Flóra_kisasszony 2010 dec. 29. - 09:32:33
(31/51)
Minimum 5 pontban hülyeségeket beszélsz, de annyira beszûkült az agyad, emellett az empátiakészséged nulla a köbön, hogy nem éri meg leállni veled vitatkozni.
Csak megjegyzem, hogy nem robotok vagyunk, hanem emberek, és tudod nem mindenki mûködik úgy, ahogyan TE. Szerintem el sem tudod képzelni, hogy egy-egy emberben mik játszódnak le, hogyan gondolkodnak, hogyan éreznek, hogyan reagálnak bizonyos élethelyzetekben. Nem tudom hány éves lehetsz, de az írásod alapján ez az élet már lehet, hogy kevés lesz ahhoz, hogy erre rájöjj.
Hannibal Lecter 2010 dec. 29. - 04:59:59 Előzmény dreenn
(30/51)
Én szerintem meg ez a film az egyik legnagyobb hiba amit ellehet követni az emberek ellen, mármint ami a jelentését illeti, fõként egy olyan országra szûkítve mint az USA, ahol lassan már a lakosság 70% életveszélyesen túlsúlyos. Ezek a filmek a legócskább proli mentalitást veszik elõ, ahol az okos gyerek a vesztes, a hülye a jó arc, a jó csaj a szemét, a jó pasi pedig gyökér. Bezzeg az a karakter akibe annyi önkontroll se szorult, hogy ne egye magát felismerhetetlenre, az jó és mellé kell állni, hogy az a réteg akik jól néznek ki, sikeresek, vagyis több eséllyel tudnak szaporodni, ne vihessék végbe a teljesen ésszerû és jogos elõnyüket.
Mindenki a tökéletes nõvel, férfivel akar összejönni és az iskolákba leszûkített társadalom modellben azért kapják meg ezek az un. tökéletesek az összes lányt, fiút, mert az életben is ezek kapják meg. És akkor jött a proli és mögé állt Hollywood. Jött azzal az elgondolással, hogy létezhet a földön bármiféle egyenlõség, ami nincs és miért is lenne? A kövér csaj saját maga jutott oda ahol van, ezzel lemondva arról, hogy akár jól is nézhet ki vagy, hogy megéli a negyven évet ilyen súllyal.
A diszkriminálás ebben az esetben magát a diszkriminált egyént akarja a közeg arra késztetni, hogy a saját érdekében változtasson. Azzal, ha elfogadjuk, hogy egy fiatal lány lehet 150-200kg akkor azzal pont ellene teszünk. Az ideális egyének pedig csak a filmekben csesztetik az arra tényleg érdemeseket és nem utálni kell õket, egy valamit kell utálni, ez pedig a gyengeség, amikor az ember nem tud ellenállni és este tízkor is kitörli a tepsit a kenyérrel. Ezért ez az un kövér réteg ahelyett, hogy a tükörbe nézne és az egyetlen, saját sorsáért tényleg felelõs egyént beazonosítaná, elfordul és azokat kezdi hibáztatni, akik kívülrõl látják õt és tulajdonképpen a folytonos elfogadás maszlaggal pont azt akarja elérni, hogy a saját életveszélyes helyzetén ne kelljen változtatnia. Miért? Mert nincs hozzá elég ereje. Ahogy a mocsárba fingó shreknek sincs, de azért lehessen õ is szõke herceg, sõt még jobb is nála.
Ez a mindenkinek vannak hibái pedig a legismertebb önnyugtatás és ez a kérdés sem ilyen egyszerû, mert miért is nyugtatna meg ha mindenki gyenge, önpusztító és vak? Épp, hogy ez nem nyugtathat meg senkit. Én ugyan öltem (magamat mert életveszélyesre hízok) de te is öltél, akkor miért dumálsz?
