Színház

Réka és az Oltatlanok

előadás, 1 felvonás, 90 perc, 2023., 18 éves kortól

Értékelés:

12 szavazatból
Szerinted?

A Réka és az Oltatlanok című előadásukban lesznek majd olyan szereplők, akik nem akarják beoltatni magukat, de nem róluk szól majd elsősorban a darab. Sokkal inkább arról, hogy a „gyűlöletbomba” mindenkit elpusztít, ha felrobban egyszer. Azokat is, akik jelenleg „gyűlöletbombával” a kezükben manipulálják, félemlítik meg, rabolják ki és butítják le az embertársaikat. Lesz majd min nevetni, az biztos! A történet úgy kezdődik, hogy a címben szereplő Rékát kirúgják a munkahelyéről, és egy budai villában fejeződik be, bizarr körülmények között. Ha kíváncsi rá, hogy mi történik közben, jöjjön el, nézze meg, aztán menjen haza és soha senkinek ne beszéljen arról, amit látott! Soha senkinek.

Technikai munkatárs: Berecz Csaba, Bokor László
Fodrász: Bari Boglárka

A(z) Pintér Béla és Társulata előadása

Bemutató időpontja:

2023. szeptember 9., Pintér Béla és Társulata

Stáblista:

Szereplők

Tarnai Ágota
Kövi Réka
Keleti Aranka
Dr. Csikós Milán / Dr. Pőcs Albert
Vérbárczy János
Kádár Gábor
Benjámin / Fésűs Csaba
Kun Péter
Orczy-Nagy Oszkár

Hozzászólások

7/10
tesz-vesz jan. 10. 10:11:47 7/10
még mindig benne van a fejemben az a rész a darabból, amikor Szűz Máriának hiszi a jelenést, a lepel alatt, ez tipikus ókortól létező színházi elem, amiért a színháznak létjogosultsága van. szerintem ez zseniális volt.
7/10
tesz-vesz jan. 05. 20:52:36 7/10
Üdítő Gálvölgyit látni ebben a szerepben, a darab első fele szórakoztató, és a második felében is vannak jó poénok, a legvége kicsit sokkoló, de jól hozzák a színészek.
7/10
tesz-vesz jan. 05. 20:44:04 7/10
Dr. Pócs Alfréd önmagát szkítának valló ortopéd orvos, a Magyar Orvosi Kamara (MOK) Heves megyei szervezetének volt elnöke, az Egri Városvédők Egyesülete önkormányzati képviselője, az „Orvosok és Egészségügyi Dolgozók a Tisztánlátásért” nevű, koronavírussal kapcsolatban több helyen is a tudományos állásponttal szembemenő csoport egyik vezető tagja, aktivista. Országos ismertségre a Covid19-világjárvány idején, a járvány elleni intézkedéseket kritizáló kijelentéseivel tett szert, amelyek a MOK álláspontjával ellentétesek. Tevékenységét és nyilatkozatait tudományos körökben áltudományosnak tekintik, ezért a Szkeptikus Társaság 2021. április 23-án neki és 3 társának adományozta a Laposföld-díjat.

2020. október 31-ig a Bugát Pál Kórházban dolgozott Gyöngyösön, ahol a vele kötött vállalkozási szerződést felmondták, miután rendelései során megtagadta a védőmaszkok viseletét, ezzel veszélyeztetve a betegek és a kórház dolgozóinak egészségét.

2020 december elején indítványt fogalmazott meg az egri közgyűlés felé, melyben arra kérte a döntéshozókat, ne engedélyezzék 5G-tornyok telepítését a városba, mert állítása szerint azok károsak az egészségre. A kérvényét elutasították.

Több társával együtt (pl. Gődény György, Lenkei Gábor és Tamasi József) az „Orvosok és Egészségügyi Dolgozók a Tisztánlátásért” nevű csoport vezető személyiségei közé tartozik. Tevékenységei és kijelentései miatt a Magyar Orvosi Kamara elhatárolódott tőle, mivel véleményük szerint azok a járványkezelés hatékonyságát veszélyeztetik. Mivel kijelentéseit nem magánemberként, hanem tisztségviselőként fogalmazta meg, a Kamara etikai bejelentést tett ellene. A Kamara vezetősége szerint Pócs Alfréd Covid19-pandémiával kapcsolatos megnyilvánulásainak igen jelentős része tudományosan megalapozatlan, félrevezető és hamis. Mint írták, a vitának van helye, azonban azt a tudomány keretein belül kell lebonyolítani, és nem vezethet a köz megtévesztéséhez
10/10
furacs 2023 nov. 05. - 14:23:30 10/10
Zseniális!!!
Gálvölgyi versmondásai/parafrázisai, a fájdalmas szóviccek, szóferdítések, az egésznek az aktualitása (tényleg MOST érdemes megnézni, mihamarabb!!!!!), a hazai és nemzetközi viszonyokra való reflektálás, a covid lereagálása, az összeesküvéselméletek mind-mind benne sűrűsödnek. Ez utóbbi nem lenne annyira fájdalmas, ha tényleg nem lett volna ezzel tele az életünk az utóbbi pár évben, még a saját családunk körében is rendszeres témaként. A dalok közt szerepel egy gyászének, ami szerintem olyan szép, hogy a darabon kívül is érdemes lenne megjelentetni. Engem megérintett. Nem lehetne a Pintér művek zenei betéteiből egy válogatáslemezt összeállítani?

Érdemes tudni, hogy gyakorlatilag Az Imádkozó folytatása, a díszlet és a szereplők is visszaköszönnek onnan. Ennek ellenére szerintem önállóan is érthető, ha valaki nem látta volna az előzményt. Nekem az Imádkozó pont nem annyira jött be, de ezért a darabért most nagyon lelkesedek, számomra mindenképp az újranézős kategória.
10/10
ebinor 2023 szept. 09. - 22:28:22 10/10
Bár a "Réka és az Oltatlanok" darab kifejezett kérése, hogy a néző menjen haza és "soha senkinek ne beszéljen arról, amit látott", nehéz megállni a hozzászólás írását, mert Pintér Béla szintet lépett a kortárs magyar társadalom- és politikakritika területén. Nem kell többé találgatni a melyik valós politikai szereplőkre utalnak a jelenetek, mint a "Marshal Fifty-Six"-ben, hiszen jónéhányan név szerint is meg lesznek említve és persze... de erről tényleg nem beszélhetek soha senkinek. Viszont, aki teheti, menjen el és nézze meg saját szemével ezt a botránydarabot, addig amíg még megteheti, hogy azután ő se beszéljen arról, amit látott.