10/10
furacs nov. 05. 14:23:30 10/10
(2/2)
Zseniális!!!
Gálvölgyi versmondásai/parafrázisai, a fájdalmas szóviccek, szóferdítések, az egésznek az aktualitása (tényleg MOST érdemes megnézni, mihamarabb!!!!!), a hazai és nemzetközi viszonyokra való reflektálás, a covid lereagálása, az összeesküvéselméletek mind-mind benne sűrűsödnek. Ez utóbbi nem lenne annyira fájdalmas, ha tényleg nem lett volna ezzel tele az életünk az utóbbi pár évben, még a saját családunk körében is rendszeres témaként. A dalok közt szerepel egy gyászének, ami szerintem olyan szép, hogy a darabon kívül is érdemes lenne megjelentetni. Engem megérintett. Nem lehetne a Pintér művek zenei betéteiből egy válogatáslemezt összeállítani?

Érdemes tudni, hogy gyakorlatilag Az Imádkozó folytatása, a díszlet és a szereplők is visszaköszönnek onnan. Ennek ellenére szerintem önállóan is érthető, ha valaki nem látta volna az előzményt. Nekem az Imádkozó pont nem annyira jött be, de ezért a darabért most nagyon lelkesedek, számomra mindenképp az újranézős kategória.
10/10
ebinor szept. 09. 22:28:22 10/10
(1/2)
Bár a "Réka és az Oltatlanok" darab kifejezett kérése, hogy a néző menjen haza és "soha senkinek ne beszéljen arról, amit látott", nehéz megállni a hozzászólás írását, mert Pintér Béla szintet lépett a kortárs magyar társadalom- és politikakritika területén. Nem kell többé találgatni a melyik valós politikai szereplőkre utalnak a jelenetek, mint a "Marshal Fifty-Six"-ben, hiszen jónéhányan név szerint is meg lesznek említve és persze... de erről tényleg nem beszélhetek soha senkinek. Viszont, aki teheti, menjen el és nézze meg saját szemével ezt a botránydarabot, addig amíg még megteheti, hogy azután ő se beszéljen arról, amit látott.