Igaz, a kövezéseket mellõzni kell de azt ne mellõzzük, hogy az emberek egy ideális modellhez igazodjanak és ne próbáljuk magunkat olyan, megkockáztatom (bárgyú de) jószándékú elképzelésekkel becsapni, mint az egyenlõség, amit a természet és az élet sosem ismert és nem is lenne igazságos, meg sem valósítható, hanem próbáljuk elfogadni, hogy közös egyezség alapján mégis csak beazonosítható egy életbarát testsúly, egy szépség tartomány, ami vizuálisan és élettanilag optimális és ne rendezzünk kövér szépségversenyt, ne csináljunk úgy mintha így jó lenne bárkinek is. Márpedig ez a film ezt csinálja. Magadat fogadd el, de azt ne fogadd el ami magad ellen van. A kövérség és az azt generáló gyengeség elfogadhatatlan. A soványokra meg totál értelmetlen mutogatni, mert õ meg a ló másik oldalán van.
Azért gondoljuk el, hogy van egy lány aki egy fürdõkádba nem tud beülni, olyan magas a vérnyomása, hogy egy kávét se ihat meg, aki két métert nem tud futni, aki a mértéktelen habzsolás (sajnos ez kultúra függõ is) és a habzsolásnak való ellenállási képtelenségnek az élõ példázata és még õt sajnáljam amiért egyértelmû utalásokkal a saját életellenes helyzetére felhívják a figyelmét, mert ahhoz sincs elég esze, hogy saját maga rájöjjön, hogy hova jutott? Azért gondolkozzunk már emberek. A liberalizmus pont ezért rossz, mert egy szintre akarja helyezni a kövért az egészségesen, mértékletesen táplálkozó emberrel, pusztán érzelmi alapon. Errõl szól ez a film, anyagi érdekekbõl kihasználva annak a hatalmas rétegnek a sorsát, akiket már csak egy lépés választ el attól, hogy székeken repüljenek mint a Wall-E-ben. A "Kék az új piros", zseniálisan fogalmazták meg a liberalizmus vakságát és azt, ahogyan a saját sorsukra vak emberek vakságát úgymond tovább generálják. Véletlenül se állj ki magadért, maradj abban a szarban amibe jutottál és ott érezd jól magad, úgyis a többi a szemét, aki igazodik a minden szempontból ideális élettani ideálhoz, téged pedig csak azért szivatnak mert szemetek és nincs jobb dolguk és mi az, hogy csak a jó nõket akarják a pasik, mi?
Vikke 2009 máj. 03. - 20:16:00
(29/51)
Igazából érthetõ mit akar sugallni a film, mégsem hiteles. Végig egy túlsúlyos lányt látok aki reggeltõl napestig zabál és klisék színesítik életét. Látszik a sugara annak, hogy tényleg kéne már ezzel a diszkriminációval foglalkozni, de talán más történetkörnyezettel kéne ezt megpróbálni.
Így egy esti kikapcsolódás csak, pedig más is lehetne.
dreenn 2009 máj. 03. - 13:50:32
(28/51)
Megnéztem a filmet, mivel a fõszereplõ csaj alkatát tekintve én is hasonló cipõben járok. Sok negatívval jár, ha az ember így néz ki. És sokkal többet kell az életben produkálnia, h egyenrangúnak tekintsék más talán vékonyabb társaikkal. Egyszer olvastam egy cikket egy tinimagazinban, h egy csaj azért sírt a rovatban, h milyen rossz neki, h szép és csinos, és milyen jó lehet azoknak akik csúnyák és kövérek, mert azok legalább tudják h ki szereti õket saját magukért!!! Mondtam magamnak, jesszus ki lehet ilyen üresfejû??? Ez pont olyan eset, mint ha valaki 40 kg vasággyal együtt, és a tükör elõtt azt kérdi: kövér vagyok? Szánalmas.
Sok barátom van, és mindenki elfogad így ahogy vagyok, persze magamon kívül. Próbáltam és próbálok is lefogyni, de nem olyan egyszerû. Mindenkinek vannak hibái, senki sem tökéletes, viszont az életben az a legnehezebb ha olyan hibád van, amit magadon viselsz, amire mindenki azonnal rájön, amint meglát (itt nem csak a kövérségre gondolok). Szóval az dobja rám az elsõ követ, akinek nincs semmi hibája...
