10/10
grosz_i 2021 okt. 27. - 11:14:40 10/10 Előzmény Széles Ágnes
(5/5)
A mai modortalan, eléggé eldurvult világban már üdítő, ha valaki nem harapja le a fejem egy-egy hozzászólás miatt, hanem kvázi örömmel fogadja…
Persze Reiner Schöne nekünk is tetszik minden szerepében, gyűjtjük, barátokkal megosztjuk a filmjeit:
Inga Lindström: A Siljan-tavi álom (2014), Vágyakozás Marielundra (2004) (csak németül - nincs szinkron) https://port.hu/adatlap/film/tv/inga-lindstrom-sehnsucht-nach-marielund/movie-79706 , Rosamunde Pilcher: A fehér galamb titka (2012), Kiderül az ég Kilrush kastély felett (2007) (nincs szinkron) https://port.hu/adatlap/film/tv/alom-es-szerelem-rosamunde-pilcher-nebel-uber-schloss-kilrush/movie-103629, Derült égből szerelem (2006), A szerelem mágiája (1999).
Valamennyit már láttuk többször is, játéka élvezetes, egyéni és persze felejthetetlen.
Üdvözlettel,
grosz_i
Széles Ágnes 2021 okt. 27. - 08:21:35 Előzmény grosz_i
(4/5)
Köszönöm a kiegészítést. Több filmben, ill. sorozatban is láttam, szimpatikus színész. Legutóbb a 2005-ben készült Ötcsillagos szerelem c. húsz részes sorozatban. Ezt naponta adja a Story 4 csatorna, újra és újra megismételve a hajnali órákban. Akivel a Port.felcserélte talán a névhasonlóság miatt, ő is 1942-ben született, de amerikai színész.
10/10
grosz_i 2021 okt. 26. - 20:54:43 10/10 Előzmény Széles Ágnes
(3/5)
Csak helyeselni tudom a beírt javítást - és ha nem veszi zokon, meg is toldanám…
Reiner Schöne, született 1942-ben az egykori NDK-ban nem csupán német színész és szinkronszínész, hanem énekes dalszerző és rendező is.

Kissé későn talált rá a családi boldogságra 2002-ben (vagy ő arra). Egy színházi próba során ismerkedik meg az 1980-as születésű sminkessel Anja Drendellel. Két lányuk született: 2006-ban, ill. 2012-ben. 2010-ben házasodtak össze és ma mind a négyen Berlinben élnek.
Széles Ágnes 2021 okt. 09. - 19:17:42
(2/5)
Ben Fox szerepében hibásan közölték a színész nevét. Helyesen: Reiner Schöne a színész neve-
10/10
grosz_i 2021 jún. 26. - 14:47:29 10/10
(1/5)

Rosamunde Pilcher - A szerelem mágiája (1998)
„Ház a hegytetőn” elbeszélés nyomán

Melanie Sheffield az ifjúkori barátnőjénél, Sarah Ruddnál szeretné a magiszter diplomáját befejezni. Egy csalódással végződött kapcsolat után folytatta az Oxfordban megkezdett irodalmi tanulmányait, és jelenleg semmi kedve újabb szerelmi kapcsolatba bonyolódni. Sarah örül Melanie látogatásának. Szüksége van egy bizalmas barátra, mert az egykor oly boldog házassága a földtulajdonos, Jimmy Rudd-dal, úgy tűnik, hamarosan válságba kerül.

Mindketten fülig eladósodtak, mivel évekkel ezelőtt Sarah bátyjáért kezességet vállaltak, és a bank ezt a kezességet most meg is követeli tőlük. Jimmy földbirtoka generációk óta családi birtok volt, és most már nem tarthatják meg. Röviddel a megérkezése előtt találkozik Melanie a titokzatos, de vonzó külsejű Ben Fox-szal, Rudd-ék egyik szomszédjával.

A férfi főként zenével foglalkozik, és senki sem sejti, hogy ő tulajdonképp egy igen tekintélyes sebész, aki feladta a hivatását. Az egykori főorvosa, Angela Warner többször is próbálkozott visszacsábítani a klinikára, de mindig eredménytelenül. Melanie-t mágikusan vonzza Ben és a férfi is szenvedélyesen viszonozza az egyetemista érzelmeit. Egyrészt keresi a férfi vele a kapcsolatot, aztán megmagyarázhatatlan módon visszautasítja, ha a nő a közelében van. Aztán ott van egy titokzatos idegen nő, aki Ben minden egyes lépését lesi. Marjorie és Sam Barnes, Rudd-ék szeretetreméltó idős intéző-házaspárja aggódik a fiatalok sorsáért. Minden kíváncsiságuk ellenére sem találnak semmi kiutat a földtulajdonos drámai anyagi helyzetének megoldására, vagy Melanie Ben Fox iránt kibontakozó szerelmi gondjának orvoslására.

Ekkor történik az életükben egy igen fontos esemény: Marjorie egészen váratlan módon milliomos lett. Az első örömük után úgy döntenek, hogy a sok-sok pénzről senkinek sem szólnak, a titkukat megőrzik maguknak és tovább folytatják az egyszerű, szerény életüket. Az egyedüli, amit megengednek maguknak egy Rolls-Royce, amit elrejtenek egy pajtában és csak titokban használják. Mikor Jimmy Londonba utazik, hogy a birtokot eladja, otthon Melanie és Ben egy szenvedélyes szerelmi éjszakát tölt együtt. De hosszú ideig nem kedvez nekik a szerencse. Egy sor szokatlan eseménysorozat összekuszálja az életüket. Melanie egyszer csak szembesül Ben titokzatos múltjával.