Ronai 2008 nov. 23. - 09:40:07
(15/75)
Ezt is fel lehetne lógatni!
7/10
offtopic
Talleyrand 2008 nov. 15. - 22:16:22 7/10 Előzmény andzsin
(14/75)
Nem sok közöd van a politikához, ha nálad Kövér meg fejti nem tényezõ...
BonFire 2008 nov. 09. - 20:01:05 Előzmény E-gon
(13/75)
Na, még csak szép! Te nem ezt tennéd, ha tehetnéd? :D Hidd el, szép dolog a hazaszeretet, meg a nemzet, meg a nagy szavak, de ha valaki harmincéves korára megnyomorodik, és szinte mindenrõl le kell mondania, az egy kicsit önzõvé válik. Itt most magamról beszéltem, mielõtt valaki félreértené. Tán nekem is egy kicsit magam felé hajlik a kezem, de nem érdekel.
E-gon 2008 okt. 27. - 00:05:40
(12/75)
Csendben, és jól jövedelmezõ cégeket vezetnek ezek a volt "rendszerváltók". Ne gondoljátok, hogy mert egyik jobb vagy bal, nem az üzleti érdekeiket tartják szem elõtt az ország érdekeivel szemben!
BonFire 2008 okt. 26. - 23:56:13 Előzmény feeco
(11/75)
Habár én '89-ben 14 voltam már, halovány gõzöm sem volt arról, hogy mi is folyik körülöttem. A történelmet mint tantárgyat mindig is utáltam, és a politika ugye a történelem része. Így aztán képzetlen voltam ideológiailag, mint Pelikán elvtárs.

A történelmet mint tantárgyat azóta is rettentõ unalmas dolognak találom, de most érdekes visszatekinteni az akkori korszakra érettebb fejjel, majdnem 20 év elmúltával.

Azt mondani, hogy nem volt rendszerváltás a mai világban, dõreség. Ilyet csak az mondhatna, akinek az ezt megelõzõ rendszerrõl semmiféle emléke nincs. Pedig hát tudjuk jól. A mi gulyáskommunizmusunk nem is volt olyan rossz, úgy emlegették az országunkat, hogy ez a "legvidámabb barakk", és nem is igen volt oka senkinek panaszkodni, hiszen mindenki lopott mindent, amit csak ért. Ugyanúgy eltûntek az irodákból az irodaszerek, mint a téeszekbõl az aprójószág, szopós malac, takarmány és a gazdálkodáshoz szükséges munkagépek. A szerszámgépeket darabokban vitték haza a szakik az otthoni garázsba, amivel "fusizhattak" adómentesen. Ebben a tekintetben nagy változás nem történt; ami közös, azt még most is lopja kis hazánk szorgalmas népe. A temetõben a kõvázából kilopja a 25 Ft-os mûanyag betétet, a kórházból az ágytál és a kacsa fedelét/zárókupakját. Vajon ez mire kell valakinek? Ráteszi a fazékra, vagy az edényre?!

Számomra ez a szomorú és felfoghatatlan. Amíg az emberek fejében a gondolkodás meg nem változik, addig érdemi változás nem lesz. De ehhez szerintem kell még legalább 20 év. Egy törvényt ripsz-ropsz meg lehet csinálni 5 perc alatt, míg a paradigmaváltások egy fél évszázadig is eltartanak. Ez a helyzet.

És csak hogy ne maradjak off, a mûsor jó, számomra érdekes. Hogy milyen szempontok szerint választották ki a szereplõket, nem tudom. De van egy olyan gyanúm, hogy azok az emberek, akiket lentebb említettetek, esetleg nem kívántak kamera elé állni. Lehet, hogy az õ szemszögükbõl nem olyan nagy dicsõség, inkább szégyen, ezért nem adják hozzá a nevüket.
cani 2008 okt. 26. - 23:29:13 Előzmény feeco
(10/75)
nem váltás volt az, csak változás....
Cesare82 2008 okt. 26. - 22:04:48 Előzmény andzsin
(9/75)
Fejti György is "tényezõ" volt, de még mennyire: az MSZMP KB adminisztratív titkáraként ahol csak tudott, hátráltatta a Nemzeti Kerekasztal tárgyalásait. A nemzetközi helyzet változásával Nyers Rezsõ és Pozsgay Imre váltotta õt az MSZMP és a kormány tárgyalódelegációjának élén. Fejti azért is érdekes figura, mert küllemében - és talán lelkületében is - Leninre hasonlított, valamint nem hallottam róla '89 óta. (Utóbbit persze nem bánom.)
Kezo 2008 okt. 26. - 19:28:35 Előzmény Ronai
(8/75)
Hát, ide jutottunk...
10/10
feeco 2008 okt. 26. - 19:20:32 10/10
(7/75)
Kornai rendszerváltással kapcsolatos gondolatait jól ismervén sem vagyok meggyõzve.. Igen, persze - háááát peeeeersze, hogy volt Magyarországon rendszerváltáááás...
De nézzünk csak egy kicsit alaposabban körül és tegyük csak fel még egyszer a kérdést!
Téma részemrõl itt lezárva, túl jól ismerem az ellenérveket, nem tudtok meggyõzni; önfejû ember vagyok karakteres véleménnyel..
andzsin 2008 okt. 26. - 17:19:21 Előzmény feeco
(6/75)
volt rendszerváltás, lsd. Kornai János cikke, ha nekem nem hiszel...

de több mindent nem értek.

ha már belevágnak egy ilyen sorozatba, miért Kövér, meg Fejti a tényezõ vazze. Pozsgay az rendben van. kapásból vagy 30 nevet tudnék mondani Tölgyessytõl Sólyomon át Kónya Imréig...

ad.2. miért nem lehet az elõzõ adásokat seholsem megnézni?
10/10
feeco 2008 okt. 26. - 13:25:10 10/10
(5/75)
háááát, érdekes a válogatás... de ha már itt tartunk: volt Magyarországon rendszerváltás???
Ronai 2008 okt. 26. - 09:39:23
(4/75)
Na, ezt a komcsit is bele lehet illeszteni a legnagyobb tolvajok sorába! Rendszerváltó? Ugyan már...
10/10
feeco 2008 okt. 16. - 11:46:19 10/10 Előzmény england1885
(3/75)
háááááát, Kõszeg.... nemtom... :D
na, majd a Kövér!! :)))
england1885 2008 okt. 12. - 02:02:08
(2/75)
koszeg ferenc... az a militans cionista :)
10/10
feeco 2008 okt. 05. - 21:53:37 10/10
(1/75)
a Pozsgay-s epizód jól sikerült.. ;-)