A fõszereplõ kiscsaj meg aranyos és kedves volt, nem értem miért kell az ilyeneket csesztetni, talán ezzel élik ki felsõbbrendûségi vágyukat az emberek, pedig a kiscsaj meg sem érdemelte, h így bánjanak vele...
hirvi 2009 máj. 03. - 00:26:19
(27/51)
Hát nem tudom.. azért ez film egyrészt elég amerikai, tipikus fordulatokkal. Jó hogy ilyen a vége, ettõl aranyos.
Ha a film mondanivalóját veszem: Jól mutatja be a fiatal lányok általános problémáját: az alacsony önértékelést, amin nem sokat segít az iskolai szekálás sem. Mondjuk másik oldalról meg aki ennyire kövér, az kérjen segítséget, ne "elfogadja magát", mert ez már egészségtelen.
10/10
psychoxcore 2009 máj. 02. - 21:14:43 10/10
(26/51)
nekem tetszett:D
Rika 2009 máj. 02. - 20:58:39
(25/51)
Lehet küzdeni, de nem ilyen módon. Amit õ tett, az így nem realisztikus, de a felkapaszkodás nem lehetetlen. És ha elég ügyes vagy, saját klikket alakítasz magadnak és megtalálod a helyed az iskolában, mint ahogy az életben is elõbb-utóbb.
Az biztos, hogy egy olyan filmnek jobban örülnék, amit tényleg egy kövér ember írt, ami tényleg valósághû, és kijönnek az elõítéletek, a szekálások, a megaláztatások, és a kényszerevés kérdése.
Jómagam is sokáig voltam kényszerevõ, mindenféle okból kifolyólag. Az, hogy a családom és a környezetem kigúnyolt csak rátett egy lapáttal.
rondakutya 2009 máj. 02. - 18:24:57
(24/51)
Na most már muszáj lesz megnézzem ennyi pozitív hozzászólás után :)
csancsy 2009 máj. 02. - 12:20:25
(23/51)
Nos, tegnap megnéztem, szerintem jó kis film volt, többet is kihozhattak volna belõle, de alapjában véve, többször is nézhetõ, érdekes témát feszítõ film volt.
Én teljesen bele tudom érezni magam a nõ helyébe, én is küzdök kiskorom óta, állandóan a kilókkal. +40 kiló volt rajtam, mikor azt mondtam, hogy elég!!!!! Állandóan kritizáltak (családom, stb...), és én is úgy éreztem, hogy nem mehet tovább, leginkább egészségem miatt. Persze, azóta 20 kilót lefogytam, és még nincs vége.
Mindkettõ táborral egyetértek. Tényleg egészség rovására megy ez, saját bõrömön tapasztaltam, viszont én is utálom az olyanokat, akik lenéznek ilyen nõket, hisz egészség szempontjából a cigi, alkohol is káros, mégsem szólok bele, ha ezt csinálják, vagy mások sem nézik le emiatt. Talán azért, mert nagyon sok ember cigizik, és kevés ember kövér. Nem akarok viszont sovány sem lenni, hisz azt se jó, ha zörögnek a csontjaid, és annak sincs jó alakja (testvérem ilyen, és nem nézett ki jól, azóta sportolt, felszedett magára, és máris jobban néz ki).
offtopic
norton15 2009 máj. 02. - 10:08:44
(22/51)
Arról nem is beszélve, hogy mi volt régebben a szépségideál? Persze hogy a ducibb nõk.:)
10/10
pinkyy 2009 máj. 02. - 09:33:57 10/10
(21/51)
Nagyon aranyos film volt, Sok a mondani valója.. És még nézhetõ is volt:)
Toroco 2009 máj. 02. - 01:13:30
(20/51)
Az ilyen 30kilosokat nyugodtan lehet azzal piszkálni, hogy ne menjenek kutya közelébe, mert még rágcsának nézi a kilógó csontokat és szétcincálja.
