7/10
tesz-vesz jan. 10. 10:11:47 7/10
(5/5)
még mindig benne van a fejemben az a rész a darabból, amikor Szűz Máriának hiszi a jelenést, a lepel alatt, ez tipikus ókortól létező színházi elem, amiért a színháznak létjogosultsága van. szerintem ez zseniális volt.
7/10
tesz-vesz jan. 05. 20:52:36 7/10
(4/5)
Üdítő Gálvölgyit látni ebben a szerepben, a darab első fele szórakoztató, és a második felében is vannak jó poénok, a legvége kicsit sokkoló, de jól hozzák a színészek.
7/10
tesz-vesz jan. 05. 20:44:04 7/10
(3/5)
Dr. Pócs Alfréd önmagát szkítának valló ortopéd orvos, a Magyar Orvosi Kamara (MOK) Heves megyei szervezetének volt elnöke, az Egri Városvédők Egyesülete önkormányzati képviselője, az „Orvosok és Egészségügyi Dolgozók a Tisztánlátásért” nevű, koronavírussal kapcsolatban több helyen is a tudományos állásponttal szembemenő csoport egyik vezető tagja, aktivista. Országos ismertségre a Covid19-világjárvány idején, a járvány elleni intézkedéseket kritizáló kijelentéseivel tett szert, amelyek a MOK álláspontjával ellentétesek. Tevékenységét és nyilatkozatait tudományos körökben áltudományosnak tekintik, ezért a Szkeptikus Társaság 2021. április 23-án neki és 3 társának adományozta a Laposföld-díjat.

2020. október 31-ig a Bugát Pál Kórházban dolgozott Gyöngyösön, ahol a vele kötött vállalkozási szerződést felmondták, miután rendelései során megtagadta a védőmaszkok viseletét, ezzel veszélyeztetve a betegek és a kórház dolgozóinak egészségét.

2020 december elején indítványt fogalmazott meg az egri közgyűlés felé, melyben arra kérte a döntéshozókat, ne engedélyezzék 5G-tornyok telepítését a városba, mert állítása szerint azok károsak az egészségre. A kérvényét elutasították.

Több társával együtt (pl. Gődény György, Lenkei Gábor és Tamasi József) az „Orvosok és Egészségügyi Dolgozók a Tisztánlátásért” nevű csoport vezető személyiségei közé tartozik. Tevékenységei és kijelentései miatt a Magyar Orvosi Kamara elhatárolódott tőle, mivel véleményük szerint azok a járványkezelés hatékonyságát veszélyeztetik. Mivel kijelentéseit nem magánemberként, hanem tisztségviselőként fogalmazta meg, a Kamara etikai bejelentést tett ellene. A Kamara vezetősége szerint Pócs Alfréd Covid19-pandémiával kapcsolatos megnyilvánulásainak igen jelentős része tudományosan megalapozatlan, félrevezető és hamis. Mint írták, a vitának van helye, azonban azt a tudomány keretein belül kell lebonyolítani, és nem vezethet a köz megtévesztéséhez
10/10
furacs 2023 nov. 05. - 14:23:30 10/10
(2/5)
Zseniális!!!
Gálvölgyi versmondásai/parafrázisai, a fájdalmas szóviccek, szóferdítések, az egésznek az aktualitása (tényleg MOST érdemes megnézni, mihamarabb!!!!!), a hazai és nemzetközi viszonyokra való reflektálás, a covid lereagálása, az összeesküvéselméletek mind-mind benne sűrűsödnek. Ez utóbbi nem lenne annyira fájdalmas, ha tényleg nem lett volna ezzel tele az életünk az utóbbi pár évben, még a saját családunk körében is rendszeres témaként. A dalok közt szerepel egy gyászének, ami szerintem olyan szép, hogy a darabon kívül is érdemes lenne megjelentetni. Engem megérintett. Nem lehetne a Pintér művek zenei betéteiből egy válogatáslemezt összeállítani?

Érdemes tudni, hogy gyakorlatilag Az Imádkozó folytatása, a díszlet és a szereplők is visszaköszönnek onnan. Ennek ellenére szerintem önállóan is érthető, ha valaki nem látta volna az előzményt. Nekem az Imádkozó pont nem annyira jött be, de ezért a darabért most nagyon lelkesedek, számomra mindenképp az újranézős kategória.
10/10
ebinor 2023 szept. 09. - 22:28:22 10/10
(1/5)
Bár a "Réka és az Oltatlanok" darab kifejezett kérése, hogy a néző menjen haza és "soha senkinek ne beszéljen arról, amit látott", nehéz megállni a hozzászólás írását, mert Pintér Béla szintet lépett a kortárs magyar társadalom- és politikakritika területén. Nem kell többé találgatni a melyik valós politikai szereplőkre utalnak a jelenetek, mint a "Marshal Fifty-Six"-ben, hiszen jónéhányan név szerint is meg lesznek említve és persze... de erről tényleg nem beszélhetek soha senkinek. Viszont, aki teheti, menjen el és nézze meg saját szemével ezt a botránydarabot, addig amíg még megteheti, hogy azután ő se beszéljen arról, amit látott.