10/10
marcoverde ápr. 30. 01:40:48 10/10
(2/2)
Döbbenetesen valóságos , felkavaró, megrázó erejű film. Én nemcsak művészmozik kedvelőinek ajánlanám, ezt a filmet mindenkinek látnia kellene. Most ugye moziban nem nézhető, de készítem hozzá a feliratot,ami majd letölthető kb május közepétől a feliratok.info oldalon.
10/10
picipc márc. 01. 00:19:17 10/10
(1/2)
Sajnos nem találtam hozzá magyar feliratot, pedig a beszéd elég nehezen érthető (észak-angol munkásosztály kiejtéséhez nem szokott füleimnek). Egyébként a film kiválóan hozza Ken Loach kritikus társadalom-szemléletét, vagyis a valóságot. Lázadó kamaszfiú, egyetértést kívánó de bajt keverő kishúg, az adósságcsapdában vergődő, kiszolgáltatott szülők (ahol az anya apja erőszakos volt) nem az angol társadalom egyedüli jellemzői, mert ez volt - van? - Magyarországon is.

E filmben azokkal találkozunk, akik a "gazdag nyomor" útját járják. Új Apple iPhone-nal a kezében dolgozza ki a belét is a férfi. Hogy ne bérházba menjen haza, de ez is átverés mert az a lakás még a banké, valószínű többszörösen is, jelzálóggal. Modern rabszolgaság, amit lízingnek neveznek, neki mégis ez adja a biztonságot, a film emlékezetes záró jelenetéig. Aki csak a tartalomra kíváncsi, az IMDB-n elolvashatja, de remélem lesz hozzá felirat és akkor a csak magyarul beszélők is érteni fogják a letöltött változatot is.

Nem könnyű film. Csak művészfilmek és realitás-ábrázolások kedvelőinek ajánlom.
Igyekeztem nem többet spoilerezni az ismertetőnél, remélem sikerült. A film mottója az lehetne, hogy "Így élnek a modern szolgák".