Vagy hogy biológia órán kiállhatnak a csontváz helyett, hsz a tanár rajtuk is megtud mindent mutatni.
tincsike131 2009 máj. 01. - 22:38:18
(19/51)
Hm..szerintem egész jó volt !!! :D Az alapsztory, mondjuk nem tért el más ilyen fajta filmektõl. Persze nem mondom, hogy rosz volt, mert mind1ik ien filmnek, megvan a hatása/varázsa. Arra értem a "varázst",hogy ilyenkor szerintem mindenki beleképzeli magát a fõcsajnak a szerepébe.Én olyan szinten csak, hogy énse vagyok valami vékony, viszont kövér sem, de énsem tudtam/tudom elfogadni magam. Valamiért nem. Talán, mert a körülöttem élõ néhány csaj, mindig dicsekszik a saját 30 kg-ával.De azért jók az ien filmek,hogy valamien szinten buzdítanak olyan dolgokra,mint például ebben a filmben->
- kitartás
- bátorság..
- önbizalom..:D
de ez csak példa:D

Ja és láttam,hogy itt valaki szólogat be, de nem igazán értem az ilyen gondolkodású embereket. Azt hiszem, csak sajnálni tudom azokat, akik a külsõt értékelik, és nem a belsõt! Ennyi.. És sok is lett..:/
Alice Valeriuos 2009 máj. 01. - 21:55:13
(18/51)
Na megnéztem.Nem vártam sokat de amit reméltem azt meg is kaptam.Egy remek péntek esti szórakozást.Ez nem az a film ami majd megváltoztatja a világot de azért pár percre elgondolkozunk rajta hogy ez a helyzet mennyire ismerõs.Hogy a legtöbb iskolában kipécéznek egy lányt vagy fiút csak azért mert más.Talán átgondoljuk hogy tényleg az számít ki hogy néz ki? Mert szerintem nem. csao
Toroco 2009 máj. 01. - 21:48:57
(17/51)
Nem volt olyan nyálas a vége.
Az interjúban, elfeledkezett azokról, akik segítették, és azt mondta hogy egyedül harcolt, és ezért berágtak rá jogosan.

Nekem tetszett ez a Maggie csak, szerintem szebb és aranyosabb volt mint a másik a másik bálkirálynõ jelölt csaj.
Amúgy sem szeretem az olyan csajokat, akin nincs mit fogni. Egy olyan gizda csajon mit fogdosson az ember, a csontjait...
Amúgy mielött kérdezitek, nem én nem vagyok a termetes fajtából való. Én ott lakom amerre a szél fúj. 182 centihez kemény 62 kiló társul, pedig próbálok tenni ellene, de hiába zsabálok.
Rika 2009 máj. 01. - 21:34:42
(16/51)
Lemaradtam:(
Mit mondott abban a bizonyos interjúban?
Amúgy a film lapos, pedig milyen jó lehetett volna. eh elõre látom a nyálas happy end-et.
Rika 2009 máj. 01. - 21:29:35
(15/51)
És mégis mi a fenét törõdsz te ennyire más ember külsejével...?
Engem a sok rohadt (már elnézés) cigis zavar, de nem szólok be nekik, mert azt tesznek magukkal, amit akarnak, az õ döntésük, nekem nincs jogom felülbírálni.
Bár gondolom neked biztos kockahasad van.
Rika 2009 máj. 01. - 21:26:05
(14/51)
Így visszanézve valóban nem volt vészes, de úgy látszik a súlyom nagyon piszkálta egyes emberek csõrét(érdekes, hogy mit törõdnek az enyémmel, törõdjenek a sajátjukkal). Végülis az egészségem miatt vágtam bele a fogyóba, egész szép eredménnyel. Azóta egy rosszindulatú pillantást nem kaptam, max elismerést.

Visszatérve a filmhez: Az a Jared srác nagyon helyes:D
offtopic
norton15 2009 máj. 01. - 21:25:29
(13/51)
Úgy írtam én aztat, kérem alássan naccsád, hogy amaz személy mondta rám ezt, nem én saját magamra.:D
5/10
sulfur 2009 máj. 01. - 21:21:36 5/10
(12/51)
Mindig vicces vagyok! :)
Egyébként nem zavar ha van valakin egy kis túlsúly csak maradjon az illetõ a realitások talaján.