Téma: Rosamunde Pilcher - Wenn das Herz zerbricht

10/10
grosz_i 2020 máj. 20. - 17:01:41 10/10
(1/1)

Rosamunde Pilcher - A titok (2010)
Akiben megbízhatunk –„Someone to trust” novella nyomán

A sikeres fotómodell, Jessica Marsh és vőlegénye, az ambiciózus üzemgazdász, Oliver Ryman álompár a londoni társasági életben. Jessica boldogsága akkor lenne igazán tökéletes, ha Oliver végre döntene, elszánná magát a házasságkötésre és családot alapítanának. Oliver viszont Jessica elveit: házassági fogadalom, hűség manapság már túlhaladottnak tekinti.

Jessica miközben a nagynénjével, Bridget-tel, aki fényképész és témát keresnek Devonban a következő fotósorozathoz, megismerkedik a titokzatos orgonaépítésszel, Max Barnes-szal. Max szinte azonnal beleszeret az elbűvölően csinos fiatal nőbe, és Jessica is csak nehezen tud a férfi karizmatikus vonzerejének ellenállni. Jessica azonban rendreutasítja magát -, végül is hát ő boldogan megvan Oliverrel!

Ezzel egyidejűleg Oliver ajánlatot kap az irodájától, mégpedig New Yorkba kell mennie. A főnöke kézenfekvőnek tartja, ha előtte feleségül veszi Jessicát, aki megfelelő reprezentatív nő lenne számára. Ezzel, az Anglia határain is túl ismert fotómodellel az oldalán minden ajtó megnyílna előtte az előkelő New York-i társaságokban.

Jessica mit sem sejtve túláradó boldogsággal fogadja Oliver váratlan ajánlatát az esküvőre. Viszont már az esküvő megszervezésekor megjelennek az első nézeteltérések. A romantikus kis falusi templomban, Devonban Jessica őszinte szívből mondja ki az eskü szövege ígéretét: jó és rossz időben hű lesz a férjéhez és kitart mellette.
Oliver is megígéri ugyanezt, bár nem olyan lelkesen, csak fél szívvel. Röviddel az esküvő után Oliver újra szerelmi viszonyt kezd a kolléganőjével, Katie Connors-szal. Ügyesen megrendezve Katie gondoskodik arról, hogy Jessica mindkettőjüket egyértelmű helyzetben „rajtakapja”.

Jessica mélyen megsértve és megalázva Brigethez és annak élettársához, Humphreyhez menekül Devonba… és ott újra találkozik azzal a férfival, akinek az élete ugyanolyan sorsszerűen kapcsolódik Oliver Rymanhoz, mint a sajátja - és ez a férfi az orgonaépítő Max Barnes.