. Puskás mikor kint volt Magyarország területén tartózkodott (a diplomáciai papírok pont ezt hivatottak biztosítani). És mivel nem tért vissza, eltekintve a körülményektõl, az akkoris szökésnek számít.
2. Tehát igazam volt, és Puskást egyetlen dolog motiválta: a pénz.
3. Puskás tehát tényleg hazaáruló volt. No, ha még Te is ezt mondod, akkor nem értem, min vitatkozol?
Egyébként pedig a tettek mindíg következménnyel járnak. Akik nem vállalják a köbvetkezményeit a tetteiknek, azok gyáva alakok - mint Puskás, vagy az összes náci aki arra hivatkozott, hogy csak parancsot teljesített.
4. Szóval 1954-ben a legjobb a német csapat volt - ugyanis mindíg az a legjobb, aki gyõz, az egyéni drukkerérzületet meg hagyd otthon. Továbbá nem volt kérdés hogy Puskás jó játékos volt-e. Ellenben az igen, hogy bármi módon tekinthetõ-e "nagy magyarnak". És arra a válaszom egyértelmáen az, hogy NEM.
5. Ja, szóval hûséges volt a Reál Madridhoz. A RM nem magyar csapat. Ha ott jó volt, akkor sajt hazája ellen küzdött, ami árulás.
6. 39 évesen vissza bírt vonulni? Akkor egy rohadt lusta tolvaj is volt, mert a nyugdíjkorhatár 65 év. Aki az alatt nyugdíjba tud menni, annál valami nincs rendjén.
7. Szóval edzõként is a saját hazája ellen képzett embereket. Micsoda hazafi! Inkább rühes kutya.
8. Tehát Psukás tudta hogy nem fog tudni a pozícióban csinálni semmit, de megintcsak ment az után, ami egész életében motiválta: a PÉNZ után.
9. Puskás nem csinált semmit egy "jobb világért". Egyszerûen elszaladt, elmenekült onnan, ahol a változásra szükség lett volna, és ahol lehetõsége lett volna tenni valamit. Az ilyet én igenis leköpöm.
10. A problémák nem külföldön voltak, és nem ipam-napam alapon a zsebemet tömtem volna a helyében. Mert a többi szökevénnyel lepaktálni, az már maffia.
10/10
ghalleck 2009 okt. 25. - 23:06:48 10/10
(124/189)
Nagy Imre, Maléter Pál, Mindszenthy József és atöbbiek, mint apolitikus anarchisták...
Van egy kitekert humorérzéked, vagy mint rendszerint, most sincs fogalmad arról, hogy mit beszélsz...
CsengoZoli 2009 okt. 25. - 23:06:13
(123/189)
Korrekt! :)
offtopic
twillight 2009 okt. 25. - 22:54:06
(122/189)
Nem nyertem én semmit. Vagy volt díj?
norton15 2009 okt. 25. - 19:32:07 Előzmény twillight
(121/189)
A focival ugye nem az a gond, hogy a Vatikánnak is van válogatottja? Ha nem szereted, ne nézd. De ne fikázd, és fõleg ne csinálj úgy, mintha te lennél a futballkirály, mert láthatóan sz*rt sem tudsz nemhogy a fociról, úgy más sportról sem.

Puskást meg illik tisztelni, és nem fikázni. Az valahogy ízléstelen, tudod. De aki a náci Németországban a technikai fejlõdést látja...
twillight 2009 okt. 25. - 13:32:41
(120/189)
sosem tagadtam hogy teljesített. Azt a népnemzeti hõsséget tagadtam amit ráaggattak.

Meg azt, hogy a focinak bármilyen létjogosultsága lenne, fõleg Magyarországon.
norton15 2009 okt. 25. - 09:47:04
(119/189)
Valóban: az a magyar, aki annak vallja magát (pl Zrínyiék is horvátok voltak, és mégis magyarnak vallották magukat). És ha egy olyan szintû ember, mint Puskás, magyarnak vallja magát, és nem spanyolnak, baromira büszkék lehetünk rá.
mushi 2009 okt. 25. - 02:00:57
(118/189)
Ja és még 2 észrevétel:
Egyszer láttam a spektrumon egy mûsort, amiben egy német bácsi taglalta, hogy a németek sok más dolog mellett azért is tudták megnyerni azt a bizonyos döntõt, mert sokkal jobb felszerelésük volt, mint a szegény magyaroknak. Ez full igaz. Míg a magyarok a szinte szakadt, bütykös cipõkben játszottak addig a németeknek ott volt már a technológia, a szuper sima stoplis. És még mutatta is a korabeli cipõket mindkét részrõl.

A másik, hogy Puskás magyar volt-e vagy sem... Nos, aki felhozakodik ezzel a hülyeséggel, bárkirõl is legyen szó, annak csak annyit, hogy az a 100% magyar, aki anno 895-896-ban érkezett erre a vidékre. Onnantól már mindenki keveredett. Hiszen a magyarok is szaporodtak a környezõ népekkel (is), aztán voltak itt germán törzsek, szlávok, mindenféle vonulás.. Én sem tudom nagyon pontosan... Szóval már rég nem teljesen magyar senki sem. De kit is érdekel, Puskásban egész életében magyar szív dobogott, a magyar válogatottban játszott, és ha megemlítik külföldön a nevét, nem azt fogják mondani, hogy ja igen, Spanyolország, hanem hogy Magyarország...

