8/10
hektor16 2015 okt. 25. - 19:09:35 8/10
(2/2)
Nagyszerû opera a két nõi fõszereplõ bravúros elõadásában. Tudom nem tehet róla a thaiföldi énekes , de érzésem szerint énekhangja azért annyira nem kiemelkedõ, hogy kompenzálná a kinézetét. Ez a vastagtalpú cipõ nem segítette, hanem nehezítette a feladatát. Azért le a kalappal elõtte is.
9/10
ambrosius 2015 okt. 24. - 23:17:59 9/10
(1/2)
Köszönöm, kitûnõ volt, talán a Margitszigeten elõadott Sába királynõjénél is jobb lett a kõszínházi elõadás. Megérett. Vagy egyszerûen összebarátkoztam vele.
Magyar szerzõ nagyoperája, német nyelven. Kedves barátom annyit kérdezett, miért jiddisül vártad?
Elsõre a szigeten még alakilag idegen volt nekem a kicsit gnóm, thai tenor. Most nagyon meggyõzött a hangja. Sümegi Eszter Szulamitja és Gál Erika Sábája között ma sem volt könnyû választani, mert igen magas színvonalon teljesítettek. /Ja, a többiek, a kar és zenekar is./ Csodálatom Kovács Jánosé, 18-án Mario és kékszakállú után 24-én, most a Sába királynõje. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy Héja Domonkos vezette a nyári csapatmunkát, nem kevésbé magas színvonalon. Vegyük észre, hogy az Opera-Erkel zenekara telis-tele van kitûnõ, hangszerükhöz magas színvonalon értõ mûvészekkel.
Olvastam Káel Csaba riportját, két helyszín, két rendezés. Ezt most láttam is. Valóban, ugyanaz, de mégsem! Operabarátként azt látom, hogy jó az irány.