Téma: Revizor

7/10
Johann 2013 jún. 19. - 16:27:15 7/10
(3/3)
Úgy másfél hónapja láttam ezt az elõadást a József Attila Színházban. Azokban a napokban több produkciójával vendégszerepelt ott a Komáromi Jókai Színház. Ld: http://www.jozsefattilaszinhaz.hu/index.php/eladasok/hataron-tuli-szinhazak-vendegjatekai/322-nyikolaj-vasziljevics-gogol-revizor - itt legalább azt is feltüntetik (a port.hu-val ellentétben), hogy melyik színmûvész melyik szerepet alakítja -, illetve a komáromiak vendégszereplésérõl: http://www.jokai.sk/hir388-Szinhazunk-vendegszerepelt-a-Jozsef-Attila-Szinhazban.html ).
Amolyan "kellemes kikapcsolódást" jelentett számomra az elõadás, egy-két komolyabb üzenetet tudtam "kihallani" belõle. (Az a jelenet például igencsak "áthallásos" volt, amikor durván elpáholták Abdulint, a kereskedõt.)
Bevallom, nekem néha már sok volt a jelenetek és jellemek szinte végletekig való sarkítása, bár egy vállaltan "groteszk komédiának" ezt aligha vethetjük a szemére. Ugyanakkor azon komolyan elgondolkodtam, hogy egy színmûvész vajon ilyen "túlrajzolt" szerepekre vágyik-e, ilyenekrõl álmodik-e, amikor eldönti, hogy ezt a hivatást választja magának (a kérdés költõi :) ). Illetve az is felvethetõ, hogy amikor végre megmutathatja magát a fõvárosban is egy határon túli színtársulat, nem lenne-e jobb saját rendezésû (úgy értem, határon túli rendezõ által rendezett) darabbal jelentkeznie. (Bár nyilván annak is megvan a maga különlegessége, hogy Méhes László által rendezett elõadással érkeztek a mai József Attila Színházba.) Mindenesetre nagyon szimpatikusnak tartom, hogy Nemcsák Károlyék ilyen következetesen sorra vendégül látják a határon túli társulatokat. Mint ahogyan az is szép gesztus volt, hogy az elõadás után személyesen köszöntötte a színpadon a Komáromi Jókai Színházat 60. jubileumi évadja alkalmából.
mabmmabm 2013 jan. 16. - 21:14:48
(2/3)
10/10
MABMMABM1 2012 jún. 08. - 00:27:51 10/10
(1/3)