Hát csak ennyit..
10/10
ondok 2009 okt. 25. - 00:19:05 10/10
(117/189)
Nemcsak német labdarúgásnak jelentett ez akkor mindent ,hanem az egész önbizalmát vesztett letiport háborút elvesztõ német népnek.ez volt az ,amikor úgy érezték ,hogy talán mégis felállhatnak apadlóról.Ezért is van az ,hogy ezt agyõzelmüket értékelik ma is alegtöbbre ,és nem pl a sokkal jobban megérdemelt és jobb játékosok által kivívott Gerd Mülleres,overath ,beckenbauer stb által elért Vb gyõzelmet.
10/10
ondok 2009 okt. 25. - 00:15:29 10/10
(116/189)
Szerintem enélkül is világtörténelmi igazságtalan esemény volt ,úgyhogy én pl kisgyerekként ezt és 56-ot úgy éltem meg mint az öregek Trianont,egy letargia volt az egész ország.
offtopic
Moldávia bánata 2009 okt. 25. - 00:06:31
(115/189)
Ez szerintem is így van, többen is mondták az Aranycsapatból, hogy mivel már a mérkõzés elején 2-vel vezettünk, így már simán megvan a gyõzelem, le is fújhatják a meccset! De nem így történt! Beckenbauer is azt mondta, hogy 54-ben rengeteget jelentett az a gyõzelem a német labdarúgásnak, s õ is emiatt lett inkább focista, s nem maradt meg hivatalnoknak egy szerényebb, de biztosabb jövõ érdekében. Ilyeneken is múlik.
10/10
ondok 2009 okt. 25. - 00:01:26 10/10
(114/189)
Hát jó néhány könyvet, cikket olvastam,és éltem a gyanúperrel mondjuk Szepesi esetében ,aki határozottan állította ,hogy nem volt les ,hogy talán csak elfogultak.De sehol nem találtam olyat ami megerõsítette volna ,hogy les volt,sõt egybehangzóan szabályosnak ítélték meg.Ha a felvételen nem lehet látni ,hogy les volt,akkor az sem perdöntõ ,hogy jó volt az ítélet.
Kb ,ahogy 1962ben Tichy lepattanó lövése is a gólvonalon belül volt a rossz ítélet elenére,tehát egyértelmûen nekünk kellett volna döntõt játszani nem acseheknek.
offtopic
Moldávia bánata 2009 okt. 24. - 23:57:41
(113/189)
Igen, az apjának szerb neve van, de az is szlovák származású volt. S mindettõl függetlenül Petõfi az egyik legnagyobb magyar költõ! S ízlésem szerint egy Petõfi összesnek mindenkinél kötelezõen lenni kellene a könyvespolcon, hogy azért néha-néha beleolvasgathasson az ember. Sajnos még nekem sincs, de hamarosan pótolom. :)
10/10
ondok 2009 okt. 24. - 23:53:20 10/10
(112/189)
Még az angol bíró is kellett hozzá,mert Puskás egyenlített avége elött pár perccel ,de szerintem a bíróban dolgozott a 6:3meg a 7:1,és les címén nem adta meg aszabályos gólt.
10/10
ondok 2009 okt. 24. - 23:45:30 10/10
(111/189)
Szerintem magyar volt:) egyébként az anyja volt szlovák származású ,apja valószínû szerb ,mert a Petrovics az szerb név.
10/10
ondok 2009 okt. 24. - 23:42:52 10/10 Előzmény Vinogradov
(110/189)
Nos a folytatában még jobban téves dolgokat irogatsz.semmi baj ha valaki odaáll politikusként valami mellé,abaj csak az hogy ezt milyen motivációval teszi .tényleg az ügy szeretet vezérli e vagy saját kis pecsenyéjének sütögetése.Ne mond már ,hogy nem vetted észre ,hogy az Orbán gupp amásik oldfal kizárásával állt oda a temetésen a kripta mellé ,annak ellenére hogy volt egy megállapodás,hogy ott már csak acsalád lesz jelen.vagy ha pl nem apja füle is mondott beszédet ,de a szervezõknek nem jutott eszébe ,hogy tán a nevelõegyesületének is volt annyi köze Puskáshoz mint a Reálnak ,akinek aképviselõje felszólalhatott,ellentétben a KIspesttel ,akinek a képviselõjét nem engedték oda a pulpitushoz.Ez hogyhogy nem jutott eszébe Scmitt Palinak ,Orbánnak pl?megmondom ,mert õk még itt is megosztották a nemzetet ,és hasznot akartak belõle húzni.Blatter helyében csak megnéztem volna azt apályát,ahol az elsõket rúgta ,amely mellett aszülõháza volt .nyilván nem kapacitálta erre az õt körüllihegõ orbán csapat.A Rákosi jó példa.Széchenyi nem úgy állt egy ügy mellé ,hogy azt egyben kiherélte ,és meghamisította volna atényeket,hiszen Puskás azt se tudta ,hogy hol van Felcsút city,a politikától meg távol tartotta magát,Azt meg különösen nem szerette volna ,hogy az özvegye kilóra kiárusítsa.
Ez nem politikai fröcsögés csupán adolgok regisztrálása,és nagyon is beleillik az álmagyarkodásba vagy abba hogyan lesz valakibõl liberálisból nagy keresztény.Mindig az ,amibõl hasznot lehet húzni ,és Puskás személyisége ,annak tiszteletben tartása csak másodlagos ezeknek.